Geplaatst

over het beschadigen van de burgemeester

Stel je voor: Je bent burgemeester van de zesde stad van het land, na een sollicitatieprocedure benoemd door een meerderheid van de gemeenteraad; een vertegenwoordiging van de Tilburgse bevolking.  Je wilt je voor deze stad inzetten en je bent je ervan bewust dat dat geen gemakkelijke maar wel een uitdagende opgave is. Na een oriëntatie op hoe de stad zich heeft ontwikkeld en op de kansen en bedreigingen van verdere ontwikkeling ga je aan de slag. Je hebt voor je plannen een daadkrachtig gemeentebestuur nodig. Een dagelijks bestuur dat met je meedenkt en een gemeenteraad dat de visie en plannen voor de verdere ontwikkeling ziet zitten en bijstuurt op argumenten. Je bent je ervan bewust dat deze argumenten vaak samenhangen met de politieke kleur van de volksvertegenwoordiging maar dankzij ons democratisch systeem middels debat tot een meerderheid of een minderheid voor een besluit  leiden. Je legt je erbij neer dat er soms geen meerderheid is voor hetgeen volgens jou goed voor de ontwikkeling van de stad is en kan je soms iets voorstellen bij de argumenten die tijdens het debat worden aangedragen.

Je bent onder andere benoemd vanwege je netwerk en de verwachting dat dit netwerk  ook van betekenis zou kunnen zijn voor de ontwikkeling van de stad. Dat betekent dat je dit netwerk onderhoudt en zo af en toe deelneemt aan bijeenkomsten die daarbij horen. Buitenlandse reizen horen daarbij. Tilburg is geen eiland en voor de verdere ontwikkeling van de stad is het goed om elders te kijken en mensen te ontmoeten die een bijdrage kunnen leveren. Natuurlijk neem je nooit je vrouw mee op kosten van de gemeente en  declareer je alleen hetgeen noodzakelijk bij de reis hoort. Het is een groot teken van wantrouwen als een meerderheid van de raad voorstelt dat  er voor de uitvoering van beleid voortaan het paraaf van de raad onder moet komen te staan. In het initiatiefvoorstel hierover wordt zelfs voorgesteld dat het presidium daar toestemming voor moet geven. Een orgaan dat gaat over de organisatie van de raad en waar geen andere dan procedurele besluiten vallen!

Een aantal  volksvertegenwoordigers blijkt  echter minder gelukkig te zijn met de verdere ontwikkeling van de stad en met de wijze waarop je daar vorm aan geeft. Dit wordt echter nooit in een debat aan de orde gesteld, maar via schriftelijke vragen en interpellaties zagen enkele partijen in de raad voortdurend aan de poten van je stoel. Als je de personen van die partijen daarop aanspreekt doen ze er wat lacherig over,worden ze ongemakkelijk maar  het echte debat gaan ze niet aan, wel wordt er indirect via weblogs en op andere plekken behoorlijk over doorgezaagd. Zonder enig debat of serieus gesprek over je functioneren wordt door één van de partijen in de raad voorgesteld je herbenoeming maar via een referendum te laten plaatsvinden. Geen zagen aan de poten van je stoel maar een dolkstoot in je rug.

In het normale leven is het niet meer dan normaal dat je elkaar persoonlijk aanspreekt op functioneren. Ook is het normaal dat je dat rechtstreeks doet en niet via een personeels krantje of ander medium. In de politiek mag er blijkbaar over personen alles gezegd worden , liefst achter iemands rug en vooral over een persoon die zich in het openbaar niet politiek kan verdedigen; de burgemeester.

Deze stad krijgt het stadbestuur dat ze verdient maar met Smolders c.s. in de raad is het maar zeer de vraag of de huidige burgemeester nog wel herbenoemd wil worden en zo niet of we nog wel ooit een burgemeester krijgen van dit niveau en statuur met belangrijk netwerk in én buiten Tilburg.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

60 reacties op “over het beschadigen van de burgemeester”

 1. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  @ Mevr. Frenk

  Geen zagen aan de poten van je stoel maar een dolkstoot in je rug.

  Dolksteek in de rug doe je volgens mij stiekum !!
  Je kan van Smolders en cs van alles zeggen maar volgens mij zeker niet dat ze alles stiekum doen.

  Ze zijn volgens mij duidelijk dat ze dit college en zijn voorzitter Vreeman om aangegeven redenen niet zien zitten.

  Collegeleden en raadsleden worden door de Tilburgers gekozen waarom zou dat niet mogen gelden voor de burgemeester ?

  Als burgemeester Vreeman het referendum haalt kan hij het ongelijk van Smolders en cs toch bewijzen anderzijds bij een andere uitslag moet je dan aan Smolders en cs ook gaan vertellen dat ze het goed gezien heben wat de stad wil met zijn bestuur.

  Het is maar hoe je het bekijkt !!

  Ik kom uit het bedrijfsleven en daar gooien ze je meteen de straat op als je verantwoordelijk bent voor wanbeleid dus heeft het huidige college met aan het hoofd mijnheer Vreeman al geluk gehad volgens mij.

 2. wies van wessem avatar
  wies van wessem

  Beste Harm ‘ik kom uit het bedrijfsleven’ Snoeren,

  Je zegt ‘Collegeleden en raadsleden worden door de Tilburgers gekozen waarom zou dat niet mogen gelden voor de burgemeester?’. Omdat we in dit land nu eenmaal democratisch besloten hebben dat dat (vooralsnog) niet zo werkt. Toen D66 het burgemeestersreferendum ooit tot

 3. arjen avatar
  arjen

  Het gaat helemaal niet om een beschadiging van de persoon Vreeman of de burgemeester. Vreeman zelf roept reacties over zich af omdat hij niet een burgemeester is die boven de partijen staat, maar ZICHZELF ALS EEN PARTIJ GEDRAAGT!.

