Geplaatst

marktplaats

Op het gevaar af dat de redactie van TilburgZ mij op de vingers tikt ga ik deze ruimte deze keer gebruiken als marktplaats. Het is voor het goede doel en ik wil er de gemeenteraadszaal niet voor gebruiken.. 😉

Regelmatig hebben we contact met mensen van de vuchtelingenopvang in Tilburg en met vluchtelingen uit deze opvang. Eén van de woningen die de stichting VLOT (Vluchtelingn ondersteuning Tilburg)kan gebruiken staat ergens in het buitengebied van Tilburg. IN deze woning wachten drie gezinnen met kinderen op de definitieve uitslag van hun procedures/ duidelijkheid over het generaal pardon. Gelukkig gaan de kinderen naar school maar voor de volwassenen duren de dagen eindeloos; ze mogen niet werken, niet deelnemen aan scholing, wachten, wachten, wachten… Ze doen dat al jaaaaaren en sommigen van hen zijn daardoor behoorlijk geknakt.

Om de dag door te komen en om Nederlands te kunnen leren is Nederlandse televisie  een uitkomst. Maar helaas, in het buitengebied is geen kabel en sinds december bestaat er geen mogelijkheid meer om televisie te kijken met een antenne.

Een tweedehands gekregen schotel die ze hebben biedt geen uitkomst, deze geeft alleen arabische zenders en dat willen ze nu juist helemaal niet zien. Een nieuwe schotel en bijbehorende kaart en kastje kosten ongeveer 300euro, en dat hebben de mensen niet. Ook de vuchtelingenopvang kan dit niet betalen. Maar misschien zijn er mensen die zo’n ding tweedehands weten te verkrijgen, hebben er één in de schuur liggen van hun ouders die altijd naar Spanje gingen of…..andere ideeën hebben over hoe deze mensen Nederlandse televisie kunnen zien?

En nu ik toch bezig ben: één van de mensen heeft zeer ernstige rugpijnen en zou gebaat zijn bij een fysiotherapeut die hem (gratis want niet verzekerd) af en toe eens onder handen wil nemen…..

reacties via deze blog of via marjofrenk@raadtilburg.nl

Alle berichten van deze auteur

Reacties

52 reacties op “marktplaats”

 1. Monique avatar
  Monique

  Beste Mevr. Frenk, zou uw Groen Links wethouder niet de helft van zijn 8000 euro kunnen afstaan die hij maar liefst per maand krijgt!! Of denk eens aan Paul Rosenmoller, die kan ook wel wat missen. Dan kunt u maandelijks zoveel mensen helpen als u maar wilt en zouden ook de bomen in Matagalpa een heel ander gezicht krijgen!!

  Hartelijke groet, ex- Groen Links stemmer

 2. Monique avatar
  Monique

  Bij de SP geven ze bij voorbaat al de helft van het salaris af!! Maar ja, bij Groen Links hebben ze schijnbaar zoveel voor zichzelf nodig, wat duidelijk te zien is aan het overgewicht van Marjo en Paulus, dan moet je wel bij een ander gaan schooien!!
  Over overconsumptie gesproken, dat zijn zeker geen hongerbuiken of fietsbuiken van deze Groen Links Raadsleden!! Wat heb ik een spijt dat ik zoals mijn ouders al decennia lang op Groen Links heb gestemd!! Je kunt beter je naam laten veranderen in Groen Weg! Voor groen en sociaal beleid naar de SP of anders naar de LST

  Hartelijke groet.
  Ex- Groen Links stemmer en vele met mij!!

 3. lijsttrekkert TZT. avatar
  lijsttrekkert TZT.

  Beste Monique,
  Als iets je zo dwars zit zou ik er even mee langs de huisarts gaan. Ik ben ook geen Groenlinksstemmer maar initiatieven nemen is bewonderingswaardig in een raadslid. Rechts links of in het midden.
  Met vriendelijke Groeten,
  T. Ilburg.

