Geplaatst

Van harte

Drukke week; Maandag commissies, dinsdagavond een B5 bijeenkomst en woensdag, donderdag en vrijdag bijeenkomsten in de stad die zeer de moeite waard waren.

Woensdag was ik één van de deelnemers aan het Derde wereld dictee in het 2College Noord. Een groep van 15 leerlingen bezocht in januari twee weken projecten in Tanzania. Begeleid door een docent en iemand van de Tilburgse stichting en iemand uit Tanzania hebben ze ontzettend veel indrukken opgedaan die ze hun hele leven nooit meer vergeten en waardoor een deel van de kinderen zich waarschijnlijk ook voor altijd realiseert dat veel vanzelfsprekendheden niet zo vanzelfsprekend zijn. De eerste kiem voor solidariteit wellicht?

Het dictee ging ook nog over de gemeenteraad van Tilburg en ondergetekende had minder fouten dan de wethouder van Cultuur maar meer dan de winnares van de leerlingen….en ik heb het maximale bedrag betaald (0.50 cent per fout tot een maximum van 12 euro). Wist u dat het apennootjes is en dat je apezat kunt zijn?

Donderdag werd de eerste Tilburgse vestiging van restaurant Van harte resto geopend in Soekmekaar. Hier kunnen wijkbewoners en anderen op maandag en donderdagavond voor 5 euro een (3 gangen!)maaltijd genieten en elkaar ontmoeten. Een hartstikke goed initiatief (ook al in veel andere steden). Ik wist al eerder dat er veel sociale ondernemers in Tilburg zijn en ben blij dat ik er weer drie heb ontmoet; dit restaurant doet het zonder subsidie van de gemeente. Hopenlijk wordt het een groot succes zodat er ook geinvesteerd kan worden in een andere Tilburgse wijk (bijvoorbeeld Tilburg -Noord). Vanuit het armoedebeleid zouden mensen wellicht een kaart kunnen krijgen om zo af en toe eens aan te schuiven. Vanwege deskundige begeleiders aan het roer is dit ook weer een prima werkplek voor mensen die in een beschermde omgeving willen werken.

Vanmiddag werd voor de laatste keer de prijs voor d’n bovenste biste uitgereikt; de vrijwilligersprijs die er al was voordat de gemeente een vrijwilligersprijs instelde. Vanaf 2009 gaan ze samen. Daarom deze keer een prijs voor alle drie de genomineerden: de carnavalsstichting Tilburg, vrijwilligers van het B. Verbeeteninstituut en de vrijwilligers van het Missionair service centrum (één van de partners in het Huis van de Wereld).

Allemaal Van Harte!!

Alle berichten van deze auteur