Geplaatst

art.47 vragen over D’n Opstoet 2007

Geachte kruiken en kruikinnen in het college,

De fractie van GroenLinks heeft vanmiddag samen met heel veel andere Tilburgers D’n Opstoet aanschouwd. Hoewel altijd bewonderend over de hoeveelheid creativiteit en over de hoeveelheid tijd en werk dat hieraan is besteed willen wij u hierover de volgende vragen stellen

Bent u het met onze fractie eens dat D’n Opstoet ook een knipoog naar de (Tilburgse) politiek zou moeten zijn?

Zo nee, waarom niet?

Behoudens Tilburgse persiflages over de cityring (3x), de plaspoal (1x) Groene Heuvel, wietteelt (1x), hockeyfusie (1x) en het T merk (1x) en een item over het Generaal pardon hebben wij geen knipogen naar de (tilburgse) politiek waargenomen.

In plaats daarvan blonken de groepen uit met variaties op ”Boer zoekt vrouw” (Boer K) of ”dansen met ijs” of variaties op het voor de meeste mensen onbegrijpelijke carnavalsmotto: Toepertoe taaste nie toe. De fractie van GroenLinks betreurt het dat televisieprogramma’s als ”Dancing on Ice” en ”Boer zoekt vrouw” blijkbaar meer tot de verbeelding spreken van de Tilburgse carnavalsvierders dan dat de gemeentepolitiek dit doet en willen u vragen hier in de voorbereiding voor volgend jaar iets aan te doen.

We doen u hiervoor de volgende voorstellen:

  1. U geeft wethouders en de burgemeester op voor spelletjes bij de publieke en de commerciële omroep. (Wethouder Janssen voor 1 tegen 100, de wethouders Mevis en Hamming voor Dancing with the stars (één bij RTL en één bij SBS), wethouder Backx bij Per seconde wijzer en wethouder Moorman bij Wakuwaku (komt vast wel weer terug). Wethouder Aarts bij Triviant, samen met de Burgemeester kan ook dat leuke beelden opleveren.
  2. Ruim voor carnaval ( we denken aan september 2007) publiceert u een lijstje met spraakmakende onderwerpen voor de komende periode en uit de afgelopen periode zodat groepen en mensen die ”alleenig” of ”mee z’n tweejen” zijn zich hierdoor kunnen laten inspireren. Dit jaar had dat kunnen zijn: UMTS masten, Golfbaan voor 1 euro, CruijffCourts,het draaiend huis op de Hasseltrotonde, de TOP wordt seniorenpartij Tilburg, Hans Smolders in de raad, de burgemeester die regelmatig café’s sluit, de huisuitzettingen na het ruimen van wietteelt, Gratis openbaar vervoer, armoedebeleid, de skeave huusen, Hall off Fame, gemeentewiet, voortdurende bomenkap etc.
  3. U looft een gemeentelijke prijs uit voor de mooiste knipoog naar de Tilburgse politiek
  4. U dringt er bij uw college op aan dat de wethouders wat minder braaf zijn en zich eens een uitglijdertje veroorloven zoals bijvoorbeeld: Een slippertje met een secretaresse, autorijden met één borreltje op, op de fiets zonder fietsverlichting, alcohol bij de ochtendkoffie, in slaap vallen bij een belangrijke lezing, de verkeerde ringtone in het openbaar af laten gaan, onnadenkend door rood licht rijden om 03.00 ‘snachts, ”betrapt” worden in ”De Nacht” of andere kleine vergrijpen die het makkelijker maart leuke thema’s voor D’n Opstoet te bedenken.

Het spreekt vanzelf dat wij erg benieuwd zijn naar uw antwoord,

Alaaf, namens de fractie van GroenLinks

Marjo Frenk

Alle berichten van deze auteur

Reacties

Eén reactie op “art.47 vragen over D’n Opstoet 2007”

  1. kruikske avatar
    kruikske

    Gatverdamme. In je vorig log gaf je al aan niets met het carnaval te hebben. Probeer die dan ook niet te beinvloeden. De carnavalverenigingen zijn echt wel creatief genoeg om een onderwerp wat hun aanspreekt te verzinnen. Houd je liever bezig met goed besturen. Of vraag ik nu iets onmogelijks?