  Marjo, je bent zelf als tegenstander van de Mall uitgenodigd deel te nemen aan een workshop ter voorbereiding van een stemwijzer voor het referendum over de mshopping mall. En wie stond er in het rijtje voorstanders? Juist ja, Vreeman! En dat notabene terwijl zijn pvda-fractievoorzitter Auke Blauwbroek ook al in dat rijtje staat!!
  Kijk ook vooral naar de overtegenwoordiging van het grootkapitaal in dit lijstje: BORT, BZW, OVG en DE partij vd projectontwikkelaars/aannemers etc, de PvdA:

  Voorstanders
  1. De heer Van Mourik (BORT)
  2. De heer Korsmit (Wijkraad Heikant-Quirijnstok)
  3. De heer Naber (BZW)
  4. Auke Blaauwbroek (fractievoorzitter PvdA)
  5. Roel Lauwerier (fractievoorzitter VVD)
  6. wethouder Joost M

 4. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  En wederom slaat mevrouw Frenk de spijker op zijn kop. Het is inderdaad de vraag of Vreeman Tilburg nog wel wil…

  En inderdaad Marjo, deze stad krijgt wat ze verdiend. En dat maakt mij zo bang…

 5. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  @ betrokken Tilburger

  En inderdaad Marjo, deze stad krijgt wat ze verdiend. En dat maakt mij zo bang…

  Wat maakt u zo bang ?
  Bang/Angst omdat de gevestigde orde wellicht de slag om het pluche gaat verliezen in 2010 ?

  Angst beste betrokken Tilburger is de slechtste raadgever dat weet u toch !!

  U twijfelt toch niet aan de mening cq wijsheid van het aantal stemgerechtigden in Tilburg ?
  Die gaan bepalen hoe de raad er in 2010-2014 uit gaat zien en niemand van de huidige raadsleden zoals bijvoorbeeld Smolders-Frenk-Blauwbroek etc. veranderen daar gelukkig wat aan.
  De partijen trekken na de verkiezingen hun conclusie en bepalen met wie ze samen gaan werken als coalitiepartners.
  Hoop wel dat ze bij die keuze volgend jaar de verkiezingsuitslag respecteren.

  Mijn vader zei altijd je grootste vijand moet je omarmen en dicht bij je houden dan heb je er invloed cq zicht op.

  @ Mevr. van Wessem

  Je zegt ‘Collegeleden en raadsleden worden door de Tilburgers gekozen waarom zou dat niet mogen gelden voor de burgemeester?’. Omdat we in dit land nu eenmaal democratisch besloten hebben dat dat (vooralsnog) niet zo werkt.

  Daar heb je een punt maar als de Tilburgers zich zouden uitspreken zou mijnheer Vreeman daar zelf zijn conclusie aan kunnen verbinden toch ?

  @
  Ook in het door Smolders in z’n eentje geschreven ‘burgerprogramma’

  Er zitten toch 5 raadsleden namens de LST in de raad
  Dat zijn toch ook geen sullen die zulen neem ik aan toch achter het programma staan.
  Wie zitten daar allemaal namens de LST eigenlijk ?
  Je hoort nooit geen interne wanklank van die club van Smolders maar ze hebben wel een duidelijke aanwezige rol in politiek Tilburg dat vind ik eigenlijk wel knap moet ik zeggen als nieuwkomers

  Denk je overigens dat bij de PvdA naast Hamming en wellicht een compaan iemand wat te zeggen heeft over het programma ?

 6. chris avatar
  chris

  Opvallend hoe GroenLinks toch altijd het vieze werk voor de PvdA moet opknappen!

 7. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  @Arjen
  De burgemeester maakt geen deel uit van de fractie van de PvdA en Auke Blaauwbroek is dus ook niet zijn fractievoorzitter. Hij is burgemeester van Tilburg en voorstander van de mall. (past in zijn visie op Tilburg). Kun je het mee eens of oneens zijn maar is geen reden hem daarom een slecht burgemeester te vinden!

 8. loes dielissen avatar
  loes dielissen

  Marjo, prima stukje. Ik weet niet wie je met c.s. bedoelt, maar ik voel me niet aangesproken.

  De LST met 5 zetels in de Raad? Ja, maar

 9. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  cris die gedachten had ik ook, valt me tegen.

  marjo, echt slecht is hij niet, maar is wel een doodrijver om zijn zin te krijgen of te halen.
  dat terwijl hier crisis is, wil hij die mall, zonder medeleven over hoe de crisis goed aan te pakken.

  dan hebben we het nog niet over z’n uitstapjes, naar china enzo, de burgers lezen dat ook vergeet dat niet.
  hij zit dan wel niet in de fractie van de pvda, maar is wel het opperhoofd.

 10. julesluijten avatar
  julesluijten

  @ Arjen: En wie stond er in het rijtje voorstanders? Juist ja, Vreeman! En dat notabene terwijl zijn pvda-fractievoorzitter Auke Blauwbroek ook al in dat rijtje staat!!

  Waar slaat dit nu weer op, Arjen? De burgemeester staat niet NAMENS de PvdA in dit lijstje! Vreemde uitspraak van iemand die er altijd maar als een aasgier op let dat Vreeman zich boven de partijen moet stellen!

  @ Hans, eh Harm: ” Je zegt ‘Collegeleden en raadsleden worden door de Tilburgers gekozen waarom zou dat niet mogen gelden voor de burgemeester?’. Omdat we in dit land nu eenmaal democratisch besloten hebben dat dat (vooralsnog) niet zo werkt.”

