Geplaatst

tomaten of modder?

Maandag lekte Smolders dat hij blijft lekken. Mijn eerste impuls was een plaatje van Allways met vleugels te zoeken, dit op deze blog te zetten met daarbij de oproep dat ook Hans Smolders met dit hulpmiddel gewoon door kan werken zonder lekken. De columnist van de krant gebruikte zaterdag het merk Tena; dit heeft volgens mij een nog groter absorbtievermogen. Zelf geef ik inmiddels de voorkeur aan een teiltje.

Nadat er al drie keer gelekt is uit stukken die aan het presidium zijn uitgereikt, lekte Smolders vorige week nu openlijk en express. De drie eerdere keren is erover gesproken en hebben alle aanwezige fractievoorzitters beweerd de informatie die we krijgen (die wellicht niet allemaal even geheimzinnig is maar wel komt uit een niet politiek overleg namelijk dat tussen burgemeester, officier van justitie en politie en dus altijd vertrouwelijk is zie ook vorige weblog: achterkamertjes en weblog Johan van de Hout)als vertrouwelijk te behandelen.

Nadat Smolders nu openlijk lekt doet jusitie aangifte en een week later krijgt Smolders alweer de voorpagina (laten we het over de kwaliteit van de verslaggeving en de analyses van het BD maar even niet hebben) met de mededeling dat hij blijft doorgaan met lekken en de vertrouwelijke stukken zelfs op zijn website plaatst.

Is dit provocerend of niet? Zou u zo’n collega willen hebben? Voelt u zich door zo iemand serieus genomen? De eerste keren kun je iemand die helemaal nieuw is dit wellicht niet verwijten maar na drie keer en nadat er over is gesproken heb ik geen enkel begrip meer voor de houding van Hans Smolders. IK omschrijf die houding als provocerend en destructief.

Ik vind het moeilijk te verteren dat Johan vd Hout , die ik wel als serieuze medecollega beschouw, het telkens voor Smolders opneemt. Hij is niet te beroerd meteen de recherche verwijten te maken over het oppakken van Smolders, de actie van het college om een voorlopige (vertrouwelijke) informatiestop af te kondigen te betitelen als een staatsgreep (wie blaast er hier nu wat op!!!)maar hij doet verder op geen enkele wijze afstand van het gedrag van Smolders. Zelfs in zijn uitstekende ingezonden brief in het BD geen afstand maar zelfs begrip.

De weblog waarin Johan terecht en uitstekend uitlegt hoe het zit met die vertrouwelijke informatie leverde veel negatieve reacties op van Smolders fans. Niet leuk  Johan om eens aan de andere kant te staan ? Weer eens wat anders dan tomaten gooien ? Je deed het hartstikke goed hoor, en je kiezers scharen je daarom echt nog niet bij de vijand; de collegepartijen. Ik roep je op om woensdag (openbare commissievergadering over de brief van het college over de vertrouwelijke informatiestop)stelling te nemen tegen het destructieve gedrag van Smolders.

Af en toe een tomaat gooien kan weleens smaakversterkend werken en is beter dan voortdurend met modder gooien vind je ook niet?

Alle berichten van deze auteur

Reacties

43 reacties op “tomaten of modder?”

 1. Miranda avatar
  Miranda

  Beste Marjo,

  Eigenlijk kan het me helemaal niet schelen wat GL ervan vind.
  Wat vinden de Tilburgse kiezers ervan is veel belangrijker, Ik denk dat die dat achterbakse gedoe van jullie zat zijn en weleens kunnen gaan kiezen voor een man van het volk.
  Die angst zit er denk ik goed in bij jullie als ik de reacties zo volg.
  Alles wat Groen Links verkondigd is alleen maar gebaseerd op behoud van zijn zeteltje dat is iedereen ondertussen wel duidelijk.
  Je mag dus voor die status gaan vrezen denk ik.
  Blijf dus maar G(ewoon) L(ullen ) !!

  Wanneer hebben we dat meer gezien ?
  De gevestigde orde tegen de man van het volk ?
  Ken je de uitslag nog ?

  Ja in dat geval is er nog maar een mogelijkheid om je zeteljes veilig te stellen.
  De man met groot machtsvertoon opsluiten of zijn jullie zelfs bereid nog veel verder te gaan ?

  Gewoon maar eens een paar vragen die de afgelopen dagen in mij opkwamen:
  Heeft de kwestie m.b.t. wachtgeld de veiligheid van de Tilburgse bevolking in het gedrang gebracht ?
  Heeft de kwestie m.b.t. Zino ( Hans Hamers ) de veiligheid van de Tilburgse bevolking in het gedrang gebracht ?

