Geplaatst

We mogen trots zijn op Tilburg. Wel, ja…natuurlijk hebben we redenen genoeg. Goed nieuws mag gemeld worden. Maar na tientallen propaganda-verhalen op rij van ons stadsbestuur, ga je je onderhand afvragen of de verkiezingen al begonnen zijn.

Zo meldt: een persbericht van deze week: "Hoge landelijke  waardering voor Tilburgse dienstverlening." Nou, met zo’n kop verwacht je dat Tilburg dus stevig op de kaart staat en landelijk scoort! Maar, nee… blijkt het te gaan om de waardering die de TILBURGERS hebben van hun eigen stadswinkels. Die balies scoren met een 7.8 inderdaad hoog… hoger dan veel stadswinkels in andere steden. Maar niemand buiten Tilburg die daar verder vanaf weet hoor. Nada landelijke waardering.

Nog zo’n voorbeeld: "Minder ontevreden klanten bij Sociale Zaken". Of: "Tilburgs ambtenarenkorps klein vergeleken met grote gemeenten." Niet vermeld wordt hoe gigantisch groot de budgetten zijn die worden uitbesteed aan externe bureaus.Soms is er ook nieuws wat ‘gewoon’ helemaal niet gebracht wordt: Zoals het onderzoek ‘Kinderen in Tel’ waaruit blijkt dat er op het gebied van kinderwelzijn maar liefst 428 gemeentes zijn waar het beter gaat en slechts 14 die het nog slechter doen.

Ach, ja…het is maar wat je wil horen!

Reacties

11 reacties op “Tilburg..er gaan nog 428 gemeentes voor u”

 1. chris avatar
  chris

  De verkiezingsstrijd is al begonnen. Schandaaaaaaaaaaaaaaaaaalig.

 2. sjuulskluiten avatar
  sjuulskluiten

  Het college vandaag in het antwoord op schriftelijke vragen van het CDA over kinderwelzijn: "Een verandering van Kinderen in Tel 2008 ten opzichte van voorgaande jaren
  is dat de indicator

 3. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Hier staan de meest inhoudsloze reageerders dus even stil. Begrijpelijk want dit lezen ze niet in hun plaatselijk steunend sufferdje. Dit valt buiten de gebruikelijke propaganda-kaders. Foei heer Roos, dit melden we dus niet. Inhoudsloos en zo. Herinner ik me niet een filmpje vorig jaar op het nationale nieuws waarop een hakkelende ex-wethouder die nu hoog in de Tilburgse jeugdzorg zit een jaar geleden al werd afgebrand tot de enkeltjes in dat filmpje? Het viel allemaal best mee?
  Het is stil aan de overkant…..
  Trusten,
  Theo

 4. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  Kom op Arjen, doe iets constructiefs en kom met een goed voorstel om de gemeente Tilburg het beter te laten doen wat betreft jeugdbeleid en kinderrechten.
  Ik ga de discussie over cijfers en lijstjes niet meer aan. Als het positief uitvalt wordt er over gevallen en als het negatief uitvalt ook. Gewoon mouwen opstropen en met goede voorstellen komen. Zo blijft GroenLinks steeds aandringen op het vastleggen van openbare groene ruimte met hangplekken in bestemmingsplannen. Ondere andere de LST is de eerste om mijn collega Paulus Oerlemans bij zijn voorstellen weg te honen…. Doe iets Arjen!

 5. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  O'ja voor die mensen die meer willen weten dan alleen de tendentieuze mededelingen van Arjen hierover: http://www.kinderenintel.nl.

 6. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  o'ja 2: Arjen, je zou eens kunnen nazoeken in de programmaverantwoordingen, de jaarrekening en de jaarstukken hoeveel wij extern uitbesteden. Je kunt ook een telefoontje doen of desnoods stel je er artikel 47 vragen over; dat is je taak als raadslid.Dan kun je gefundeerd ageren en dan liefst op de plaats waar jij dat behoort te doen: in de raadszaal met als doel te komen tot verbetering. En hiervoor heb je altijd anderen nodig…
  groetjes,
  Marjo

 7. arjen avatar
  arjen

  @ Marjo Frenk
  "Zo blijft GroenLinks steeds aandringen op het vastleggen van openbare groene ruimte met hangplekken in bestemmingsplannen. Ondere andere de LST is de eerste om mijn collega Paulus Oerlemans bij zijn voorstellen weg te honen…."

  Complete onzin Marjo. De LST heeft altijd geageerd tegen verdere inbreiding. Openbare groene ruimtes zijn zeer belangrijk voor de gezondheid/welzijn van iedereen. Dat is bewezen en wat dat betreft, vind je de LST altijd aan je zijde.
  En verder ben ik absoluut niet tendentieus over Kindintel: Tilburg staat echt 429e. Kindintel meldt ook positieve dingen over Tilburg.

 8. arjen avatar
  arjen

  En o, ja 1 Marjo, over tendentieuze mededelingen gesproken: de LST heeft samen met Groen Links e.a. recent vier amendementen over stedelijk groen ingediend in het kader van de Bomennota. Over samenwerking gesproken.
  En dankzij de LST-motie over jongeren in de Reeshof wordt nu een plan ontwikkeld voor jongerenvoorzieningen aldaar.

 9. arjen avatar
  arjen

  En o ja 2 binnenkort komen we met een intiatiefvoorstel voor milieu-educatie etc voor jongeren in Tilburg-West.

 10. jan van esch avatar
  jan van esch

  @Arjen
  Deze collum vind ik echt zuur en ik mis de humor.
  Het is wel tekenend dat je met wel

 11. arjen avatar
  arjen

  Sommige zaken zijn nu eenmaal niet om te lachen, Jan.