  Nou haal je zaken door elkaar. Het is in dit land zo geregeld dat wij in deze democratie onze stemmen kunnen uitbrengen op mogelijke gemeenteraadsleden. Helaas zien we vrijwel niets terug van onze eigen idealen omdat onze idealen behartigd worden door 35 nietsnutten in de raad! Mensen die in zijn geheel geen verstand hebben van het behartigen van belangen van Tilburgers! 35 ja, van de 39, de rest telt voor mij niet mee! En nee, die 4 komen niet allemaal uit dezelfde partij hoor! Ik kan alleen waardering opbrengen voor mevrouw Frenk, voor de heer Van der Zee, de heer Wilthagen en mevrouw Slegers. De gemeenteraadsleden kiezen de burgemeester uiteindelijk, maar je geeft kennelijk zelf aan dat jullie daar niet toe in staat zijn! Dat zegt mij genoeg! Laat je die beslissing over aan burgers, dan kan de bakker burgemeester en bakker tegelijkertijd worden! Belgische praktijken!

  Sorry hoor Harm, dat ik je steeds Hans noem. Ik weet eigenlijk maar van 1 persoon in Tilburg dat hij spreekwoorden op een heel vreemde manier verhaspelt en dat is Hans Smolders, maar nu doe jij dat ook bijna iedere keer dat ik je hier tref. Vandaar de verwarring!

  @Sjan: Nee, Vreeman is niet het opperhoofd van de PvdA Tilburg, dat is toch echt Jan Hamming. En die uitstapjes: als Vreeman Tilburg niet op de kaart zou zetten, dan werd hem dat weer verweten. Ik heb de indruk dat het een beetje een doordrammer kan zijn, maar ik denk dat hij dat heeft geleerd door met zo’n gemeenteraad te moeten samenwerken. Wat een aanfluiting moet dat zijn voor een man van zo’n kaliber! Ik hoop voor Tilburg dat hij nog verder wil, maar als hij dat niet wil, geef ik hem groot gelijk!

  Stelt er nog iemand art. 47-vragen over het wegdek in Tilburg of hebben we het te druk met mopperen over de burgemeester! (zie het paardenprobleem van Loes).

 11. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  @Loes

  Chapeau!

 12. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  @ Jules Luijten

  Sorry hoor Harm, dat ik je steeds Hans noem. Ik weet eigenlijk maar van 1 persoon in Tilburg dat hij spreekwoorden op een heel vreemde manier verhaspelt en dat is Hans Smolders, maar nu doe jij dat ook bijna iedere keer dat ik je hier tref. Vandaar de verwarring!

  Kom een keer op de koffie zou ik zeggen.
  (Eigenlijk liever niet want ik heb niet zoveel op met linkse lui )
  ik ben Harm Snoeren en woon in de Beuningenstraat in Tilburg.
  U kunt dan in levende lijve aanschouwen dat ik Hans Smolders niet ben !
  Wellicht ben ik net zo duidelijk als deze man
  en dat is zoals ik al eerder melde op deze site confronterend maar daar kan ik niets aan doen.

  Dat u en ik een ander inzicht hebben op bepaalde punten is wel duidelijk. dat respecteer ik maar omgekeerd bewtijfel ik dat.

  U heeft een voorkeur voor de linkse politiek gezien uw waardering voor de 4 raadsleden en ik stel me kritisch op en hang meer naar personen die duidelijk zeggen waar het op staat.

  Als ik de oveige bijdrage”s zo lees en vooral die van mevr. Dielissen vraag ik me toch af hoe het dan in godsnaam mogelijk is dat de club van Smolders meer aandacht en waardering heeft in de stad bij zowel het journaille als de inwoners.
  Dat kun je de LST toch niet verwijten ?

  De clubs van GL en de TVP hebben dan volgens eigen zeggen meer inhoud maar dat spreekt blijkbaar niet aan en de club van Smolders weet die gevoelig snaar wel te raken met hun aanpak cq benadering. ( kan toch niet alleen het gevolg zijn van vragen n.a.v. krantenknipsels )
  Volgens mevr. Dielissen is de LST gedegradeerd tot 3 personen gezien haar mening over 2 raadsleden van de LST ( ik weet overigens niet of deze beweringen juist zijn van haar )
  Die drie overgeblevenen zijn dan tot veel in staat maar ik kan me niet voorstellen dat de LST niet uit meer personen bestaat.
  Volgens mij zitten daar een aantal slimme jongens met Smolders als grote leider aan het roer.

  Reactie op uitspraak van de TVP

  Knap staaltje politiek bedrijven van mevr. Dielissen om zich niet meer aan te sluiten bij het initiatiefvoorstel
  Had mevr. een ander antwoord verwacht van mijnheer Vreeman dan ?
  Nou als dat uw inhoud is dan weet ik wel waarom Smolders en cs u totaal overvleugelen.

 13. arjen avatar
  arjen

  @marjo en loes
  chapeau? Voor zo’n eenzijdig stukje? Ik ga hier geen opsomming geven, maar laat t voor de beeldvorming toch ook vooral duidelijk zijn dat het de Tilburgs korpsleiding was die het blijkbaar noodzakelijk vond om twaalf rechercheurs op Hans Smolders af te sturen om hem mee te nemen naar t bureau. Alsof het om een zwaar gewapende terrorist ging. Belachelijk. En verder is ook wel degelijk Vreeman achter t Adje-theater, de shopping mall en het zuidelijk toneel.
  En nu hou ik er mee op. Veel plezier met jullie primeurtjes en persoonlijke aanvallen op raadsleden van de LST. Complimenten hoor voor jullie geweldige stukjes. Petje af. Chapeau!