 4. Monique avatar
  Monique

  Beste TZT lijsttrekkert, het zou ook kunnen gaan over die hypocriete geldinzamelingsactie van de PVDA om het graf van vakbondsman Bart van Pelt te behouden. De PVDA wilde maar een deel van de kosten voor behoud van het graf ophoesten!! Vroeger had je nog echte vakbondsmensen zoals Bart van Pelt die werkelijk zich met hand en tand inzette voor de arbeiders!! Daar kunnen Kok, Vreeman, Stekelenburg, Rosenmoller, Terpstra, de Waal enz. enz. nog een puntje aan zuigen!! Als je dan als PVDA met 11 raadsleden, 3 wethouders dat belachelijk beetje geld voor die grafrechten niet kunt opbrengen dan ben je geen knip voor de neus waard!!
  Dit soort partijen besturen onze stad!!

  Hartelijke groet,
  Ex- Groen weg stemmer

 5. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Een ex van mij heet ook Monique. Wat onbeschoft gedrag betreft doet de Monique die deze site bevuilt, weinig voor mijn ex onder…

 6. Monique avatar
  Monique

  Het blijkt heel moeilijk te zijn voor Groen Links politici en aanhangers, waar overigens deze site bol van staat, om eens eerlijk in de spiegel te kijken!! Kijk eens in die spiegel en constateer wat u van uw eigen geld deelt!! Loopt u een extra krantenwijk om andere mensen financieel te kunnen steunen? Zou trouwens goed zijn voor uw overgewicht!! En dan niet aankomen met; ik zit bij anti-discriminatiebreau etc. etc. Dus prive en niet van die gesubsidieerde instelling waar u werkt of uit de staatsruif die inderdaad onuitputtelijk en vele van u aan dat infuus liggen. Neem 'n voorbeeld aan de SP die hun inkomen ondergeschikt maken aan het maatschappelijk belang en tevens ook tegen wachtgeld zijn!!

  Hartelijke groet, ex Groen Weg stemmer

 7. Guus avatar
  Guus

  Monique, je bent een beetje een zeur, een bittere zeur.

 8. Monique avatar
  Monique

  Beste Guus, ik ben niet bitter maar dat is Louis die zijn vrouw kwijt is!! Ik heb geen enkele inhoudelijke reactie gezien, behalve dat ik een zeur ben, zoals de ex van Louis dat ook was en ook bitter zou zijn. Typische en herkenbare reflexen!! Op de andere reactie's ook geen enkele respons van Marjo zelf, zoals ook al niet bij de titel "Leuke Ideetjes" van Marjo Frenk?? De waarheid doet zeer!!
  Daarom ook geen inhoudelijke reactie's van Marjo en geloof maar dat ze dit leest!

  Hartelijke Groet,
  Ex- Groen weg stemmer

 9. Glassex: Anti-kalk avatar
  Glassex: Anti-kalk

  Kijk toch uit voor aderverkalking mensen! Blijf geestelijk ook een beetje in beweging asteblief. En de groeten van mijn (s)exen trouwes.

 10. Overurenredactie. avatar
  Overurenredactie.

  Beste Monique,
  je hebt helemaal gelijk en alles wat je zegt mag gezegd worden natuurlijk dan speel je in voetjebaltermen ook de bal, zoals dat heet. Maar je was een beetje op de voetjeballert aan het spelen.En dan komen de gele en vervolgens de rooie kaarten uit de kontzak van den scheidsrechter wat voor de zuiverheid van het spel correct is. Ook ik wil niet op de man maar op de bal spelen. De belangrijkste bal was de filantropische houding van de inleverende SP-spelers. De SP is kapitaaltechnies (red. kapitaal in contanten en in onroerend goed) ondertussen de rijkste partij. Veel is besteed aan dure spindokters (red. verkiezingstovenaars) de afgelopen verkiezingen. Het onmiddellijke effect is geincasseerd middels de overwinningen.Binnen het politieke spectrum hebben ze helaas onvoldoende gelobbyed.
  Maar afsluitend heb je heeeel veeeel gelijk. Stop met neuzelen en doe ook eens echt iets.
  Met de op een na laatste zin bedoel ik Monique want die snapt het wel. Met de laatste zin de partijpolitieke neuzelaars en uitdragers van humbug.

  Groeten,
  T. Ilburg

 11. Monique avatar
  Monique

  Beste overurenredactie TZ, ik begrijp wat u bedoeld, duidelijke taal.

