Geplaatst

Hoe groot is de wereld van een raadslid/inwoner van Tilburg ?

Vanavond heeft de raad een besluit genomen om 15.000 euro beschikbaar te stellen aan noodhulp voor de mensen in door watersnood getroffen gebieden in Suriname.

Hoewel alle partijen voor het voorstel stemden was de LST duidelijk: geld beschikbaar stellen voor noodhulp na een ramp behoort niet tot de gemeentelijke taak.

Zelf vind ik dat je als burger en dus ook als raadslid de plicht hebt buiten de grenzen van je eigen stad te kijken. Tilburg is geen eiland maar bevindt zich midden in de wereld en GroenLinks is dan ook altijd een voortrekker van het mondiale beleid ( Volgens de weblogcursus een verboden woord)van de gemeente geweest. Uiteindelijk heeft alles wat wij hier doen een relatie met Nederlad/Europa/ de Wereld. De universiteit waar de woordvoerder van de LST werkt is gelukkig buitengewoon internationaal georiënteerd.

Het argument dat we zelf mensen hebben die van de voedselbank leven en dat we geen geld wat hen toebehoort aan Suriname moeten storten is beschamend. IK ken voldoende mensen in een situatie waarin ze van zeer weinig rondkomen en toch altijd goede doelen steunen. Ook deze mensen verwachten van een gemeentebestuur dat ze daadwerkelijk laat zien ook solidair te zijn met mensen op andere plekken van de aardbol. Door vriendschapsbanden te steunen, door scholencontacten te initiëren, door uitwisselingsprogramma’s mogelijk te maken om bewustwording op gang te brengen en het is logisch dat daar ook het geven van noodhulp bij hoort.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

Eén reactie op “Hoe groot is de wereld van een raadslid/inwoner van Tilburg ?”

 1. Maurits avatar
  Maurits

  Buiten Tilburg kijken is OK maar waarom mooi weer spelen met zogename vrijgevigheid met belastinggeld?

  Als je zo betrokkken bent waarom geef jij en alle andere, die het zo nodig vinden dan niet je "onkosten" raadsvergoeding van 1 maand aan de noodhulp? DAT ZO EEN GROOTST GEBAAR ZIJN, en dan kan de belastinggelden van de burgers van tilburg ook aan Tilburg besteed worden.

  De gebeurtenis is erg maar niet de taak van Tilburg om alle rampen, met gemeentelijke belastinggeld te steunen. Daar hebben we inderdaad zoals LST duidelijk probeerde duidelijk te maken duidelijk het minsterie van buitenlandse zaken voor.

  Gebruik dat gemeentelijke geld maar voor die minima die ten onrechte hun 90 euro niet kregen omdat het geld zogenaamd op was. (blijkbaar niet en is er opeens 15000 euro over)