 14. arjen avatar
  arjen

  @Julesluijten
  Droom lekker verder Jules. Vreeman niet namens de PvdA? Lachen!! Was ie onlangs niet bij een verkiezingsbijeenkomst van de lokale PvdA? En zou ie echt de kamer zijnn uitgelopen toen het bestuur van het zuidelijk toneel sprak over die 500.000 euro subsidie van de gemeente Tilburg? En zou ie ook in zijn tuin zijn gaan zitten toen ontwikkelaars van de Tilburg Dome bij hem thuis zaten? Droom lekker verder.
  Verder vind ik dit geen medium om door te discussieren over Vreeman. Die man heeft ook zijn positieve kanten. Maar er mag toch ook weleens ruimte zijn voor wat tegengeluid? Hij is echt heel bepalend voor de inhoud van het beleid. Of het nu gaat om de Spoorzone of de eerder genoemde zaken! Je kunt zijn inzet prijzen, maar je kunt ook de drammerige kant ervan zien. Al met al zijn die bijdragen van Loes en Marjo buitengewoon kortzichtig. Dag hoor!

 15. julesluijten avatar
  julesluijten

  @Harm: Jammer dat je schrijft Hans Smolders niet te zijn. Dat zou nl. een geruststelling zijn geweest, nu wil dat zeggen dat er nog zo een rondloopt in Tilburg!

  Ik vind van mezelf dat ik ook redelijk duidelijk ben hoor, ook al ben ik linksdenkend. Dat u schrijft dat ik uw inzichten niet respecteer, begrijp aan de ene kant niet, aan de andere kant ook weer wel. Ik ben eraan gewend dat mensen die rechtsdenkend zijn het niet op prijs stellen wanneer een linksdenkende persoon reageert op zijn of haar uitingen. Bedankt voor de uitnodiging om op de koffie te komen, heel erg vriendelijk, maar laten we dat maar niet doen dus!

  Verder schrijft u dat u zich kritisch opstelt,ik weet uit uw eerdere bijdrage dat u mij als uitermate kritisch beschouwt, dus dat hebben we dan weer gemeen. Verder beschouw ik u niet als confronterend, ik vind het hooguit lachwekkend dat u raadsleden uitgebluste theezakjes noemt, een citaat van uw ” groot leider”. Waar baseert u het trouwens op dat de club van Smolders meer aandacht en waardering heeft in de stad? Meer aandacht dan wie of wat? Want inderdaad: ondanks een professor in de fractie, is het een partij die, en ik citeer u: ” de club van Smolders weet die gevoelig snaar wel te raken met hun aanpak cq benadering. ( kan toch niet alleen het gevolg zijn van vragen n.a.v. krantenknipsels )”. Vragen stellen n.a.v. krantenknipsels is geen kunst, maar we weten nu wat de drijfveren van de LST zijn. Dank daarvoor. Ik moet zeggen dat ik toch niet zo onder de indruk ben van de drie overgeblevenen als u dat bent: toen de LST met het CDA een spoeddebat aanvroeg i.z. het Midi Theater, enkele weken geleden, zat de heer Smolders op de tribune. De heer Van den Hoven voerde het woord en ik moet zeggen: het kwam op mij over alsof mevrouw Schoenmakers van de TSP aan het woord was. Zo onzelfverzekerd, zo vaak in herhaling tredend, zo nietszeggend. Uw grote roerganger zat dan ook op het puntje van zijn stoel! Dus slimme jongens binnen de LST: ook daarin verschillen we van mening, maar dat mag!

 16. julesluijten avatar
  julesluijten

  He Arjen, Ik dacht dat je al " DAg hoor" had " gezegd" in jouw vorige bijdrage. Tot zo!

 17. loes dielissen avatar
  loes dielissen

  tav Arjan,
  Zeg Arjan, wie is begonnen met beschadigen? En wie blijft dat doen? Wie kaatst moet de bal verwachten, toch?

  En overigens: Harm Snoeren schrijft over het algemeen Nederlands met af en toe een taal- of stijlfout, maar dat overkomt iedereen wel eens. Dat kun je van Smolders niet zeggen. Smolders schreef een “initiatiefvoorstel” van 20 regels,waarin 18 taal- en stijlfouten stonden. Wie mij niet gelooft kan een kopietje krijgen.

  Politiek bedrijven door anderen omlaag te duwen om zelf boven te komen drijven, is niet mijn stijl. Dat houdt ook niet lang stand: het volk is niet gek!

 18. patrick van de wijgert avatar
  patrick van de wijgert

  @loes dielissen

  -Het is van de Wijgert, en niet van de Weijgert.

  -Misschien is er wel een goede reden dat ik niet aanwezig ben (of een treurige) , vraag dat dan even. Communicatiegestoord? Kijk ook even de notulen goed na en dan mag je niet concluderen dat ik er NOOIT ben.

  -Op de site van Trappers “zakken vullen?” Hoe kan ik iets op die site plaatsen, als daar geen mogelijkheid toe is? http://www.trappers.nl . Kan nu niet, kon toen niet.

  -Het enige wat ik ooit op een forum heb geschreven is dat de helft van het raadsgeld elke maand naar een goed doel gaat !! En ik doe dat nog steeds. Dat noem ik woord houden.

  Als laatste schrijf je “politiek voer je op basis van inhoud ” Nou getuige wat voor fouten je opsomt over mij ,denk ik niet dat je dat zelf doet. HEt pot verwijt de ketel syndroom?

  En zeur nu niet over ja maar Hans. Je spreekt mij aan in je stukje, en ik spreek jou aan.

  Gegroet
  Patrick van de Wijgert

 19. patrick van de wijgert avatar
  patrick van de wijgert

  @ loes dielissen II

  “Zeg Arjan, wie is begonnen met beschadigen? En wie blijft dat doen? Wie kaatst moet de bal verwachten, toch? ”

  “Politiek bedrijven door anderen omlaag te duwen om zelf boven te komen drijven, is niet mijn stijl. Dat houdt ook niet lang stand: het volk is niet gek!”