  Hartelijke groet, ex Groen Weg Stemmert

 12. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  Weer hezelfde liedje. Iemand is ontevrede. En in plaats erover na te denken waarom is die burger nu ontevrede is als die jaren tevrede over jullie was. Zie ik alleen maar aanvallen etc op haar persoontje. Zeer typerend voor de huidige politiek. Als klager/klokkenluider/ontevrede burger moet je zwijgen en zeker niet van je laten horen. Totaal verkeerde en een oogkleppen instelling.

  Politiek houd jezelf eens een spiegel voor.
  IPV reageren met
  1….Als je iets dwars zit ga naar de huisarts?
  (Theo ontevredenheid is geen ziekte!!!!)
  2….Wat onbeschoft gedrag betreft doet de Monique die deze site bevuilt, weinig voor mijn ex onder…
  (Commentaar is tegenwoordig dus onbeschoft en site vervuiling? Deze reactie vind ik site vervuiling en onbeschoft!!!!)
  3…je bent een beetje een zeur, een bittere zeur.
  (Zie eerdere reacties. Commentaar is blijkbaar gezeur. Kijk liever waarom ze commentaar heeft ipv deze zure bittere reactie.)

  Monique blijf vooral je ontevredenheid uiten. Politiek en hun aanhang is niet een heilig instituut. Ontevredenheid mag/moet zeker geuit mogen worden.

 13. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Beste Monique, je mag van mij best GroenLinks afkatten hoor. Ik ben geen GL-stemmert en al zou ik het wel zijn, dan heb je nog het volste recht om deze partij flink aan te vallen. Maar haal er geen uiterlijkheden bij, joh (het overgewicht van Frenk en Oerlemans). Dat is een beetje zielig. Maakt je argumentatie bovendien niet erg sterk.

  Hartelijke groet,

  Louis

  P.S.: Hoe kom je erbij dat ik bitter ben? Ik dank Onze Lieve Heer op mijn blote knie

 14. Monique avatar
  Monique

  Beste Louis, ik hoop dat jij geen kinderen hebt als je zo onbeschoft met je ex-vrouw omgaat. Geen enkel respect voor vrouwen. En jij vindt mijn bijdrage's zielig? Niet alleen voor Groen Weg maar ook voor jou zou een spiegel welkom zijn!! Nog steeds geen argumenten op de inhoud mbt mijn bijdrage's gehoord ook niet van Marjo Frenk. Ze zal uiteindelijk ook wel weer met smoesjes komen om de keiharde werkelijkheid, de kern van mijn reactie's, uit de weg te gaan.

  Hartelijke groet, ex- groen weg stemmer

 15. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Beste Monique, nogmaals, ik vind het prima als je GroenLinks aanvalt. Je zult inhoudelijk best een punt hebben. Maar ik keur het niet goed om daar het uiterlijk van politici bij te halen.
  En ik durf mijn leven erom te verwedden dat niemand die deze reacties leest, weet over welke Monique ik het heb. Hartelijke groet.

 16. Monique avatar
  Monique

  Beste Louis, omdat inderdaad niemand weet over welke Monique jij het hebt is het juist van jou ongepast om haar in deze discussie te brengen.
  Marjo Frenk en Paulus Oerlemans kennen de mensen op deze site en die lanceren zulke hypocriete plannen, overigens zoals ik al eerder schreef ook de PVDA met hun belachelijk geld inzamelactie om grafrechten voor Bart van Pelt te betalen.
  Het is de hoogste tijd dat we deze namaaksocialisten eens de waarheid zeggen en dan wil het hier niemand over jouw ex- vrouw hebben die zich niet kan verweren!! Nogmaals hoop ik dat je geen kinderen hebt.

  Hartelijke groet, ex-Groen Weg stemmer

 17. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Nee, natuurlijk wil niemand het hier over mijn ex-vriendin hebben, maar jij gaat erop door. Ik wilde alleen maar kwijt dat ik jou onbeschoft vind met jouw aanval op het uiterlijk van politici. Ik hoop daarom dat jij ook geen kinderen hebt.

