Geplaatst

Breedplassende coalitie

"Arjen, je hebt je bij deze aangesloten bij een brede coalitie van plassende dames van PvdA, SP, GL, CDA en VSP," schreef Marjolein Buijssen van de SP op TilburgZ.

De LST had het idee van de PvdA voor meer openbare toiletten gesteund tijdens het debat over de WMO in de commissie maatschappij. En hoe gaat het als het over PIS en POEP gaat….? Dan komt het in de krant. De LST en PvdA waren zo’n beetje de enige die iets concreets hadden te melden…..stond er. Dat vind ik persoonlijk wel heel erg kort door de bocht en geen recht doen aan de INZET van sommige andere collega’s.

Je hebt dan ook nog mensen die denken dat de LST met de POEP van de PvdA vandoor gaat. Welnu, ik wil niet te lang doorZEIKEN, maar was het niet veel eerder een bekende horeca-ondernemer in de Reeshof die voor de zomer van 2007 met een plannetje kwam voor een kiosk en toiletruimte in het Reeshofpark? Want: "Ouders of grootouders die met hun koters het park of speeltuin willen bezoeken, kunnen noch zichzelf, noch hun kleine grut op iets trakteren. Ook toiletbezoek is helaas onmogelijk en dat is een behoorlijke hinderPAAL."

Je zou maar even moeten, dan moet je eerst het grut bij elkaar rapen en daarna honderden meters verderop in een lunchroom op de Heyhoef gaan PLASSEN.

De ondernemer (= een VIES woord in het stadhuis) legde met zijn plan de vinger op de ZERE PLEK in de wijk. Hij legde een zogenaamde ‘ideale verbinding’ tussen partners in de stad. Hij onderSCHEIDde zich door een bijdrage te leveren op de gebieden van sociale cohesie, sociale controle, ondernemerschap en het ‘faciliteren’ van het PLASSEN. Naast ondermeer het Zorghuis, Veiligheidshuis, Huis van de Wereld, Draaiend Huis laat het concept zich uitwerken tot ZEIKHUIS (stadhuis?) met een scharnierfunctie, een icoon dat ons doet denken aan ons GEMEENSCHAPpelijk doorleefd verleden als kruikenZEIKERS. De initiatiefnemer wou een ‘laagdrempelige voorziening’. Niet bij wijze van een ‘pilot’, maar simpel (mag niet in het stadhuis) uitvoerbaar door ‘een working poor’, namelijke de plaatselijke oliebollenbakker. Zie daar de raakvlakken tussen de verschillende beleidsvelden als armoede, WMO (toegankelijkheid, participatie, sociale cohesie). Niet LULLEN, maar doen, zou ik zeggen.

Het plannetje schijnt overigens nog ergens in een la te liggen in het stadhuis.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

5 reacties op “Breedplassende coalitie”

 1. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  we zijn het weer eens eens Arjen. het stuk in de krant over de WMO zei meer over de kennis van de journalist over de WMO (en over de rol van raadsleden)dan over die van de raadsleden.

 2. pim avatar
  pim

  Wat een gezeik allemaal ?
  Wie zit nou wie af te zeiken ?

 3. julesluijten avatar
  julesluijten

  Het is niet mijn taalgebruik, zeiken e.d. maar aangezien jij mij toch als zeikerd zou aanmerken, Arjen, wil ik toch reageren op jou column. Wat een slecht verhaal zeg! Moest je toch zonodig even iets kwijt, n.a.v. mijn opmerking dat de PvdA al vragen stelden over plasplekken vorig jaar? Ben nou eens vernieuwend, kom nou zelf eens met iets! Dat mis ik bij de LST. Overal tegenaan schoppen, maar zelf niet innovatief zijn. Tja, eigenlijk houden jullie je aan je verkiezingsbeloft: een emmer drek opentrekken in het gemeentehuis.
  Gelukkig laten jullie je zwakste kant maar weer eens zien (en niet jullie verstandigste kant, ook al denkt jullie fractievoorzitter van wel):jullie nemen toch deel aan de gesprekken met de externe deskundige. Zwak hoor, blijf nou toch eens bij je standpunt, laat je niet overhalen door die eenmansfracties!

  Groet,
  Jules

 4. arjen avatar
  arjen

  Je bent duidelijk niet op de hoogte Jules. Het is denk ik beter dat ik niet meer reageer. Ga maar lekker eitjes rapen.

 5. julesluijten avatar
  julesluijten

  Wat je wilt, Arjen, mij maakt het niet uit! Het is echter wel de indruk die jouw partij op mij maakt, roeptoeters die niet innovatief zijn! Veel plezier nog de komende twee jaar.