Geplaatst

Femke in Tilburg

Gisteren was GroenLinks op de Tilburgse Heuvel massaal aanwezig. Veel vrijwilligers, muzikanten, de brassband en vanaf 15.30 de Femke on tour bus.

Alle Tilburgers die gisteren in de buurt van de Heuvel verschenen kon het niet ontgaan: GroenLinks presenteerde zich zichtbaar én hoorbaar. De Multiculti muziekshow leverde veel plezier en instemming op. Voorzichtig werd er zelfs af-en toe gedanst voor de tent.

Het uitdelen van folders is altijd inspirerend omdat er veel mensen zijn die serieus een gesprek aangaan over de partij, over andere partijen, over de stand van het land of andere relevante zaken. De dag vliegt om en de conclusie is wederom dat Tilburg veel aardige geinteresserde mensen kent. Opvallend veel mensen getroffen die GroenLinks zeker symphatiek vinden en erover denken op deze partij te stemmen. Maar dat vond ik bij de gemeenteraadsverkieizngen ook en dat leverde geen winst…

Tussen 14.00 en 15.30 even het debat in 013 bezocht en ook daar met mensen gesproken. Veel zwevende kiezers trof ik niet, wel veel mensen met een mening over de campagnes, de toekomstige premier en over de op het podium aanwezige politici. Kort het debat met de landelijke politici bijgenwoond. Wat een kanjer is Kees Vendrik! Jammer dat hij tot nu toe zo weinig zichtbaar is geweest.

Vanaf 15.30 presenteerde de Femke Bustour zich op de Heuvel. Professioneel zette de chauffeur de grote bus op het plein, rolden het campagneteam podium, geluidssnoeren e.d. uit en presenteerden de BN-ers zich aan het publiek. Naast Femke, waren Kathalijne Buitenweg (voorzitter GroenLinks Europees parlement) Lijstduwer en cabarettier Vincent Bijlo, de nummers 4 en 5 van de lijst en eerste kamerlid en publicist Jos van der Lans meegereist. Na het debat in 013 sloot ook Kees Vendrik zich nog aan.

Het is leuk om met mensen in het publiek te spreken en te horen hoe Femke’s optreden gewaardeerd wordt. Meerdere mensen gesproken die nog twijfelden maar dit wel een erg goede bijdrage vonden. Femke is authentiek en dat is wat mensen willen, ze spreekt wat langzaam kan de boodschap kernachtig neerzetten.Op de vragen uit het publiek ga ze op één na, antwoord. Het antwoord dat ze niet (niemand, omdat het redelijk specifiek was en mijns inziens met een cao te maken had)kon geven zal ze nasturen.Als een echte BNér moest ze na dit gedeelte handtekeningen zetten in de publikatie ‘Vrijheid als ideaal’, en met veel mensen op de foto.

Nadat ook wij allemaal met Femke op de foto zijn gezet zwaaien we de bus uit. Nog tot 18.00 wordt er opgeruimd, waarna we voldaan een tafel reserveren in Havanna om daar weg te bij de gedachte aan een linkse regering met een drie linkse partijen.

Geen rozen, geen Jan Marijnissen maar wel een erg goed verhaal :dé partij met de beste voorstellen voor het milieu en voor de toekomst van ons land.

Stem GroenLinks voor een écht progressief Nederland.

(voor meer foto’s, zie onderstaande link waaronder vrijwillig GroenLinkser Paul alle door hem gemaakte foto’s heeft gezet)

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

Eén reactie op “Femke in Tilburg”

  1. Tom avatar
    Tom

    Heej, Marjo, waar is de foto van jou met Femke???