 18. Monique avatar
  Monique

  Beste Louis, of wie je ook mag zijn. Ik ga er nu mee stoppen omdat er op de kern van de zaak niet wordt ingegaan en ik bijna zeker weet dat Louis Kouwenhoven een Groen Links raadslid is of iets anders bij die subsidieclub doet!! Waar blijft de reactie van Marjo Frenk en dan hopenlijk niet over de hongerbuiken en fietsbuiken, want dan zal ik daar nu alvast mijn excuus voor aanbieden, maar over de rest van mijn inbreng.

  Hartelijke Groet, ex- Groen Weg stemmer en vele met mij nu SP-stemmers

 19. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Beste Monique, goed dat je je excuses aanbiedt. Daar kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen. En blijf scherp. Hartelijke groet, Louis.

 20. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  …en dat het vanuit de hoek van GroenLinks oorverdovend stil blijft, daar heeft Monique natuurlijk wel een punt. Wellicht hebben de GroenLinksers het momenteel te druk met boompjes planten in Matagalpa ofzo.

 21. Monique avatar
  Monique

  Beste Marjo, percies de reactie die zo voorspelbaar is van namaaksocialisten. Ik zal je helpen laat Mevis van zijn vergoeding van 8000 euro per maand een schotel kopen voor die mensen en betaal jij dan voor die fysiotherapeut. Is alles opgelost!! En geef even aan de PVDA door dat het een schande is dat die paar rotcenten voor de grafrechten van een echte vakbondsman als Bart van Pelt niet betaald worden door de PVDA burgemeester, drie PVDA wethouders en 11 PVDA raadsleden die elke maand meer dan 50.000 euro prive van de gemeente aan vergoedingen krijgen overgemaakt!!!!!!! Dan hebben we het nog niet over 20.000 euro fractevergoeding!!
  Ga dat maar eens uitleggen.

  Hartelijke groet, ex- groen weg stemmer

 22. Marjo Frenk avatar
  Marjo Frenk

  Beste lezers,

  Ik kan me niet herinneren

 23. Paul uit Tilburg avatar
  Paul uit Tilburg

  Ik dacht: ga eens kijken op de Blog van Marjo Frenk.

  Blijkt het daar nogal een hoog gehalte GroenLinks-tegenstanders aan het lezen zijn wat Groen Links te vertellen heeft…(!) Waarom die mensen reageren op een blog van een GroenLinks-raadslid vind ik nogal vreemd. Als GroenLinks of PvdA je tegenstaan, ga je toch niet kijken wat ze te vertellen hebben? Ik begrijp niet waarom die Monique en anderen hun frustaties van weinig geld hebben en geen vriendinnen kunnen vinden (!) niet op een site van een psychologische hulpdienst gaan uiten. Daar kunnen ze klagen dat ze het zo slecht hebben… snik… snik…

  Ga nou het artikel van Marjo Frenk eens echt lezen! En zie dat zij op een goedkope en mens-tot-mens manier heel arme mensen een mogelijkheid wil geven om uit het isolement te komen en hun jarenlange wachttijd op een asiel/ verblijfvergunning te 'verzachten'! Ze roept gewoon bewoners van Tilburg op hun oude schotel en decoder aan deze mensen aan te bieden. Monique en andere 'depressiva' hebben helemaal geen schotel zo te horen. Dus hoeven ze eigenlijk niet te reageren. Doen ze toch hoor. Kunnen ze lekker afgeven op politici.

  Ik meld bij deze aan Marjo dat ik geen schotel en decoder heb. En dat ik haar oproep een hele goede oproep vind.
  Ik zou Monique (die veel tijd heeft… en heeeel jaloers is….) willen uitnodigen om internet te gebruiken om een schotel en decoder voor weinig geld tweedehands te vinden. En die aan Marjo Frenk te gaan overhandigen en samen naar die wachtende uitgeprocedeerden te gaan en die schotel aan te sluiten. En dan samen een gevoel krijgen dat ze een daad! hebben verricht.

  Ik hoop echt dat deze vrouwen (Marjo & Monique) elkaar toch eens mogen vinden een gezamelijke actie.

 24. De ex van Paul uit T avatar
  De ex van Paul uit T

  Gotverdegotver. Ga jij je er hier nou ook nog eens mee bemoeien! Nou weer proberen aan te pappen met Marjo. En liefst op termijn Monique er natuurlijk ook nog bij. Wat ben ik blij dat ik van je af ben. Het is jammer dat ik geen schotel heb, anders kon je die naar je kop geslingerd krijgen.

