Geplaatst

T-parade

De T-parade 2008 was succesvol. Er was veel tijd en energie gestoken in deelname, de meeste groepen waren prachtig uitgedost en zagen eruit alsof ze vrijwillig en met veel plezier meeliepen. Als het aan wethouder Hamming ligt wordt dat volgend jaar anders.

Deze enthousiaste bestuurder had ze waarschijnlijk gisteren even niet meer helemaal op een rijtje toen hij aan de verslaggever van het Brabants Dagblad verklaarde teleurgesteld te zijn over de deelname van de Marokkanen. En nog erger in bijna dreigende taal meldde hij: ”Daar moeten we maar eens goed over gaan praten.”

 Ik weet niet of u bij een genootschap, gemeenschap, of groep behoort die niet heeft deelgenomen aan de T-parada maar als dat zo is dan vind ik dat de wethouder ook met u zou moeten praten. Want waarom niet ook teleurgesteld over de deelname van mensen met rood haar, buurtgemeenschap Tilburg Noord of anderen. Want maken wij niet allen deel uit van de multiculturele samenleving? Ik heb trouwens de Somaliërs ook gemist en ik ken inmiddels flink wat mensen uit Polen en Rusland die in Tilburg wonen en die niet meeliepen.

De opmerking van Hamming deed mij erg denken aan de grote door de staat georganiseerde 1 meiparades in de voormalige DDR. En ondanks de mooie olympische spelen bleef bij de openings-en bij de slotceremonie ook het beeld bij mij hangen van die reclame van een aantal jaar geleden waarin een Noord-Koreaan te laat is voor zo een demonstratie en een verkeerd gedeelte van het te tonen portret van Kim Il Sung omhoog houdt.

Van staatswege georganiseerde optochten; niet doen. Als Hamming echt heeft gezegd wat er in de krant staat is hij wat mij betreft toch een beetje van zijn voetstukje geduikeld. Hij kan het goed maken door de hele T-parade heel snel uit te besteden aan een organisatie die niets met de gemeente van doen heeft (dat was dit jaar al in gang gezet) en zijn collega Joost Möller te vragen deze in de evenementen kalender van Tilburg op te nemen met dito subsidie (evenementenbudget). En excuses te maken aan alle Marokkanen in Tilburg die niet meeliepen.

 

GroenLinks heeft de wethouder hierover artikel 47 vragen gesteld

Alle berichten van deze auteur

Reacties

10 reacties op “T-parade”

 1. chris avatar
  chris

  Het is inderdaad een staatsparade ter meerdere glorie van het multiculti-wereldje. En als je daarbinnen niet functioneert zoals de Leider wilt, wordt er gedreigd subsidies te stoppen enzovoorts…

 2. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  Straks worden we nog verplicht om ons stomdronken te zuipen met carnaval, of er een maandsalaris doorheen te jagen op de duurste kermis van Nederland 😉

 3. Piet snels avatar
  Piet snels

  Jeetje, GL begint ook al te spartelen
  Ja de nieuwe doelgroepen doodknuffelen anders kan er wel weer eens een zeteltje afgaan in 2010

  Coalitiepartner PvdA zit in die zelfde vijver te vissen dus het gedonder begint al tussen die 2 partijen.

  Hebben jullie nu niets anders te doen dan elkaar vliegen af te vangen.

  Vergeet ook de subsidiekraan niet volledig open te draaien wellicht blijft er wat over voor ons in de Reeshof dus laat hem maar even doorlopen voor de reeshof dan kunnen we in de reeshof weer gewoon genieten van een Tilburgs wijkevenement.

 4. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  Zouden we niet eens met Hamming een streng woordje gaan spreken.
  Hij brengt zijn eigen kinderen naar een vrijwel blanke school in de reeshof.

  Waarom niet op die sterk gekleurde school bij hem in de buurt.
  Is onderwijs niet een van de basisvormen van integratie in de samenleving.

  opgroeien en leren met elkaar versterkt naar mijn mening een band maar dat vind mijnheer Hamming blijkbaar niet.

