Geplaatst

Meedoen is belangrijker dan winnen

Met veel genoegen heb ik vanmiddag de honderden mensen aanschouwd die meededen met de Tilburg Ten Miles.

Een fantastisch sportief evenement voor jong én oud. Met grote bewondering heb ik de profs en de amateurs zien starten en binnenkomen. Onder hen de wethouders Gon mevis en Joost Möller en de raadsleden Jan van Esch, Ruud van Esch en Arjen Roos.

De Stichting Samenwerking Tilburg Nicaragua verkoopt al jaren rozen om uit te reiken aan de sportievelingen. Met deze rozen stuende je dit jaar een opvangcentrum voor psychiatrische patiënten in Matagalpa.

Het leek me passend om mijn sportieve collega’s zo een roos aan te bieden bij binnenkomst. Helaas was het onmogelijk de binnenkomst van alle mensen goed te volgen en als ze binnen waren duurde het nog erg lang voordat ze bloemen aan konden nemen. En ik kan me ook wel voorstellen dat je na 16 km lopen niet meteen fris en fruitig de bloemen en felicitaties in ontvangst kunt nemen.

Dus collega raadsleden Jan, Ruud en Arjen: Petje af voor zoveel sportiviteit. In de leeskamer van de raadszaal staat een roos voor je, van mij persoonlijk!Ook voor de wethouders Mevis en Möller een roos met mijn persoonlijke felicitaties!

O’ja de uitslag? zie www.tilburgtenmiles.nl Het was een hele  snelle loper uit Ethiopië die won!

Alle berichten van deze auteur

Reacties

3 reacties op “Meedoen is belangrijker dan winnen”

 1. arjen avatar
  arjen

  Bedankt! Als je het niet erg vindt, ga ik morgen pas naar de leeskamer.

 2. Peter avatar
  Peter

  Zo kan het dus ook onder raadsleden.
  Ook van mijn zijde proficiat. ( ik doe het jullie niet na )
  Ik kon vanmorgen alleen niet zo snel de uitslag zien van de drie raadsleden.
  Meedoen is wel belangrijker dan winnen Marjo daar ben ik het wel mee eens maar ik hoop toch stiekum dat Arjen het 1ste raadslid was wat binnenkwam !! ( Die winnaarsmentaliteit zit er gewoon in bij de LST !! )

  Ik heb geen van de heren voorbij zien rennen op het 10 Km punt maar het was ook zo druk.
  Wel een mooie sfeer en een prachtig evenement voor Tilburg.
  Volgend jaar ben ik weer van de partij.

  Heren van mij geen roos maar een pilsje oke

  Gr.

  Peter van de Hoven

 3. avatar
  Anoniem

  Proost Peter en Arjen! proficiat!