Geplaatst

Al even geleden werd ik per e-mail benaderd om mijn handtekening te zetten voor een burgerinitatief ”Vroeg op stap” getiteld. Bezorgde moeders uit West-Friesland die ervoor pleiten dat de cafés eerder dicht gaan zodat hun kinderen vroeger op stap gaan en dus eerder thuis zijn.

Het idee dat er mensen uit West-Friesland heel Nederland weten te bereiken om een burgerinitatief in te dienen spreekt mij erg aan. Eén van de voordelen van de nieuwe media die democratie ten goede kan komen. Het onderwerp: de zorg om stappende kinderen spreekt natuurlijk ook iedere ouder met kinderen aan. Toch heb ik niet getekend.

Zelfregulering van de horeca vind ik een groot goed en de openings-en sluitingstijden moeten wat mij betreft dan ook in gemeenten in goed overleg tot stand komen tussen horeca en de gemeente. Ik kan me voorstellen dat er bij ernstige excessen in het uitgaansgebied maatregelen moeten worden genomen. In Tilburg is er een tijdje extra goed gecontroleerd op vrijdagmiddag- en avond omdat er veel ”kinderen” (= jonger dan 16) dronken rond zouden lopen. Kinderen onder de 16 horen niet in de stad en kinderen die ouder zijn, daarmee moeten ouders goede afspraken maken. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk maar ik vraag me wel af of het eerder sluiten van de cafés er ook daadwerkelijk toe leidt dat de jeugd vroeger het café in en uit gaat en het werkelijke probleem ; lamdrinken, dan niet meer voorkomt. Tilburgse horecabazen die ik ken voelen zich verantwoordelijk voor het  veilig stappen en proberen te voorkomen dat excessen zich voordoen. Helemaal voorkomen kun je dat nooit. Wat te denken van al die jongeren die eerst thuis (onder toezicht van ouders?) indrinken en al redelijk aangeschoten de stad in gaan? Onlangs nog fietsten mijn partner en ik om 01.00 ‘snachts naar huis na een genoeglijke avond bij vrienden in de Reeshof tussen hordes jeugd, op weg om uit te gaan. Een aantal gedroeg zich toch zo dat het zeker leek alsof ze hun tax al had bereikt.

Maar ook hiervoor geldt: wie heeft niet in zijn jeugd/studententijd zelf moeten ervaren wat de effecten zijn van teveel en te laat? Leren doet pijn maar we moeten jongeren wel zelf laten leren!! Liefst met een veilige back-up natuurlijk; een thuisfront dat je mopperend je eigen kots laat opruimen en je een behoorlijk schuldgevoel hierover aanpraat. Bij mij thuis hét recept om dit maar één keer te laten gebeuren; dat nooit meer! Leren doet pijn! 

Reacties

84 reacties op “bezorgde moeders”

 1. arjen avatar
  arjen

  En waar horen kinderen tot 16 jaar dan wel? In bed? Volgens mij werkt dat niet. Er is voor die groep gewoon te weinig.
  Ik woon zelf in Udenhout en maak hier de meest onrustige periode door rond carnaval als HONDERDEN!! kinderen jonger dan 16 jaar op straat in de dorpen zwerven, omdat ze praktisch nergens naar binnen mogen/kunnen.
  Als ouder zou ik me een stuk geruster voelen als ik wist waar ze WEL terecht konden!

 2. avatar
  Anoniem

  Ben het helemaal met je eens Arjen.
  Waar de meeste aandacht naar uit gaat, dat merk ik hier in de Reeshof ook (kijk bv naar al hetgeen de Twern hier organiseert, bv een tienerdisco tot 12 jaar), is de groep tot 12 jaar en de groep vanaf 16, die kunnen op stap. De cruciale leeftijd, nl van 12 jaar tot 16, daar is niet over nagedacht. Denk dat men een hoop narigheid zou kunnen besparen om juist voor deze groep jongeren, die overal buiten de boot valt, aandacht te geven en ervoor te zorgen dat zij zoals jij dat zegt ook ergens terecht kunnen.

  Ik moet zeggen overigens dat wat de Twern hier oganiseert voor de kinderen, dat ze dat vol overgave doen.

