Geplaatst

Bijna wereldrecord jumpen in de Reeshof

"En nu.. goed nieuws. …. In de Reeshof is het wereldrecord jumpen gevestigd." Zo schreef ik hier een paar dagen geleden. Helaas is dat nieuws achterhaald met het bericht dat er in Molenhoek net een paar jumpers meer meededen aan een wereldrecord. Jammer, maar niet onoverkomelijk. We hebben gewoon een geweldige manifestatie gehad in de Reeshof en we doen het gewoon nog een keer over.

Maar het echte goede nieuws zat m niet alleen in dat record, maar veel meer in het feit dat er zoveel mensen in de Reeshof zo hard hebben gewerkt om er iets neer te zetten. En dat dankzij de samenwerking van zowel commerciële partners, vrijwilligers van de Stichting Reeshofevenementen, de Wijkraad Reeshof en de gemeente in de persoon van de sportwethouder. Het initiatief om een poging te wagen het wereldrecord te behalen, is een initiatief uit de wijk zelf. Zou het toch nog goed komen met de sociale cohesie in de Reeshof? De lokale overheid stond nu op een afstandje. Je kunt immers niet alles sturen in de gemeente.

Op 12 oktober van het vorig jaar slaagden 978 kinderen en volwassenen er in, om onder leiding van Multifit-instructeurs, vijf minuten aaneengesloten, dezelfde ingestudeerde jump-dans uit te voeren in het Reeshofpark te Tilburg. Hiermee werd een officieus Guinness Wereld Record gevestigd. Officieus omdat het record pas officieel is, als de zeer strenge jury van Guinness World Records in Londen de poging erkend. Tegelijkertijd kwam het bericht uit Uden, dat hier scholieren met een nog groter aantal gejumpt hadden. Hierdoor was er nauwelijks aandacht voor de Reeshof- poging. Multifit schermde direct met de opmerking, dat het aantal alleen niet bepalend is voor het wereldrecord. Immers alle deelnemers moet tegelijkertijd dezelfde dans doen en moeten dit vijf minuten onafgebroken volhouden.

Kun je het niet volhouden of maak je een verkeerde stap lig je er direct uit. Ook moet de dans overzichtelijk en gestructureerd er uit zien. En moet de poging duidelijk in beeld (foto’s en video) gebracht zijn. Daarnaast moeten er twee onafhankelijke officiële getuigen zijn, die de poging onder ede in schrift vastleggen. Tot slot moet het geheel aangevraagd en ingediend worden bij de jury van de Guinness World Records organisatie in Londen. Oftewel een Guinness Wereld Record Jumpen is duidelijk veel meer dan een jumpfeest zoals in Uden.

Mooren van Multifit:  ‘Ongekend dat je juist in deze tijd van individualisering en bewegingsarmoede onder de jeugd, nog 978 kinderen in de leeftijd van 4 tot 16 jaar georganiseerd en synchroon kunt laten bewegen, vertelt Multifit eigenaar drs. Jan Mooren, ….super’. De Wereldrecordpoging jumpen was niet mogelijk geweest zonder financiële en publicitaire bijdragen van het Reeshofjournaal, Verrijk je Wijk en OMM Makelaars uit de Reeshof. Wethouder Jan Hamming en notaris mr. Th. de Kort waren de officiële getuigen.

Achteraf blijkt dus dat de organisatie in de Reeshof zich vooral gefocust heeft op het eerdere record in Rotterdam. Zowel Uden als de Reeshof gingen daarover heen. Geen moment is er rekening gehouden met de poging in Molenhoek. De organisatie daar heeft het resultaat ook veel later gemeld dan de Reeshof waardoor onze jumpers zich heel even wereldkampioenen konden wanen.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

8 reacties op “Bijna wereldrecord jumpen in de Reeshof”

 1. Rob van Arendonk avatar
  Rob van Arendonk

  Gefeliciteerd

 2. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Nou nou nou, een positief stukje op het weblog van een LST'er. Ik vind het wel aardig, maar die verzuurde achterban van u zult u hiermee wel heel erg teleurstellen.

 3. avatar
  Anoniem

  Nee hoor heer van Kouwenhoven, integendeel. LST verzuurt nl niet, ze hebben allen een uitstekende konditie :). Blij om te lezen dat u dit een positief stukje vind.

 4. Chris avatar
  Chris

  @ Marcel Degen
  Louis Kouwenhoven geplaatst: 22-01-2008

  "Nou nou nou, een positief stukje op het weblog van een LST'er. Ik vind het wel aardig, maar die verzuurde achterban van u zult u hiermee wel heel erg teleurstellen."

  Je mag als LST-er blijkbar niet postitief zijn?

 5. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  @ Ren

 6. Betrokken Tilburger avatar
  Betrokken Tilburger

  Arjen,

  Hulde!

  Echt ga zo door!!! En besmet de hele fractie met zo'n positieve bijdrage!!!

 7. Chris avatar
  Chris

  Toch goed gedaan!

 8. Pim avatar
  Pim

  Na het zuur kwam toch het zoet !!!

  Nu weer commentaar op een positief stuk van de LST
  Wat een zuurpruimen zeg !!!

  Louis, ik heb van jouw ook betere reactie gelezen zeg !!