Geplaatst

GroenLinks Tilburg goes MADD

Zaterdag aanstaande zal een delegatie van fractie en afdeling van GroenLinks Tilburg zich inzetten in het kader van ‘’Make a difference day”.

Tussen 09.00 en 17.00 zijn we aan het werk bij Zorgcentrum Padua en werken we mee aan de bouw van een bejaardenboerderij (boerderij t.b.v. van oudere dieren) in de tuin van Zorgcentrum Padua.

Jaarlijks probeert GroenLinks de handen uit de mouwen te steken voor een groen én sociaal project. De voorkeur ging dit jaar uit naar het aanpakken van de speeltuin in de Kruidenbuurt maar helaas ging deze activiteit niet door. De keuze viel toen snel op de bejaardenboerderij: een sympathiek, groen en sociaal project waarvoor we ons graag een dag willen inzetten.

De bejaardenboerderij: Een boerderij voor dieren op leeftijd die hier een fijne oude dag mogen beleven. Waar de bewoners van het zorgcentrum en de bewoners uit de wijk veel plezier aan kunnen beleven. Een ontmoetingsplek voor mens en dier maar ook zeker voor mensen van jong tot oud onderling.

 Inmiddels hebben we vernomen dat het college van Burgemeester én wethouders op vrijdag 20 maart een begin maakt met deze bejaardenboerderij. GroenLinks wil deze klus graag afmaken op zaterdag.

(persoonlijk dacht ik dat het woord ”bejaarden” niet meer gebruikt wordt maar dat we het over senioren moeten hebben. Eens navragen in Padua)

Handjes zijn welkom, lidmaatschap van GroenLinks is niet nodig, een goed humeur wel!

Alle berichten van deze auteur

Reacties

30 reacties op “GroenLinks Tilburg goes MADD”

 1. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte mevrouw Frenk,

  ‘Persoonlijk dacht ik dat het woord ‘bejaarden’ niet meer gebruikt wordt maar dat we het over senioren moeten hebben.’
  Hierbij laat ik u weten dat ik geen enkele moeite heb met het woord ‘bejaard’ of ‘bejaarde(n)’. U mag wat mij betreft zelf kiezen. Veel van mijn generatiegenoten zeuren over dit onderwerp, vind ik, terwijl ze zich beter druk kunnen maken over zorg voor ouderen, veiligheid voor ouderen, pensioenen voor ouderen enzovoorts.
  Mag ik u een heel fijne dag wensen, aanstaande zaterdag?

  Met groene groeten,

  Louis Kouwenhoven

 2. Theo avatar
  Theo

  Gut Marjo, je hebt wel een heel jong en pril eendje uitgekozen als illustratie voor de bejaardenboerderij voor ouden van dagen dieren. Bejaarden mag niet meer, ouden van dagen is nog wat ouder, dus al helemaal not done. Zwarte Pieten zijn taboe, net als negerzoenen. Als het respect voor bejaarden, oude van dagen, zwarte Pieten en zoenen van negers terugkomt hoef je niet zo eng te doen over die namen. Het aanklagen en in twijfel trekken van algemeen gebruikte en volksgoed geworden, termen/namen voor anderen is de meest ultiem bewezen vorm van xenofobie. Of het nou oudenvandagen of allochtonen zijn. Laten we ze snel een andere naam geven dan is dat probleem een beetje de wereld uit. Niet dus. Hoogstens voor het oog van het vooral

 3. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  Vrijwilligerswerk ?
  Werkstraf zou je moeten krijgen mevr. Frenk

  Je zou eigenlijk met je fractie ( en overige politieke medestanders die het belachelijke idee gesteund hebben om 15 min later gaan te luiden ) de kerktoren in moeten om de klokken te gaan poetsen.

 4. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  Beste mevr. van Wessem,

  Ik begrijp dat de meeste lezers op dit forum de duidelijke taal die ik gebruik niet leuk vinden.

  Klaarblijk is e.e.a. voor velen een pijnlijke confrontatie

  Volgens mij is een forum bedoeld om meningen te ventileren en die kunnen nogal eens uiteenlopen maar waarom u dan gelijk van onbeschoft gedrag begint te spreken begrijp ik niet.