  Wie heeft dan nog meer gelekt ?
  Jij noemt drie gevallen ?
  Smolders komt er voor 2uit dus die andere is nog achterbakser dan de rest.

 2. piet bakx avatar
  piet bakx

  Terwijl het broeikaseffect over enkele jaren onomkeerbaar is, is de politiek internationaal, europeees, landelijk en stedelijk bezig met futiliteiten en elkaar vliegen af te vangen.
  Kortzichtig en egoistisch.

 3. Cees Vesters avatar
  Cees Vesters

  Tj

 4. Benjamin avatar
  Benjamin

  Ongelofelijk belachelijk hoe Hans Smolders is opgepakt. Met 12 man stonden ze aan zijn deur. Huiszoeking alsof hij een top crimineel is. En waarvoor? Al wat ze zochten konden ze toch gewoon vinden op http://www.lijstsmolders.nl. Een razia niet normaal. Lekken mag misschien niet maar het moet wel!

  De Tilburger (maar ook velen buiten Tilburg) vind het fantastisch wat Hans doet. Hans houd zich aan de verkiezingsbelofte. Alleen
  de raad van Tilburg die staat op zijn achterste benen. En weet niet waar hij zoeken moet.

  En ja de media doet nu tenminste wat hij moet doen. Blijkbaar kunnen zij de acties van Hans Smolders WEL waarderen!

  Hans komt alleen maar op voor de goede zaak, TEGEN het wachtgeld voor mensen met een vet pensioen en VOOR een horecabedrijf dat misbruikt werd voor de spelletjes van Vreeman.

  Niet meer maar ook niet minder! ! !

  Top! Hans ga zo door….

 5. Louis Vermeer avatar
  Louis Vermeer

  Leuk stukje broedermoord is dit. Als het komisch bedoeld is zou ik eerst in de leer gaan bij Tony, sorry Tonie van der Meulen, het azijngehalte is vergelijkbaar.
  Vroeger heb ik nog op van der Lek en Spek gestemd, die club was toe groter als heel dat fusietoestandje van nu. Bewondering voor de teloorgang.
  Ik zou maar verder gaan janken met huiltrutje Halsema.
  Mocht mijn stijl van schrijven je niet aanstaan, lees je eigen artikel nog eens kritisch door.

 6. florida avatar
  florida

  Jullie hebben allemaal CCD en ODD en DSMIV

 7. Rob avatar
  Rob

  Gossie, en ik maar denken dat ook Groen Links een democratische partij was die staat voor eerlijkheid en openheid! Heeft U wel eens gehoord van de wet openbaarheid van bestuur? Wel eens gehoord dat machtsmisbruik niet gezien wordt als politiek correct zijn? Persoonlijk ben ik blij, dat ook de SP geen genoegen neemt met het geheimzinnige en stiekeme gedoe van Vreeman & Co. Links staat dus gelukkig niet altijd voor regentisme en/of domheid!!

 8. Arie Daniels, Tilbur avatar
  Arie Daniels, Tilbur

  Het enige probleem is , dat wat het college nu doet helemaal niet kan. Daar zijn gewoon regels voor. Informatiestop aan de raadsleden, die ik zoals ik van bijna alle partijen begreep, nergens op slaat door de summiere informatie die ze krijgen,is dus een noodgreep omdat deze inhoudsloos is.
  Het opstappen van Smolders 2 weken geleden ( vrijwillig?) duidt erop dat het door u geschreven stuk op onwaarheden berust.
  Als politiek woordtvoorster voor Groen Links heb ik respect voor u. Het netjes in een rij gaan staan achter de PvdA niet. Waar ik u altijd inschatte als een vrouw "met ballen" en een nuchtere kijk op wat er in Tilburg gebeurt vind ik nu dat u te snel conclusies trekt.
  Een coalitie is ene coalitie en dat is te begrijpen, onberijpelijk is dat uw fractie een kant kiest waarmee u misschien beter had moeten wachten tot as. woensdag.
  Voor de beeldvorming geen goede keuze, zeker niet objectief.
  Je mag de actie noemen zoals jezelf wil, maar daar er zoveel positieve reacties en colums etc. ook in de zgn. betere dagbladen staan, zou ik me toch 2x achter de oren krabben of zijn actie wel zo slecht was.
  Over een tijd moet je er wel blij mee zijn, de politiek wordt weer interessant voor de mensen en niet alleen de elite. Zonder Smolders veren in zijn reet te steken zal zijn achterban en tegenstanders ervoor zorgen dat er over 3 jaar 60% of meer van alle Tilburgers gaan stemmen. Ik hoop dat u dit niet vergeet, want 3 jaar is lang in politiek Tilburg, vooral voor dhr. Vreeman ben ik bang.