 3. jan van esch avatar
  jan van esch

  Mijn zoon van 15 gaat zelfs helemaal naar Udenhout omdat ze daar soms wel wat organiseren voor deze doelgroep. De Twern is toch juist de organisatie die op wijkniveau activiteiten organiseert voor 12plussers, zo niet dan moet er volgens mij nog eens naar de subsidiecontracten gekeken worden. Overigens ben ik het met Marjo eens dat je de problemen van drinkende jongeren niet verminderd door eerder te sluiten. Niet de horecabazen zijn hiervoor verantwoordelijk maar de ouders van deze jongeren. Dus laat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid nemen.

 4. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte mevrouw Frenk, van de fractievoorzitter van een partij die in woede ontsteekt zodra er een gemanipuleerde foto van mevrouw Femke Halsema op internet circuleert, had ik een minder pikante foto bij deze column verwacht! Met vriendelijke groet, Louis Kouwenhoven.

 5. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  @ Marjo en Jan: Volgens mij gaat het de moeders er niet zo zeer om dat jongeren minder drinken, maar dat ze, met name aan het begin van de week, wat minder uit hun ritme zijn. Vroegere sluitingstijden zouden, althans wat de moeders betreft, hieraan een bijdrage moeten leveren.

 6. paul van est avatar
  paul van est

  Geachte meneer Kouwenhoven,

  Houdt u niet van bier? of wat meer met mate(n)?

  Met vriendelijke groeten, Paul van Est

 7. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte heer Van Est, maakt u er maar grapjes over! U weet deksels goed dat ik het heb over de commotie die bij GroenLinks ontstond toen er een foto op internet verscheen waarop het hoofd van mevrouw Halsema op het lichaam van een naakte dame was geplaatst. Ik mag dan oud zijn, met mijn geheugen is niks mis! En ik vind het niet kunnen dat de partij daar z

 8. paul van est avatar
  paul van est

  Geachte heer Kouwenhoven,

  Volgens mij hebben deze dames toch echt zelf die literpullen bier vast en is hier geen sprake van foto-gesjop. En aan de blikken van de dames te zien, hebben ze er plezier in.
  Ik wist ook helemaal niet dat Femke Halsema in de Tilburgse Groen Links-fractie zat.
  Mijns inziens is hier toch echt sprake van een misvatting uwerzijds.

  Met vriendelijke groeten, Paul van Est

 9. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte heer Van Est, het laatste wat ik wil, is u beledigen, maar nu kletst u toch echt maar wat hoor! Het gaat mij uiteraard niet om dat bier of om het feit dat die foto van Halsema was gemanipuleerd. Het gaat mij erom dat GroenLinks destijds aanstoot nam aan het feit dat mevrouw Halsema bloot werd afgebeeld (althans, die suggestie werd op die foto gewekt). Kennelijk ligt bloot bij de partij erg gevoelig, maar nu komt mevrouw Frenk met deze afbeelding. Ik vind dat dubbel.
  En nee, uiteraard zit mevrouw Halsema niet in de Tilburgse fractie van GL, maar het was wel deze fractie (en de wethouder!) die destijds zo'n ophef maakte(n) – de wereld was te klein! – toen de heer Smolders het beruchte e-mailtje met (gemanipuleerde) foto rondstuurde. Je kunt geen grote mond over bloot opzetten en vervolgens zelf een gewaagde afbeelding op je weblog plaatsen. Snapt u? Met vriendelijke groet, Louis Kouwenhoven.

 10. avatar
  Anoniem

  klopt helemaal Arjen, ik heb ook nog zo’n jurk ergens liggen op zolder. Mooi blauw met een witte schort en ook laag uitgesneden, whaaaaa.
  Diese Kleidungstracht heisst nun mal Cultur! Niks vunzigs aan dus!

 11. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  Beste mijnheer van Koudenhoven

  Er is mijns inziens toch wel een groot verschil tussen deze illustratie en de (nog steeds) terechte boosheid over de gemanipuleerde foto van F. Halsema. Ik heb helemaal niets tegen bloot maar wel als dat ongevraagd gemanipuleerd is en bedoeld is om iemand (of een partij) in een kwaad daglicht te stellen. Zo hebben wij destijds de intentie van Smolders gewaardeerd en hij heeft nooit moeite ondernomen dit te weerspreken.
  Deze meisjes vond ik illustratief voor mijn verhaal, overgenomen van Flickr en zonder bijbedoelingen. Ik vind ze wel mooi overigens.
  Met vriendelijke groet,
  Marjo

 12. jan van esch avatar
  jan van esch

  @Renee
  Tijd voor wat Renee? Je maakt me nieuwsgierig.
  @Louis
  Zo erg is deze foto toch ook weer niet. Volgens mij verwijzen de enorme pullen terecht naar het lamzuipen waar Marjo op doelt

 13. arjen avatar
  arjen

  Louis, vogens mij is dit gewoon een fotootje van de jaarlijkse Beierse bierfeesten in oktober.