  Marjo kun je dit ook meenemen in je vragen of wordt het dan erg lastig in jullie coalitie

  Gr

 5. avatar
  Ko de Laat – Internet

  Geachte heer Snoeren, ondanks dat ik geen stemmer ben van de PVDA noch van enig ander links georienteerd clubje wat zich bij Gods gratie politiek ge-engageerd noemt, vind ik als LST stemmer van het eerste uur wel dat u zich met uw uitspraken een klein beetje op glad ijs begeeft.
  De keuze van een ouder om een kind naar een bepaalde school te brengen, is een persoonlijke keuze. Ik woon bv tegenover een basisschool, maar ik pieker er niet over om mijn kinderen daar onderwijs te laten volgen omdat het onderwijs wat men daar geeft, niet voldoet aan de kwaliteitseisen die ik als OUDER stel aan het onderwijs voor MIJN kinderen. Dat wil niet zeggen dat in generale termen de school slecht is.
  Wie weet heeft PAPA Hamming wel dezelfde overweging gemaakt. Misschien zijn de kinderen van Hamming wel hoogbegaafd en heeft de school geen mogelijkheden om deze kinderen extra begeleiding te geven, weet u veel. Ik weet het ook niet, maar zolang men het niet weet, moet men geen veronderstellingen doen want die gaan hun eigen leven leiden en dan wordt het lijden! Overigens wil ik het ook niet weten, want het gaat me simpelweg niets aan!
  Heeft overigens ook niets te maken over hoe Hamming functioneert als wethouder.

  Ik ben het overigens wel met u eens dat integratie begint op de basischool, samen elkaars verschillen leren zien, begrijpen en accepteren, mits ze niet stroken generaal geldende normen en waarden.

  Met vriendelijke groet

 6. avatar
  Anoniem

  het had natuurlijk moeten zijn: …..mits ze stroken met de generaal geldende normen en waarden.

 7. ruevert avatar
  ruevert

  @ Marjo,
  dan maar via dit item. Wat is nu jouw mening als duidelijk goed ingevoerde bij “het huis” over de absentie bij de T parade.

 8. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  @Ruevert

  Heb hierop gereageerd bij de blog van Arjen over de donkere huizen.Sta ik nog steeds achter..

 9. C21H30O2 avatar
  C21H30O2

  De T-parade? Wat is dit nu weer voor semi-nationalistisch aandoende pulp? Mag ik onze Nederlanders van Marokaanse origine mijn complimenten overbrengen dat men niet heeft geparticipeerd in dit volledig beschonken idee van Hi Ha Hamming!

  Waar haalt hij het vandaan: "laten we een optocht organiseren"?! Wie bedenkt zoiets wanstaltigs?

  En dan een dergelijk onzinnig vertoon ook nog als een maatstaf voor de participatiegraad van een bepaalde groep mensen gaan lopen gebruiken? Als ik een andere culturele achtergrond had en op commando van Hamming in een mal pakkie in een stoet moest gaan lopen zou ik ook zeggen: "kekt mar"!

  Vriend Hamming: niet iedereen vindt jouw malle optocht leuk om aan mee te doen: "live with it"! Niemand is op enigerlei wijze verplicht om naar jou persoonlijke pijpen te dansen; daar moeten we ook maar eens goed over gaan praten!

  Is een en ander u wellicht wat naar het bolletje gestegen?

 10. C21H30O2 avatar
  C21H30O2

  Vriend Hamming: ik verwacht jou en de rest van je fractie aanstaande zaterdagmiddag om 13.00 uur op het Heuvelplein, in frivole VOC-kledij (kwestie van mentaliteit) met een vlaggetje een en toeter. Jullie zullen dan met z'n allen enkele malen -ongetwijfeld onder luid gejuich van omstanders- door de Heuvelstraat hossen.

  Als jullie er onverhoopt niet zijn, moet ik dat noteren als "gebrek aan participatiezin" en "gebrek aan nationaal gevoel"…