 25. monique avatar
  monique

  Het blijkt toch pijn te doen om het over de kern van mijn bijdrage te hebben voor Groen Weg raadsleden en aanhangers!! Het gaat mij om de hypocratie, als je zegt dat je mensen wilt helpen wil dat nog niet zeggen dat je een goed mens bent want het moet daadwerkelijk nog wel gebeuren en niet altijd een ander dat op laten knappen en dan ook nog met andermans geld!!
  Met andere woorden praatjes vullen geen gaatjes en door te zeggen dat je sociaal bent ben je dat in werkelijkheid nog niet!! Als je met belastinggeld loopt te smijten voel je al gauw god en als je even niet bij die staatsruif kunt moet je dat uit de ruim voorhanden middelen zelf maar eens doen met zo'n groet mond!!
  Nu wordt er lang niets gedaan voor die mensen, dus als Mevis van die 8000 euro per maand nou eens 2% zou afstaan waren die mensen allang geholpen. Hij hoeft niet te schrikken want de volgende maand wordt er gewoon weer automatisch 8000 euro belastinggeld naar hem prive overgemaakt. Dat geldt in nog hogere mate voor het behoud van het Graf van Bart van Pelt, vakbondsman oude stijl, door de salonsocilalisten van de PVDA. Waarom niet gelijk actie ondernemen voor die paar rotcenten??? werkelijk een schande.

  Hartelijke groet, ex- Groen Weg stemmer en vele met mij nu gelukkige SP stemmers

 26. pierewietplantje avatar
  pierewietplantje

  Beste Monique
  Het verbaast me dat je gelijk naar de SP gestapt bent. Ja ze hebben bij de SP een eigen visie. Ja ze zijn er trouw aan. Maar bij elke formatie doen ze zo eigenwijs en weigeren ze elke consessie dat ze geen enkele verantwoording aan hoeven te gaan. Een SP stem is daarmee helaas een verloren stem.Ook de roepende in de woestijn blijft daardoor een zinloos roepende. Door dat gedrag blijft immers de oude garde gewoon aan de touwtjes trekken. Dat je niet voor de PVDA gekozen hebt snap ik zeker wel. Maar ik leg dan toch liever mijn hoop in een nieuwe partij.

 27. Paul avatar
  Paul

  Ik zit hier met mijn hoofd helemaal in het verband, maar wil toch even laten weten dat ik het in Marjo bewonder dat ze al die reacties gewoon laat staan.

 28. Monique avatar
  Monique

  Pierewietje, ik ben het met je eens en daarom heeft de LST ook mijn aandacht en ben daar uiterst tevreden over!!

  Hartelijke groet, ex- Groen Weg stemmer

 29. pierewietplantje avatar
  pierewietplantje

  @Paul
  Zoals ze vroeger die reactie vanuit politiek sencuur standpunt niet eens plaatste.

 30. De ex van Paul avatar
  De ex van Paul

  Wou je nog zo'n schotel naar je kop hebben? Je kan de T krijgen: takkenvent, teringbeest, tyfusbal.

 31. pierwietplantje avatar
  pierwietplantje

  @Monique
  je doelt nu zelf op een zittende partij? Ik ben het met je eens ook daar zit nog wel een alternatief verscholen. Maar ik doel meer op een nog niet zittende partij. 1 nog vrij van de politieke leugens en illusies

  Wat ik echter wel vind is dat er ook in het buitengebied kabel moet zijn. Niet om te zorgen dat die ouders naar belspelletjes gaan kijken maar inderdaad om informatieve programmas ter bevordering van de taal te volgen. Helaas kan je dat dan weer niet garanderen, een goed curcesaanbod zou dan ook een uitvinding zijn. Geen kabel of schotel nodig maar wel de taalachterstand wegwerken.Een simpele reeks videobanden kan dat probleem al verhelpen. En een video kan je voor een paar tientjes wel al kopen

 32. Sjef en Marie avatar
  Sjef en Marie

  Beste Marjo,
  H

 33. Monique avatar
  Monique

  Een ieder die op een of andere manier verbonden is met Groen Links oftewel Groen Weg alsmede een deel v/d PVDA-ers geven inhoudelijk geen enkele reactie op de kern van mijn bijdrage, zoals ik al diverse keren heb aangegeven hierboven!! Die misplaatste humor en lange tenen zijn dan ook zeer herkenbaar bij deze betere namaaksocialisten en subsidiespecialisten!!!