  Laat eens een passage van een van mijn vele reactie:s zien waarin ik onbeschoft ben geweest of onbehoorlijk taalgebruik zou hebben gehanteerd.

  uw reactie op het klokkenluiden was volgens mij zeker niet minder dan die van mij !!

 5. wies van wessem avatar
  wies van wessem

  Beste meneer Snoeren,

  Wat bent u een vreselijk onbeschofte persoon.

  Groet, Wies

 6. henk avatar
  henk

  En om Harm de mond te Snoeren hem een "vreselijk onbeschofte persoon" noemen? Wat is daarover de mening van Wies van Wessem?

 7. Marjofrenk avatar
  Marjofrenk

  @Harm Snoeren,
  Of het onfatsoenlijk is ? het slaat in elk geval nergens op! Het zou mij een waar genoegen zijn je eens persoonlijk te ontmoeten Harm. Ga je de uitdaging aan? Ik ben iedere dinsdagavond op het stadhuis…Werkstraf! Je weet niet waarover je praat!

 8. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  beste harm, denk toch echt dat je wederom te ver gaat. Het oproepen van werkstraffen naar mevrouw frenk getuigd van een grote minachting jegens alles wat niet lst is. Werkstraffen is niet iets om mee te spotten, waarom denken lst-ers toch dat ze altijd alles mogen zeggen? Het is echt bespottelijk. Hoop dat Tom goed meeleest en deze mensen eens voor een maand van de site schorst.

 9. try avatar
  try

  @ betrokken(vertrokken)tilburger;

  je zou toch een maand lang niets van je laten horen op dit forum?
  Of gaat de tijd bij jou zo snel voorbij?

 10. henk avatar
  henk

  En die reactie van Harm Snoeren heb ik toch niet zo zwaar opgevat als hier nu gebeurt. Met “werkstraf” bedoelde hij in mijn interpretatie heel specifiek het poetsen van de klokken van de kerktoren aan de Ringbaan West. Ik proefde daar toch ook wel enige humor in en een vraagteken bij waar we ons hier wel en niet druk over maken.

  Maar sorry ook van deze reactie weer, want het ging hier over ‘Make a difference day”. Een prachtige, mooie dag gewenst morgen.

 11. arjen avatar
  arjen

  @betrokkentilburger
  Ik ken geen Harm Snoeren niet. Ook niet als LST-er. Harm Snoeren reageert hier op persoonlijke titel en niet namens de LST. PUNT.

 12. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  maakt toch niet uit hoe je het noemt?
  het is gewone nederlandse taal.
  maar ik vindt wel dat jullie over het onderwerp heen sauwelen, dit gaat gewoon nergens meer over.
  het gaat hier toch over een bejaarden dieren boerderij?
  maakt ook niet uit voor wie die bestemd is, als je de mensheid leert kennen ga je automatisch van die beesten houden.
  er wordt ook gevraagd voor handjes, nou mooie kans om jullie van de goede kant te laten zien.
  krijg je meer stemmen mee in 2010.

 13. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  @henk

  Henk jij begrijpt helemaal de context van mijn verhaal !!

  @
  Mevr. Frenk,
  Ik denk dat ik maar niet naar het gemeentehuis moet komen om met u in debat te gaan want ik denk dat de discussie eindeloos wordt en het geen prettige ontmoeting wordt.
  Verder ben ik alergisch voor gebouwen waar politici rondlopen van welke partij dan ook.

  @ Arjen
  Ik spreek zoals ik eerder op deze site heb gezet ook geheel op eigen titel en heb niets met enige partij al spreekt van sommige partijen e.e.a. me wel aan.
  Ik denk dan aan de CDA – LST en AB fractie”s
  Met de linkse politiek heb ik niet zoveel maar dat is denk ik ondertussen wel duidelijk.
  Dat e.e.a. niet in dank wordt afgenomen neem ik op de koop toe.

