Geplaatst

Lustwarande ’08 Wanderland

Op 28 juni is de 3e editie van de internationale expositie Lustwarande in De Oude Warande geopend. De Tilburgse Fundament Foudation is er wederom in geslaagd voor Tilburgers en niet Tilbugers een fantastische tijdelijke expositie te organiseren.

Lustwarande is een expositie van internationale moderne sculptuur.Volgens de expositiegids is Lustwarande opgezet als viering van de hedendaagse sculptuur die afgelopen decennium vrijwel volledig afwezig was op de internationale tentoonstellingen.

Lustwarande streeft ernaar de toeschouwers een ontregelde zwerftocht te bieden door het landschap van de hedendaagse sculptuur waarbij de Barokke layout van het park De Oude Warande opnieuw (het is de 3e keer dat Fundament dit organiseert) het disoriënterend kader van de tentoonstelling is.

 Ik heb zelf nog maar slechts een klein deel van de expositie gezien en ben al meteen wederom helemaal enthousiast over vorm en omgeving waarin de vormen staan/hangen/drijven. Ook van Paul Mc Carthy (onder andere bekend van de Santa Claus butplug is een kunstwerk te aanschouwen, niet het kunstwerk op de foto) Ik adviseer iedereen tussen nu en 28 september naar de Oude Warande te gaan en jezelf te laten verrassen, door het mooie park natuurlijk, maar ook door de tijdelijke invulling ervan. En neem vooral vrienden, vriendinnen, kennissen en familie van buiten Tilburg mee. En vergeet niet ook een rondje Hasseltrotonde te doen!!

Een goede vakantie gewenst Tilburgz’ers!

Alle berichten van deze auteur

Reacties

6 reacties op “Lustwarande ’08 Wanderland”

 1. onkundoloog avatar
  onkundoloog

  @marjo
  daar hoef jij toch geen reclame voor te maken
  lust verkoopt zichzelf wel
  ik hoop dat de tilburGse politici in die malle malldiscussie de butplug eens uit de kont trekken
  wacht ff tot ik de stad uit ben, want dat gaat geheid stinken
  mensen toch wat is dat een verkrampte discussie
  das slecht voor de aambeien

 2. arjen avatar
  arjen

  Echt lachen hier op TilburgZ. Anonieme reageerders met hun verdachtmakingen, en nu weer een onkundoloog die vooral op oude columns reageert om het rijtje laatste reacties te bevlekken.
  Het wordt tijd Tom Pijnenburg om hier de zaak eens r

 3. Aldert avatar
  Aldert

  Is wel goed voor mijn bezoekersaantallen, Arjen, zo'n onkundoloog. 😉

 4. onkundoloog avatar
  onkundoloog

  heb jij wel nodig, aldert, een onkundoloog, want ik moet je vertellen wat je allemaal schrijft, bij herhaling, en dan zie je het nog niet
  voor jou dan geen butplug maar een nieuwe bril, met ruitenwissers

 5. Aldert avatar
  Aldert

  Zet er zelf ook

 6. onkundoloog avatar
  onkundoloog

  @aldert
  maar de NL-taal kent toch inmiddels wel ironie-tekens, of niet soms?
  ;=);=)