 14. avatar
  Anoniem

  Preutsheid kan ook een ondeugd zijn ipv een deugd. Vooral als ie misplaatst is.
  Denk dat het tijd wordt dat,…….hmmm nee, dat zal ik het zwakke hart maar niet aandoen, haha.

 15. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  @Mijnheer Koudenhoven
  Excuses voor het verkeerd vermelden van uw naam. En wat de aandacht in de stad betreft, wij hebben na die smakeloze foto en onze reactie hierop vooral in, met en voor de stad gewerkt hoor…

  prettige dag verder,
  Marjo

 16. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  @ Ren

 17. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Nog

 18. arjen avatar
  arjen

  @ jan, het is niet overal de Twern die iets organiseert. Gelukkig maar; er zijn ook commerci

 19. jan van esch avatar
  jan van esch

  @Arjen
  Daar geloof ik ook in Arjen, ben zelf ook door schade en schande "wijs" geworden.
  Ik weet dat de Twern niet de enige is maar als blijkt dat ze deze doelgroep niet aanspreken daar waar ze wel een contract hebben dan….
  @Louis
  zonder al te veel reclame te willen maken voor diverse merken geef ik de voorkeur aan een lekker glas witbier van Hoegaerden. Die Belgen zijn onovertreffelijk.

 20. arjen avatar
  arjen

  Dit citaat van Hans Smolders is in deze discussie nog steeds actueel: "Drie weken voor de belangrijke vergadering van 13 febr. 2006; waarin de gemeenteraad in een nieuwe horecanota moet gaan beslissen over de sluitingstijden van de horecaondernemer van Zino, komt de Driehoek op 25 januari met bovenstaande geruchten in het "vertrouwelijk" deel van het presidium over de horecaondernemer, om zo een democratische beslissing (over sluitingstijden) van de raad oneigenlijk te be

 21. paul van est avatar
  paul van est

  Geachte meneer Louis van Kouwenhoven,

  Doe mij maar een sprongetje over Beieren heen. Een biertje uit Tsjechi

 22. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte mevrouw Frenk, nu doet u het nog verkeerd! Het is Kouwenhoven, geen Koudenhoven. Ik hoop niet dat dit illustratief is voor de kwaliteit van de GroenLinks-fractie in de Tilburgse raad! “Dat krijg je er nou van met werkende vrouwen”, zou mijn vader zaliger brommen. Gelukkig ben ik wat moderner in mijn denken. Nou ja, ik hou er nu maar over op. Als mensen mijn naam verkeerd spellen, is dat niet mijn verantwoordelijkheid. Ik hou ook op over de vergelijking tussen de foto van mevrouw Halsema en de foto hierboven. We worden het toch niet eens en dat is ook helemaal niet erg, voor een keer. Overigens geloof ik u wel hoor, als u stelt: ‘Wij hebben na die smakeloze foto en onze reactie hierop vooral in, met en voor de stad gewerkt’.
  @ Paul van Est: Geachte heer Van Est, het lijkt me een leuk idee om eens met alle reageerders op deze site allerlei biertjes te proberen. Een soort TilburgZ-bierproeverij of iets dergelijks. Als ik uw verhaal lees over Tsjechisch bier, loopt het water me al in de mond. Da’s ook fraai trouwens! Lees ik een stuk over moeders die zich zorgen maken over het drankgebruik van hun kroost(waar zijn de vaders trouwens?), krijg ik zelf spontaan zin in een alcoholische versnapering. Dat kan toch nooit de bedoeling van mevrouw Frenk zijn geweest. Misschien kunt u zeggen wat u van mijn idee vindt. Tijdens het bier drinken zouden we van gedachten kunnen wisselen over de Tilburgse politiek en dergelijke.
  Met nog immer vriendelijke groet, Louis Kouwenhoven.

 23. avatar
  Anoniem

  Ik ben blij heer van Kouwenhoven dat u even het merk van de inhoud van de pullen waar u g

 24. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Ja, u hebt gelijk, geachte mevrouw Ren

 25. avatar
  Anoniem

  Heer van Kouwenhoven, ik ga nu een kopje koffie drinken, ik lig hier helemaal dubbel. Het ga u goed.