  Volgens mij val je me persoonlijk aan met een politieke grondslag op feiten die niet kloppen !!
  Hoe noem jij iemand afzeiken op ongegronde redenen dan?

  Maar ja de verkiezingst(r)ijd is begonnen.

  @ Marjo Frenk

  “Chapeau”
  Op hetzelfde niveau als Loes, zonder jezelf op feiten te baseren? Ik maak je al 3 jaar anders mee als een goed politicus met feiten, maar nu laat je misschien dan toch je echte aard zien?

  PS. Alle door mij gemaakte zpelvautuh krijg je gratizzzzzzz.

 20. julesluijten avatar
  julesluijten

  patrick van de wijgert? Oja, nu weet ik het: das dat gemeenteraadslid met die zwarte leren jas en dat ietwat maffiose uiterlijk. Oh nee, die heeft volgens mij nog nooit iets nuttigs gezegd, Loes. Maar zo te lezen trekt hij zich jouw opmerkingen wel aan! Leuk om te merken dat hij in ieder geval toch communiceert.

 21. patrick van de wijge avatar
  patrick van de wijge

  @ jules
  Dingen doen is meestal beter als dingen zeggen.

 22. Alard Grovers avatar
  Alard Grovers

  De burgemeestert moet meer worstenbroodjes eten!

 23. try avatar
  try

  Een raadslid is toch gekozen om de belangen van de burger te behartigen? Als iemand er zelden of nooit is dan is daar nooit een goede reden voor.
  Op die plaats had namelijk iemand kunnen zitten die wel komt opdagen. Zo wil ik ook raadslid zijn!

 24. chris avatar
  chris

  @Try en Loes
  Heel veel raadsleden zijn dan wel fysiek aanwezig, maar zeggen nooit iets zinnigs.

 25. julesluijten avatar
  julesluijten

  @ Chris:

  Heel veel raadsleden zijn dan wel fysiek aanwezig, maar zeggen nooit iets zinnigs.

  Scherp gezien: in ieder geval kan ik er 5 opnoemen, die zitten vanuit de burgemeester gezien links achteraan.

 26. chris avatar
  chris

  @jules, jij bekijkt inderdaad alles vanuit de burgemeester. Ben jij toevallig ook de burgemeester?

 27. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  @ Jules
  Harm: Jammer dat je schrijft Hans Smolders niet te zijn. Dat zou nl. een geruststelling zijn geweest, nu wil dat zeggen dat er nog zo een rondloopt in Tilburg!

  Beste Jules, ik ben wel blij met een vergelijking met de heer Smolders
  Stel dat je gezegd zou hebben dat ik op Dielissen,Frenk,de Weyer,Wilthagen of op een ander van die raad zou lijken zou ik pas slapeloze nachten hebben gehad.

  @reactie chris
  Heel veel raadsleden zijn dan wel fysiek aanwezig, maar zeggen nooit iets zinnigs.

  De spijker op zijn kop !!
  Sommigen versta je niet eens als je mee probeert te luisteren via Internet

  @ Patrick van de Wijgert
  Dingen doen is meestal beter als dingen zeggen.

  Ook al de de spijker op zijn kop en een LST waardige uitspraak namelijk heel duidelijk.

  Dan een verzoek aan Jules

  Ik geloof niet dat de LST fractie blij is met je uitspraak :
  Scherp gezien: in ieder geval kan ik er 5 opnoemen, die zitten vanuit de burgemeester gezien links achteraan.

  Kijk een keer van de andere kant want je bent daar thuis blijkbaar maar ze zitten denk ik liever niet links !!

  En er worden wat onwaarheden vertelt door de linkse lui in deze stad.
  Jullie beweren dat er een LST raadslid nooit is en je zegt notabene zelf

  Scherp gezien: in ieder geval kan ik er 5 opnoemen, die zitten vanuit de burgemeester gezien links achteraan.

  Ik ben ook zo vrij geweest om de notulen van de raadsvergaderingen er eens op na te slaan
  de heer van de Wijgert staat gewoon genoteerd als aanwezig.
  Schrijft de notulist ook onwaarheden nee toch hoop ik.

 28. mike bloemen avatar
  mike bloemen

  @jules

  In eerste instantie wilde men Smolders een extreem rechtse stempel opdrukken, mislukt.
  Men wilde vat op hem krijgen, mislukt.
  Nu deze laaghartige aanvallen op personen omdat Hans niet te kraken is.

  Wat een zielig zootje zeg, wat ook geld voor alle fakenamen.
  Iedereen mag/moet zijn politieke kleur kenbaar maken, maar uitgaan van eigen kracht gaat niet meer.

  Demonisering van een persoon.
  Welle kiezer kan de TVP nog serieus nemen?
  Vrijage van de partijleidster met Rita V. en men pikt het gewoon?
  Dan liever AB die realistischer is.

 29. julesluijten avatar
  julesluijten

  Fake namen, wat nu weer?

  @ Harm: ” En er worden wat onwaarheden vertelt door de linkse lui in deze stad.
  Jullie beweren dat er een LST raadslid nooit is en je zegt notabene zelf

  Scherp gezien: in ieder geval kan ik er 5 opnoemen, die zitten vanuit de burgemeester gezien links achteraan.”

  Tja, formeel kan ik er niet omheen, de man in de zwarte leren jas is raadslid of hij nu aanwezig is of niet!

  Harm: ” Ik ben ook zo vrij geweest om de notulen van de raadsvergaderingen er eens op na te slaan
  de heer van de Wijgert staat gewoon genoteerd als aanwezig.
  Schrijft de notulist ook onwaarheden nee toch hoop ik.”

