Geplaatst

Houden van de stad?

Het houden van de stad kan diverse vormen aannemen. Als je in het bestuur van de stad gekozen bent moet je deze visie uitdragen en er aan werken. Kenmerk van een democratie is dat de diversiteit aan meningen en visies moet leiden tot een breed gedragen visie en uitwerking over de invulling van dat houden van de stad.

Ik ben niet alleen als raadslid maar ook gewoon als persoon geinteresseerd geraakt in ontwikkeling van steden.Ga me komende week verdiepen in Marrakech en daar nadenken over de ontwikkelingen in mijn eigen stad; Tilburg. Hoewel ik weinig tijd heb gehad me goed voor te bereiden weet ik in elk geval dat Marrakech bijzonder is omdat men geen hoogbouw kent. Het beeld van de stad met de duizenden minaretten wordt zo belangrijk gevonden dat hoogbouw geweigerd wordt. Ben benieuwd waar ze die 823.000 mensen laten.

Kennen ze dezelfde vragen en dilemma’s zoals wij die afgelopen dagen doorlopen hebben betreffende de inrichting van de stad? Wat te denken van inbreiden versus uitbreiden (De Hoge Atlas?), aantallen woningen met een tuin/park, en parkeerproblematiek met bijbehorende kosten? Hoe zit het met de criminaliteit aldaar en wat is de invloed van de islam op het dagelijke leven? Niet eerder ben ik in een Islamitisch land geweest waar geloof en politiek nauw verweven zijn dus nieuwgierig ben ik wel. Hoe gaat men om met het gegeven dat het al zeer lang niet heeft geregend? Welke voorzieningen zijn er om dat op te lossen?

Ik wens de trouwe lezers van Tilburgz prettige vrije dagen met veel oranje tompouzen;of zijn alle lezers van Tilburgz misschien bewust republikein?  

Vanaf volgende week woensdag weer commentaar op Tilburgse gebeurtenissen (wellicht met licht Arabische invloeden).

Alle berichten van deze auteur

Reacties

5 reacties op “Houden van de stad?”

 1. Berend de Vries avatar
  Berend de Vries

  Beste Marjo,
  Ik wens je een goede vakantie!
  Berend

 2. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  Marjo:veel inspiratie, enne… wat je mij ook af en toe laat merken geldt ook voor jou: vooral ook een beetje loslaten, dus genieten.

 3. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Marjo,

  Rust lekker uit en geniet…

 4. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Veel plezier, Marjo, ben benieuwd of je nog handen geeft aan mannen als je weer terug bent. 😉

 5. jan van esch avatar
  jan van esch

  Marjo, je gaat naar een van de mooiste steden van Noord-Afrika. Bezoek vooral een Riad. In de Medina vind je geen hoogbouw, daarbuiten wel natuurlijk. Ook moet je daar heen als je zin hebt in een pilsje of een glaasje wijn.
  Ik wens je een fijne vakantie.