 26. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte mevrouw Ren

 27. avatar
  Anoniem

  Prima heer Kouwenhoven, als u maar het hoofd koel houdt en zich niet laat afleiden door pullen.

 28. paul van est avatar
  paul van est

  Geachte heer Kouwenhoven,

  Een uitstekend voorstel, waar vast meer betrokken Tilburgers zich in kunnen vinden. Wellicht dat Jules Luijten en anderen hier ook trek in hebben? Het wisselt wat handiger meningen uit met live beeld, geluid en geur, smaak- en tastzin die gevoed kunnen worden.
  Overigens kan het ook prima onder het genot van een bakkie koffie, zelfs tHEE is wat mij betreft geen taboe,maar liever geen zoeThouTThee. U mag daar best nogmaals pogen mij te beledigen, al besef ik dat dit geenszins uw streven is, ik voel me dan ook verre van beledigd.
  En nu over tot de orde van de nacht,

  Met vriendelijke groeten, Paul van Est

 29. avatar
  Anoniem

  Zullen we dan maar over de grens gaan en in Belgie gaan proeven? Maakt de tongen iets losser dan thee of koffie hoor Paul en dat is nou net wat we willen, nie dan?

 30. arjen avatar
  arjen

  Toch ook bezorgde vaders, h

 31. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  Natuurlijk, ook bezorgde vaders, hoewel het initatief vooral van bezorgde moeders kwam, dat heb ik ook niet verzonnen. Ik had natuurlijk een foto van (mooie)jongens moeten nemen….
  Ik drink geen bier maar zo'n feestje met Tilburgz reageerders lijkt me wel leuk.
  Mijnheer Kouwenhoven nogmaals sorrie erg stom om het de tweede keer weer fout te doen en die conclusie laat ik u….

 32. avatar
  Anoniem

  Bier proeven in Belgie bedoel ik dan natuurlijk. Ik kom u wel ophalen heer Kouwenhoven, u wil dat vast niet missen. 😀

 33. jan van esch avatar
  jan van esch

  @renee
  Mag ik dan ook een lift van jou Renee, ik was immers enthousiast over die Belgen.

 34. paul van est avatar
  paul van est

  @Ren

 35. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  Ik herinner me uit mijn studententijd dat we snachts om 23.30u vanuit Theresia te voet heel de Spoorlaan afsjokten naar Posjet (waar nu tijdelijk de moskee is gevestigd,vroegere Theologische Faculteit) om vervolgens tegen drie uur de wandeling terug te maken.Het verschil was wel dat we nog niet aan inzuipen deden en dat we ook niet genoeg geld hadden om in Posjet zoveel in te nemen en dan als wilden tekeer te gaan.

  Wel herinner ik me het wasgoed in de vorm van redelijk komische lingerie dat van een balkon naar beneden was gekomen en waarmee we ons ter plekke een carnavaleske uitmonstering hebben aangemeten.studentenlol anno 1973………..

 36. arjen avatar
  arjen

  Ik rijd ook wel mee naa Belgi

 37. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  @ Paul van Est
  Geachte heer Van Est, u blijft maar grapjes maken! Ziet u mij nu echt al bij u achter op de fiets zitten? Of in uw fietskar? Dat is beneden mijn waardigheid als oudere heer. Ik maak me zorgen over het milieu, maar als ik al naar Belgi

 38. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @louis kouwenhoven:
  die leuke knullen waren er wel louis, maar die hadden net zo min poen als de meiden,u herinnert het zich vast nog wel,het waren andere tijden.

  en of ik bij het draaiend huis uit mijn bol zal gaan betwijfel ik, er zijn in Tilburg heel wat andere urgentere zaken die mijn hart sneller doen kloppen en wat mijn aandacht heeft.Het draaiend huis is toch allang oud nieuws?

 39. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @Louis Kouwenhoven,
  jammer dat u dit kunstwerk typeert als een gedrocht. Behalve enkele Tilburgers die met ingezonden brieven mijn visie proberen af te katten (ieders goed recht) krijg ik gelukkig ook erg veel positieve reacties. Want zo werkt dat:mensen die het er niet mee eens zijn klimmen in de pen, degenen die het prima vinden hoor je niet.Niet alleen uit Tilburg zijn er positieve reacties op het kunstwerk en krijg ik afschriften van aan het BD gerichtte brieven (die vervolgens (ra, ra… hoe zou dat nu komen?) niet worden geplaatst)maar ook uit andere delen van het land.