  Aha, misschien heb ik toch gelijk Hans, eh Harm!

  @ Mike Bloemen: “Nu deze laaghartige aanvallen op personen omdat Hans niet te kraken is.”

  Zeg nooit ” nooit”.

 30. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  Welkom Patrick, leuk je hier te ''zien''. Dank ook voor het compliment. Welke feiten kloppen niet volgens jou?

 31. loes dielissen avatar
  loes dielissen

  Ik wist niet dat vd Wijgert kon praten! Heb hem twee keer iets horen zeggen en dat was tegen Vreeman: "H

 32. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  @ Jules

  Aha, misschien heb ik toch gelijk Hans, eh Harm!

  Alles is te vinden van de raad etc op
  http://www.tilburg.nl/gemeente/ep/home.do
  dus doe niet zo onnozel a.u.b.

  Kom toch maar een keer langs bij Harm voor een pittige discussie zou ik zeggen.

  @ Mevr. Dielissen

  Was u niet degene die uit de VVD Tilburg stapte omdat u het oneens was met he stemgedrag van de VVD fractie aangaande de benoeming van onze geweldige heer Vreeman.
  Waarom was u niet van hem gecharmeerd ?
  Wilt u dat nu weer rechtbreien rond de verkiezingen met uw geslijm ofwel beter gezegd geneuzel.

  Wie heeft u dit keer allemaal nodig op uw lijst om uw ene zeteltje te behouden.
  De heer van Beurden laat zich toch niet twee keer misbruiken hoop ik.
  Rita was weer zo een een poging maar toen u zag dat het daar fout ging gelijk weer weg, Je vind Rita iets en dan blijf je erachter staan door dik en dun maar uw rug is blijkbaar van kauwgom.

  Smolders doet alles op eigen kracht want daar zie ik geen lijstduwers cq lijsttrekkers.
  Dus die 5 zetels komen hem toe ook al vind de gehele raad dat niet leuk.
  Ik ben al lang niet gaan stemmen maar in 2010 ben ik denk ik de 1ste
  U raad denk ik wel op wie ik dan zal gaan stemmen.

  Op de partij die mijn taal spreekt en begrijpt
  De Lijst Smolders Tilburg.

 33. cees verwey avatar
  cees verwey

  Het was toch Loes Dielissen die twee keer planschade declareerde voor t zelfde huis?

 34. try avatar
  try

  Cees, als je niets zinnigs of nieuws te melden hebt kun je beter je mond houden. Wat heeft dat met Vreeman te maken?

 35. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  loes;

  Politiek bedrijven door anderen omlaag te duwen om zelf boven te komen drijven, is niet mijn stijl. Dat houdt ook niet lang stand: het volk is niet gek!

  jawel loes is net wel jou stijl!
  nogmaals, zoals ik je al eerder gezegt had hier op tilburgz [maar verwijderdt hebt].
  jij betichte hans smolders achter z’n rug om van wietkweker, dat tegenover een niets wetende burger die bij de tvp aanklopte voor hulp.
  dat is nou het zelfde als eergisteren, op het weblog.

  [loes dielissen geplaatst: 15-04-2009]

  tav Renee,

  Arjan Roos (LST) en Corin Sweegers (TVP)zijn in het kader van de Task Force Armoede II op huisbezoek geweest bij Mevr. Sjan de Rooij. Conclusie van hen beiden was en dat werd later ook bevestigd door SoZa, dat mevrouw onbemiddelbaar was. Haar situatie heeft ze echt aan zichzelf te wijten. SoZa, de gemeente dus, heeft echt alles gedaan om haar te helpen. Alle goed raad, die je haar geeft is verspilde energie.

  praat je eigen straatje niet schoon loesje

 36. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  @ Cees
  cees verwey geplaatst: 17-04-2009
  Het was toch Loes Dielissen die twee keer planschade declareerde voor t zelfde huis?

  Het gaat dan wel niet over Vreeman maar ik vind het wel zinnig in deze discussie.

  Mevr. Dielissen, mag ik de bankafschriften met deze bijschrijvingen ook even zien ?

 37. try avatar
  try

  @Harm

  en waarom vind je dat dan zo zinnig in deze discussie Harm? Leg ons dat eens uit dan.

 38. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  @ Try

  Beste Try
  Het was een reactie op een passage uit een reactie van Mevr. Dielissen op een raadslid van de LST

  Deze reactie was :
  Krijg ik ook een kopietje van je bankafschrift, mijnheer vd Wijgert, waar de schenkingen voor het goede doel staan genoteerd?

  Maar je hebt een punt de discussie gaat over de inzet Beschadiging van de heer vreeman m.b.t. het aangevraagde initiatiefvoorstel referendum over aanblijven van de Burgemeester.
  Ik heb er al voldoende over geschreven denk ik !!

 39. mike bloemen avatar
  mike bloemen

  @ try

  Mooi moddergevecht hier, wat weer aantoont dat de meeste politici het niveau de lagere school niet ontstijgen.
  Elkaar aanvallen op punten die er niet toe doen ipv. inhoudelijk.
  Wie prediken dat men respect voor elkaar dient te hebben? De politici.
  Dat zijn dezelfde mensen die voor ons “burgers” moeten beslissen over regels in de samenleving..Laat me niet lachen.

  Voor zulke mensen hebben ze een naam: Pannekoek

  Enige beetje respect is de mensen die onder hun eigen naam posten.

