Geplaatst

Alice in Wonderland , Darwin treft God en de dorpen Berkel Enschot en Udenhout

Met veel plezier deze week een aantal geheel van elkaar verschillende (culturele) bijeenkomsten bezocht. Donderdag was ik aanwezig bij de fantastische voorstelling ”Alice in Wonderland ” in het Westerpark en vandaag bezocht ik de door L’Avventura in samenwerking met het CWL (UvT) georganiseerde picknick met de intrigerende titel ”Darwin treft God”die in het thema stond van wetenschap en cultuur.
Op zaterdag waren de leden van de raad uitgenodigd door de dorpsraden van Udenhout en Berkel Enschot voor een fietstocht door de beide dorpen.

Alledrie de bijeenkomsten hadden het doel te informeren en te amuseren en alledrie de bijeenkomsten werden een succes onder meer vanwege de vele vrijwilligers die hun bijdrage aan de bijeenkomst leverden.

De voorstelling Alice in Wonderland werd door een professionele theatergroep uitgevoerd in het Westerpark. Medewerkers van de wijkorganisatie en buurtbewoners hebben hun handen vol gehad om deze voorstelling in goede banen te leiden. De jeugd van Tilburg West keek haar ogen uit bij de vreemd uitgedoste wezens in het park en sommige kinderen hebben er vast slecht van geslapen. De wijkbewoners die ik heb gesproken hadden genoten van deze voorstelling in ‘hun’ park en pleitten voor meer van dit soort leven in het park.

De fietstocht door Berkel Enschot en Udenhout levert een raadslid wat al 5 jaar meedraait als het goed is geen verrassingen meer op. Wel weer een nieuwe of hernieuwde kennismaking met de mensen van de dorpsraden en ge-update informatie over de stand van zaken van bijvoorbeeld de Overhoeken (BE) en de verkeersaanpassingen van Udenhout. Wederom diep onder de indruk van de vele vrijwilligers die in beide dorpen een bijdrage leveren aan de leefbaarheid. Een aanbod om lid te worden van de Jeu de Boule vereniging afgeslagen.

Vandaag de picknick "Darwin treft God” bezocht georganiseerd bij het prachtige complex bij het geboortehuis van Peerke Donders in Tilburg Noord. (Zouden die hele grote kastanjebomen daar ook die ziekte hebben? Ze zagen er beroerd uit).

Door de geslaagde melange van cultuur, humor,wetenschap en een lekkere maaltijd slaagde L’ Avventura er wat mij betreft voor 100% in om de bezoekers een inspirerende zondag te bezorgen. Nooit geweten dat alle mensen met de achternaam Donders in Tilburg familie van elkaar zijn en dat de wetenschapper Donders volgens onze eigen Tilburger Cees van Raak eigenlijk de basis heeft gelegd voor Darwin’s ” The origin of species”.

Volgens jaar ben ik weer van de partij!

Alle berichten van deze auteur

Reacties

Eén reactie op “Alice in Wonderland , Darwin treft God en de dorpen Berkel Enschot en Udenhout”

 1. henk kuiper avatar
  henk kuiper

  "Zouden die kastanjes ook die ziekte hebben?"

  Nee, maar wel aantasting van het blad door rupsen van een motje. Dat kastanjebelagertje is pas in de jaren '90 in Nederland verschenen. En net als in eerste instantie bij de processierups zijn de natuurlijke vijanden niet meteen meegekomen. Zo zal de klimaatverandering nog wel voor meer onaangename verrassingen zorgen. De kastanjes hebben er in elk geval behoorlijk van te lijden. En waarschijnlijk is die later geconstateerde kastanjeziekte of bloedingsziekte het gevolg van de eerdere verzwakking door die "kastanjebladmineermot". Ik neem aan dat jullie de bomen met gewijd Peerkesnat hebben besprenkeld. Nu maar afwachten wie voor genezing zal zorgen: God of Darwin.

  groeten
  henk kuiper