  Mag ik u uitnodigen naar de opening te komen van het Draaiend Huis op vrijdag 4 april om 15.00 u in de Poorten Hasseltstraat 194 ?
  Misschien dat Rijksbouwmeester Mels Crouwel (de eerste de beste?) de woorden vind waardoor u wat vrolijker wordt van een draaiend huis op een Tilburgse rotonde.

  En dan dansen we na afloop samen de polka in Tshirts uit de speciale kledinglijn die Gummbah en Chantal tgv de opening hebben ontworpen. Een kledinglijn met de in dit verband zeer toepasselijke titel ‘Nobody loves me’

  Daarbij altijd denkend aan wat niet is nog komen kan…..

 40. arjen avatar
  arjen

  Was jij in 1973 al student Tine? Dan ben je bijna net zo oud als Louis van den Koudenhoven (ik weet nu helemaal niet meer hoe je zijn naam schrijft!)

 41. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  @Tine van de Weyert:
  Geachte mevrouw Van de Weyert, u bent al bijna net zo’n grapjas als de heer Van Est met zijn fietskar! Ziet u mij echt de polka al dansen? Of hebt u gedronken? Ik ben blij dat ik net hersteld ben van mijn gebroken heup en dan komt u met zo’n voorstel! Nee, ik blijf 4 april lekker binnen, hoe aantrekkelijk het programma ook is en – laten we dat niet vergeten – hoe vereerd ik ook ben met uw uitnodiging. Daarnaast ben ik ook blij dat u positieve reacties op het huis krijgt, want daar doet u het als volksvertegenwoordiger toch allemaal voor. En wat gemeen van Brabants Dagblad om die niet te plaatsen en de negatieve wel. Ik overweeg om hierover een ingezonden stuk te schrijven, maar ja, dat zal dan ook wel weer niet gepubliceerd worden.
  @ Arjen:
  Pardon? Was het niet mijn idee om een TilburgZ-bierproeverij te initi

 42. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte mevrouw Van de Weyert, en of het andere tijden waren! Ik herinner me het nog heel goed; ik zat destijds in een soort penopauze, ging net niet van mijn vrouw af en was – bijna – een relatie met een veel jongere vrouw (21 jaar) aangegaan! Maar goed, dat verhaal zal ik u besparen. Ook kocht ik een motor, waar ik twee weken later alweer vanaf kukelde. Resultaat: motor total-loss en ik had zelf slechts een paar schrammen.
  Wat mij betreft hoeft u ook niet uit uw dak te gaan, hoor, bij de opening van het draaiende huis. Niet omdat het oud nieuws is, maar omdat ik het persoonlijk een gedrocht vind. Volgens mij vinden in Tilburg alleen u, het college en die zelfingenomen columnist van de Koerier het mooi. Ik respecteer uw smaak en mening in deze, maar ik moet er niks van hebben. Ik dacht dat u wellicht een enigszins genoeglijk moment zou beleven, als het huis ook daadwerkelijk gaat draaien, maar uit uw woorden begrijp ik dat dat niet het geval is.
  Met vriendelijke groet, Louis Kouwenhoven.

 43. arjen avatar
  arjen

  @ Louis
  “U doet datgene waar u de PvdA van beschuldigt, namelijk jatten.”
  Bent u toevallig familie van ene Jules? Als het op jatten aankomt, bent u ook aardig op weg. Ik zal het hier eens voor de PvdA opnemen. Het was Jan van Esch van de PvdA die hier op TilburgZ de deelnemers op dit forum uitnodigde voor een bierproeverijtje. Dus…………….
  En excuses aanbieden aan Tine? Belachelijk, Tine heeft echt wel gevoel voor humor.

 44. chris avatar
  chris

  @ Tine
  “Van sommige mensen is de pen niet met inkt gevuld maar bij gebrek aan originaliteit met gif en pesterijtjes.”
  Wie bedoel je hier Tine? Zullen we een meerkeuze-test doen bij de lezers alhier?

  Vraag: welk speerpunt van Tine is origineel van Tine? (Meerdere antwoorden zijn hoogstwaarschijnlijk niet mogelijk?)
  1. Gratis openbaar vervoer
  2. Groene Daken
  3. Het betoog over het draaiend huis
  4. Het anderen beschuldigen van een gebrek aan originaliteit?

 45. arjen avatar
  arjen

  Haha, die Louis. U bent wel in de positie om de agenda te bepalen? Bent u soms een gekozen volksvertegenwoordiger?

