Geplaatst

Hulde aan wethouder Joost Möller. Vandaag las ik in de bijlage ”Ondernemers” (een goed raadslid leest alles) van het BD een interessant artikeltje over zijn nieuwe kijk op Maatschappelijk verantwoord Ondernemen.

Joost geeft eerlijk toe vroeger (nog niet zo lang geleden volgens mij) redelijk allerlegisch te zijn geweest voor alles wat met duurzaamheid te maken heeft. ”Het was iets van milieuhobbyisten”, aldus Joost. Maar hoe meer hij erover nadenkt, hoe enthousiaster hij wordt en dat ligt niet aan zijn nieuwe functie; wethouder economische zaken.

Volgens Joost denken mensen bij duurzaamheid namelijk niet aan geldverdienen maar hij ziet hiervoor juist wel kansen; sterker nog: "we staan aan de vooravond van een revolutie”,meent Joost. En ideeën heeft hij gelukkig ook genoeg, zo denkt hij aan een PPP-huis (people, profit, planet) en natuurlijk de mall die de meest duurzame van de wereld moet gaan worden.De gemeente trekt bovendien 237.000 euro uit om het MKB bedrijven te stimuleren duurzaam te zijn (is al in een vorig college besloten ihkv de duurzaamheidsplannen)en dat vindt Joost erg stimulerend. Hij denkt dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voor de duurzaamste stad van Nederland hét unique selling point gaat worden van Tilburg.

Fantastisch Joost, ik hoop dat we de komende maanden nog veel van jou hierover gaan horen én natuurlijk gaan merken en dat je alle voorstellen voor meer duurzaamheid op alle gebieden wilt ondersteunen en wellicht ook je fractie en natuurlijk ook de mensen in de stad hiervan overtuigt. Als iémand andere ondernemers van dit inzicht kan overtuigen ben jij het wel. Uit onverdachte hoek, nooit milieuhobbyist geweest, zelf bezitter van een SUV en vermoedelijk nooit geitenwollensokken aangehad!

Onze fractie biedt aan om eens met je te praten om je wellicht nog meer inzichten te geven. In onze achterban zitten flink wat deskundigen.Daar zitten ook ondernemers bij hoor!Kijk trouwens ook eens op onderstaande link voor goede ideeën.

En natuurlijk kun je zelf al thuis beginnen met maatschappelijk verantwoord leven en je goede voornemens voor anderen op microniveau uitvoeren. Zonnepanelen op het dak, wat vaker fietsen wellicht en natuurlijk energiezuinig leven. We willen je graag helpen natuurlijk;je weet ons te vinden hé!

Reacties

21 reacties op “voortschrijdend inzicht!”

 1. arjen avatar
  arjen

  Wat een gezets Marjo. Wij drukken al jaaaaaaaaaaaaaaaaren op kringloop papier…..is veul goedkopoper ..dus draaien we een marge waarmee we ideale connecties met andere organisaties kunnen maken…………………..zonder bakken subsidies………………..

 2. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  @Arjen
  Wat wil je nu eigenlijk zeggen Arjen? Dat ik klets? Of dat Joost kletst? En zo ja waarover dan? Blijbaar vind je aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid ook belangrijk dus…?

 3. arjen avatar
  arjen

  Nou een paar puntjes dan Marjo, over die plotselinge ontgroening van Joost M

 4. onkundoloog avatar
  onkundoloog

  nou, als onkundoloog wil ik joost ook wel onkundige inzichten geven

  sinds bij joost die wietplant in de tuin is geplant gaat het de goeie kant uit met joost

  joost mag weten hoe dat komt

 5. henk avatar
  henk

  De wethouder heeft zich dus laten portretteren in het Brabants Dagblad!! Dat is de krant die haar redactionele pagina's gewoon verkoopt aan de grote investeerders die hier een mall willen realiseren; de krant die zodoende ter realisering van die mall allerlei zaken volledig verzwijgt en via gewone redactionele artikelen de bevolking bestookt met buitengewoon doortrapte reclamepsychologie.
  Dat is niet zomaar corruptie, dat is einde persvrijheid, einde democratie. En de VVD is toch van 'Vrijheid' en 'Democratie"? Moeten leden van het College

 6. arjen avatar
  arjen

  De raad gaat niet over de pluriformiteit van de pers. Maar het is inderdaad tenenkrommend. Neem nu dit verhaaltje over Joost M

 7. arjen avatar
  arjen

  Niet in het stukje van Marjo staat: Joost heeft ook gezegd in het BD: “een PPP-huis met bijvoorbeeld BZW”. Dat was toch de organisatie die lang voor dat de onderzoeksresultaten rond de Mall bekend waren, luid toeterde dat de Mall er ongeacht de conclusies, gewoon moest komen??!!!!!
  En spraken die onderzoeken daarna niet van een duurzame ontwrichting van de omgeving? Bedoelen Marjo en Joost misschien juist DAT met de meest duurzame Mall ter wereld?