 9. Ton Maas avatar
  Ton Maas

  Wat een vergelijk over dat alway's etc Jij bent een vrouw zeker en vast.En blijf jij maar lekker jezelf profileren aan de burgermeester.Het word alleen tijd dat je ook eens afstapt van dat gehuigel.En niet afgeeft op iemand anders die wel het lef heeft omdat zogenaamde achterbakse eens aan de kaak te stellen.Ba Ba zo ken ik groen links niet.Voor mij is het dan ook over en uit met jullie HUIGELAARS.

 10. f j van den hout avatar
  f j van den hout

  daar de politiek graag voor zich zelf zorgt en het liefst alles stil wil houden of mensen dom wil houden is het goed dat er iemand is zoals hans smolders,als de politiek eerlijk zou zijn hadden de mensen ook niet zoveel kritiek,
  daar de gehele politiek alles goed voor zichzelf
  heeft geregelt en andere er eigenlijk maar bij hangen.

 11. ADRIAN avatar
  ADRIAN

  HANS SMOLDERS TOONT LEF EN GELUKKIG ZIJN DE MEESTE MENSEN HET MET HEM EENS! DE KWESTIE IS LANDELIJK NIEUWS GEWEEST EN HONDERDEN REACTIES OP DE WEBSITE VAN DE TELEGRAAF BLEKEN VOOR HET GROOTSTE GEDEELTE STEUNBETUIGINGEN VOOR SMOLDERS TE ZIJN, EN TERECHT NATUURLIJK.
  HANS HEEFT ALTIJD GEROEPEN DAT HIJ VERANTWOORDING ZAL AFLEGGEN AAN HET VOLK, EN DAT HEEFT HIJ OOK GEDAAN. HANS ZAL ZICH ABSOLUUT GESTERKT VOELEN DOOR ALLE HONDERDEN EN MISSCHIEN WEL DUIZENDEN REACTIES DIE POSITIEF WAREN OVER ZIJN HANDELEN.
  HIJ HEEFT AANGETOOND DAT HIJ DOET WAT HIJ ZEGT,DAT IS HEM TE PRIJZEN. ER ZAL OOK MEER WAARDERING VOOR HEM ZIJN VANUIT DE BEVOLKING.

 12. Marian Janssens avatar
  Marian Janssens

  Vrijdagavond heb ik Smolders bij KnevelenvandenBrink gezien, en eens goed geluisterd naar wat hij zegt. Ik geef hem volkomen gelijk! Als er in de achterkamertjes iets besproken wordt wat niet door de beugel kan, dan mag dat gerust naar buiten komen. Het zou

 13. Jean avatar
  Jean

  Wat mensen allemaal niet doen om hun gelijk te halen. Via dit medium zeggen wat een ander moet doen, luister eens naar de stem van het Tilburgse volk in plaats van zoveel gezwets.
  Denk nou eens zoals een echte burger en snap nou eens dat die gesprekken achter gesloten deuren alleen maar achterdocht op wekken en geen enkele weldenkend mens goedkeurt.
  Veiligheidszaken laat ons niet lachen zorg eerst maar eens voor een mooi en goed Tilburg want de arrogante houding van wij weten wat de mensen willen zijn we meer dan zat.

 14. E VAN IERLAND avatar
  E VAN IERLAND

  Dit is het linkse geluid van een party die maar met 3 zetels door het links samenspel in de raad mocht blijven plakken, en door deze niets zeggende
  prietpraat over Hans willen ze dat Johan afstand
  neemt van zijn steun voor Hans.
  Deze eigenlijke niets terzaken doende party (G.L)
  Volgens de laatste gemeenteraad verkiezing flink verloren, wil hiermee haar aanwezigheid in de raad laten gelden en zo door dit geslijm met de collega linkse partij steun aan elkaar geven en dus niet voor de waarheid en openheid willen open staan waar de TILBURGES RECHT OP HEBBEN.

 15. Frie vd Meij avatar
  Frie vd Meij

  Mevrouw Frenk, een vraagje. Als U Johan vd Hout een serieus medecollega vind, zou het dan niet mogelijk zijn geweest, gezien het feit dat U elkaar toch regelmatig ziet, om hem rechtstreeks te benaderen met Uw grieven in plaats van Uw teiltje op een weblog over hem leeg te gieten?

