Geplaatst

Dit land kan zoveel groener !

Onder bovenstaande leuze voert GroenLinks in het hele land actie om aandacht te vragen voor groen in en buiten de stad. De actievoerders zijn de guerilla gardeners en planten en zaaien illegaal groen. Vorig jaar zijn (redelijk onopgemerkt) in veel bermen in Tilburg-Noord wilde bloemenzaad gezaaid. Helaas staat het bermbeleid van onze gemeente wilde bloemengroei niet toe!

Op 17 april hebben Tilburgse Groenlinksers actie gevoerd door het draaiend huis wat groener te maken en een mooie voortuin aan te leggen. Geheel toevallig had een kraker al eerder die week het huis gekraakt. Vrijdag was hij er weer uit maar nadat hij de beelden van de groene voortuin zag kon hij de verleiding niet weerstaan en trok op zaterdag wederom in het huis.  Zag er gezellig uit vanmorgen toen ik er langsreed!

Alle berichten van deze auteur

Reacties

7 reacties op “Dit land kan zoveel groener !”

 1. ruevert avatar
  ruevert

  De lucht is schoner dan ooit. De zalm zwemt weer in de rijn. De zeearend is terug. Boeren zijn weer terug bij de basis; beheer van het groene land.
  Marjo, het betoog van GL komt 20 jaar te laat.

 2. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  Juist mede dankzij partijen als GroenLinks! maar juich niet te hard Ruevert, er sterven wereldwijd nog steeds mensen aan de gevolgen van milieuvervuiling, ons (kern)afval dumpen we in landen als Somali

 3. ER avatar
  ER

  Leuk initiatief om bloempjes te planten bij het draaiend huis. Maar de GL posters neigen toch naar vandalisme of wildplakkerij. Echt jammer dat een politieke partij dit op een kunstwerk doet.

 4. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  Wat een rel was er geweest als de door jullie verfoeide LST fractie het Draaiend huis hadden gebruikt voor hun PR Campagne.

  Schande was er dan in koor geroepen .

  Als er iemand recht had gehad om hier een ludieke actie te houden was het volgens mij de fractie geweest die van meet af aan tegen dit ongewenst Kunstwerk is geweest.

 5. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  Zoals je wellicht gezien hebt zijn alle posters weer netjes weggehaald (ze waren met plakband vastgezet) omdat het echt niet onze bedoeling was het kunstwerk te beschadigen!

 6. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  hoge bermen moet je buiten tilburg laten groeien marjo.
  je moet in noord eens richting loon op zand gaan, daar staat ook elk jaar de berm zo hoog.
  zo hoog dat je er een klein kind dat wil oversteken niet of te laat ziet.

  de ringbaan zuid, staat het gras ook zo hoog langs die flats, vroeger speelde wij als kinderen op een mooi kort gemaaid gazon, het was een groene strook langs de weg.[zet er een hoog hek omheen zodat ze veilig kunnen spelen]
  het zag er verzorgend uit.

  alle respect voor de heemkunde, maar is er buiten tilburg geen ruimte hiervoor?

 7. repelsteeltje avatar
  repelsteeltje

  1.Met alle respect, in de Reeshof is toch sprake van Ecologische bermen? Als je richting winkelcentrum gaat…
  Dat valt toch ook binnen de grenzen van Tilburg?
  Of ben ik nu abuis?
  2.En dat huis zag er gezellig uit? Meen je dat, er staat nu een bankstel met afval aan de overkant, en er scharrelen kippen onder het huis. Een vreemde die dit kunstwerk in Tilburg komt bekijken denkt vast dat het huis middenin een achterstandsrotonde staat! En wat denk je van een kip tegen je auto omdat hij last heeft van autolichten? Of zitten die beestjes op stok? 3.Trouwens, de deur hangt er heel de dag al open, dat is wel een vrijbrief om binnen te komen …toch?
  En serieus, ik ben blij met een antwoord op 1/2/en 3.