Geplaatst

Gebroederlijke oppositievoorstel

Vanmorgen werd ik verrast met een voorstel van het illusteren trio van de drie grootste oppositiepartijen in deze raad over de Heuvel.

Blijkbaar hebben drie volstrekt verschillende partijen elkaar ineens gevonden. Ze staan er heel parmantig bij op de foto. Geen brede lach maar wat minzaam kijkend, wat onbeholpen in elkaars gezelschap.

Een compromis in het belang van de stad waardoor alle wegen tweerichtingsverkeer blijven en de Heuvel na 11.00 dicht gaat.Verder niets over luchtkwaliteit of over de vooorzieningen die voor fietsers genomen worden. Onderzoeken zijn volgens Moller ook niet nodig , laat staan wetenschappelijke berekeningen want die kloppen toch nooit.

De arrogantie van deze uitspraak vind ik wel schokkend. Je kunt best wel eens twijfelen aan uitkomsten van onderzoeken en er wordt inderdaad weleens een vergissing gemaakt. Maar om nu als voormalig ondernemer, beroepspoliticus en uitzendmanager te denken dat je voor een complex probleem het ei van columbus in twee A4tjes hebt gevonden getuigt van minachting voor het werk van verkeersdeskundigen, stedenbouwkundigen milieutechnologen etc.

IK moet er niet aan denken we ook zo redeneren waar het bijvoorbeeld gaat over veiligheid.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

2 reacties op “Gebroederlijke oppositievoorstel”

 1. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  Uw log verbaast totaal niet. Met glasheldere eerlijkheid geeft u de manier van minachting naar het volk weer. De wil van het volk telt immers niet net zomin de wil van de oppositie, en elk idee is automatisch verkeert of onzin omdat uw politieke vrienden, verkeersdeskundigen,stedenbouwkundigen enz iets anders zeggen. Kortom het grote geld! En de mensen met macht.

  Ik moet er niet aan denken dat het college altijd zo handelt maar dit is al de tweede zaak in de afgelopen 2 weken waar ik dit argument hoor om de wensen en geluiden van Tilburgers en/of oppositie tegen te spreken.

  Begin ten eerste eens met naar de oppositie luisteren, en naar de Tilburgers te luisteren! Een alternatief is niet goed of slecht door weinig of veel papierwerk. maar om de gedachte achter het idee.

 2. Arjen Roos avatar
  Arjen Roos

  Deskundigen moet je soms/meestal* ook kritisch volgen. Met dank aan jouw woorden in je bijdrage over de vijfsprong: "Het kan nooit de bedoeling zijn dat we de stad aantrekkelijker maken voor bewoners en bezoekers en dan omwille van een papieren herinrichtingsplan dit unieke pleintje laten verdwijnen."

  * streep weg naar eigen voorkeur