 16. Perry Janssen avatar
  Perry Janssen

  Het valt niet mee om lessen uit het verleden te trekken. Zeker niet voor partijen als PvdA en GroenLinks. Het moet toch duidelijk zijn dat de burger meer bij de politiek betrokken wil worden en dat de politici nu eindelijk eens uit hun ivoren torens en achterkamertjes moeten komen. Wij als kiezers hebben het recht om dat te verlangen, ze zijn immers door ons gekozen en behoren ons te vertegenwoordigen. De overtrokken reactie van het gemeentebestuur op hetgeen Hans Smolders heeft gedaan is ridicuul en getuigt van weinig realiteitszin. Sinds wanneer behoren gesprekken over fraude met wachtgeld en het overhaast conclusies trekken t.o.v. een discotheekhouder achter gesloten deuren plaats te vinden ? Is er sprake van landsbelang, een terroristische bedreiging of andere zeer zwaarwegende zaken ?
  In plaats van de pijlen op de boodschapper te richten, zou het veel van onze politici sieren de "spelregels" betreffende het verstrekken van informatie eens te herzien.
  Begin eens om echt naar de burger te luisteren en je weet waar het schoentje wringt: een burgemeester van een politieke partij die in staat van ontbinding verkeert, in Tilburg terechtgekomen via de nog steeds op volle toeren draaiende "Haagse" banencarroussel. Een man, die nog stamt uit het regententijdperk en geen tegenspraak duldt. En oh, wat zijn we flink, zo nu en dan komt hij met ferme uitspraken over veiligheid, betrokkenheid en een imam die niet in Tilburg thuishoort. Inmiddels staan we met onze stad op plaats 5 in de lijst van meest criminele steden ……..
  Tot op heden zien we van ons college niets anders dan geldsmijterij (City Ring, Hasseltrotonde, Ringbanen op de schop, kunstwerken in een fietsenstalling, een opgedrongen ontwerp voor een nieuwe Heuvel, vele snoepreisjes, gratis bus, etc. etc.) De burger wordt amper iets gevraagd en alternatieven worden geblokkeerd (referendum ?).
  Problemen worden toegedekt met extra geld, mooie woorden en rapporten. Kritiek (lees: Smolders) is taboe en is heel erg lastig.
  Vraag eens aan de burger of ze met een gerust hart Tilburg-Noord inwandelen, of ze met een gerust hart 's nachts door Tilburg lopen, wat ze vinden van al die coffeshops met bijbehorende criminaliteit, wat ze vinden van het gedrocht wat op het Pieter Vreedeplein wordt gebouwd, hoe het toch komt dat men zo weinig vertrouwen heeft in politici.
  Duidelijk is nu wel, dat met name de linkse partijen (m.u.v. de SP, die wel dicht bij de mensen staat) niets geleerd hebben na de moord op Pim Fortuyn. Geschrokken is men wel, het volk durfde te spreken !
  Landelijk leeft zijn gedachtengoed in brede kring voort, als een smeulende veenbrand. In Tilburg hebben we gelukkig nog iemand die vecht tegen gekonkel, achterkamers en de gevestigde politieke orde. En de steun voor Hans Smolders is groter dan menigeen denkt.
  De reactie van de college-partijen is er een van paniek, net zoals in de dagen van Fortuyn.
  In plaats van een constructieve gedachtenwisseling trekt men ten strijde: arresteren, zwartmaken, de zwarte piet toespelen, voor gek verklaren, etc.
  En als dan ook nog een linkse partij (SP) wel een beetje begrip toont, ja, dan is de chaos compleet.
  Inderdaad is het zo, dat alle recente gebeurtenissen iets weg hebben van een "bananenrepubliek". Hierin speelt eenieder zijn eigen rol: B&W staan voor aap, Smolders plukt de vruchten.

 17. Piet avatar
  Piet

  Wat ben ik blij nooit GL te hebben gesteund in de Tilburgse Politiek. Wat een blaaskaak deze Marjo is wordt nu door haarzelf bevestigd. Wat ondemocratisch Is GL in Tilburg. Maar ga zo door Marjo, Vreeman houdt van dit soort vrouwen. Jij kunt binnenkort een grote beloning tegemoet zien. Een lintje komt er vast en zeker voordat Vreeman vertrekt. Bij je vriendin Els is dat ook zo gegaan. Ik zou je eigen teiltje woensdag maar meenemen naar de commissie Modern Bestuur. Dat kunnen Vreeman en Driek en jij in elk geval je handen wassen in onschuld voordat je zinloos geweld gebruikt. En geef daarna het teiltje aan Vreeman dan kan hij het plaatsen in zijn eigen momument. Hulde voor Hans en Johan dat zij de tilburgers nog willen beschermen voor het crimineel gespuis.