  Ik ben overigens ook een zeer betrokken Tilburger maar een met een duidelijke andere invalshok dn degene die onder deze naam zijn mening ventileert op dit forum.
  Ik bepaal zelf hoe ver ik ga ook al staat e.e.a. de aanhangers van de linkse politiek niet aan.
  Dat e.e.a. confronterend is voor u en uw aanhangers is eigenlijk mijn doelstelling in de hoop dat u het zich ook werkelijk aantrekt.

 14. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  @Harm Snoeren
  Ik argumenteer liever face tot face en beschuldigingen uiten is face tot face toch ook beter omdat je dan sneller kunt reageren. Maar misschien houd je wel van bejaarden/senioren en kun je morgen met onder andere GroenLinksers (zijn ook maar gewone mensen uiteindelijk) meewerken ( weet niet of je dat dan wel kunt) aan de bejaardenboerderij? Broodjes op kosten van de zorginstelling; wat wil je nog meer? Of durf je niet?

 15. avatar
  Anoniem

  Ik moet hier toch wel even een lans breken voor ons aller Harm hier op Tilburgz.

  Harm reageert ALTIJD inhoudelijk op de dingen op zijn eigen, ongezouten, niets verbloemende manier.
  Zijn manier waarop hij dat doet,is m.i. correct, ook al moet ik soms weleens slikken omdat ik niet zo gewend ben aan die Nederlandse directheid. Maar ik kan het wel waarderen, die directheid. Zoals Henk het zo goed verwoordde: er zat ook een stukje humor in en als dat niet opgevat wordt als zodanig, kan dat natuurlijk.
  Ik denk dat Marjo dat ook wel zag, maar ik denk dat ze zich even een beetje liet vertroebelen door de ongefundeerde uitspraak van Wies, die blijkbaar een ander soort humor heeft dan Harm en de openheid waarmee Harm zijn mening laat horen niet kan waarderen.

  Harm, laat je de mond niet snoeren en gooi het eruit. Binnenvetten,….daar word je ook niet wijzer van en het is heel ongezond bovendien :D.

 16. julesluijten avatar
  julesluijten

  Ergens anders op deze site wordt voorgesteld om BT en ondergetekende van de site af te halen wegens al onze negatieve reacties. Ik zou het prettig vinden als de heer Snoeren van deze site verdwijnt of zijn taalgebruik enigszins matigt.

  Jules

 17. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  sjan van rooij geplaatst: 20-03-2009

  maakt toch niet uit hoe je het noemt?
  het is gewone nederlandse taal.
  maar ik vindt wel dat jullie over het onderwerp heen sauwelen, dit gaat gewoon nergens meer over.
  het gaat hier toch over een bejaarden dieren boerderij?
  maakt ook niet uit voor wie die bestemd is, als je de mensheid leert kennen ga je automatisch van die beesten houden.
  er wordt ook gevraagd voor handjes, nou mooie kans om jullie van de goede kant te laten zien.
  krijg je meer stemmen mee in 2010.

  deze site is toch bedoeld om mee te doen als burger op dit weblog?
  ik zie hier alleen maar reacties die nergens op slaan, bij elk onderwerp wijken ze af naar sarcasme.
  de burger die reageerd wordt door een strontkar overreden, worden verwijderd van het log omdat ze de waarheid zeggen, collega’s worden in de zeik genomen omdat ze geen antwoorden weten op het onderwerp.
  dat mensen anoniem blijven kan ik me goed voorstellen, anders wordt je de dupe van de roddels in de wandelgangen, gangen van het stadhuis nog wel!

 18. avatar
  Anoniem

  Maar Jules toch,………
  Wat wil je nou. Of het nu linksom gaat, of rechtsom, jij en BT hebben ALTIJD negatief commentaar. Het lijkt wel of je verbitterd bent door iets wat je ooit is aangedaan en die bitterheid schuif je nu in de schoenen van anderen.Schei aub uit en kijk in de spiegel.
  Jullie hebben je mond zo vol over de integriteit van sommige mensen hier (en dan vooral over LST), maar wat jij en BT doen, daar is de integriteit ver te zoeken, noch dat je nadenkt over concrete oplossingen.
  Laat ik vooral namens mijzelf, als mens en zeer betrokken geintegreerde Tilburgse spreken: ik ben integer en weet je waarom? Omdat ik ook het lef heb om mijn slechte kanten te laten zien ipv mezelf te profileren als degene die het altijd bij het recht end heeft! Ma.w. ik ben integer maar niet perfect! Jij wel? Laat het dan verdomme ook es zien en schop niet altijd tegen mensen, schop liever tegen kromme beslissingen die ieder bestuur op zijn tijd weleens maakt!