  Ex- Groen Weg stemmer

 34. Sven Harteveld / Nee avatar
  Sven Harteveld / Nee

  In principe geef ik Monique gelijk in beide gevallen (haar allereerste reactie van dit onderwerp en deze laatste reactie.) Haar eerste reactie zou je zelfs kunnen uitbreiden. Met een verlaging van de VERGOEDING die de raadsleden krijgen voor hun functie. Ze krijgen nu als vergoeding per maand al het dubbele van een bijstandouder. Maar hebben wel de mond vol van armoede beleid. Ze krijgen dus een bijverdienste vergoeding ruim boven het minimum om te kunnen leven in Nederland om:

  1-Te zitten te sms

 35. Sjef en Marie avatar
  Sjef en Marie

  Beste Marjo,
  Het spijt ons, maar we wilden voor jou die afgedankte schotel bij ons in de gang zetten en toen, toen

 36. Monique avatar
  Monique

  Beste Sjef en Marie, wederom niet inhoudelijk ingaan op de kern van de zaak maar wel weer misplaatste humor en lange tenen en zo te zien herkennen jullie jezelf goed bij die namaaksocialisten clubjes. Ben benieuwd naar jullie beroep? Anti-discriminatiebureau, Derde Wereldwinkel, raadslid, wethouder……….. Waarschijnlijk geen Groen Links stukadoor, tegelzetter, stratenmaker enz. enz. enz.!! Zal wel zijn omdat ze zo lang gestudeerd hebben en daardoor kunnen zeggen dat ze hoog opgeleid zijn!! Maar vergeet nooit dat hoogopgeleid niet wil zeggen dat je slim bent en dat blijkt telkens maar weer! Denk maar eens na waarom Nederland zo in het verval is geraakt de afgelopen 25 jaar!!

  Hartelijke groet, Ex-Groen Weg stemmer maar nu een blije SP-er

 37. Paul en Paula avatar
  Paul en Paula

  Gotverdegotver. Dus jullie waren dat: Sjef en Marie! En dan hier op deze site nog over ons roddelen ook! Stelletje hypocriete schoteldieven! Het was

 38. Monique avatar
  Monique

  Beste Sjef en Marie alias Paulus en Marjo, wederom niet inhoudelijk ingegaan op de kern van de zaak maar wel weer misplaatste humor en lange tenen!! Zelf de handen uit de mouw steken en die paar rotcenten zelf eens een keer betalen aub, nu je blijkbaar even niet bij de staatsruif kunt!!

  Hartelijke groet, Ex-Groen Weg stemmer maar nu een blije SP-er

 39. Sven Harteveld / nee avatar
  Sven Harteveld / nee

  In principe geef ik Monique gelijk. Haar eerste reactie zou je zelfs kunnen uitbreiden. Met een verlaging van de VERGOEDING die de raadsleden krijgen voor hun functie. Ze krijgen nu als vergoeding per maand al het dubbele van een bijstandouder. Maar hebben wel de mond vol van armoede beleid. Ze krijgen dus een bijverdienste vergoeding ruim boven het minimum om te kunnen leven in Nederland om:

  1-Te zitten te sms

 40. Tine van de Weyer avatar
  Tine van de Weyer

  Agenda van een raadslid

  Nav bovenstaande discussie die ik qua toonzetting soms tamelijk onthutsend vind wil ik graag inzage geven in mijn agenda als raadslid.
  U mag me over drie jaar afrekenen op mijn inspanningen om deze stad een beetje vriendelijker te maken. Daar zal ik o.a. mijn best voor doen. Ik wil me dan ook niet laten afschrikken door de harde woorden die hierboven gesproken worden.

