Geplaatst

Hall Off Fame Now

Afelopen week bezocht de fractie en de wethouder van GroenLinks de jongeren van de Hall off Fame. Voorlopig kunnen zij blijven zitten in het pand aan de Ceciliatraat.

 

Tijdens de coalitieonderhandelingen zijn we kritisch geweest over de op handen zijnde verhuizing van de HOF naar het Remmers gebouw aan de Ringbaan Noord. Er is nog geen ontwikkelaar voor het pand aan de Ceciliastraat en dus geen reden om nu al te verhuizen. We hebben allemaal het zwembad aan de Ringbaan West in gedachten waar de jongeren 6 jaar geleden op stel en sprong uitmoesten omdat het ontwikkeld moest worden. Op dit moment ligt het gebied nog steeds braak. Alle partijen waren het erover eens dat het een vreemde zaak en kapitaalvernietiging zou zijn de jongeren nu te verhuizen. Voor de jongeren zelf betekent het besluit een nieuw perspectief op hun activiteiten.

Zo wordt de skatehal al behoorlijk geexploiteerd en zijn er creatieve plannen hier meer mee te doen.Ook wordt er gewerkt aan het verhuren van ruimtes aan kunstenaars in verschillende disciplines en wordt er flink samengewerkt met bijvoorbeeld studenten van Fontys en ROC.  Het jeugdbeleid staat de laatste tijd vaak in het teken van jongeren die problemen hebben en maken, denk aan Croossroads, de extra aandacht voor Marrokaanse en Antilliaanse criminele jongeren, de aanpak in de Kruidenbuurt etc. In de HOF is ruimte voor jongeren om te werken aan talenten en ook die kant moet de raad blijven ondersteunen.GroenLinks is nog steeds van mening dat dit een kansrijke ontwikkeling in de stad is die veel steun verdient.We zijn blij dat een meerderheid van de raad die mening ook is toegedaan.

Binnenkort wordt er in de commissie gesproken over de toekomst van de HOF naar aanleiding van een onderzoek dat hiernaar gedaan is. Dit naar aanleiding van een evaluatie van de raadscommissie najaar 2007.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

5 reacties op “Hall Off Fame Now”

 1. ER avatar
  ER

  Door een roze bril is de HOF een broeinest van creativiteit en ondernemerschap/-zin.
  Je kan echter ook een broeinest van verloedering en verpaupering ontdekken tussen de graffiti/sloop-kraakpand-look en rondhangende alternatievelingen.

  Ik zou zelf liever een echte investering zien in de HOF dan dit laat-maar-waaien beleid waar geld wordt gepompt in een tot sloop gedoemde bouwval.

 2. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Ik kan uit eigen ervaring spreken, als ik zeg dat HOF nuttig werk verzet. Na de afschuwelijke brand in de Lourdeskerk, is HOF niet te beroerd geweest om een deel van haar ruimtes aan de Amateurkunst af te staan! Enorm mooi gebaar!!!

  @ ER
  "broeinest van verloedering en verpaupering ontdekken tussen de graffiti/sloop-kraakpand-look en rondhangende alternatievelingen."

  Ik denk dat HOF een uiting is van een subcultuur,zoals we die er zovelen kennen hier in Tilburg. Als je er niet in zit, moet je er niet aan denken om erbij te horen, terwijl je de mensen die zich aangetrokken voelen tot HOF, waarschijnlijk niet naar de Tilburgse Revue moet sturen, omdat zij zich tussen het publiek daar niet thuis voelen.

  HOF moet zeker doorgaan, het vult Tilburg aan!!!

 3. Veerle avatar
  Veerle

  Niks mis met alternatievelingen. Zonder alternatievelingen zaten we nu nog in de Middeleeuwen. Er leiden nog veel meer wegen naar Rome behalve de gebruikelijke gebaande paden. En da’s maar goed ook.

 4. arjen avatar
  arjen

  alternatievelingen had en heb je in alle tijden

 5. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Veerle en Arjen:

  Helemaal eens!