Geplaatst

Afgelopen zondag was ik aanwezig bij de oprichtingsvergadering van TOTIL: Turkse ondernemers Tilburg. Een breed netwerk waarin zo’n 75 Tilburgse ondernemers met een Turkse achtergrond vertegenwoordigd zijn.

 Deze vereniging richt zich ondermeer op ‘samenwerking, verbreden van de markt, erkenning, acceptatie en economische participatie in Tilburg en omgeving’,e gehele mooie zondagmiddag luisterden zo’n 100 aanwezigen naar toespraken van  6 mensen en was er tussen de lezingen door ruimte om te netwerken.

Niet verrassend was het dat er vooral veel mannen waren; dat is bij Brabantse ondernemers ook zo. Hoewel ik in de loop der jaren al aardig wat ondernemers heb leren kennen was dit weer een goede nieuwe gelegenheid.Variatie voldoende: van éénmanszaken in shoarma tot grote bedrijven met 400 medewerkers in de ICT; alles zat erbij.  Samenwerking met een netwerk van de Universiteit van Tilburg (SIFE) en met de gemeente (kennisoverdracht via ondernemersloket) moeten een bijdrage leveren aan het gezond houden van deze ondernemingen. Ook werd door de wethouder van sociale zaken begeleidng bij stageplaatsen aangeboden. Een nuttige middag voor de aanwezigen en ik ging optimistisch gestemd naar huis (een leuk aandachtspunt zou wellicht mobiliteit kunnen zijn, de parkeerplaats was overvol en er stonden nauwelijks fietsen) Maar is dat bij de brabantse ondernemers niet ook zo???

 

Reacties

5 reacties op “TOTIL”

 1. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Gut Marjo,
  Laten we den deze maar eens bovenaan zetten.
  Ik heb ook een bedrijfje of wat gehad. Meestal mislukt. Het was wel altijd hard werken. Snel van hot naar haar en visa versidinges. Hollen of stilstaan met alle nare gevolgen van dien. Freeweelen en lekker achteroverleunen is er niet bij. Vaak moet je ook vanalles meenemen, want laten bezorgen is toch een stuk duurder. Ik heb rondgetuft door Groot Tilburg met de meest uiteenlopende zaken in de koffer. En ik moet toegeven dat ik in de buitenlandse ondernemers iets terugzie. Ik had er verder nog niets over gelezen maar werd wel een beetje vrolijk van je verslag. Omdat ik het herken. Kleine winkeltjes waar heel de familie in meewerkt (dat ICT bedrijf met 400 medewerkers ken ik niet). Voorkomende bediening dan. Nog iets naar uw wens en zo. De Nederlandse ondernemersorganisatie (red. de KluxKluxClan, sorry KvK) stoomt in Tilburg op naar een Amerikaanse Mall. Bey Bey Zwaai Totil.(Turkse Ondernemers TILburg) Het was leuk, pril en de wiegedood kwam onverwacht. Of eigenlijk niet als het detailhandel bedrijfschap constateert dat de winkelnering in Tilburg al boven een maximum uitstijgt. Dus Marjo, ondernemers op de fiets komen pas enkele jaartjes na de WinkelVertierPuist (red

 2. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  @Theo,

  Mooi wel WinkelVertierPuist, een woord om op te kauwen. Als ie d'r komt gaan wij natuurlijk peiten voor multiculti (Malle) ondernemers. En fietsenrekken en fietspaden en sinds het milieucaf

 3. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Als ie er komt….?
  Trusten Theo

 4. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  @Theo,

  Je hebt het goed gelezen hoor Theo. Op dit moment is er niet meer dan een besluit van het college om onderzoek te doen naar…Eind maart worden de uitkomsten van de onderzoeken verwacht en daarna zullen in april ook standpunten komen van politieke partijen en natuurlijk ook van het college.

 5. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Beste Marjo,
  Ik voel me nog ginne Lowie van Kouwenhoven, sorry Lowie, ouwe rot maar heb geleerd tussen de regels te lezen en weet al even hoe in Tilburg de hazen plegen te lopen. Hoewel ik er de laatste jaren net even wat meer moeite mee heb. Links als wegbereiders voor het Amerikaanse Grootkapitaal doet me een beetje duizelen. Als een OFT (Ondernemers Federatie Tilburg) en de plaatselijke KKK masseerreisjes beginnen te organiseren naar Londense Mall’s (bedankt voor je compliment over de term WinkelVertierPuist)(het zou voor Tilburg weleens kunnen gaan beteken; You bit of more than you can shew) gaan mijn nekhaartjes omhoog.
  Ik zie de hazen dan duidelijk lopen, en verbaas me.
  Trusten en morgen gezond weer op en zo,
  Theo