Geplaatst

Met belgerinkel naar de winkel!

Voor de meeste automobilisten die ervoor kiezen in de file op de cityring te gaan staan tijdens spitsuren en vooral ook op zaterdag en koopzondag is er voldoende alternatief.De gemeente maakt busreizen gratis of goedkoop (topticket) en het fietsenstallen gratis. Wat is de inbreng van de winkeliers?

GroenLinks geeft de winkeliersvereniging i.o. van het centrum graag tips:(die ook bruikbaar zijn voor winkeliersverenigingen van winkelcentra buiten het centrum)

Om bij te dragen aan het consumeren met de fiets of met de bus kan de kersverse winkeliersvereniging i.o. werken aan:

 • Een snelvervoersdienst; een klein busje waarmee de wat grotere aankopen zoals een PC, een stofzuiger, een driedelig kostuum oid nog dezelfde avond thuis kunnen worden gebracht. Gezamenlijk ingezet, te regelen via 1 telefoonnummer met ondersteuning van de Stichting Stadskern.
 • Ondernemende ondernemers bieden de klant een ”drager van spullen”naar de fiets of naar de bushalte.(leuke bijverdienste voor 15,16 jarigen)
 • Korting op aankopen bij het vertonen van je fietskaartje (ook bij gratis stallen is er een bewijsje).
 • Iets steviger duurzame tassen bij de aankopen (desnoods bij aankopen boven een bepaald bedrag)ipv de slappe plastic tasjes.En natuurlijk stimuleren dat mensen zelf een tas meenemen.
 • Leuke gadgets voor op de fiets bij aankopen boven de 50€.Of bijvoorbeeld een tegoedbon voor een keer de band plakken.
 • Opslagruimte zodat de klant zijn aankoop even kan laten staan en pas ophaalt als hij/zij naar huis gaat.
 • Een samenwerking en onderhoudscontract met een plaatselijke fietsenmaker en een klantenkaart; bij 15 stempels gratis onderhoudsbeurt van de fiets.

Fietsers zijn ook klanten! stimuleer het fietsen zodat u meer klanten krijgt, hier valt echt veel te halen. De zuiderburen doen al veel langer aan dit soort acties! Met succes, zie link van de bond voor een beter leefmilieu.

Zie ook http://www.fietsersbond.nl/  en www.bondbeterleefmilieu.be/campaign.php/3

Alle berichten van deze auteur

Reacties

2 reacties op “Met belgerinkel naar de winkel!”

 1. Arjen Roos, LST avatar
  Arjen Roos, LST

  Wie zal dat betalen? Zoete lieve Gerritje.
  Nog even en dan komen de ondernemers ook in beeld bij het armoedebeleid. Dan zitten ze noodgedwongen op de fiets. Doe de kerstverlichting maar vast uit.

 2. Visser avatar
  Visser

  Dus ter aanvulling op het vrijwel onbereikbaar maken van het centrum zal de winkelier ook nog diep in de buidel mogen tasten om dat beleid te belonen?!?