Geplaatst

De Drie Musketiers zijn het beu

Na de TilburgZ relaunchparty en het massaal afhaken van bloggende (ex)raadsleden.. is TilburgZ blijkbaar weer een onderonsje geworden van de Tilburgse journalisten, dichters en andere schrijvers, webmasters enzovoorts. En we vinden elkaar fantastisch. Geweldig. ‘Toppie’, zou Tom schrijven. Geen woord van kritiek, geen valse anonieme reacties op de man/vrouw. In dat klimaat durven alle dichters weer op het toneel te staan. De tijd dat ze het klimaat in Tilburg beu naar waren, is afgesloten. We zijn weer blij.

Toch niet. Als je in Tilburg een beetje dwars ligt, komen alle venijnige maaiers weer uit hun holen. Ik doel bijvoorbeeld op het commentaar dat Reeshof-ondernemers schrijver/columnist Jan en voorzitter van Stadsbomen Bram van Beurden en ikzelf kregen in het Brabants Dagblad. Ongefilterd verschenen de ellendigste reacties onder het nieuws dat het Frituurke weer in handen is van de familie Van Beurden. Zo reageert ene Freek van Westen: ” Is dit inderdaad de man die elke week op egocentrische wijze zijn “licht” laat schijnen over de wereld om hem heen. Zo’n man die vindt dat alles en iedereen zich moeten voegen naar zijn “visionaire”ideeën en voor wie het algemene belang niet bestaat. En die er ook niet voor schroomt de persoonlijke aanval te openen op mensen of instanties die “hem” niet aanstaan. Zolang ik de vrije keuze heb, haal ik uit principe elders friet. ”
En deze van ene P.J.Boogers: “Jan de mopperkloot van de Reeshof en Bram de reeshofbos “beschermer” en komt Arjen Roos er ook nog bij ?? dan er de drie vreemdste musketiers van de Reeshof.”
Volgens sommigen ben je dus al een vreemde musketier als je als ondernemer je geld wilt verdienen, positieve bijdragen levert aan de wijk. In de vorm van boeken, artikelen, columns, organisatie van wijkevenementen enzovoorts. Opvallend dat dat soort reacties helemaal niet meer op TilburgZ staan.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

5 reacties op “De Drie Musketiers zijn het beu”

 1. ruevert avatar
  ruevert

  Typisch Tilburg. Alles zit weer onder de hoed van ambtenaren, regenten en vazallen. Het open woord wordt in dit dorp niet snel gebezigd. Laat staan dat op het open woord een open antwoord komt.
  Culturele hoofdstad(althans onderdeel ervan) van Europa is een stedelijk doel. Dat kan dus blijkbaar in een dorp waar elke andere opinie stelselmatig wordt doodgezwegen of gebagatelliseerd.

  De hoofse cultuur van acceptatie en horigheid richting regenten is in alle lagen van de bevolking evident; zelfs de poëten en scribenten buigen gedwee hun hoofd voor de onzinnigheid van de almachtige autistische voorganger.

 2. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  Mooi, anoniem voor het open woord pleiten en en passant iedereen over één kam scheren: zo kennen we je weer, Ruevert!

  @Firma Van Beurden: bak ze bruin!

 3. Erik avatar
  Erik

  Hear hear Paul!

 4. ruevert avatar
  ruevert

  bak ze bruin en maak veel winst aan heer van Beurden toegewenst.. Foute interpretatie van mij klaagzang over dit dorp, lieve Paul.

 5. Paul van Est avatar

  Pot verwijt ketel als je anoniem blijft, Ruevert. In 'mijn kamp val ik ook aan' als je methode van opereren me niet zint.