Geplaatst

publieke figuur

Na een leuke bijeenkomst met de mensen van Het Ronde Tafelhuis in Tilburg Noord zette ik mij thuis achter mijn pc’tje om de nieuwste mails te lezen en om mijn betoog voor te bereiden voor de algemene beschouwingen van maandag 4 juni.

De telefoon gaat en een donkere herenstem vraagt me of ik van GroenLinks Tilburg ben. Na mijn ‘ja’ vervolgt hij met een lange monoloog die erop neerkomt dat hij altijd Jan Marijnissen heeft gestemd maar Femke ook wel leuk vindt, uit Dongen komt, al 17 jaar in de psychiatrie zit, nooit het huis uit kan vanwege een invalide vrouw, geen geld heeft voor de bus, geen kranten leest, het Stadsnieuws en de Koerier heeft opgezegd : ), een broer heeft die 15 jaar ouder is waardoor hij in de psychiatrie terecht is gekomen, een zus heeft die aangetrouwd is met de familie Van Nelle; die van de koffie ja en nu van mij weleens wil weten wie de baas in Tilburg is…..

Tja, het telefoonnummer van raadsleden is natuurlijk bekend, ik sta ook gewoon in de gids maar volgens mij leidt dit gesprek nergens toe en ik heb meer te doen…Edoch; de hoorn erop gooien zou ik doen als ik geen ”publiek figuur” was geweest maar als raadslid? Bovendien start mijn pc traag op sinds er een nieuwe ‘footballmanager” van de kinderen op geïnstalleerd is …

Ik vraag hem of hij mij voor de gek houdt of een serieuze vraag heeft waar ik als raadslid iets mee kan en wederom volgt een boeiend verteld familiekroniek, gaan we langs Bunnik, Lekkerkerk, Utrecht en Dongen om uit te komen bij zijn punt: hij wil wel iets doen voor GroenLinks. Eerlijk gezegd geloof ik er niets van en stel hem voor zijn adres te geven dan zorg ik dat hij uitgenodigd wordt voor een werkgroepbijeenkomst, we hebben er met regelmaat. Hierop antwoordt de man dat hij nooit naar bijeenkomsten kan want zieke vrouw etc (zie eerste alinea) en word ik het een beetje zat. Na de laatste monoloog vertel ik hem dat ik ervan overtuigd ben dat hij mij voor de gek houdt, dat ik daar geen tijd voor heb en dat ik hem ga ophangen. Eenmaal beleefd opgevoed leer je dat soort dingen niet meer af…

Hij vraagt of ik zijn adres nog wil en noemt een mij onbekende straatnaam en geeft me ook nog mee dat het tijd wordt dat GroenLinks eens iets gaat doen aan discriminatie in Tilburg,van honden en katten dan…

Zachtjes drukte ik de uitknop in en zette me schaterlachend aan het werk.Wel meteen aan mijn huisgenoten doorgegeven dat als deze mijnheer belt ze eerst even moeten vragen of ik thuis ben….

 

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

3 reacties op “publieke figuur”

 1. Henk avatar
  Henk

  Met zulke telefoontjes zou ik nog wel kunnen leven, maar je zult zo'n nota 'Tilburg boomT' krijgen! En hoe leg je dan bijtijds de hoorn er op?

 2. Theoilburg avatar
  Theoilburg

  @..Edoch; de hoorn erop gooien zou ik doen als ik geen ”publiek figuur” was geweest maar als raadslid?
  @Eenmaal beleefd opgevoed leer je dat soort dingen niet meer af…

  HOHOHO
  MARJO!
  Als geen publiek zijnde zou je je opvoeding wel verloochenen? En weten we nu meteen hoe het zit met de goed opgevoede waarden en normen.
  Als niet publiek figuur niet zo belangrijk?
  Slip of het toetsenbord?
  Groetjes Theo
  Ik zie links in mijn ooghoek den gisteren jarige Louis al aankomen.

 3. de BuitenBurgemeeste avatar
  de BuitenBurgemeeste

  Van Nelle?
  volgens mij als ie in de psychiatrie zit, dan is dat de shag van Van Nelle waarmee er een familiaire band is

  je kunt iemand zomaar niet hangen, Marjo
  de doodstraf is allang afgeschaft in Nederland en voor z'n grapje al helemaal niet

  met de term "publiek figuur" kan dat bij sommige een andere associatie oproepen, paz op daarmee

  't is da'k je kan, maar anders………………