Geplaatst

weeklog van een raadslid

Veel blogs zijn meer column. Vanwege drukte maar weer eens een echt blog met terugwerkende kracht…

Zondag 4:Raadsvergadering voorbereiden , Maandag 5 Gesprek over de wet inburgering op het ROC in de ochtend, ’s middags presidium (fractievoorzitters) en raadsvergadering (zowaar voor 22.00 thuis). fractie op dinsdagavond 6, woensdagavond 7:een vergadering over ons vergaderen(!) uitkomst: veel van onze ergernissen creeeren we zelf,vrijdagmiddag 9  een werkbezoek aan de Nieuwe Vorst, kennis gemaakt met bestuur en de verbouwing bekeken, zaterdag 10 helaas de opening van 2 nieuwe exposities in De Pont moeten missen,ga in de carnavalsperiode zeker kijken. zondag 11 lezen van alle stukken, voorbereiden commissie maatschappij, bellen met fractiegenoten over hun commissievoorbereidingen, Maandag 12 , gesprek over de nieuw te ontwikkelen website voor Tilburg.nl, kennismaking met de nieuwe directeur gebiedsontwikkeling, commissie maatschappij en vergadering van het GroenLinks permanente campagneteam op maandagavond. Dinsdag 13 om 18.00 commissie bestuurlijke vernieuwing (hier bereiden we besluitvorming voor zaken betreffende bestuurlijke vernieuwing , fractie en daarna nog even naar het café. Woensdag 14 ’s ochtends bijpraten in Tilburg Noord met tweetal mensen uit ons netwerk. Naar aanleiding van mijn discussie in de commissie met wethouder Moorman over (het ontbreken van)de visie van het college op de maatschappelijke opvang in Tilburg en het bericht in het BD hierover, belde de directeur van Traverse. De afgelopen jaren hebben we ieder jaar wel eenmaal even bijgepraat en het lijkt een goed idee dat nu snel weer te doen.Afspraak gemaakt. Thuis werken aan voorbereiding GL bijeenkomst WMO op 22 maart en vanaf 15.30 op pad om Valentijnstaarten bij vluchtelingen te brengen.Klein gebaar wat heel erg op prijs wordt gesteld. Ondanks het vooruitzicht op een general pardon voor een aantal van de bezochte vluchtelingen kan niemand nog echt heel blij zijn. Na 7 jaar door Nederland reizen (van Klazienaveen tot Roermond), 7 jaar van onzekerheid, spanning over je gezin, telkens weer nieuwe mensen van wie je afhankelijk bent, alsmaar opnieuw je spullen pakken om van AZC naar OC , naar een woning, weer naar een OC etc te moeten, veranderen veel vluchtelingen in psychische wrakken. De kracht die velen toch nog weten uit te stralen is bewonderenswaardig. Alle mensen die ik heb ontmoet zijn aanwinsten voor onze samenleving en ik hoop dat ze snel duidelijkheid krijgen om de rest van hun leven te kunnen oppakken.Met aantal van hen afspraken gemaakt om nog eens te komen praten. Donderdagmiddag 15 en avond tussen het gewone werk (training geven in Almelo….)door bellend doorgebracht ivm een eventuele Tilburgse actie naar aanleiding van de passage in het regeerakkoord over het homohuwelijk. We besluiten schiftelijke vragen te stellen. Heen en weer bellen en mailen tussen 20.00 en 22.00.We hopen hierdoor meteen duidelijkheid aan ambtenaren en aan de homobewegingte kunnen geven over de Tilburgse situatie. Zondag18 voorbereiden heidag met de fractie op 2 maart en de voorbereidingen voor de fractievergadering van maandag 19 . Geen carnavalvierders in de fractie, zelf ga ik zeker naar d’n Opstoet kijken maar als niet Brabander heb ik me nooit helemaal over kunnen geven aan dit volksfeest. Maar aangezien onze 3 kinderen echte Tilburgers zijn gaan die er helemaal voor en bereiden wij ons thuis voor op licht onrustige nachten: zijn ze al thuis? Faciliterend ouderschap: soep, worstenbrood en veel verse sinasappelsap om ze het 4 dagen vol te laten houden.Mooie gelegenheid weer eens bij te praten, boeken te lezen en een filmpje te pakken.Tussen alle bedrijven door de vele e-mails bijhouden, contacten met eigen afdeling onderhouden, verplichtingen voor de eigen GL website voldoen.Leve onze webredacteur! Iedere stukje staat in no time op de website waardoor deze eindelijk up to date is.

Na maandagavond 4 dagen vakantie!!

 

Alle berichten van deze auteur