Geplaatst

Maandag is er weer eens een raadsvergadering. Middels initiatiefvoorstellen probeert de raad met eigen inbreng de besluitvorming te beïnvloeden. Prima zaak ware het niet dat het middel nog al eens oneigenlijk wordt gebruikt.

Zo dient de SP een voorstel in waarin de raad wordt opgedragen middels een brief aan de Minister van Binnenlandse Zaken kenbaar te maken dat ze de CAO -acties van de politie steunt. Zonder over deze acties en de eisen van de politiebonden een oordeel te willen vellen stel ik me het volgende scenario voor: de raad kan hier niet voor zijn omdat ze dan haar eigenlijke taak niet serieus neemt; hierover gaan wij echt helemaal niet. Na afwijzing schrijft de SP op haar site dat de Tilburgse gemeenteraad weer eens een voorstel van de oppositie afwijst. En dat nog wel terwijl iedereen altijd de mond vol heeft over veiligheid.

 Bij deze laat ik weten dat ik als persoon en als GroenLinksers vind dat ook leraren, verpleegkundigen, verzorgers, jongerenwerkers, gevangenisbewaarders, diamant-medewerkers; iederen in de publieke sector (kostbanen volgens Hans Smolders) beter verdient. Vakbonden en cao-onderhandelaars moeten dit zonder de steun van mij als gemeenteraadslid doen, ik houd me liever bezig met zaken waarop wij echt invloed kunnen uitoefenen.

Reacties

20 reacties op “Wie verdient niet beter???”

 1. Linda avatar
  Linda

  Ja, Ja Mevr Frenk?? U heeft een dubbel moraal en probeert vaak de moraalridder uit te hangen. Zo gefrustreerd als u bent moet u toch weer even de naam Smolders erbij benoemen, maar volgens mij bedoeld Smolders met kostbaners de managers en directeurtjes bij al die overheidsinstanties waar Groen Links en de PvdA in oververtegenwoordigd zijn en de mooiste baantjes hebben. Dus Smolders bedoeld zeker niet de mensen op de werkvloer waar Uw Partij en de PvdA helemaal niets voor doen, net zo mijn als voor het milieu, armoede derde wereld, duurzaamheid enz. U praat er wel veel over en zo af en toe gaat er een zak geld naar toe van de belastingbetalers, maar er is in 40 jaar nog NIETS structueels bereikt. Uw partijen zijn nog niet in staat om een betrouwbare stemcomputer aan te schaffen. Wat kunt u dan wel?? Boompjes planten in Matagalpa waar uw wethouder ook nog trompet gaat spelen!! Weet je wie er in werkelijkheid met de onderbuik van onnozele mensen speelt dat bent u met al uw schijnheilige vrienden.

 2. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Prima bijdrage, mevrouw Frenk. En trekt u zich niks aan van types als Linda. Mijn respect hebt u en ik vind u een moedige vrouw dat u al die onbeschofte reacties gewoon laat staan. Ik zou niet weten waarom de heer Mevis geen trompet mag spelen in Matagalpa of waar dan ook ter wereld. Sport verbroedert, maar muziek ook. Laat Linda dus maar ’s een toontje lager zingen! Wat heeft zij dan voor de maatschappij gedaan? Laat haar dat maar ’s vertellen in plaats van altijd maar afgeven op een ander.

 3. Tom Jutten avatar
  Tom Jutten

  Beste Marjo,

  Prima stuk. En Linda, wie bedoel je met 'de mensen op de werkvloer'? De mensen die, in vergelijking met mensen die 40 jaar geleden moesten werken, w

 4. Jaques avatar
  Jaques

  Ja Groenlinks, ga bomen planten in Nicaragua, dat schiet tenminste lekker op.

  Steun van de gemeente aan de politie, en dat in een brief naar de minister, volgens mij heeft dat best zin. In ieder geval een kleine moeite en nogal vreselijk kinderachtig om daar straks tegen te stemmen.

 5. Tine VDW avatar
  Tine VDW

  De raad stelt kaders, controleert die en heeft het recht om het budget te verdelen.
  Niet dat van de minister echter.

 6. Dr. Dokter avatar
  Dr. Dokter

  Beste Marjo,
  Misschien moet u het telefoonnummer van Stichting Correlatie standaard onder uw blog-bijdragen zetten, want er zijn mensen waarop elke uitleg werkt als een rooie lap op een stier.

  @ Linda
  Misschien wilt u praten over het feit dat u geen mooie baan heeft, en moet u van beroep veranderen of een andere baan zoeken. Kortom, zoek hulp.