 18. Guus van Limbergen avatar
  Guus van Limbergen

  Hans doet 3 dingen:
  1. heel duidelijk, in goed verstaanbaar, niet voor twe

 19. j.roozenburg@scarlet.nl avatar
  j.roozenburg@scarlet.nl

  zodra die zogenaamde vertrouwelijke informatie gaat over zelfverrijking en andere onsmakelijke praktijken is het alleen maar goed dat smolders dit na 2 waarschuwingen openbaar maakt want anders kan de gemeente raad van alles uitvreten onder het mom van geheim en vertrouwelijk ,zonder dat de burger weet wat er gaande is tussen haakjes die bestuurders zitten er toch voor de burger? of is men dit door de arogantie al vergeten?

 20. T.ilburg avatar
  T.ilburg

  Oeps,
  groeten
  Theoilburg

 21. avatar
  Anoniem

  Ik begrijp werkelijk niet waarom u zo boos wordt op Johan van den Hout omdat hij Smolders steunt in de strijd tegen de achterbakse manier van politiek bedrijven, zoals men dat hier in Tilburg ook pleegt te doen. Bovendien, Smolders heeft gelekt, tot 2 x toe zelfs, maar zou u meewerken aan fraude en achterbaks politiek bedrijven? Eigenlijk weten we daar het antwoord al op. Mij schiet de gedachte te binnen dat de landelijke verkiezingsuitslag, waarbij Groen Links grandioos werd verslagen door de SP, nog niet vergeten is en dat u nu de aanval opent op deze idiote manier. Zoals eerder genoemd in een reactie; had u niet beter zich rechtstreeks tot Johan v.d. Hout kunnen wenden om uw ongenoegen te uiten? Ik draai uw vraag die u aan de lezer stelt(zou u zo'n collega als Hans Smolders willen hebben?) om: ik zou u niet als collega willen hebben! Pim Fortuyn zei ooit eens tegen Aukje Sterrenburg, verslaggeefster bij de NOS: ach mevrouw, ga toch koken. Omdat hij het zat was om domme inhoudsloze vragen, die al zo vaak gesteld waren, te beantwoorden. Zou hij gelijk hebben gehad? Bij vele vrouwen is het niet het geval, maar bij u ga ik twijfelen! Achterbaks politiek bedrijven in een gesloten ruimte waar je van alles kunt bedisselen, is nu eenmaal niet mijn ding. Had van een Groen Links raadslid meer openheid en eerlijkheid verwacht!

 22. Marjo Frenk avatar
  Marjo Frenk

  Vanzelfsprekend zullen we dit ook tijdens de commissievergadering aan de SP vragen.

 23. pierwietplantje avatar
  pierwietplantje

  Volgens mij waren de vragen aan u gericht en niet aan de sp.Maar in dit geval zou ik Johan en Hans ook liever als collega hebben dan u en de rest van het college

 24. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  achterkamertjes heeft bij mij zo’n soort lading van peeskamertjes
  niet kosjer, wel louche en achterbaks, illegaal, niet open als de gordijnen dicht gaan

  is het echt onmogelijk om de steedse politiek, in tilburG zijn geval grootdorpse politiek, geheel openbaar, open, transparant of wat dies meer zij te doen?

 25. avatar
  Johan van den Hout (SP)

  En dan te bedenken dat tilburg met een grote (T) geschreven wordt. Dit soort praktijken ontneemt de burgers de mogelijkheid om trots te zijn op hun stad! Jammer dat GL hieraan meedoet!

 26. C.Florijn avatar
  C.Florijn

  Hans Smolders je moet gewoon zo doorgaan, gooi er af en toe nog maar eens een schepje bovenop. De politiek is er voor de burger. De gemeenteraad is er niet voor de (top)ambtenaren, doch zij staan in dienst van de gemeente. Bravo.

 27. Arie Daniels avatar
  Arie Daniels

  Geachte mevrouw Frenk,

  Heel veel respect van mijn zijde , omdat u alle bijdrages ook publiceert, al zijn de meeste negatief etc.
  Ik post regelmatig bij u collega fractieleiders en leidsters, maar het stoort me dat enkele waaronder veelvuldig de TVP censuur toedient of beter gezegd niets plaatst wat niet positief in haar richting is. Ook tegenover u probeer ik mijn visie te onderbouwen .
  KLASSE mevrouw Frenk.
  Aan de andere kant zijn ze positief want u weet wat er leeft en kunt dit woensdag gebruiken.

