Geplaatst

roze omarming

Vanmiddag opende de nieuwe HOLEBI beweging Pink Embrace haar kantoortje. Frisse roze kleuren en vooral frisse jongens en meiden die de holebi (homo/lesbisch/bisexueel) beweging weer eens opschudden en vooral in de stad van zich doen spreken.

De door sommigen als omstreden ervaren poster met daaop de foto van een jonge Katholiek Antoine Bodart is hier een mooi begin van.

Voor mensen die er niet veel mee te maken hebben zou het kunnen lijken dat de homo emancipatie is voltooid. We hebben een roze maandag, Amsterdam de gay-parade, homo’s en lesbiënnes als bekende nederlanders en niemand kijkt meer op van homo raadsleden, wethouders etc.

Helaas zit de gelijkheid op dit gebied nog lang niet bij iedereen tussen de oren. Schrijnende verhalen horen we bijvoorbeeld uit de zorg en uit de seniorenhoek. Na 20 jaar samenwonen ineens gescheiden moeten wonen omdat je als homo stel niet terecht kunt in een verzorgingstehuis waar één van de partners op is aangewezen.

Je kinderen die geen contact meer met je willen omdat je na het overlijden van je hetero-partner eindelijk uit de kast durft te komen. Verplegend personeel wat niet altijd over hun geaardheid kan praten en pesten van een lesbische arts komen helaas anno 2006 nog voor.

Ook in het onderwijs is het niet zomaar vanzelfsprekend dat je als juf of als meester over je homo partner vertelt. Afhankelijk van de cultuur van de school kan hierover openlijk gesproken worden. Ik moet er niet aan denken dat één van de jongens uit de verschillende voetbalteams die ik ken uit de kast zou durven komen. De tolerantie op het voetbalveld lijkt mij behoorlijk laag. Het is moedig als mensen zich inzetten voor de emancipatie van en voor de tolerantie naar de homosexuelen. GroenLinks wenst Embrace Pink en het COC hierbij veel moed en is bereid, daar waar nodig politiek te ondersteunen.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

5 reacties op “roze omarming”

 1. . avatar
  .

  waarom steunt groenlinks een holebi club die de homo-emancipatie met de botte bijl door de strot van de onschuldige tilburger wil douwen? niks tegen holebies, maar acceptatie komt van 2 kanten, en aan opdringerige en verongelijkte mensen heeft iedereen een hekel, of ze nou homo zijn of niet.

 2. COC-lid avatar
  COC-lid

  Het COC is de gemeentelijke subsidie volledig kwijtgeraakt. Wordt d

 3. Marjofanclub avatar
  Marjofanclub

  JA waarschijnlijk wel immers GL zat en zit in de gemeenteraad als college partij nu en toen.

 4. Stefanie avatar
  Stefanie

  GROENLINKS heeft bij monde van wethouder Mevis voor embrace pink gekozen. dat is een hele sterke keuze van GL! embrace pink is een naar buiten gerichte club. Of je het er nu altijd mee eens bent of niet, samen met hetero's en heteroinstanties vechten zij voor een hogere acceptatiegraad. Als je ziet met wat voor energie, positieve energie zij dat doen, voor zo'n luttel bedrag. Een actieve, jonge organisatie die er voor gaat. Ben blij dat het toch wat regentesk geworde GL i.i.g. op lokaal en regionaal niveau blijft kiezen voor daden in idealenland ipv vergaderingclubjes als het coc.

 5. Martine avatar
  Martine

  Juist stefanie.
  het nivo van embracepink ligt werkelijk 1000 maal hoger als bij coc. Ik kan dat met eigen ogen zien, omdat ik bij beide clubs weleens geweest ben. echt niet te vergelijken. dat coc heeft niets aan subsidie want er gaat helemaal niks vanuit