 40. Patrick van de Wijge avatar
  Patrick van de Wijge

  @Loes

  Als je alles zo goed weet en bewaard hebt , dan zul je de rouwadvertentie ook nog hebben van mijn vader die helaas overleed 2 weken na de verkiezingen. Aan kanker, en dus mag je raden waar het geld o.a. naartoe gaat.
  Beetje onbeschoft om de verkiezingstrijd een zieltje te winnen op deze manier.
  En dus ik kom wel, maar een uurtje te laat.
  Ooit een ziek kind gehad dat veel aandacht nodig heeft omdat men de oorzaak niet kan vinden? Ik wel. Mag ik dan van mevr. Dielissen af en toe iets later komen?
  Of als ik zelf in het ziekenhuis lig ivm. operatie dat ik er niet ben? Na te vragen bij de griffie.
  Ik hoop dat je volgende keer nadenkt en de fatsoensnormen waar je zo op hamert ook eens een keer voor jezelf gebruikt !

  Gegroet

  Patrick van de Wijgert

 41. loes dielissen avatar
  loes dielissen

  Och mijnheer vd Wijgert, 't kan allemaal nog veel erger, maar niet iedereen hangt dat aan de grote klok.

 42. Anton Dautsenberg avatar
  Anton Dautsenberg

  Worstenbroodjes…?
  Daar heb ik worst aan!
  uhm…
  …ach, 't zal mij worst wezen ook…

 43. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  nee loes., jij hangt het liefste de was van onschuldige burgers aan de grote klok!
  ik noem het machtsmisbruik, misbruik van de privacy wetgeving!
  dan heb ik het nog niet over de politieke collega’s van je in het gemeente bestuur.
  regeer jij alleen hier met je kornuiten?

  ja je bent nou eenmaal een vriendin van rita en vreeman, kan er geertje wilders ook nog bij, leuk stel!

 44. julesluijten avatar
  julesluijten

  Nou nou Sjan, ik lees op deze site dat je toch ook wel sympathie voor mevrouw Dielissen hebt, Dit vind ik een vreemde reactie hoor!

 45. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  hoho, symphatie moet je ook hebben als een idee je wel aanspreekt, of die nou van jou of van loes komt maakt niet uit.

  loes begint op het weblog over mijn prive leven en gooit er met andere woorden ook nog mijn kinderen en kleinkinderen tussen.
  dan pakt ze mij persoonlijk, kan ik heel boos om worden.

  lees maar;

  loes dielissen geplaatst: 15-04-2009

  tav Renee,

  Arjan Roos (LST) en Corin Sweegers (TVP)zijn in het kader van de Task Force Armoede II op huisbezoek geweest bij Mevr. Sjan de Rooij. Conclusie van hen beiden was en dat werd later ook bevestigd door SoZa, dat mevrouw onbemiddelbaar was. Haar situatie heeft ze echt aan zichzelf te wijten. SoZa, de gemeente dus, heeft echt alles gedaan om haar te helpen. Alle goed raad, die je haar geeft is verspilde energie.

  Loes Dielissen TVP

  loes dielissen geplaatst: 15-04-2009

  tav Renee,
  Ik beschik over alle informatie (Arjen Roos overigens ook) mbt Mevr. De Rooij, maar ik vond het niet gepast, dat allemaal op internet te plaatsen. Vandaar mijn toch wat algemene reactie. Dus als ik schrijf “onbemiddelbaar”, ga er dan maar van uit dat het ook echt “onbemiddelbaar” is.[ Triest is overigens, dat in dergelijke en soortgelijke gevallen ook kinderen en kleinkinderen meegezogen worden in een uitzichtloze situatie.]
  Wat mij betreft: discussie daarover gesloten! Overigens; ik heb z

 46. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  jules ik verzamel klachten over zulke problemen, hoe meer je dit kunt bewijzen hoe eerder er koppen rollen.

 47. try avatar
  try

  @ Sjan,

  get a life en ga aan het werk in plaats van een hoop onzin hier te verkopen en de zielepiet uit te hangen.

 48. ruevert avatar
  ruevert

  Na een tijdje overzomeren in S.A. zie ik dat er wenig veranderd is in het dorp. Niveau 0 ambitie 0 kwaliteit politiek 0
  Ach ja elk dorp krijgt dat wat het verdient

 49. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  try veeg je eigen straatje schoon

 50. Burgermannetje avatar
  Burgermannetje

  Misschien moet hij zijn eigen straatje schoon vegen, maar hij heeft wel een baan in tegenstelling tot jou.

  PROFITEUR van de gemeenschap is deze Mevr. de Rooij. Aan de ene kant elke maand je klauw bij de Soos ophouden (lees werkend Tilburg) en aan de andere kant diezelfde maatschappij vervloeken.

 51. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  was het maar waar, maar oordeel eerst als je de achtergrond kent, jullie zijn slecht geinformeert over mij.
  geeft niet domme mensen moeten er ook zijn.
  van hoogmoedlijders kun je niks anders verwachten, die gunnen niemand een snee brood in de mond.
  vies tuig

 52. avatar
  Anoniem

  Heb het stukje van Marjo aandachtig gelezen en inderdaad, het is een prachtig stukje.
  Althans, zo zou het moeten zijn.
  Er zitten voor mij als burger wel een aantal haken in die ik even naar voren wil halen.
  – Inderdaad, de burgemeester is na een, naar ik mag aannemen uitgebreide, sollicitatieprocedure benoemd door de meerderheid van de gemeenteraad.
  Ik zal niet zwartgallig worden, ik zal er als burger van uit gaan dat de gemeentraad de stad als prioriteit heeft gehad om tot de keuze van een burgemeester te komen.
  De gemeenteraad is echter zoals Marjo benoemt gekozen door de Tilburgse bevolking. Zij vertegenwoordigt de inwoners van deze stad. Als nu blijkt dat, laten we zeggen 15% (een minderheid dus) van de burgers van Tilburg, tegen deze burgemeester is, vind ik het een plicht van de gemeenteraad om daar serieus mee om te gaan. Dat wordt bij deze verzaakt.