 28. Germaine Verderosa avatar
  Germaine Verderosa

  Het lijkt mij meer dan overduidelijk dat men in Nederland nog steeds niet ziet dat het TIJD wordt dat er OPENHEID VAN ZAKEN wordt gesteld!!Weer willen we iemand aanpakken die ons juist van informatie wil voorzien en dat waarderen we niet en dus doen we dat maar af als destructief en provocerend gedrag???Sinds wanneer is provoceren iets negatiefs??Zet dat niet de mensen aan het denken???en is dat niet precies wat wij iets te weinig doen over zaken waar het meer dan NOODZAAK betreft?Of willen we de WAARHEID gewoon niet weten??Houden we ons net als mensen van GROENLINKS en nog meer tegenstanders van HANS SMOLDERS en destijds van NEDERLANDS MEEST POPULAIRE POLITICUS OOIT; PROF.DR. PIM FORTUYN, gewoon weer op de ACHTERGROND en stoppen we dit soort "geheimen" in de doofpot en hanteren we dan de houding van meniggeen slappeling in de politiek; "ik stond erbij maar ik keek ernaar-houding"??? NEEN het moet afgelopen zijn en weer zien we overduidelijk een man vol strijdlust en overgave zijn nek uitsteken voor de mensen alleen maar met 1 uitgangspunt; VERANDERING en dat het niet meer te tolereren is en dhr. Hans Smolders maakt tenminste het GROTE VERSCHIL!!!
  En noem mij een naam op in de politiek vandaag de dag nog die dat sinds Pim Fortuyn ook doet?!?
  GEEEEEEEEEEEEEEN en daarom alleen al zijn mensen als Hans Smolders een keiharde NOODZAAK voor ons, want zeg nou "eerlijk" hij doet dit niet omdat hij er zin in heeft, NEEN, hij doet dit omdat hij schoon genoeg heeft van mensen die alleen maar KLAGEN en geen steentje bijdragen en wie het niet wilt zien, sluit zijn ogen maar WEER!!!maar deze hele actie van meneer Hans Smolders is niets meer dan BEWONDERENSWAARDIG EN ZEER POSITIEF te benoemen!!

  Hans zoals jij zijn er geen twee en jij weet in ieder geval waar je het voor "doet" en ooit zullen de mensen in rijen zich achter jouw scharen!!!

  Let maar op..Nederland is top in het dempen van de put, als de kalf al verdronken is..Ik ben trots op zo`n dappere strijder als jij in mijn stad!!

 29. sp stemmer avatar
  sp stemmer

  GroenLinks durft tenminste openlijk stelling te nemen!!
  Chapeau

 30. Th. Valk avatar
  Th. Valk

  Mevrouw Frenk.,
  Erg zielig is Uw stukje. Heeft U niets anders te doen of gaat het U werkelijk om hetgeen U schrijft?
  Ik persoonlijk vind het een grove aantijging aan het adres van Hans Smolders. Hiermee gaat U tever. Dit is “op de man spelen “.
  Je kunt niet op deze manier iemand beschadigen en dan ook nog eens J v.d. Hout (laatste alinea)proberen hierin te betrekken.
  Doe je eigen werk goed met je fractie en kom met goede plannen naar buiten.
  Blijf anders gewoon zitten waar je bent.

 31. avatar
  Anoniem

  GL durft tenminste openlijk stelling te nemen? JA klopt, alleen doen ze dat wel als het te laat en tegen de verkeerde mensen. Zoals gewoonlijk!

 32. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Nou nou nou, mevrouw Verderosa, nu overdrijft u toch wel een beetje hoor. Alsof Smolders de nieuwe Fortuyn is, of zelfs nog b

 33. Harry van den Berg avatar
  Harry van den Berg

  Bananenrepubliek Tilburg:

  Cityring (+ nu al de aanleg ervan) wordt een ramp: iedereen weet het, maar de CDA/PvdA/GL trein dendert door….
  95% van de Tilburgers wil geen draaiend huis op de Hasseltrotonde, maar het treintje is niet te stoppen…..
  De milieuzonering kost het bedrijfsleven ruim

 34. F. Jonkers avatar
  F. Jonkers

  Kan Groen Links misschien ook eens wat anders dan kritiek leveren op iemand die terecht lekt over zaken die gewoon niet door de beugel kunnen. Word het misschien eens tijd voor politici die eens eerlijk en recht door zee kunnen zijn in plaats van het achterbakse zootje wat er nu zit dat alleen maar hun eigen belang voorop kan stellen……het is gewoon te triest voor woorden, stumperds

 35. Marjo Frenk avatar
  Marjo Frenk

  @alle reacties:

