Geplaatst

De Vijfsprong III

Hoewel sommige raadsfracties gewoon door lijken te gaan (5x schriftelijke vragen van Hans Smolders in één week) lijkt de vakantie (het reces) voor raadsleden nu echt ingetreden. Bij mijn bezoek aan het stadhuis vanmorgen trof ik nog slechts de fractievoorzitter van de PvdA (wat zou hij daar doen?) , een verbaasde CDA wethouder: ”Wat doe jij hier nog? Bij ons zijn ze allemaal al op vakantie hoor….”en verder natuurlijk heel veel amtenaren die wellicht hun kans schoon zien….

Het gebeurt vaker dat je van een welverdiende vakantie terugkomt en bij het achteruit lezen van de stapel vakantiekranten of bij het weer eens door de stad fietsen tot de ontdekking komt dat ZE het toch gedaan hebben… Een gebouw gesloopt, een boom geveld, een weg omgelegd… Natuurlijk ruiken ze in het stadhuis hun kans schoon als de raadsleden van hun rijke vergoeding naar tropischer oorden zijn. En zelfs de SP doet een tandje minder ’s zomers (want die vertrekken alleen naar tropische oorden als het in het kader van iets antiglobalistisch of voor socialistische jeugdfora is).

Waar ik dit jaar erg bang voor ben is de vijfsprong: het pleintje bij Langenboom. Vandaag fietste ik weer eens door de Noordstraat om de nieuwe bestrating te bewonderen. Aangezien ik jaren in de Noordstraat heb gewoond kan ik wel zeggen dat het er erg veel mooier van geworden is. De stratenmakers zijn het hoekje, het kleine bochtje naar links bijna genaderd. De vraag is wat ze hierna gaan doen…

IK hoop voor hen dat de bouwvak begint voordat de straat af is.

Maar daarna? Zullen ze het wagen om voordat ze antwoord hebben gegeven op onze schriftelijke vragen hierover het pleintje te verwijderen??? Voordat we het kunnen agenderen? Niemand in Tilburg, snel de tegels eruit, monument verplaatsen, boom vellen en weg recht trekken?Kunnen we Hiroshima/ Nagasaki herdenken bij het monument op de vijfsprong op 6 augustus? Zijn er voldoende mensen stand by als ze toch gaan breken? Is het telefoonnummer van Jan Hamming bekend als het zover komt???

Ondanks kleine vlekjes in het verleden heb ik nog steeds vertrouwen in dit stadsbestuur en ga er dus van uit dat dit niet gaat gebeuren. IK ga er nog niet vanuit dat de reconstructie niet doorgaat maar wel dat de raad de kans krijgt hierover te praten tijdens de eerstkomende vergadering van de commissie fysiek zodat de wethouder uitgebreid kan uitleggen hoe het nu zit…Wij blijven tegen! maar helaas gaat de raad hier niet over.

prettige vakantie

Alle berichten van deze auteur

Reacties

4 reacties op “De Vijfsprong III”

 1. Arjen Roos avatar
  Arjen Roos

  Helaas gaat de raad hier niet over? Leg uit.

 2. Fundament Foundation avatar
  Fundament Foundation

  Het slopen van het parkje aan De Vijfsprong zou een dodelijke zonde zijn. Er
  is al zo weinig groen in de binnenstad.
  Chris Driessen, Heidi van Mierlo, Steven van Grinsven.

 3. Flappie avatar
  Flappie

  Beste foundation

  Het parkje wordt niet gesloopt. in tegendeel.Er komt zelfs 1 boom bij! Maar waaar waren jullie toen dit college die weg naar dit pleintje totaal ontboomde. Een prachtige zeer brede stoep is het resultaat zonder enige blad groen

  Alleen het pleintje wordt in totale samenspraak met omwonende en project ontwikkelaar weggehaald

  Daar is GL tegen. Tegen dat er een goede samenwerking tussen omwonende en projectontwikkelaar is. Waardoor ze niet op dat terras meer zich totaal kunnen bezatten. GL is dus via de wethouder van pvda aan het stoken in een goed huwelijk van direct omwonende en projectontwikkelaar.

 4. Rammelaar avatar
  Rammelaar

  Beste Flappie

  Heb je het plattegrondje al gezien van de herinrichting van de Vijfsprong?
  Ik hoop/wens je veel groen toe!