Geplaatst

Armoede de wereld uit!

EEN – jij maakt het verschil

Samen met tientallen BN’ers zoals Bløf en Fatima Moreira de Melo vraagt EEN om jouw stem. Door op http://www.een.nl/ je stem te geven roep je regeringsleiders op een einde aan armoede te maken. 

In 2000 beloofden alle wereldleiders tijdens een VN-top armoede en ongelijkheid de wereld uit te helpen. Deze belofte is verwoord in 8 millenniumdoelen. Een prachtige en unieke belofte, die in 2015 gehaald moet zijn. De stemmen van EEN worden gebruikt om regeringsleiders aan deze belofte te houden.

Wereldwijd werkt EEN samen met campagnes in 122 landen, waaronder ONE met Bono in de Verenigde Staten. In Nederland zijn al meer dan 50 organisaties EEN.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

11 reacties op “Armoede de wereld uit!”

  1. jacques willemen avatar
    jacques willemen

    armoede?
    daar moet je toch hard tegen werken
    iets met 10 talenten
    of dat is toch negatief karma
    tenminste volgens een coalitiepartij in tilburG ligt het allemaal aan jezelf

  2. Arjen avatar
    Arjen

    En HOE gaat mevrouw Frenk de armoede de wereld uit helpen?(om te beginnen uit Tilburg?). IK kijk serieus en oprecht uit naar jullie bijdrage bij de begroting.

  3. Paul van Est avatar
    Paul van Est

    Hard werken: heb je al een baan, Jacques?

  4. jacques willemen avatar
    jacques willemen

    @paul
    ik heb mensen voor mij werken!

  5. www.ilburg.nl avatar
    www.ilburg.nl

    Wah dichter in de buurt, misschien wel bij jou in de buurt?
    Stichting Broodnodig/Gerrit (patert) Poels;
    982389213.
    Ons negertzoenenbudget van november maken we over. Ginne vetpot maar wel een maond droge koffie voor een goei doel.
    Groeten,
    Theo

  6. jacques willemen avatar
    jacques willemen

    @paul
    hard werken?! heb jij het over hard werken?!!
    gvd, godnakendenondeju
    van hard werken krijg je een ontzettende aantasting van het milieu

  7. Marjo Frenk avatar
    Marjo Frenk

    Voor mensen met veel tijd: http://www.makeadifferenceday.nl= ook een bijdrage aan de samenleving. Maar ook andere vormen van vrijwilligerswerk leveren een bijdrage!!

    Over armoedebeleid Tilburg zie elders bij reacties.Vanwege dit beleid hierover geen aanvullingen op de begroting Arjen.

    Gironummers zijn bekend.

    Minder of geen vlees eten,fietsen en treinen; je mondiale voetafdruk verkleinen levert een prima bijdrage aan verminderen van armoede.

    @Theo,
    Alle beetjes helpen Theo, via de site van EEN kun je overigens ook stemmen en van jezelf zo'n banner laten maken…ben wel nieuwsgierig naar je foto na al die jaren anoniem blogcontact…

  8. www.ilburg.nl avatar
    www.ilburg.nl

    Ik heb al gestemd Marjo want alle beetjes helpen en baat het niet het schaad ook niet want het me maar 3 minuutjes. Alleen dicht bij huis is er ook wat directe nood. Vandaar het gironummerke van Gerrit. Overigens heb ik ook zon bannerke aangemaakt maar ik ben niet zonne wizzkid. En rechtboven op onze site staat mijn foto. van Even even geleje maar weer niet zo heeel lang.
    Groetjes,
    Theo
    PS, het armoedeBELEID mag misschien aardig in de etalage hangen maar het schijnt heeel anders de winkel uit te komen…als het er al uitkomt. En dat de ambtelijke voortgangsverslagen en evaluaties er aardig uit zien wil niet altijd alles zeggen (zie jaarverslag ombudsman 2006) Brenninkmeier maar nie den dieje van C&A, want die is toch voordeliger.

  9.  avatar
    Redactie TilburgZ

    Armoede de wereld uit ; mooi als het zo zou zijn maar denk dat we een utopie najagen. Bovendien; verbeter de wereld, begin bij jezelf en daar kan ik niemand van GL op betrappen. Mooie woorden worden gebruikt maar als je echt aan de slag wil, begin dan dichter bij huis. Want van alle beloftes is nog geen sodemieter van terecht gekomen.

  10. Marjo Frenk avatar
    Marjo Frenk

    @Ren

  11.  avatar
    Anoniem

    Mijn uitspraken zijn gebaseerd op het programma van GL, beste Marjo. Veel lullen maar als het puntje bij paaltje komt, is GL nergens te bekennen. Mooie woorden hoor, prachtig maar ze zijn helaas inhoudsloos. En als er iets verkeerd gaat in zaken die binnen een GL-portefeuille zitten, zoals armoedebeleid en andere dingen, kom je met uitspraken zoals: dat wist ik niet of,……..op het moment dat ik dit schreef, had ik deze informatie nog niet. Een goede politicus (zoals jullie allemaal je zo graag noemen, dient vooruit te kunnen kijken en een goede calculatie kunnen maken van consequenties (positief of negatief). Je moet ten alle tijde op de hoogte zijn van de veranderingen die in de maatschappij spelen, zonder te 'gokken' op een goede afloop. Die touch hebben jullie helaas niet.
    Je kan het met partijen oneens zijn over bepaalde dingen, maar slacht ze uit pure machteloosheid die voortkomt uit eigen onkunde niet af,…. heb het lef om met ze in discussie te gaan, zoals andere collegae van je dat wel doen.