 46. paul van est avatar
  paul van est

  @ Marjo, Ren

 47. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte heer Arjen, ik wil u niet beledigen, maar ik begin u een beetje een zure man te vinden. Het was het idee van de heer Van Esch om elkaar fysiek te ontmoeten in De Plaats (had ik nooit eerder gelezen, maar goed, een mensch kan ook niet alles volgen), maar de TilburgZ-bierproeverij was mijn idee. Zullen we het daar maar op houden? Verder zit ik nergens mee. Daar heb ik de leeftijd niet meer voor. Nou ja, met

 48. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @louis van Kouwenhoven @ Arjen,
  Ik kan inderdaad net een jaartje gratis met de bus(maar ga vrijwel altijd op de fiets) Volgens mij is Louis wel ietsjes ouder.Maar gelukkig jong van geest.

  Van sommige mensen is de pen niet met inkt gevuld maar bij gebrek aan originaliteit met gif en pesterijtjes.

 49. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte heer Arjen, nee, ik ben geen familie van Jules. Bent u soms familie van dat beschimmeld konijn, die onlangs vroeg of ik soms familie ben van Marcel Degen? En uw beschuldiging raakt kant noch wal: iedereen kan uit bovenstaande discussie opmaken dat IK degene was die met het idee voor een proeverij aankwam. De heer Van Esch zal dat kunnen bevestigen.
  Mevrouw Van de Weyert, dat meent u niet dat u al midden vijftig bent! Ik dacht dat u een jonge blom van rond de 44 was! Maar goed, het leeftijdsverschil tussen ons is nog aanzienlijk, want ik hoop 29 mei D.V. 84 te worden. Dus ik was eind twintig toen u werd geboren.
  Met vriendelijke groet, Louis Kouwenhoven.

  P.S.: Als ik de laatste reactie van mevrouw Van de Weyert lees, vraag ik me af of zij beschikt over uw gevoel voor 'humor'.

 50. arjen avatar
  arjen

  Louis@… raakt kant noch wal..

  Ik plaats nooit iets wat kant noch wal raakt, Louis. U leest dat ik hier zeer objectief bezig ben en zelfs de PvdA positief in het geheel bertrekt. Maar daar wordt gewoon overheen gelopen.

  Ik had het hier over een bijdrage van Jan van Esch op een ander artikel (waar u overigens zelf ook op gereageerd hebt)

  Het gaat om deze tekst:

  Jan van Esch geplaatst: 06-02-2008

  @……..
  Om het gezeur over wie is wie een halt toe te roepen en om deze verloren energie te steken in constructieve zaken voor de stad nodig ik alle deelnemers aan deze weblog (inclusief de Betrokken Tilburger) uit om elkaar eens fysiek te ontmoeten bij een kop koffie of een biertje.
  Donderdag 7 februari 21.00 uur caf

 51. paul van est avatar
  paul van est

  Geachte heer Kouwenhoven,

  Er heeft zich reeds 1 persoon gemeld voor uw idee. Ik voer graag het secretariaat voor uw idee. Kunt u via de mail even aangeven of dit gewenst is?
  ecopaul@yahoo.com
  Uiteraard is ook de heer Pijnenbrug van TilburgZ hierbij meer dan van harte welkom, neem ik aan?

  @ Arjen: de opkomst in de Plaats was helaas niet zo groot, maar mocht de pret niet drukken zo vernam ik van een aanwezige.

  En nu gauw weer verder, ik heb nog bier te doen vandaag!

 52. paul van est avatar
  paul van est

  @Tom,

  Sorry virtuele bruggenbouwer, Pijnenburg bedoelde ik natuurlijk!

 53. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  Marjo, moet jij als bezorgde moeder hier niet ingrijpen? je onderwerp verwatert.
  In no time jaagt dit weblog naar de honderd en dat komt alleen door die guitige meisjes met hun flinke pullen.

  Volgens mij hopen de bloggers wellicht dat ze deze dulcinea’s op de stang van de fiets mee mogen nemen naar Belgie.

  en dat jij daarvoor kunt zorgen…..

 54. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  Als er bier gedronken moet worden ben ik van de partij. Jullie houden me vrij neem ik aan 😉

 55. paul van est avatar
  paul van est

  @Tine & Marjo,

  Graag zou ik zien dat vrouwen zoals jullie ons vergezellen richting het Belgische.
  Van die fikse bierpullen heb ik al twee, maar als Marjo voor nog meer vrouwelijke input zou kunnen zorgen: graag! In mijn fietskar zit geen glazen bodem en hij is ook niet voorzien van een glazen plafond.

