Geplaatst

generaal pardon

Je hoort er niemand meer over. Asielzoekers beheersen niet de verkiezingscampagnes van de politieke partijen. Van alle partijen heb ik er zelfs geen over gehoord.Vluchtelingenwerk Nederland probeert hier iets aan te doen en heeft TNS NIPO ingehuurd voor een enquete.

Uit deze enquete blijkt dat de meerderheid van van de nederlanders voor een generaal pardon is voor asielzoekers die al jaren in Nederland verblijven.

Van alle asielzoekers die volgens het project terugkeer zouden worden begeleid naar hun land van herkomst heeft 43% toch een vergunning gekregen. Deze groep bestaat dus uit echte vluchtelingen.

De actie ’26 duizend gezichten’ heeft veel mensen indringend kennis laten maken met de achtergrond van veel asielzoekers. In veel steden en dorpen is en wrdt actie gevoerd om mensen die uitgezet dreigen te worden te laten blijven. Gemeenten zitten in hun maag met groepen uitgezette asielzoekers die niet uit te zetten zijn. Waarheen als niemand ze wil hebben? (stel je even voor dat er zo over jouw gezin gesproken wordt!) De terugkeerregeling kan niet werken omdat ze niet worden opgenomen in hun land van herkomst bijvoorbeeld. Ondertussen stoppen alle regelingen voor ze en zwerven er gezinnen met kinderen op straat zonder dat ze enig perspectief hebben; niet hier en niet in het land van herkomst.

Een generaal pardon een aanzuigende werking???

Alsof er nog veel mensen zijn die naar Nederland zouden willen: eerst 4 jaar in een asielzoekerscentrum zonder enog perspectief om daarna heeeeel misschien (na lange en slepende procedures) in aanmerking te komen voor een vergunning.

 

Maak het asielbeleid tot campagne item! IK doe bij deze een poging.GroenLinks is voor een generaal pardon en ook voor een beter asielbeleid met zorgvuldige procedures. 

 

Alle berichten van deze auteur