  Week 12, (ongeveer een jaar in de raad)

  maandag
  9u-12.30: voorbereiding commisievergadering = 3,5 u
  19.00-23.00 comissievergadering = 4 u

  dinsdag :
  9u- 15.00 diverse stukken lezen en nota

 41. Monique avatar
  Monique

  Beste Tine, het is een schande dat die paar rotcenten voor de grafrechten van een echte vakbondsman als Bart van Pelt niet betaald worden door de PVDA burgemeester, drie PVDA wethouders en 11 PVDA raadsleden die elke maand meer dan 50.000 euro prive van de gemeente aan vergoedingen krijgen overgemaakt!!!!!!! Dan hebben we het nog niet over 20.000 euro fractevergoeding!!
  Ga maar eens uitleggen dat als jullie dat graf werkelijk zo belangrijk vinden jullie het niet zelf kunnen betalen, het is hooguit 2% van het maandelijks megabedrag wat jullie krijgen overgemaakt!! De volgende maanden en jaren wordt het hele megabedrag weer voor de volle 100% automatisch bijgeschreven op uw rekeningen!! Of zou het toch weer op een achterbakse wijze het misbruiken van Bart van Pelt zijn????? Nu vindt jij Monique zeker ook niet meer zo leuk, dan kun samen met Marjo de conclusie trekken dat ik gek ben, maar kijk dan eerst maar eens even in de spiegel voordat de namaaksocialistische reflexen gaan werken.

  Hartelijke groet, ex- groen weg stemmer

 42. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  Typisch dat er een links en zogenaamd sociaal raadslid reageerd op een duidelijke stelling voor minder ONKOSTEN VERGOEDING van raadsleden. Dan ook nog 1 waar het werk gedeeld word door een fractie van 11 personen. Hoe ziet zij het dan met de 1persoons fracties? die mogen desondanks wel een andere in de commissies zitting laten nemen maar dan wel ZONDER VERGOEDING. hun werk is daarmee niet minder. En het is toch een roeping/cq bijverdienste dat je er zit en niet om je zakken te vullen?

 43. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  Voor tiny vd Weyer
  agenda week 13 een uurtje of 5/6 Als ze daarnaast nog andere bezoeken brengt is dat haar pakkie an. Maar een uittrekking of miniumum verdiener krijgt voor hun sociale contacten in het uitgaandsleven toch ook geen vergoeding. Een vrijwilliger in een vereniging krijgt er ook niet meer vergoeding door etc. Een ouder die zijn of haar kinderen naar een wedstrijd brengt krijgt er hooguit ook als de vereniging het kan betalen een lage km vergoeding voor maar vaak wel hele dagen weg zijn. Maar die hebben wel vaak de bevlogenheid voor een sport. Heeft een raadslid dat niet zonder bijverdienste vergoeding voor het raadswerk?(waarvoor ze ruim meer als een minimumloon krijgen.)

  Maandag 26 Maart
  afgevallen comm modern best/Maatsch/hier heeft ze geen zitting in!
  16:00 Werkbezoek Besterdplein commissie Fysiek en Economie (1 uurtje hooguit)
  19:00 Raadscommissie Fysiek (2 a 3 uurtjes)

  Dinsdag 27 Maart
  Woensdag 28 Maart
  Donderdag 29 Maart

  Vrijdag 30 Maart 14:00 Bijeenkomst Platform Wonen – Raadscommissie Fysiek (Woonvisie)

  Zaterdag 31 Maart
  Zondag 1 April

 44. anarchistippel avatar
  anarchistippel

  Beste Monique,

  Richt ajb een politieke partij op en ga dan bloggen op jullie site.

 45. Paula avatar
  Paula

  Ja, hoe komt die Monique er bij! Geld van raadsleden en wethouders voor het graf van Bart van Pelt! Mijn arme Paul heeft het veel harder nodig. Door de klap met die schotel heeft hij nu links een bedenkelijke fractie met als gevolg niet alleen rare spiertrekkingen, maar zelfs namaaksocialistische reflexen. Werd zijn gezicht eerst blauw, nu ziet hij zelfs helemaal gr