 7. Marjolein avatar
  Marjolein

  De gemeenteraad van Tilburg gaat niet over het budget van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Klopt helemaal. Maar dat wil nog niet zeggen dat we er ons niet over uit mogen spreken of niet een brief mogen schrijven aan de minister om haar er toe te bewegen een andere keuze te maken. We hoeven als raad echt niet lijdzaam af te wachten wat Den Haag nu weer over ons uitstort. Dat deden we in het verleden, bijv. bij het Generaal Pardon of het wietbeleid, ook niet. Met steun van PvdA en GroenLinks overigens!

  Veiligheid is een belangrijk thema in de Tilburgse raad. Als wij iets waar willen maken van alle mooie doelstellingen die we op dat gebied hebben opgesteld, dan hebben we de politie heel hard nodig. Wij kunnen in de raad nog zoveel over veiligheidsbeleid praten, zij zijn het die het echte werk moeten opknappen.

  Dat is een zware en verantwoordelijke taak en daar hoort ook een behoorlijk salaris bij. Dat de politie nu actie aan het voeren is, is uitzonderlijk. De agenten die ik gesproken heb, willen veel liever klaar staan voor de Tilburgers, de stad veilig houden. Maar na jarenlang achteruitgang in het salaris, vele onderhandelingen en nu een beroerd aanbod van de minister, zit er voor hen niets anders op dan op deze manier te laten merken dat het niet anders kan.

  Als raadslid kan ik niet beslissen over de politie-CAO. Maar ik kan er wel iets over vinden en over zeggen. Daarom wil ik mijn steun uitspreken voor de inzet van politie voor een betere salarispositie. En de raad uitnodigen dat ook te doen. Laten we maandag samen besluiten een brief te schrijven aan de minister om zo onze agenten te steunen. Jaques geeft het al aan in zijn reactie: het is maar een kleine moeite. En de politie verdient het.

  Zie ook: http://tilburg.sp.nl/bericht/22606/080122-sp_raa

 8. Betrokken Tilburger avatar
  Betrokken Tilburger

  @ Mevr. Frenk
  Helder en goed verhaal mevrouw Frenk, denk inderdaad niet dat de Tilburgse raad hierover mee te beslissen heeft.

  @ Linda
  Zoek hulp… Mevrouw Frenk is gewoon een raadslid die haar mening ventileert.. Volgens mij ben JIJ juist gefrustreerd en haal je alles en iedereen uit de coalitie onderuit… Denk liever constructief mee! We willen allemaal het beste voor deze stad!

 9. Michiel avatar
  Michiel

  Het klopt inderdaad als een bus: de Tilburgse raad gaat niet over de politie CAO en heeft zich er niet over uit te spreken. Waar houdt het namelijk op als je dat wel gaat doen? Iedere week een brief van de Tilburgse raad naar de beslissers in dit land? Misschien ook maar meteen naar de KNVB omdat we inderdaad vinden dat Louis van Gaal bondscoach moet worden?

  Dat kan dus niet, lijkt me helder.

  En @ Linda: Is het mogelijk gewoon op het onderwerp te reageren en niet de frustratie over wiens trompet dan ook hier te ventileren? En "partijen" schaffen geen stemcomputers aan. En tot slot bedankt dat de complete bevolking door jou nog even voor onnozel wordt uitgemaakt.

 10. Betrokken Tilburger avatar
  Betrokken Tilburger

  @ Michiel

  HULDE

 11. Jan van Esch avatar
  Jan van Esch

  @Linda
  De SP heeft het recht om met hun initiatiefvoorstel te komen en GL heeft het recht om dat op voorhand af te wijzen. De LST heeft het recht om vergaderingen te boycotten en daar vervolgens weer op terug te komen. Het CDA heeft het recht om herkenbaarder te willen zijn richting verkiezingen. De PvdA heeft het recht om met een 10.000 banenplan te komen, enz. Wat geeft jou het recht om alleen maar met modder te gooien? Wordt Tilburg daar beter van? Ga eens te rade bij je vader, die heeft niet voor niets een burgerbeweging opgericht.

