Geplaatst

De vijfsprong II

Natuurlijk kijk ik de kunst bij andere webloggers af. Een vervolgweblog lijkt me ook wel wat. Politiek is soms toch net soap?

Zo heb ik mijn twijfels bij de reconstructie van de vijfsprong geuit en heeft mijn fractiegenoot Paulus Oerlemans hierover vragen aan het college gesteld. Wij baseerden ons niet alleen op het krantenartikel in BD hierover (van een journalist die regelmatig het terras op de vijfsprong bezoekt, maar dat doet niet ter zake) maar vooral ook op commentaren van bewoners.

Vandaag ontvingen we een brief namens de klankbordgroep herinrichting Noordstraat. Deze klankbordgroep (verboden woord in politieke weblogs lijkt me) is hartstikke blij met de reconstructie en verwijt GroenLinks te stoken in een gelukkig huwelijk en zich slechts te baseren op een journalistiek stuk waarin de feiten niet juist zijn weergegeven .

Het is een goede zaak dat bewoners en ambtenaren er blijkbaar samen uit zijn gekomen. Wij blijven echter vinden dat er wel erg goede redenen moeten zijn om een uniek pleintje als de vijfsprong met zo’n belangrijke functie voor de binnenstad weg te halen. En met ons veel inwoners en bezoekers van de binnenstad. Dat is niet stoken in een gelukkig huwelijk maar het maken van afwegingen van verschillende belangen; hoofdtaak van raadsleden.

Hoe zat het ook alweer met dat calvadosje? (zelf betaald natuurlijk)

Alle berichten van deze auteur