Geplaatst

politiek café met Wijnand Duijvedak

Op woensdag 11 februari a.s. organiseert GroenLinks Tilburg een Politiek Café over de wereldwijde klimaatcrisis. Gastspreker is ex-Tweede Kamerlid Wijnand Duyendak die ingaat op de CO2-problematiek, de klimaatverandering en de geringe politieke wil om tot maatregelen te komen. Aanvang: 20.00, locatie: Attak, Veemarktstraat 39 (tegenover poppodium ‘013′).

Wijnand Duyvendak (ex-Tweede Kamerlid voor GroenLinks) zet uiteen waarom de klimaatverandering een tikkende tijdbom is die hoognodig onschadelijk moet worden gemaakt. Het onzichtbare, onvoelbare en reukloze COzorgt voor de grootste bedreiging voor de mensheid: de opwarming van de aarde en het smelten van de polen en gletsjers.

De enige doeltreffende strategie is het temmen van het klimaatmonster. verlaging van de CO2 emissies is het juiste antwoord. Maar de Haagse politiek reageert niet of nauwelijks.

Maar welke maatregelen worden genomen ter bestrijding van de klimaatcrisis? Biedt de economische malaise ook kansen voor het klimaat? Wat kan Nederland doen, wat Europa en wat Tilburg? Hebben acties van lokale overheden en burgers effect? Is kernenergie een oplossing?

 

Na de inleiding van Duyvendak leidt Marianne van Wezel de discussie met de aanwezigen.

De toegang is vrij. Iedereen is van harte welkom.

Wijnand Duyvendak is auteur van het boek `Klimaatactivist in de politiek`.

"Het is niet makkelijk naast het Kamerwerk een boek te schrijven. Maar het afgelopen voorjaar was het tamelijk rustig in de Kamer. Dat is, ironisch, het voordeel van een kabinet dat weinig maatregelen neemt: er is weinig om over te debatteren of besluiten. Het verschafte mij de tijd om het boek te schrijven".

Alle berichten van deze auteur

Reacties

3 reacties op “politiek café met Wijnand Duijvedak”

 1. Burgermannetje avatar
  Burgermannetje

  Dit is toch het in opspraak geraakte tweede kamerlid dat in 2008 moest aftreden. Daarnaast heeft een strafblad wegens inbraak in een militair complex en moest hij zes weken zitten.

 2. try avatar
  try

  Leuke woordspeling “tikkende tijdbom” , doet me meteen aan Aad Costo denken, o ja, en de Makro niet te vergeten, en nog meer buitengewoon geweldadige acties waar de naam van dit mannetje telkens weer opduikt.
  Blijkbaar tot grote sympathie van G.L.

  Dat zal vast een gezellige avond worden 11 feb.

 3. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Laten we ook eens kijken naar onze eigen lokale politici… Die zijn zelf ook niet altijd fris…

  Ondanks dat ik zijn daden niet goedkeur, handelde Duijvedak wel uit idealisme. Das wel wat anders dan uit eigen belang!!!