 12. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Ik had eigenlijk besloten hier even niet meer te reageren. Gewoon drukdrukdruk. Ik nodig u uit maar eens een dagje mee te lopen, wat zeg ik rennen. U zal schrikken. Maar wat zien we nu. De SP wil eigenlijk wel even geformuleerd zien dat de agent in de straat eigenlijk een belachelijk laag salaris verdiend, sorry krijgt. Ik schrok ook toen ik ergens langs zag komen dat een straatstenenterugkoppende brigadier slechts 1500,00 eurootjes naar zijn, dat moet haast wel, schraal ingerichte nestje mag sleuren. Mijn broek zakte echt af. In de multimediasector zitten afstudeerdertjes die op 23 jarige leeftijd het dubbele mee naar het beter ingerichte designnest sleuren. Die moeten hooguit de confrontatie aangaan met wattenstaafjes om de lens zuiver te maken. Denk er eens over na

 13. Michiel avatar
  Michiel

  Theo,

  wat de politiesalarissen betreft kan ik het alleen maar met je eens zijn. Het is inderdaad beschamend wat die vrouwen en mannen maandelijks mee naar huis mogen nemen. Dat vind ik oprecht.

  Maarrrr, de stelling van Marjo gaat over een uitspraak van de Tilburgse raad hierover. En volgens mij blijft keihard overeind dat als de Tilburgse raad zich hierover gaat uitspreken letterlijk het einde zoek raakt. Er is namelijk (helaas) nog zo veel meer onrecht in Nederland en de wereld. Wil je echt dat de Tilburgse raad hier telkens een gezamenlijke mening over ventileert. Waar houdt dat dan op? Daar wil ik graag een serieus antwoord op.

  Over de rest van je verhaal kan ik niet oordelen. En zal zeker niet over moddergooien e.d. Je geeft aan dat dingen "liever niet gezegd" mogen worden. Dat vind ik een beetje flauw en te gemakkelijk. Bij een discussie horen argumenten en tegenargumenten en als die nou eenmaal sterk zijn, betekent dat niet dat er hier een soort sociale censuur zou heersen. Linda's reactie staat er toch gewoon nog? En het is haar goede recht om ook weer te reageren. Graag zelfs!!

 14. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Morgen dan, antwoord jij mij eerst over de vragen waarom de LST binnengeslopen is bij eeen onderwerp van de SP of andersom??Nogmaals partijke trekke is niet ons ding maar leg het wel even uit. Ook niet echt belangrijk maar leg het eens uit??
  Groeten,
  Theo

 15. Johan vd Hout avatar
  Johan vd Hout

  Bijzonder, al die mensen die voor de 'splendid isolation' van Tilburg kiezen. Veiligheid is voor Tilburg belangrijk en dus is de politie voor Tilburg belangrijk en dus mag (en misschien zelfs moet) de Tilburgse politiek daar iets van vinden. De Vereniging Nederlandse Gemeente doet namens al die gemeenten niets anders dan de godsgansedag onderhandelen met Den Haag over zaken waar zij formeel niet over gaan maar die lokaal wel van belang zijn. En zo hoort 't ook. De hele Tilburgse politiek bemoeit zich met de prijs van een buskaartje, daar gaan we ook niet over. De hele raad heeft een mening over het Nachtnet van de NS, en daar gaat al helemaal niemand over. Tilburg heeft een mening over het 'antillianenbeleid' van Den Haag: daar gaan we niet over, maar is voor Tilburg wel van belang. Het is GroenLinks wethouder Gon Mevis die daarover in Den Haag gaat overleggen (en terecht). De Tilburgse politiek maakt ruzie met de minister van volkshuisvesting over haar lijstje met Prachtwijken, alsof wij daar formeel iets over te zeggen hebben… Hoe lang moet ik nog doorgaan?

 16. avatar
  Anoniem

  Juist gezegd Johan! Ik moet ineens denken aan The bouquet-residence (gewoon Bucket hoor!) and the lady of the house is speaking on the phone! Wat een schone schijn toch weer allemaal!

 17. Marjo Frenk avatar
  Marjo Frenk

  @Theo
  Ik ben bijna 46 Theo…mooier kunnen we het niet maken..

  @Johan
  Complimenten Johan, je bent er erg goed in appels en kolen op

 18. Bram avatar
  Bram

  @ Marjo

  Ik ben bijna 46 Theo…mooier kunnen we het niet maken..

  Al vast van harte

 19. Marjo Frenk avatar
  Marjo Frenk

  @Theo,

  Leuk weer iets van je te horen Theo. Hans Smolders heeft een keer tijdens een betoog expliciet de term kostbaners gebruikt in zeer negatieve bewoordingen. Hij bedoelt hiermee iedereen die zijn salaris van de overheid krijgt, dus ook politieagenten. Dat is de link, niet meer en niet minder.
  welterusten

 20. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Beste Marjo,
  Het is weer laat en je wenste al weltrusten. Ik, wij doen dus echt niet aan partijke trekken, maar als je begrepen hebt dat de LST de werkvloer (red. handen aan het bed en blauw op straat enerzijds en het regelnichten/vergadertijgers establishment anderzijds) en het management van de publieke sector over