Geplaatst

"Pas op voor PvdA wethouders in de fietsenstalling”, riepen mijn collega’s me ten afscheid na gisteren. Altijd leuk om over te praten natuurlijk, slippertjes door bewindslieden en al helemaal als dat volgens de geruchten met een VVD raadslid is in de gemeentelijke fietsenstalling. Nijmegen nog wel; het Havanna aan de Waal, voorbeeldstad voor links Nederland.

Dat ook PvdA ers ( en VVD-ers) niets menselijks vreemd is wisten we al langer. Rob Oudkerk ligt het meest vers in het geheugen maar ongetwijfeld zijn er meer voorbeelden. Gelukkig maar, tenslotte verwachten we van bestuurders dat ook zij mensen van vlees en bloed en hormonen zijn.

Een raadsdebat over deze zaak, dat is andere koek dan ellenlange gesprekken over het poortje van JPS, al dan niet vertrouwelijke stukken of gedoe over een klokkenluidende pastoor. Bij mijn collega’s (niet in Tilburg maar wel Brabants Dagblad lezers) stond Tilburg het afgelopen jaar niet echt in hoog aanzien. Het gedoe in de stad en in de raad gaf niet echt een positieve uitstraling van het stadsbestuur.

Het kan altijd erger: een raadsdebat over een ”blowjob” in de fietsenstalling lijkt me een echt dieptepunt voor bestuurlijk Nederland.

Mocht zo’n dieptepunt ons deze raadsperiode ook nog overkomen dan zal mijn fractie bij de raadsvergadering die dan wordt aangevraagd, niet aanwezig te zijn.

 

Reacties

5 reacties op “De gemeentelijke fietsenstalling”

 1. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Laten we blowjobs in fietsenstallingen om te beginnen uit de schennisplegingsfeer en normen en waardendiscussie halen om te beginnen bij bestuurders want niks menselijks is hen vreemd en daar moeten we blij mee zijn. Dah is nogal wiedus.
  Alle dieren zijn gelijk maar sommige gelijker. Rob Oudkerk stak als bestuurder en opgeleid en afgestudeerd arts een tientje in zijne zak om zijn gerief te halen bij een Fatima, sorry nog niet ex-heroinehoertjes(?)……
  Trusten Marjo, lees je bijdrage nog eens over. Deed ik ook. Bleef schrikken.
  Groeten Theo

 2. Marco avatar
  Marco

  Als politici, bedriegen, graaien of fraude plegen is dat zeker ook menselijk, want dat gebeurd aan de lopende band en met name door linkse partijen.
  De fietsenkelder is geen priv

 3. Rob avatar
  Rob

  zie de uitstekende inbreng van GL Nijmegen op http://www.groenlinks.nl/lokaal/nijmegen/nieuw

 4. Marco avatar
  Marco

  De volgende verkiezingen in Tilburg is Groen Links verleden tijd en de PVDA gehalveerd…….
  Laat de SP die zetels maar krijgen en……..

 5. juffrouw ida avatar
  juffrouw ida

  @Marco,

  en……
  (in je eerste stukje hekel je de linkse partijen nogal, hoort de SP niet bij linkse partijen?)