  Eigenlijk reageren er maar weinig mensen op hetgeen ik heb geschreven.De reacties gaan alleen maar over Hans S en zijn al dan niet terechte lekken.(Die van Theo snap ik wel…)
  Mijn stelling is dat Hans S al meerdere keren door alle fractievoorzitters de hand boven het hoofd is gehouden en dat er afspraken zijn gemaakt over omgaan met vertrouwelijke informatie.Na de provocatie vorige week is mijn vertrouwen in Hans S. weg.
  Ook over de vertrouwelijkheid, lees verslag raadsvergadering 25 april 2006 bijvoorbeeld, daar belooft Hans S dit niet meer zo te doen. Ondanks dat is er afgelopen jaar veel tijd besteed aan gesprekken met Hans over hoe hij hiermee om kan gaan.
  Natuurlijk doet Hans S.jullie graag geloven dat wij allen (vooral de coalitie) hele enge mensen zijn die liefst in achterkamertjes 🙂 besluiten nemen over zaken die de stad natuurlijk niet wil. Natuurlijk geloven jullie dat graag maar het zou aardig zijn als je je ook eens afvraagt of dit alles echt wel zo is. Kom eens naar commissievergaderingen, bezoek de raad of bezoek de fracties van wie de vergaderingen openbaar zijn (in elk geval die van ons) en oordeel dan opnieuw!!! En geloof aub ook niet alles wat de krant schrijft! oordeel met eigen oren en ogen!

  Het vertrouwen in Hans S. heeft niets met politiek te maken maar gewoon met afspraken tussen mensen. Dat is hoop ik bij jullie in bedrijven en instellingen toch ook zo?

  Vanavond tijdens de commissievergadering zal GL voorstellen om Hans Smolders alleen vertrouwelijke stukken te geven als hij tekent dat hij de vertrouwelijkheid kan respecteren en kan garanderen. Hij wil het verslag van de overleggen tussen de burgemeester, de commissaris van politie en het OM niet meer hebben dus daaruit kan hij ook niet meer lekken.

 36. pierewietplantje avatar
  pierewietplantje

  Maar hoe zit het dan met die ENGE mensen die onrechtmatig de informatieplicht naar alle fracties opschorten. Dit creert echt geen vertrouwen.

 37. avatar
  Titane en Bandirah – Emblemata Cinematographicae

  Dus deze reacties zijn van mensen die maar wat uit hun nek kletsen? Goedgelovigen omdat ze alles geloven wat er in de krant geschreven wordt. Ach ja, was even vergeten dat Smolders ook de journalisten om de tuin had geleid!
  Maar ja, wat wil je ook, het is het "volk" maar; domme mensen die niet gestudeerd hebben en die niets begrijpen van hetgeen er in de politiek gebeurt. Nee Marjo, wie de bal kaatst, kan hem terug verwachten. Het grappige van dit alles is dat Hans Smolders wel bereid is om de consequenties ervan te dragen, u ook?

 38. Marjo Frenk avatar
  Marjo Frenk

  @renee

  Welke consequenties en waarvan moet ik dragen Renee? En welke consequenties en waarvan draagt Hans Smolders? Vind jij het betrouwbaar als je tot 3 x toe belooft niet meer te zullen lekken en dat dan toch doet???

 39. avatar
  Anoniem

  De consequenties van je eigen beleid Marjo, dat bedoel ik. Maar daar hoor ik je nu weer niet over. Het is in ieder geval niet datgene wat we van GL in Tilburg gezien hebben de afgelopen jaren. Het enige wat we van GL zien is het kontengedraai bij andere partijen. Over Hans Smolders ga ik met jou niet in discussie, de voorgaande reacties, ook van mijn kant, zeggen genoeg. Het stoort me mateloos dat je zegt dat de reacties weinig inhoud hebben. Burgers zijn dit soort taal beu om te horen, alsof zij dom zijn en niets begrijpen. De taal die politici gebruiken zijn moeilijke woorden, dat men die soms niet begrijpt, dat is 1 punt. Maar waar je niet bij stilstaat is het feit dat burgers (niet alle burgers wel te verstaan) hun stad zienderogen achteruit zien gaan, dat deze stad gebruikt wordt om landelijk prestige te krijgen, de sfeer kapot gemaakt wordt door mensen die het "brabant-gevoel"niet eens kennen, en dat de burgers (wederom niet alle uiteraard) niet eens de kans krijgen om hun ongenoegen uit te spreken. Ik hoor je nu zeggen dat ze dat wel kunnen via allerlei inspraakprocedures, maar allereerst zijn die inspraakprocedures zo langzaam en als tweede, er wordt toch niet naar geluisterd! Ook niet door GL. Jullie weten niet wat er in de stad onder mensen speelt en als je wel eens op werkbezioek gaat in een wijk, resulteert dat in een rapportje over die betreffende wijk. Maar het weerspiegelt niet de dingen die er in andere wijken spelen. Wat me ook mateloos stoort is het wijk dat er heel creatief met gelden van Verrijk je Wijk wordt omgesprongen bv. Niet te traceren voor de gewone bruger. Achterstandswijken worden gebruikt om aandacht te krijgen in de landelijke politiek, terwijl andere wijken er niet meer toe doen, zo lijkt het wel. Dat soort dingen worden door Hans Smolders, Joost Moller en regelmatig ook door Johan van den Hout feilloos opgepikt.
  En wat doet GL? Die gaat d'r gal spuien over Hans Smolders. Heel laag!!!!

