Geplaatst

Vakantieblog: De T is overal

Van een raadslid mag je dat hij /zij 24 uur per dag, 365 dagen per jaar waakzaam is en de controlerende , kaderstellende en volksvertegenwoordigende rol met verve vervult ‘all over the world’, ook tijdens het reces.

Niet voor niets stelden een aantal vrouwelijke raadsleden bij de start van het reces onmiddellijk vragen aan het college over het ontbreken van een goede plasvoorziening voor vrouwen tijdens de kermis. Niet indutten, altijd waakzaam blijven!

Op ‘werkbezoek’ in Italïe (zelf betaald) ontdekte ik dat het Tilburgs college en vooral de meer dan 20 communicatiemedewerkers van de gemeente Tilburg hun geld meer dan dubbel en dwars waard zijn. Het hele land hangt namelijk vol met het beeldmerk de T. (mijden dat land dus Henk!) Ik vermoed dat  de wethouders Janssen en Backx  (promotie en acquisitie en financiën) stiekem (ik heb er nooit art .47 vragen over gezien) ergens tijdens deze of vorige regeerperiode vertrokken zijn naar dit prachtige land en Berlusconi hebben weten te winnen voor een promotiecampagne voor Tilburg. Het broodrooster met het T logo zal de doorslag hebben gegeven, die hebben we niet veel gezien daar. En waarschijnlijk heeft Berlusconi nu ook het collectors item, de Tilburgse paraplu in zijn bezit. Toeristisch gezien is Tilburg ook echt een uitdaging voor alle Italianen. Of je nu uit Rome komt of uit Toscane, onze stad met zijn mooie skyline (heeft Rome echt niet), de Heuvelse Kerk, de leuke café’s en restaurants en vooral de natuur in en om de stad, dat moet iedere Italiaan kunnen waarderen. Leuke wandelroutes door de Reeshof of door ons stadscentrum voor de sportieven, goed wandelweer en een kamer in Hotel Centraal met uitzicht op ons architectonisch verantwoorde station maakt zo’n bezoek helemaal af. En niet te vergeten: broodje Jantje!

Ook gezien de berichten over tekorten aan personeel in de horeca en gezien het feit dat Tilburg echt niet veel goede Italiaanse restaurants heeft is het een heel slimme actie van het college. Daarbij is één ijstent met fantastisch lekker ijs wel wat mager in de zesde stad van het land en levert deze campagne uiteindelijk ook een bijdrage aan het ongeveer 400 banenplan. Verbazingwekkend vind ik het dat er geen groots aangekondigd werkbezoek aan vooraf is gegaan en dat niet alle fractievoorzitters zijn uitgenodigd mee te gaan. Lijkt me dat een uitgebreid werkbezoek langs de meest opvallende lichtbakken met het T beelmerk in het land, alsnog georganiseerd moet worden. Niet alleen de fractievoorzitters maar ook een aantal hotemetoten uit onze stad zouden hiervan kennis moeten nemen. Een voortdurende stroom van Italianen naar onze stad levert veel op en het is voor alle sectoren van belang zich hierop goed voor te bereiden. Ik denk zeker aan de directeuren van de woningcorporaties (alle 4!), de directies van de ziekenhuizen en van Thebe, de GGD en de GGZ (er gaat ook wel eens iets mis natuurlijk). Alle directieleden van scholen voor beroepsonderwijs en ook de horeca in Tilburg (zodat we binnenkort overal goede cappuccino kunnen drinken ZONDER cacao erop gestrooid).

Als fractievoorzitter wil ik graag goed voorbereid zijn op de stroom Italianen die Tilburg gaat aandoen en vooral op mogelijke (integratie)problemen die dat in de stad kan opleveren. Denk alleen al aan het beddentekort in de schaarse slaapgelegenheden in de stad en denk ook aan de problemen die de stroom scooters voor onze luchtkwaliteit gaat opleveren.

Het preekt vanzelf dat ik (zeker ook gezien de reputatie van Berlusconi) hierover de volgende art.47 vragen aan het college ga stellen:

Geacht college,

Weet u dat heel Italië vol hangt met het Tilburgse beeldmerk  T?Zo ja, kunt u de raad dan zsm mededelen hoe dat komt?

Kunt u de raad informeren over de afspraken die met de Italiaanse regering zijn gemaakt over deze campagne? Waarom heeft u ons niet eerder geïnformeerd?

Kunt u (in Smart termen uitgedrukt) laten weten wat de campagne ons gaat kosten en ons op gaat leveren?

Bent u bereid een werkbezoek naar Italië te organiseren voor de fractievoorzitters en voor een brede Tilburgse afvaardiging om kennis te kunnen nemen van deze T-campagne en vooral ook om ons voor te bereiden op de effecten ervan?

Kunt u ons laten weten hoeveel Italianen de Tilburgse paraplu hebben ontvangen en/of het broodrooster?

 

Over een week doe ik nog een werkbezoekje aan Texel (ook zelf betaald). Ik ben benieuwd of onze voorlichters en communicatiemedewerkers hier al zijn geweest. Kan ook zijn dat er in Texel goede aanvullende ideeën zijn over leuke T-gadgets. U hoort nog van mij.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

5 reacties op “Vakantieblog: De T is overal”

 1. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  de "t" staat voor t-kruising
  de gemeente weet niet of ze links of rechts wil
  rechtdoor gaat niet, want loopt ze zich vast, na ja ze gaat keihard met de lege kop tegen de muur
  kiezen voor beide betekent een spagaat; een soort van kruisiging, wat wel past bij zo'n half religieus college

  het plaatje wat jij hebt geschoten, Marjo, beeld de kanker van deze tijd, het roken
  een mist voor je ogen en het niet meer weten
  de "t" is ook een rookgordijn, die wil verhullen dat ze op het gemeen tehuis de weg kwijt zijn?
  de "t" is een voortwoekerend kanker van zelfverloochening van een opgeblazen gemeentelijk ego

  of misschien zoek ik wel te veel in je plaatje

  btw
  stel jij al weer een reis voor?
  daarom is deze stad onbestuurd, het college is er bijna nooit

 2. Hans avatar
  Hans

  Er zijn in Itali

 3. Hans avatar
  Hans

  http://www.hansvandenberk.com/00images/Tweb.jpg

  url was niet compleet.
  Bovenstaand dus aanvullen met Tweb.jpg

 4. hein van der Schoot avatar
  hein van der Schoot

  Beste Marjo, je schrijft wel heel erg luchtig over de

 5. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  Dus Hein:

  Blijf doorgaan met alternatieve vulling aandragen en val niet die lege huls aan, toch?