Geplaatst

webloggen als nieuwe kunde

Na de campagne, coalitieonderhandelingen en het samenstellen van het collegeprogramma voor de periode 2006-2010 begin ik weer aan het ‘gewone’ raadswerk.

Een nieuwe fractie, nieuwe commissies, nieuwe collega’s raadsleden, een nieuwe partij in de raad zelfs. Uitdagingen genoeg.

Ook het regelmatig bloggen gaat deze periode tot een van mijn nieuwe uitdagingen behoren.

Webloggen is een kunde. Je kunt veel van Johan van de Hout (fractievoorzitter SP) zeggen maar hij is hartstikke digitaal. Hij is dan ook beroepspoliticus en ik zou wat dat betreft niet met hem willen ruilen.Maar ondanks een baan van 32 uur en een gezin ga ik proberen de lezers van TilburgZ via mijn weblog te informeren over wel en wee van de Tilburgse politiek.

Een vriendin attendeerde me op een site waarop goede tips voor politieke weblogs. Ik ga ze standaard naast mijn laptop leggen en gebruiken. Voor alle toekomstige lezers:

Hoe korter hoe beter (moeilijk voor politici)

Verboden woorden (gelukkig ben ik geen beleidsambtenaar maar na 5 jaar raadslidmaatschap betrap ook ik mezelf op regelmatig gebruik van woorden die ik na vandaag niet meer in mijn weblog zal gebruiken: beleid, handhaving, problematiek, realiseren etc en tal van afkortingen als wmo,vsv, bws… )

Echte mensen: Tip: voer echte mensen (die een goed raadslid dagelijks spreekt) op in je weblog.

Ruzie, roddel en rancune: de drie R’s in het politieke logwezen. zonder deze drie leest niemand uw weblog. (met als uitsmijter: bent u te netjes om tegenstanders in uw log door het slijk te halen: overweeg te stoppen met de politiek, maar stop in elk geval met uw weblog).

En nu maar aan de slag! 

 

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

Eén reactie op “webloggen als nieuwe kunde”

 1. Sven ( n.w. ) avatar
  Sven ( n.w. )

  Nog wat Tips.

  Plaats alle reacties, ook als ze het tegendeel van je eigen betoog bewijzen. Ook als je het zelf onzin vind. Het enige wat je niet hoeft te plaatsen zijn bijvoorbeeld scheldwoorden. Maar die kan je er ook uithalen en vervangen door ***

  Waneer je regelmatig de reacties niet plaatst stopt men ook met lezen van je log. Het heeft toch geen zin om dan te reageren. En het wordt ervaren als politieke sencuur.

  Die fout hebben diverse partijen zoals CDA ook tijdens de campagneweken gemaakt.

  Veel succes met bloggen. En ik hoop dat je regelatiger blogt dan de CDA/PvdA/VVD/GL tijdens de campagne. Dat was gewoon triest te noemen.