 40. T.ilburg avatar
  T.ilburg

  Hallo Marjo,
  complimenten met je, hoewel hier weleens bestreden ruggegraat. Die je dus wel echt hebt. Je weet misschien dat wij niet aan putjetrekken, sorry partijketrekken doen maar dit compliment moet iedereen als verdiend erkennen. Knap dat je ook na de discussie achter de schermen van deze site toch consequentidinges alles blijft plaatsen. Je begreep inderdaad mijn 'oeps', zoals het bedoeld was.
  Groeten,
  Theo
  @ http://www.Theoilburg.nl

 41. gillend pierewietpla avatar
  gillend pierewietpla

  allereerst zijn die inspraakprocedures zo langzaam en als tweede, er wordt toch niet naar geluisterd

  Om te gillen, dit is echt wat je kan noemen een understatement. Wie herrinerd zich nog een paar maanden geleden dhr Oerlemans toen er meerdere insprekers waren na de eerste inspreker.
  Voor het geheugen: Heer Oerlemans zei toen, ik hoop dat de andere sprekers zich beperken tot de 5 minuten anders wordt het wel heel lang.Alsof het hem gewoon niet intreseerd wat de betrokken burger wilde zeggen.

 42. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  Marjo Frenk schreef:

  "Natuurlijk geloven jullie dat graag maar het zou aardig zijn als je je ook eens afvraagt of dit alles echt wel zo is. Kom eens naar commissievergaderingen, bezoek de raad of bezoek de fracties van wie de vergaderingen openbaar zijn (in elk geval die van ons) en oordeel dan opnieuw!!! En geloof aub ook niet alles wat de krant schrijft! oordeel met eigen oren en ogen"

  Beste Marjo, Graag ga ik in op deze uitnodiging om een keer bij een fractie overleg/vergadering van GL aanwezig te zijn.(je hebt mijn e-mail adres.ik hoor het wel!) Ik geloof veel maar zie en hoor graag meer kanten. Alleen door luisteren en kijken kan je leren. Maar niet door je te verschuilen achter je eigen ideeen en dan maar met oogkleppen op overal doorheen stormen. Een ideologie is goed. Jammer dat die bij bijna alle partijen verwatert is tot partij politieke spelletjes zonder enige ideologie.

  Jammer en zonde.

 43. Dr. Dokter avatar
  Dr. Dokter

  In de inspraak hoor je vaak meer van hetzelfde, en moet iedereen effe met eigen woorden nog eens hetzelfde zeggen. Alsof argumenten daarmee aan gewicht winnen. Daaruit blijkt dat burgers vaak zelf niet kunnen luisteren, maar wel van politici eisen dat ze luisteren.

  Politici en bestuurders luisteren echt wel, maar een ‘m.a.w.-verhaal’ voegt nu eenmaal niet veel toe aan discussies.

  Als we dan meningen gaan turven om zo hun gewicht te bepalen, dan moeten we maar gelijk verkiezingen of referenda organiseren. Anders is het ook niet democratisch. Liever geen bestuurstelsel die vaart op die ‘hardst roependen’ aan de wal.

  Want als het dan mis gaat, staat er niemand meer aan de wal. Aleen wat burgers die roepen “had dan ook naar mij geluisterd”. Deze blogs worden er door overbevolkt.

  Bestuurders en politici moeten luisteren, tuurlijk! Maar de afwegingen en beslissingen moeten ze toch echt zelf maken, en proberen uit te leggen. Daar zijn onze politici voor (uit)gekozen.

  Dat een beslissing soms niet de gunstigste voor u is, dat komt omdat u niet alleen op de wereld bent. Er zijn ook een heleboel mensen die niet hier (en elders op internet) komen declameren. Die vertrouwen wel op onze gekozen bestuurders, en weten ook dat ze het niet altijd zullen krijgen zoals ze het willen. Houdt u ook eens rekening met hen!

  Voor mij geen democratie van de hardst-schreeuwenden. Want voor je het weet lopen ze in uniformen hun macht en eensgezindheid (lees; intollerantie) te demonstreren, en hoor je helemaal geen andere, meer genuanceerde geluiden meer.