Geplaatst

GroenLinks heeft afgelopen maanden veel tijd in Tilburg Noord doorgebracht en gesprekken gevoerd met veel mensen en organisaties daar. Dit heeft waardevolle contacten opgeleverd en daar waar mogelijk krijgen deze een vervolg.

Ter afsluiting  van ons project staan we met veel mensen twee dagen prominent in een kraam op het Noord Festival op het Verdi plein. Opvallend zijn de tientallen kinderen die blij lijken dat er iets te doen is en ballonnen en andere gadgets scoren! Met de meeste kinderen zijn leuke gesprekken gevoerd over wonen in Tilburg Noord. Ze willen allemaal op ons stemmen (in ruil voor een ballon)maar leuker is het dat ze allemaal aangeven goed hun best op school te willen doen om later de problemen van Nederland op te lossen. Wat volgens hen de problemen van Nederland zijn: eenzame oude mensen, arme mensen, criminaliteit en dat er te weinig te doen is voor kinderen. Gelukkig hadden we ballen bij ons waar we ze blij mee hebben kunnen maken. Aangezien ze allemaal onder de 12 zijn lijkt me dat geen omkopen!

Iedereen met goede ideeën voor Tilburg-Noord roepen we op deze aan ons door te geven. We doen ons best hier werk van te maken.