  – “Je bent oa benoemd vanwege je netwerk en de verwachting dat dit netwerk ook van betekenis zou kunnen zijn voor de ontwikkeling van deze stad,” schrijft Marjo verder.
  Maar wat nu als dit netwerk de ontwikkeling van deze stad in een te snelle en verkeerde richting stuurt? Wat nu als dit netwerk de burgers van Tilburg niet kent en bij tijd en wijle zelfs op ze neerkijkt alsof het een stelletje boerenpummels zijn? Is het dan niet de taak van een gemeenteraad om daarover in gesprek te gaan met de burgemeester, hem te informeren wat Tilburgers willen en dat hij te snel gaat?
  Ja, maar ik weet niet waar de comunicatiefout ligt:

 53. repelsteeltje avatar
  repelsteeltje

  In deze reatie probeer ik het even niet over de huidige burgervader te hebben, maar het algemeen te houden.
  De meeste hooggeplaatste personen maken een verkeerde start! Daar heb ik persoonlijk ook wel eens last van, en terugdraaien kun je het nooit meer, maar ik heb een groot voordeel: ik ben niet hooggeplaatst!
  En als je bij die foute start ook nog eens betrapt gaat worden door de groep mensen die hier vrijelijk over mogen schrijven en praten…ja, dan is het leed al snel geschiedenis waar hij van zijn lang zal ze leven niet meer van afkomt!
  Bovendien valt het me op dat als we mensen op voorhand al beoordelen als symphatiek, dat hij/zij eenmaal gezeten op de zetel van de stad heel anders blijken te zijn!
  Een vakbondsman hoeft perse geen goede of slechte burgemeester te zijn! (voor iemand gaat schelden, dit is een voorbeeld).
  Dus persoonlijk ben ik blij dat ik weinig in te brengen heb over wie de volgende leider of leidster van Tilburg gaat worden!
  Kortom, de grootste beschadiging brengt de goede man zich zelf vaak toe in de beginfase…en verder kan hij/zij het toch niet iedereen naar de zin maken!

 54. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  @Renee
  Je moet jezelf zeker geen boerentrien noemen Ren

 55. avatar
  Anoniem

  @Voor alle duidelijkheid Marjo, ik zie mezelf niet als boerentrien, was a matter of speaking.

  Ik vind echter dat je 1 cruciaal punt mist.
  Je schrijft: “Je mag er inderdaad vanuit gaan dat de gemeenteraad altijd het belang van de stad voor ogen heeft maar het is logisch dat iedere partij daar andere beelden bij heeft’.

  Iedere partij ziet dus door eigen bril en naar eigengoedachting wat goed is voor Tilburg.
  Dat is krom, want Tilburg, dat zijn de Tilburgers en zij hebben niets met partijidelogieen.
  Partij-ideeen zouden m.i. geen rol mogen spelen in de keuze van een burgemeester.
  Art.47 vragen, tja daarin verschil ik met je van mening. Een hetze? Het is volgens mij zeker niet de bedoeling om een hetze te voeren tegen een burgervader want je wint er niks bij. Ik heb ooit geschreven dat ik het zo jammer vind dat er geen ruimte is in de politiek voor oprechte emotie. Dat heb ik niet voor niets geschreven, want het ‘oude zeer’ van 2002 is bij mij in ieder geval nog niet vergeten. Maar daarover mag nog meer over gesproken worden. Althans, zo lijkt het.
  En wat burgemeester Vreeman betreft: ik vind hem ver van de inwoners van Tilburg afstaan. Koud en afstandelijk, als je dan zegt dat Tilburg krijgt wat het verdient, vind ik dat een buitgewoon vervelende opmerking want ik denk dat Tilburg m

 56. avatar
  Anoniem

  Correctie: Maar over dat ‘oude zeer’mag NIET meer gesproken worden.

 57. repelsteeltje avatar
  repelsteeltje

  Het is misschien een rare gewoonte, maar ik lees eerst de column, geef als ik daar behoefte aan heb een reactie, en dan lees ik later als ik meer tijd heb de reacties wel die al gegeven zijn.
  Maar wat ik nu allemaal lees….! Zijn deze reacties zelfs van hen die in onze gemeenteraad zitten? En ik vond het jammer dat Loes D en Hans S niet met elkaar in een partij zaten! Mijn idee van dit ideale duo (!) bestond louter en alleen uit het beantwoorden van vragen bij de kieswijzer.
  Nu blijkt dat ze elkaars bloed wel kunnen drinken?
  Kies wijzer….! En wij willen allemaal beweren dat we hart voor Tilburg hebben? Ik vind dit meer dan erg, om je dood te schamen!

 58. wies van wessem avatar
  wies van wessem

  Renee,

  volgens Marjo mag je dan leesbare stukken schrijven, ik vind dat ze vaak van rare veronderstellingen, clich

 59. avatar
  Anoniem

  @Wies, sorry voor de late reactie.

  Je ligt er zo ver naast met je reactie, maar goed, ik laat jou je woord. Waarschijnlijk was je ver weg met je gedachten.
  Ontroerend ook hoe je tussen de regels door voor onze burgemeester opkomt.

  Maar nog even terugkomend op die partij ideologie: Hoeveel % van de bevolking is nog uberhaupt lid van een politieke partij denk je?

 60. ericsmulders avatar
  ericsmulders

  Ik kan niet beoordelen of Vreeman een bekwaam burgemeester is. Ik wil uitgaan van het goede. Maar als het functioneren van deze man zo onderwerp van discussie is en ook nog zijn partijgenoot Hugo Bakx de Grote Zilveren Penning van de gemeente uitreikt, dan houdt het gauw op. Lijkt mij. Voor de duidelijkheid: Hugo Bakx is verantwoordelijk voor de overschrijding van het Midi-budget met