 56. arjen avatar
  arjen

  Onderwerp verwatert? Het gaat toch nog steeds over bier?!

 57. avatar
  Loes Dielissen (TVP)

  Zeg Paul, ik weet niet hoeveel biertjes jij nu al op hebt, maar ik ga ook mee hoor!

  Enne Jan, ja je gooit roet in het eten nu, we gaan gewoon naar mieke pap. Veul gezelliger in d’n Belgique.

 58. jan van esch avatar
  jan van esch

  ok Renee, excusez moi!
  @Paul
  Hoeveel deelnemers hebben zich al bij jou gemeld?

 59. jan van esch avatar
  jan van esch

  Om de lokale horeca niet te passeren en om het milieu te sparen kunnen we ook lekkere Belgische biertjes drinken bij Zomerlust. Of Louis, gooi ik nu roet in het eten, ik bedoel in het bier natuurlijk?

 60. jan van esch avatar
  jan van esch

  ok Renee, excusez moi!
  @Paul
  Hoeveel deelnemers hebben zich al bij jou gemeld?

 61. arjen avatar
  arjen

  OKAY Jan, maar dan is Renee de babs! Of the Bob?

 62. avatar
  Anoniem

  Ik ben de lift van de heer Kouwenhoven, drank en verkeer gaan niet samen, daar hou ik me wel aan. Bovendien,….ik kan heel goed luisteren en als de tongen losser worden van het blond schuimend bier, zal er voor mij veel te lachen zijn, haha.
  onthouden kan ik ook goed, ’t is maar dat je het weet, haha. Dus zet die datum maar hier op het log, kan ik een ‘date’ regelen met dhr. Kouwenhoven, met of zonder tiroler jurk. 😀

 63. paul van est avatar
  paul van est

  @ allen:

  Het Tilburgse CDA houdt zaterdag om 15:00 een thema-bijeenkomst over “Vroeg op stap, vroeg weer thuis” in Boerke Mutsaers aan de Vijverlaan. Allen daarheen!
  Er hebben zich via de mail 4 mensen gemeld en via deze blog 2: Ren

 64. avatar
  Anoniem

  Paul, ik heb me aangemeld om naar Mieke Pap te gaan, niet om een bijeenkomst bij te wonen die door het Tilburgse CDA georganiseerd wordt. Weet je zeker dat je nuchter was? 😀

 65. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  Jongens, jongens (en meisje) . Ben ik even twee dagen weg en heb ik bijna een nieuw record gevestigd. Geen tilburgse van geboorte maar volgens mij noemen ze dit sauwelen.Is er een poedelprijs voor Tom? Mijn blog was echt serieus bedoeld maar is blijkbaar aanleiding voor een hoop gesauwel. Over dat bierdrinken: In Tilburg natuurlijk!Liefst op de rotonde voor het draaiend huis maar ik lees dat het Willem2 stadion binnenkort ook beschikbaar is (of is dat ook een vroege 1 aprilgrap).Dank Paul voor het aanbod van je fietskar maar ik vrees voor jouw fietskar als ik daarin plaatsneem en bovendien ben ik een erg onafhankelijke vrouw die altijd zelf fietst. Tips voor een nieuw blogonderwerp zijn welkom.

 66. paul van est avatar
  paul van est

  Natuur- en milieu-educatie en de mogelijkheden tot samenwerking in de stad op dit gebied? vraag maar ff na bij Paulus…

 67. arjen avatar
  arjen

  @ vraag maar ff na bij Paulus…
  Of bij anderen, Paul..

 68. julesluijten avatar
  julesluijten

  Kijk Arjen, en zo reageer je toch weer op mij! Gezellig hoor, maar wat een gezever over bier. Worden gemeenteraadsleden hiervoor betaald?

 69. julesluijten avatar
  julesluijten

  Citaat Arjen: "Ik plaats nooit iets wat kant noch wal raakt"

  Wat een grappenmaker ben jij zeg, Arjen!

 70. paul van est avatar
  paul van est

  @ Arjen,
  Paulus was gisteren bij een bijeenkomst waar dit het thema was. Jan van Esch ook trouwens, naast nog 25 belangstellenden van onder meer de gemeente, Stichting Stadsbomen, bewonersgroep Reeshofbos, Volkstuinen, de Kleine Aarde, Natuurmuseum etc. Vandaar vraag maar na bij Paulus.