 19. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  Ben net thuis van een dagje hard werken aan de bejaardenboerderij. Het is een leuk plekje geworden voor alle inwoners van Padua. De dieren zijn nog niet gearriveerd maar het onderkomen is er klaar voor. Morgen spierpijn waarschijnlijk maar heerlijk genoten van de zon en van de aardige mensen! Een aanrader hoor, petje af voor alle vrijwilligers die vele zaterdagen voor anderen in de weer zijn!

 20. repelsteeltje avatar
  repelsteeltje

  Dank je wel mevr. Frenk…ik ben al vrijwilligster vanaf de dag dat ik mijn eerste kind naar de kleuterschool bracht, in 1980! Ook tijdens slecht betaalde (poets)baantjes, er was in die tijd weinig keus, bleef ik me inzetten voor anderen, nu nog.
  Daarom moet ik toch even de opmerking plaatsen dat het enigszins pijnlijk is om te zien dat de hogergeplaatsten meteen op de foto en op TV komen.
  Bijvoorbeeld Maxima met een kwastje met verf in de hand, dat is nog een leuk vrijwilligerswerk!
  Er zijn ook veel klo..karweitjs die door vrijwilligers gedaan moeten worden!
  Maar ook al doe ik het niet op zaterdag, toch bedankt!

 21. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  mooi marjo, jij laat je niet vast lullen en maakt het echt waar.
  petje af voor je.

 22. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  @ Mevr. Frenk

  Ben net thuis van een dagje hard werken … Morgen spierpijn waarschijnlijk .

  Valt niet mee he mevr. Frenk een dagje hard werken.
  Dat is iets anders dan ouwehoeren in de raadszaal.

  Ik moet elke dag hard werken en dat is overigens normaal en dan krijg je geen spierpijn !!

 23. henk avatar
  henk

  En van zo’n reactie krijgt Marjo behalve spierpijn nou ook nog maagpijn natuurlijk. Ikzelf word er ook niet vrolijker van. En laten we maar hopen dat Wies van Wessem dit niet leest.

 24. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte heer Snoeren, wat bent u een gemeen onderkruipsel! Alsof mevrouw Frenk de hele dag uit haar neus zit te eten. Ik kan u verzekeren dat dat absoluut niet aan de orde is.
  Met vriendelijke groet,

  Louis Kouwenhoven

 25. henk avatar
  henk

  Kijk, dat is nou nog eens staaltje beleefdheid. Constateren dat iemand een “gemeen onderkruipsel” is en hem dan toch nog aanspreken met “heer” en met “Geachte”.

 26. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte heer Henk,

  Maak er maar weer een grapje van. Maar het gaat mij erom dat mevrouw Frenk voor de zoveelste keer wordt weggezet als inactief, terwijl ik weet dat zij dat absoluut n

 27. henk avatar
  henk

  Geachte lezers, heren en dames,
  Er wordt hier inderdaad ook wat mij betreft veel te veel alleen maar gescholden en niet op de inhoud, maar op de persoon gereageerd. Zo treurig eigenlijk dat ik er maar om probeer te lachen. En daar wil ik het hier verder maar bij laten

  vriendelijke groeten iedereen
  Henk

 28. henk avatar
  henk

  en niet te vergeten vriendelijk groeten.

 29. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte heer henk,

  U hebt groot gelijk. Er wordt hier te veel alleen maar gescholden. Vandaar hierbij mijn oprechte excuses aan het adres van de heer Snoeren. Ik heb me te veel laten gaan. Dat was fout.

  Met nederige groet,

  Louis Kouwenhoven

 30. Burgermannetje avatar
  Burgermannetje

  Voor