Geplaatst

Hoe het ook kan…

Al jaren fiets ik net als vele anderen in de verkeerde richting over het fietspad tussen de Noordstraat en de Noordhoekring. Onhandig, leidt soms tot chagrijn bij fietsers die wel in de goede richting fietsen maar: wel de kortste en meest efficiënte weg richting Gasthuisring.

Tot mijn verrassing lees ik dinsdag in een mededeling van de gemeente dat dat stukje fietspad verbreed gaat worden zodat fietsers er in twee richtingen kunnen fietsen. Nog meer verrast was ik toen ik woensdag zag dat er al aan het verbreden gewerkt werd. Vrijdag al was het werk gedaan: een lekker breed fietspad!

Welliswaar geen top fietspad (betegeld) maar voorlopig breed genoeg om fietsers vanuit twee richtingen te kunnen bedienen. Laten we hopen dat ook andere zaken zo snel geregeld kunnen worden.Zo wachten we bijvoorbeeld nog steeds op het terugplaatsen van fietsbeugels bij café Meesters en op de hoek Heuvelstraat/WillemII straat, op het opknappen van heel veel fietspaden (het geld hiervoor is al twee begrotingsvergaderingen geleden geregeld).

Het was sowieso wel een week met verrassingen: zomaar ineens meldt Wethouder Aarts dat de N65 geen snelweg hoeft te worden! Prima zaak, mensen die perse met de auto willen moeten dan gewoon blijvend iets vroeger opstaan en we behouden de prachtige bomen die langs deze weg staan. Overigens gaat er sinds de NS een nieuwe dienstregeling heeft 4x per uur een trein naar Den Bosch. 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

Eén reactie op “Hoe het ook kan…”

  1. jacques willemen avatar
    jacques willemen

    ""Overigens gaat er sinds de NS een nieuwe dienstregeling heeft 4x per uur een trein naar Den Bosch""

    En binnendoor naar Den Bosch is een uur fietsen, op de racefiets weliswaar, maar dat maakt niet uit. En terug ook. Past binnen de nieuwe schijf van vijf. 'S-morgens fietst je er een hoop huwelijkswrevel uit en 's-avonds een boel werkwrevel. Blijft iedereen gezond.