 71. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  Het CDA organiseert over het thema van de bezorgde moeders deze week een politiek caf

 72. Paulus Oerlemans avatar
  Paulus Oerlemans

  @ Arjen,

  Het zou geweldig goed zijn voor de stad als er ook eens iemand van de LST aanwezig zou zijn bij dit soort (Duurzaam Tilburg-)bijeenkomsten… Mogen we de volgende keer ook op jullie rekenen?

 73. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @Arjan
  Het zou geweldig goed zijn voor de stad als er ook eens iemand van de LST aanwezig zou zijn bij dit soort bijeenkomsten… als bijv, ambities appartementenbouw afgelopen vrijdag en ambities en planvorming wegbeheer afgelopen dinsdag.
  Mogen we de volgende keer ook op jullie rekenen?

 74. arjen avatar
  arjen

  Hallo Tine. Na de hele draaien en jatten-discussie gaan we hier toch zeker weer een nieuwe hitlijst maken om elkaar vliegen af te vangen: wie is waar aanwezig?
  Elk raadslid moet keuzes maken. Zo ben ik recent naar de processie geweest op de Heikant bij Peerke Donders. Daar waren naast LST ook het CDA en jawel, hoor, de PvdA. De rest dus niet. Binnenkort ga ik naar een info-avond over Noordoost. Maandag zit de dag helemaal vol:
  taskforce armoede, evaluatie subsidiecontracten, bezoek call centre PZN, bezoek MFA THeresia..
  En o, ja..waar was jij tijdens hockeymeisjes HDL C1-Udenhout C1?

 75. arjen avatar
  arjen

  Tine, die bijeenkomst is ongetwijfeld interessant geweest. Ik volg het ook in de krant. Hoofdpunt: er zijn veel minder appartementen nodig dan in de pijplijn zit.
  Ons betoog tegen wildgroei van zwarte blokkendozen snijdt dus inderdaad hout!

 76. arjen avatar
  arjen

  @Paulus
  Ik heb de afgelopen maanden echt uren ziten bomen met Paul van Est, Henk Kuiper en Linde Braber, Bram van Beurden Dan ga ik niet voor de zoveelste keer zitten netwerken met dezelfde personen.

 77. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @arjen
  ik beweer helemaal niet dat we allemaal overal naartoe moeten, is ook volstrekt onmogelijk. maar de twee zaken die ik noem van bouwen in de stad en wegbeheer: daar zijn we toch echt door de griffie voor uitgenodigd omdat het hier om majeure ontwikkelingen in de stad gaat. De LST roept van alles op het moment dat dit soort onderwerpen aan de orde zijn maar is niet aanwezig als er informatie over de planvorming wordt gegeven en overleg kan worden gepleegd over wat plannen en ontwikkelingen zijn en als er gebrainstormd kan worden over hoe op die plannen gestuurd kan worden.

  Ik heb geen uitnodiging vd hockeymeisjes ontvangen en als dat wel het geval was geweest had ik wellicht onze man van sport gevraagd de honneurs waar te nemen. Ik wil me niet overal mee bemoeien…..

 78. paul van est avatar
  paul van est

  Ja! Ik heb geen politieke voorkeur, het gaat mij om de inhoud!

 79. paul van est avatar
  paul van est

  Ja! Ik heb geen politieke voorkeur, het gaat mij om de inhoud!

 80. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @ Arjen:Hoofdpunt: er zijn veel minder appartementen nodig dan in de pijplijn zit.

  als je er bij was geweest had je daar nu wellicht anders over geredeneerd…..En je weet dat je niet alles moet geloven wat in de krant staat.

 81. paul van est avatar
  paul van est

  Ik heb geen politieke voorkeur, het gaat mij om de inhoud!

 82. avatar
  Anoniem

  ahun ahum, wanneer gaan we die bieren nu eens keuren in die pullen?:D

 83. paul van est avatar
  paul van est

  Dag Ren

 84. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @Paul,
  Misschien moet je voor je afreist nog even goed naar het fotootje bij dit weblog kijken….. Wie weet kom je ze tegen. En wil je dan de hartelijke groeten van ons allen hier in Tilburg doen die zich zo gezellig met hen hebben vermaakt?

  Ook mooi weer trouwens voor jou onderweg….

  bandenplak mee?