Geplaatst

Er is niets nieuws onder de zon

Tijdens het zomerreces wordt er opeens victorie gekraaid omdat er enkele huurcontractjes zijn getekend tussen de MIDI (Adje) BV en sommige overheidsgeld slurpende instellingen. Er zijn nu afspraakjes met de UvT, twee Fontys-opleidingen, het ROC, Mundial Productions en de Bonheur Horeca Groep."

Niet bepaald nieuwe namen dus. En bovendien van instelingen die altijd ruim bedeeld worden met subsidies en andere overheidsgelden. Zo is de Universiteit van Tilburg in beeld als huurder van opslagruimte. Natuurlijk want de UVT verricht altijd voor tonnen aan onderzoekjes voor de lokale overheden en dus wordt er symbolisch iets teruggedaan met hetzelfde overheidsgeld: de UVT huurt een kast bij MIDI. Het ROC verzorgt niet alleen inburgeringscursussen voor enkele overheidstonnen maar heeft ook andere nevenactiviteiten. De Bonheur Groep verzorgt al tijden de catering voor de gemeente Tilburg. Fontys verzorgt ook wat culturele verwennerij en Mundial wordt er ook maar bij de haren bij gesleept.

Kortom vestzak, broekzak. Overheidsgeld moet rondzingen. Van de Efteling, Omroep Brabant en Endemol volgt taal noch teken.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

15 reacties op “Er is niets nieuws onder de zon”

 1. chris avatar
  chris

  schandaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalig

 2. GroenLinks-lid avatar
  GroenLinks-lid

  Wat vind je nou precies
  'schandaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Chris?

 3. chris avatar
  chris

  Schandalig is dat er nog steeds totaal geen externe financiers zijn en dat de nu gemaakte afspraken met die instellingen gewoon weer een sigaar uit eigen doos zijn.

 4. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  lekker zuur weer Arjen, dat houden we ook na het zomerreces lekker erin.
  Vooral niet positief denken,vooral geen optimisme over de contracten die zijn gesloten: vooral negatief commentaar op de behaalde resultaten.
  Al de door jou genoemde instellingen hebben zich gecommitteerd aan het Miditheater met de financie

 5. Hein van der Schoot avatar
  Hein van der Schoot

  Is er al iets bekend van het onderzoek dat het BEM, Bureau Eerlijke Mededinging, mogelijk zou gaan doen in verband met deze kwestie. Het horecagedeelte op deze AAA lokatie zou toch openbaar moeten worden aanbesteed en veel meer kunnen opbrengen dan nu het geval is?

 6. chris avatar
  chris

  Hoezo Tine? Hier worden toch alleen maar functies verplaatst? Er komt toch helemaal niets nieuws?

 7. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @chris

  Moet dat dan: iets nieuws? Kennelijk vinden deze huurders het constructief om vanuit dit pand vanonder een en hetzelfde dak, te opereren.
  Waar je makkelijk bij elkaar in- en uitloopt,elkaars werk van heel dichtbij kunt volgen.
  Zou zomaar eens kunnen dat het concentreren van bep. functies in een gezamenlijk gebouw een perfecte kruisbestuiving zou kunnen betekenen, lijkt je niet? (komt trouwens wel vaker voor)

  En zoals de meeste instituten: je komt vrijwel altijd ruimte tekort. Wat vrij komt bij de UvT of bij ROC is waarschijnlijk gisteren alweer gevuld.

 8. Piet Snels avatar
  Piet Snels

  Beste mijnheer Roos,

  Hoe houden jullie dat als LST fractie uit daar in die glazen kooi ?
  Het is toch vechten tegen de bierkaai als je de taal van de straat daar spreekt.
  U kunt het zelfs nog opbrengen om op deze site een colum te schrijven om zaken aan het licht te brengen.

  Chapeau aan u en uw fractie-genoten want die hebben het daar in het gemeentehuis niet makkelijk of vergis ik me ?

  Geniet van uw zomervakantie zou ik zeggen

  Gegroet

  Een erg verontruste Tilburger

 9. GroenLinks-lid avatar
  GroenLinks-lid

  Sorry Arjen, maar Omroep Brabant kost de belastingbetaler anders ook een bom duiten.

 10. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Ik ben pas naar een show van Adje geweest en ik heb genoten. Vooral het bier smaakte goed.
  Met vriendelijke groet, Louis Kouwenhoven.

 11. ruevert avatar
  ruevert

  tja, zoals gewoonlijk gaat het weer over de marge van het politieke bedrijf. Midi of niet Midi that's the question. Niemand brandt er zijn handen aan. Het gaat maar om een paar mio. 19 mio voor TVM Kunstuitingen zoals de 45.000 voor een "kunstproject" van een week op de Meijerijbaan. Overigens maar een beperkt aantal deelnemers/auto's kunnen dineren. STT die na jaren zwoegen geen subsidie krijgt en niet gehoord wordt.Plannen die niet leven bij de bevolking. Projectontwikkelaars die de stad dicteren hoe zij hun geld kunnen verdienen. Ik durf geen inschatting te geven hoeveel dat kost. Bewoners die in de kou worden gezet bij de renovatie/ontwikkeling in hun gebied.
  Ambtenaren hebben het hier in het dorp voor het zeggen en de politiek pikt er een veilig controversieel onderwerp uit. Mijn reactie; neem het mandaat terug en zorg raadsbreed dat de tilburger er iets aan de stad heeft.
  Wordt vervolgd

 12. Hein van der Schoot avatar
  Hein van der Schoot

  Dat van de Efteling taal noch teken volgt is niet verwonderlijk. Daar hebben ze hun handen vol aan het eigen theater,

 13. ruevert avatar
  ruevert

  @Hein,
  volgens mij zit bij de verkeerde discussie, maar de Efteling is wel relevant. In Tilburg is ook een sprookjesbos, waar politici de centen van de burgers zonder achtervolgd te worden door de boze wolf zonder schaamteloos kunnen verkwisten.

 14. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  @ Arjen

  Je moet een broedende kip niet storen!!!

  Nou Arjen door alle negatieve publiciteit die het anti-MIDIverbond, bestaande uit LST, Loesje D, en onze nieuwbakken (oh oh, we zijn zo blij) oppositiepartij CDA, nu weer oproept werk je de MIDI alleen maar tegen. Geef het nu ook een kans om zich te ontwikkelen!!! Met alleen maar dit soort kreten, maak je dat wel erg moeilijk! Wie legt er nou zijn naam te grabbel bij een project waar alle partijen voortdurend met een vergrootglas alles bekijken…

  En Arjen, in jullie anit-MIDI club, pas op met het CDA, voor dat je het weet steken ze ook jullie in de rug, als ze later wellicht weer op de bok zitten…

 15. ruevert avatar
  ruevert

  @betrokkentilburger,
  het draait niet om Midi, maar om het ongenuanceerd verkwisten van geld van de overheid. En de politiek kiest een veilig niet controversieel onderwerp als Midi om daar over te bakkeleien. 65 mio voor een cityring waar iedereen, buiten het stadhuis, van weet dat het tot mislukken gedoemd is. Draaiende huizen of picknicken op een afgesloten weg voor een subsidie van 45.000 voor een week liggen gevoelig bij een aantal partijen. Dus concentreert men zich op het weerloze slachtoffer MIDI. Financieel binnen het budget een lachertje.
  Oh ja,
  over geld gesproken. Wat heeft het CWI(voormalige SOZA) gebouw op het NS plein de afgelopen 15 jaar niet gekost. Daar kun je 20 MIDI's van financieren