Geplaatst

Im Westen nichts neues

Maar liefst zeven uur duurde de gemeenteraadsvergadering van 19 mei. Er werden nieuwe wethouders en raadsleden geïnstalleerd en natuurlijk werd er gedebatteerd over het programma van het nieuwe college waaronder het gebrek aan onderbouwing van het ‘plan’ voor het (Adje) Midi-theater.Ook de noodzakelijke voorzieningen in de wijken werden besproken. Hieronder de bijdrage van de LST over Tilburg-West/Reeshof.

Hans Smolders: "Wel heeft U in het Collegeprogramma onze grote zorg gedeeld dat er te weinig voorzieningen zijn voor de jeugd. Het verheugt ons, dat u versneld onze motie wil uitvoeren om een kinderboerderij en milieueducatiecentrum te realiseren in de Reeshof. Ook de inbreiding in het centrum was de LST van meet af aan een doorn in het oog omdat de menselijke maat daardoor geheel aan het verdwijnen is en de limiet allang bereikt is. We zijn lang een roepende in de woestijn geweest, maar ook daar wordt nu gelukkig eindelijk in dit Collegeprogramma aandacht aan besteed.

In de pijler fysiek vinden we uw gebrek aan visie met betrekking tot de Spoorzone stuitend. Slechts 7 nietszeggende zinnetjes wijdt u aan dit kansrijke gebied. U besteedt wel meer aandacht aan de Reeshof maar uitsluitend om electorale redenen en presenteert daarbij de ene na de andere dooddoener, ik herhaal de ene na de andere dooddoener

Zo gaat u het winkelcentrum Dalem afbouwen. Hadden de Reeshofbewoners na 10 jaar wachten op dat winkelcentrum iets anders kunnen verwachtten dan, of is er onderhandeld om dat winkelcentrum wat nu half afgebouwd is zo te laten staan als een KORT project? U gaat ook winkelcentrum Heyhoef uitbreiden?

Dat horen we ook al langer dan 10 jaar en daar zit nog steeds geen enkel schot in die uitbreiding. U gaat ook na jarenlange discussies horeca realiseren in het Reeshofpark? Wat een onzin. Het is horeca-ondernemer van der Meijs die dat gaat doen in ruil voor meer dan 150 gratis parkeerplaatsen van de gemeente. Gaat u dat laatste maar eens uitleggen aan de winkeliers van winkelcentrum Heyhoef die straks te maken gaan krijgen met uw BETAALD parkeren.

U gaat bovendien ook de Noordwesttangent afronden. En weer vraag ik me dan af: hadden we iets anders mogen verwachten? Het NIET afronden van een weg waardoor duizenden belastingbetalers in de Reeshof al heel lang in de file staan lijkt me geen optie, temeer omdat u anders in 2010 op de eerder toegekende subsidie’s gekort gaat worden?

Met andere woorden: Im Westen Nichts Neues

Kortom dit Collegeprogramma zonder titel is grotendeels niets meer dan ouwe wijn in nieuwe zakken en deze wijn met ‘n korte houdbaarheidsdatum, is inmiddels al heel troebel geworden!

 

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

8 reacties op “Im Westen nichts neues”

 1. chris avatar
  chris

  Inderdaad een grote zever

 2. avatar
  Anoniem

  Du hattest eine andere Erwartung? Nee toch Arjen?

 3. arjen avatar
  arjen

  Hoop doet leven Renee, maar nee.

 4. avatar
  Anoniem

  We nemen er eentje op die hoop Arjen
  Proost!

 5. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Arjen,

  Gefeliciteerd!!!… voor het eerst MIDI Theater! Nu nog (Adje) weg…

 6. julesluijten avatar
  julesluijten

  De LST had maar wat graag op het pluche gezeten Arjen! In plaats van dooddoeners hadden we het dan met een overdaad aan spreekwoorden en gezegden moeten doen.
  Jammer dat Hans Van der Meijs afvalt…das toch een CDA-maatje hoor! Wel uitkijken met wat je zegt!

 7. arjen avatar
  arjen

  Hans valt vd Meijs niet af, Jules. Hij reageerde op een passage in het regeerakkoord waarin het leek alsof het college wel even voor de horeca zou zorgen. Onzin natuurlijk want die bestemming ligt er al 20 jaar. Het in ondernemer vd Meijs die er nu zijn nek gaat uitsteken, maar wel met een riante 150 gratis parkeerplaatsen. Maar liever iets dan niets.

 8. julesluijten avatar
  julesluijten

  GElukkig maar, want je moet twee jaar vooruit met het CDA!