Geplaatst

Een nieuw begin

Op 15 mei 2006 begon ik op deze plaats met het schrijven van weblogs. Ik deed dit als fractievoorzitter en politiek leider van GroenLinks in de gemeenteraad.

In die 4 jaar is er veel gebeurd in en rond de Tilburgse gemeentepolitiek en heb ik met heel veel mensen contact gehad. Natuurlijk heel veel ”levende” contacten maar, dankzij Tilburgz, ook veel virtuele contacten met mensen van wie ik er slechts enkele heb leren kennen. Ik ben er van overtuigd dat digitale communicatie een belangrijke bijdrage levert aan het verbeteren van het contact tussen burgers en politici. Bloggen geeft de mogelijkheid balletjes op te werpen, statements te maken en leidt soms zelfs tot nieuws. Hoewel de reacties op sommige blogs niet altijd even opbouwend en constructief waren, heb ik nooit iemand verwijderd. Ik stond er wel achter dat de webredacteur vorig jaar de mogelijkheid tot reageren even stopte. Het gevreesde effect: meteen daalde het aantal blogs aanzienlijk en was de kracht van de site even weg, deed zich voor en ik hoop dat een nieuwe raadsperiode leidt tot een levendig digitaal debatforum via onder andere Tilburgz. Sandra Franken zal hier namens GroenLinks een plaats gaan vullen en dat doet ze vast goed!

Vanaf morgen hoop ik de stad te mogen gaan besturen vanuit een ander perspectief: wethouder. Als democraat en voorstander van dualisme ben ik van mening dat ik als wethouder vooral gehouden ben aan het uitvoeren van besluiten van de gemeenteraad en niet ”in charge” ben om politieke statements te maken via weblogs en is dit daarmee mijn laatste blog op deze site. Ik hoop via de gemeentesite de gelegenheid te krijgen te laten horen waar ik mee bezig ben en natuurlijk doe ik dat via de eigen GroenLinks communicatiekanalen. Ik hoop ook dat mensen uit de stad constructief kritisch blijven kijken naar wat raad en college voor de stad doen en dat er in Tilburg voldoende gelegenheden blijven om kritiek te blijven uiten. Ik stel het ook op prijs als mensen mij dat persoonlijk laten weten via mail of via een afspraak.

 Dank aan allen die betrokken zijn geweest afgelopen jaren en dat hopenlijk blijven. Heel veel dank aan Tom en veel succes!

 

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

3 reacties op “Een nieuw begin”

 1. Mike Bloemen avatar
  Mike Bloemen

  Dit is de kans mensen kennis te laten maken met het inhoudelijke van het wethouder zijn.
  Geen details, maar een goede taakomschrijving die wordt ingevoegd bij een dagindeling.

  Jammer jammer jammer.

 2. ruevert avatar
  ruevert

  Daar sluit ik mij bij aan.
  Overigens Johan van de Hout deed hetzelfde toen hij wethouder werd.
  Is die functie omgeven met de geheimzinnigheid als die rond het Vaticaan heerst, met de daarbij behorende verdoezeling van de waarheid of zijn wethouders in tegenstelling van Het Vaticaan wel bereid openheid van zaken en veel belangrijker verantwoording af te leggen aan diegenen die er voor gezorgd hebben dat zij op scharlakenrode pluche zijn gekomen.
  Het Vaticaan denkt hier anders over, wellicht dat de wethouders meer contact willen hebben met hun voetvolk.
  Dus net zoals Rene
  Jammer jammer jammer

 3. ruevert avatar
  ruevert

  Kennis van het verleden en het heden is essentieel voor een goed functionerende maatschappij.
  Ik denk dat de moderator van dit forum deze wijsheid niet tot zich genomen heeft. Sinds het door hem/haar ingestelde embargo voor reacties is dit forum doodgebloed.
  De politici in het glazen huis worden hier uiterst gelukkig van. De niet gestructureerde en soms wel of niet terechte opmerkingen; daar hoeven zij geen kennis meer van te nemen. Dus gaat men over naar de orde van de dag. Het incestueuze karakter dat politiek kenmerkt, viert weer hoogtij. Over vier jaar hebben zij weer even tijd voor de burger om die na de verkiezingen weer te negeren.
  Jammer dit forum was toch(weliswaar beperkte) mogelijkheid de mensen in het “huis” wakker proberen te maken.

  Blijft over onze dolende ridder Henk, die als een don Quichotte het onrecht in het omgaan van de stadsnatuur bestrijdt, ook voor hem is het podium weggeslagen.

  Voor alle andere “culturele” columnisten, ach dit is niet gesubsidieerd dus wat maakt het uit. De subsidiekraan staat nog open en er ligt toch niemand wakker van de flauwekul die jullie meestal te berde brengen.
  Toch jammer en een gemiste kans.
  Dus ontwaak allen en laat dit forum weer een broedplaats zijn van (on)zinnige gedachten en meningen.