 46. Monique avatar
  Monique

  Nou Nou Marjo, zo kennen we Groen Weg weer. Jullie betrokkenheid is altijd hypocriet dus nu weer over wapens in je andere stuk van 25-03-07. Eerdere hypocratie is te zien in je suk van 21-02-07 (leuke ideetjes). Heb jij jezelf nooit de vraag gesteld waar die vrachtwagens met geld naar toe gingen aan ontwikkelingsgeld?? Ben je dan dom of te lui om dit uit te zoeken. Jullie roepen al 30 jaar de wereld te verbeteren vanuit jullie 3e wereldwinkels en nog steeds hebben deze arme sloebers in de Derde wereld geen fatsoenlijk bestaan, maar vliegen de kogels en granaten ze wel om de oren!! Doen jullie dan iets verkeerd of ga je daar gelijk andere weer de schuld voor geven. Jullie zijn niet verder gekomen dan het planten van bomen in Matagalpa en daarom wijs ik jullie op jullie eigen verantwoordelijkheid en kun je ook wel eens zelf de handen uit de mouwen steken met wat eigen geld. Zo is het ook met de kaalslag aan bomen in Tilburg jullie zitten al jaren en jaren in het college en kijken er alleen maar naar en dan ga je uiteindelijk zo vlak voor de verkiezingen na al die jaren illegaal 3 boompjes planten?? Maar ook met betrekking tot het milieu laten jullie steeds weer toe dat het paard achter de wagen wordt gespannen. Waarom breekt de hel niet los en gaat de hele Groen links organisatie niet onaflatend protesteren tegen de Shell’s van deze wereld die ons nog steeds op hun branstof willen laten rijden terwijl er allang op andere milieuvriendelijke wijze de verbrandingsmotor aan de praat kan worden gehouden. Trouwens waarom rijden wij in Nederland allang (30 jaar) niet massaal op gas?? Daar hadden jullie je met hand en tand voor in moeten zetten maar ondertusen wordt de bankrekening van Rosenmoller als maar groter en die van Gon Mevis ook!! Hypocratie ten top over de rug van die arme asielzoekers die jullie zogenaamd willen helpen maar in werkelijkheid jullie eigenlijk de vele gesubsidieerde clubjes van jullie zelf in stand willen houden!! Hypocratie ten top met betrekking tot het milieu, waar jullie helemaal niets voor doen dan alleen de schone schijn wekken er zoveel voor te doen! Hypocratie ten top bij het behouden van de natuur waar jullie niets in bereiken. Dus er is maar een conclussie, opheffen en weer gewoon gaan werken van 08.00 uur tot 17.00uur, maar daar zullen deze subsidiespecialisten geen zin in hebben!!

  Hartelijke groet, van ex- Groen Weg stemmer en nu een SP stemmer zoals zo vele!!

 47. Sven Harteveld / Neerlands Welzijn avatar
  Sven Harteveld / Neerlands Welzijn

  anarchistippel geplaatst: 25-03-2007
  Beste Monique,Richt ajb een politieke partij op en ga dan bloggen op jullie site.

  Hier sla je werkelijk de plank mis anarchistippel. Maar duidelijk is wel dat de volgelingen of de zittende politiek niet gedient zijn van enige vorm van tegenspraak of welke vorm van negatieve klanken naar hun gericht dan ook. Als je daar niet tegenkan moet je niety gaan bloggen op een site die reacties toestaat maar veilig op je gesloten kritiekloze partij site.

 48. De BuitenBurgemeester van Tilburg avatar
  De BuitenBurgemeester van Tilburg

  Monique moet hier ook een spacelog, eujh, een logspace krijgen

 49. M.J. avatar
  M.J.

  Ik mis hier nogsteeds vele reacties. Voor iemand als Marjo Frenk die nu bij de enige twee verontwaardigde topics bij hoog maar zeker ook bij laag beweerd vind ik dat vreemd. Zet dan ook die reacties terug.

 50. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  maar om terug te komen op het logje van Marjo en de bijbehorende foto, stel ik al jaren:

  in het land der blinden is eenoog koning

 51. Marjo Frenk avatar
  Marjo Frenk

  Naar mijn weten zijn sinds zondag alle reacties teruggeplaatst. Reden van vertraging: ik had niet oor dat ik alles zelf weer terug moest plaatsen. Men kan mij veel verwijten. Houd ik rekening mee, ik zit niet in de politie om vrienden te maken (is leuk hoor als het wel gebeurt)maar censuur; daaraan doe ik niet!

 52. Benjamin avatar
  Benjamin

  Als het dan zo vreselijk in Nederland is, wat doen ze dan nog hier. Ga dan toch terug of naar elders. Je hoeft hier niet te zijn!!!!