Geplaatst

Ook levensliedgenieters fietsen

De gemeente haalt fietsbeugels in de stad weg ter gelegenheid van het festival van het levenslied.

Tijdens de bespreking van het fietsplan 2006-2010 is met een raadsmeerderheid besloten dat de ambitie om mensen te laten fietsen moet worden verhoogd. Dat doe je onder andere door overal voldoende bewaakte en onbewaakte fietsenstallingen te creëren, door goede, veilige fietspaden aan te leggen en door het autoparkeren onaantrekkelijk (prijzig) te houden.

Dat bereik je dus nooit door tijdens evenementen waar veel mensen op af komen de fietsbeugels te verwijderen.

 

Door de fietsbeugels weg te halen kan de doorstroming op het Piusplein en op de Paleisring beter worden gegarandeerd, aldus de gemeente. Tja, je kunt natuurlijk ook naar een andere inrichting van het plein kijken zodat er doorstroming kan zijn met behoud van de fietsbeugels. Of het festival op een ander plein plaatsen of ergens anders tijdelijk beugels plaatsen zodat iedereen die zijn fiets gratis wil stallen toch terecht kan.

Het ergste is dat de gemeente op donderdag al begint met het verwijderen van fietsen terwijl het festival pas op zaterdagavond begint. Ook marktbezoekers van vrijdag en zaterdag zijn hierdoor dus gedupeerd.

Fietsen die vanaf donderdag in de beugels staan worden naar het fietsdepot in de binnenstad gebracht alwaar je ze ( tijdens de beperkte openingstijden) gratis weer op kunt halen. Pas op met goede sloten, die worden losgeknipt.

Je kunt er dus ook voor kiezen je fiets op zaterdag ‘fout’ te stallen zodat deze twee dagen gratis overdekt gestald wordt in het gemeentedepot.

Hoewel het voor dit evenement geen zin meer heeft zal Groen Links vragen stellen over deze gang van zaken en ervoor pleiten dat er bij evenementen in de binnenstad juist meer tijdelijke beugels of gratis fietsenstallingen komen zodat het echt aantrekklijk is om met de fiets naar zo’n evenement te komen.

Alle berichten van deze auteur