 8. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  @Arjen,

  Kun je stukken overleggen waaruit blijkt dat er op het MOB complex een duurzaam bedrijventerrein is gepland?
  Misschien moet je beter lezen: waar ik Joost citeer staat zeker geen mening van GroenLinks hoewel het aardig is als Joost ineens zelfde idee

 9. arjen avatar
  arjen

  @ Marjo

  Het terrein was niet meteen gepland als duurzaam bedrijvenpark, maar in de discussie als zodanig 'gepland'. Zie onder het stuk over Buck Consultants:
  Door gemeente Tilburg (afd. Milieu en Economie) is opdracht verstrekt aan Buck Consultants om een gewenste thematische invulling van dit bedrijventerrein op haalbaarheid te onderzoeken. Het thema waaraan gedacht wordt is "duurzaamheid". E.e.a. ingegeven door dat Tilburg in 2005 is uitgeroepen tot duurzaamste gemeente van Nederland. Het Ecopark zou hierdoor ingevuld kunnen worden voor milieutechnologische bedrijven en energietechnologie bedrijven. Hierbij te denken aan de ontwikkeling en researche van o.a. duurzame en alternatieve energie-opwekking, wijze van afvalverwerking, bodem- en waterbeschermende maatregelen en andere milieuvriendelijke produktieprocessen e.d. Voor meer beeldvorming zie de bijlagen.
  <<Concept Product-paper.doc>> <<agendapunten overleg 21 november.doc>>
  Buck Consultants wil spoedig intervieuws gaan houden met uiteenlopende partijen die of ge

 10. tara avatar
  tara

  Dit onthulde Joost vorige week donderdag al tijdens een debat over duurzaam tilburg in de raadzaal.

  a) Hoort een goed gemeenteraadslid hier niet bij te zijn, zeker van de fractie GroenLinks die al zo begaan is met de duurzaamheid van ons Tilburg

  b)Als iedereen zich zo druk maakt om die duurzaamheid, waarom was er dan geen kip?!

 11. arjen avatar
  arjen

  Tara, je kon dankzij TilburgZ het debat via internet volgen. En dat heb ik dus gedaan.

  Arjen Roos, LST

 12. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  b)Als iedereen zich zo druk maakt om die duurzaamheid, waarom was er dan geen kip?!

  Kip?
  Ik ben geen kip!!!!. Ik ben een PvdAraadslid en was samen met mijn collega Bas Wilthagen beslist aanwezig op deze bijeenkomst. En heb goed geluisterd naar wat werd ingebracht. Waarvoor mijn hartelijke dank.

 13. Alard Govers avatar
  Alard Govers

  Hmmm… krijgen we nu die kip-en-ei-kwestie weer…?
  Enfin, dan maar weer de les van de logica.
  Een duurzaam ei is niet bedoeld voor consumptie. Een duurzame kip evenmin, want die moet duurzaam eieren leggen.
  Ik houd van kip (zonder kop zijn ze om niet te versmaaaaaden…!), dus ik ben niet duurzaam.
  Logisch, toch…?

 14. arjen avatar
  arjen

  nee allard je kunt ook van een dier houden zonder t op te eten

 15. Alard Govers avatar
  Alard Govers

  Tuurlijk, Arjan, ik eet ze ook niet allemaal op, gekkie…!

 16. arjen avatar
  arjen

  Te pas en te onpas gebruiken politici en ambtenaren de term

 17. onkundoloog avatar
  onkundoloog

  voortschrijdend inzicht?
  je hebt inzicht of je hebt het niet
  anders ben je gewoon slapend aan het leven

 18. bas avatar
  bas

  @onkundoloog
  jij hebt waarschijnlijk nog precies dezelfde opvattingen als toen je op de kleuterschool zat.

 19. arjen avatar
  arjen

  @ Tine van de W: Kip? Ik ben geen kip!!!!

  Nou een beetje kippig in ieder geval wel: Jan van Esch van de PvdA was er namelijk ook.

 20. onkundoloog avatar
  onkundoloog

  bas

  dat klopt
  ik heb toen in een keer het hele plaatje gezien en toen ben ik gaan proberen te leren hoe dat plaatje aan de anderen te laten zien
  maar er waren er enkele die dat niet wilden en hebben mij toen hele erge auw gedaan, en ja als dat bij mij doet, dan steek ik de middelvinger op, want ja als enkele het niet willen zien, dan de rest ook niet
  lekker puh

 21. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  @Tara,

  GroenLinks is altijd aanwezig geweest bij de bijeenkomsten van DT echter op 25 september hadden wij een Algemene ledenvergadering waarin de fractie het standpunt over de mall aan de leden moest toelichten.Deze ALV is al in juni vastgelegd. Wij hebben ons dus zeer tot onze spijt af moeten melden bij de organisatie van DT.