Geplaatst

Ondernemers nemen de schop in eigen hand!

Bizarre teksten gelezen in het Brabants Dagblad: "Binnenstad durft strijd aan met mall. De binnenstad lijkt verder ook geen enkele behoefte te hebben aan enige vorm van flankerend beleid als de mall komt. Middenstand gaat uit van eigen kracht als de mall er überhaupt komt." Compleet van het padje af? Of juist heel moedig? Met lef? Toch vreemd dat je de strijd moet aangaan tegen iets wat 100% complementair is! En wat in tegenstelling tot de ozo rustige, conventionele, in slaap gesuste binnenstad zo bij uitstek innovatief wordt? Dat is toch kleine appels met grote peren vergelijken?

En er is nog meer: Zover bekend heeft zaterdagmorgen geen enkele Tilburgse winkelier gehoor gegeven aan de SP-oproep om de etalageramen te blinderen als protest tegen de komst van de shopping mall. Uit navraag bij winkeliers op onder meer het Paletplein en Westermarkt bleek dat ze alleen via het Brabants Dagblad op de hoogte waren van de actie. De krant meldde vrijdag reeds dat de Tilburgse middenstand de ‘afplakactie’ links zou laten liggen. "We zijn er door de SP niet voor benaderd, dus het is ook niet ter sprake gekomen", zegt Wick Evers, voorzitter van winkeliersvereniging Westermarkt.

De winkeliers zijn niet eens benaderd door de SP! En die fractie had iedereen beloofd zeer fel actie tegen de Mall te gaan voeren als er een referendum zou komen. Dat belooft wat! Overigens zijn er wel degelijk winkeliers op het Paletplein die hun zaken gaan afplakken. Onlangs verdween er de kruidenier Paletmarket en per 1 januari sluiten de volgende zaken: Foto Fabro, Kadoshop Nies en schoenenwinkel Twin Shoes. Eerder al ging Mitotex en Slijterij Mitra dicht. Flankerend beleid, honderd meter verder dan de icoon MFA, is er nooit geweest.

Ik plaats hier een fotootje van de voormalige voorzitter van de winkeliersvereniging Heyhoef, Roelof Bouwman. Hij wachtte het flankerende beleid van de overheid nooit af. Bij wegversperringen/-werkzaamheden plaatste hij eigenhandig bordjes in de wijk. Maar dat waren natuurlijk de roerige jaren negentig!

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

4 reacties op “Ondernemers nemen de schop in eigen hand!”

 1. chris avatar
  chris

  Pure Kamikaze!

 2. Alard Govers avatar
  Alard Govers

  In een stad van geblindeerde luiken,
  is een open venster koning… http://www.gtenc.com/anotherbrickinthem

 3. resch avatar
  resch

  Arjen,

  Je kan ook zeggen: Ondernemers geven een schop onder de kont. En de SP zo de winkelstraat uit. Als het aan de SP ligt gaat 's avonds en 's nachts het licht dat helpt tegen inbraken uit en overdag kan het licht wel aan met geblindeerde ramen. Daar word je echt vrolijk van!

 4. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  Beste Arjen Roos,

  Wederom de spijker op zijn kop.
  Je zou van die partij van de tomaten toch puree maken als je hun gedrag rondom de mall zo ziet.
  Onbegrijpelijk dat mevr. Sleegers en cs deze partij zo laat zwemmen.

  Ze vallen nu door de mand nu er direct een hekel punt aan de orde is.

  Ben benieuwd hoe de stemming zal zijn.
  Twee zwakke coalitieparners willen de toon zetten maar dat gaat fout en dan ?
  Wederom nieuwe coalitie-onderhandelingen ?
  Wie moeten daar dan zitting in nemen ?

  Jezus wat een amateuistich gedoe en dat voor een stad als Tilburg.

  Gelukkig ben ik recent naar Dongen verhuist en volg e.e.a. op een afstandje als ex-Tilburger