Geplaatst

Amateurkunst verdient steun

Onvoorstelbaar wat Tilburg zoal te bieden heeft aan amateurkunst. Wat een bevlogenheid en kwaliteit tref je vaak aan bij al die verenigingen en particuliere initiatiefnemers. Met vaak een fractie aan subsidie van wat vele andere ‘makers’ in de stad aan bijdragen krijgen, weten deze amateurs vaak de meest schitterende optredens, exposities en uitvoeringen te verzorgen.

In mijn dagelijkse leven verzorg ik kranten, tijdschriften en boeken. Ik word dan ook dagelijks verzocht om gratis publiciteit te verzorgen voor al deze mensen. En dat doe ik graag en gratis omdat ze het vaak met heel weinig middelen moeten doen. Zo lever ik graag een bijdrage aan het culturele klimaat in de stad. Dat komt andere fracties natuurlijk niet goed uit, want die zetten de LST graag weg als ‘cultuurbarbaren’.

Neemt niet weg dat ik me ook graag druk maak over duizenden euro’s die dan wel bijvoorbeeld naar een dode boom gaan om die met gouden verf op te pimpen. Een kwestie van keuzes maken inderdaad. Laat ik daar nu NIET voor kiezen.Ik kreeg vandaag een bijzonder aardig stukje over jonge kinderen die geheel voor de lol prachtige dingen maken in het Kinderatelier. Hun contributie wordt overigens betaald door de ouders. Dit soort lofprijzingen plaats ik wekelijks in mijn eigen UITLADDER:

KINDERATELIER REESHOF schildert decors!

In de afgelopen maanden is er door KinderAtelier Reeshof hard gewerkt aan een bijzonder project! Het KinderAtelier werd uitgenodigd de decors te ontwerpen en te maken voor de op handen zijnde voorstelling door Balletschool Julia Andrioukhina! De balletschool geeft in juni twee voorstellingen in het theater van het Jan van Besouwhuis in Goirle, met als thema : De Wereld in Jouw Handen, ("The World in Your Hands")

De kinderen van het KinderAtelier waren meteen laaiend enthousiast; het is natuurlijk ook fantastisch om échte decors te mogen schilderen voor een voorstelling in een heuse theaterzaal!!Het ontwerpen van de afbeeldingen volgens het thema van de voorstelling en de constructie van het geheel waren in handen van Jeannette Nijenhuis en Bernadet Willemen van het KinderAtelier. Het schilderen van de decorstukken op groot formaat gebeurde door de kinderen van 10 jaar en ouder van het KinderAtelier, met veel enthousiasme en creatieve inbreng. Zelfs in de meivakantie werd er tijd vrij gemaakt door een aantal cursisten, om te komen schilderen! Het fraaie resultaat zal te bewonderen zijn op 7 en 8 juni in Goirle!

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

25 reacties op “Amateurkunst verdient steun”

 1. sjuulskluiten avatar
  sjuulskluiten

  Ja, hoor wrijf het er maar in. Hoog tijd voor het zomerreces

 2. Wies van Wessem avatar
  Wies van Wessem

  Stel nou eens Arjen, dat

 3. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Of Arjen, nog beter…

  Decors voor in het MIDI Theater!

 4. arjen avatar
  arjen

  Beste Wies, kunstenaars leidt je niet op om uit de ruif mee te eten. Die moeten ook hun broek zelf omhoog houden.
  Je bent overigens weer slecht op de hoogte. In mijn uitgaven staan ook alle programma's van de Nieuwe Vorst, Theaters Tilburg, Paradox etc. Ook gratis.
  Doe jij ook aan cultuur Wies of zijn deze bijdragen van jou op TilburgZ je enige publicaties?

  @ Betrokken Tilburger
  Of Arjen, nog beter…

  Decors voor in het MIDI Theater!
  Inderdaad, als MIDI er dan toch komt, zou een brede samenwerking zeer wenselijk zijn.
  Je kunt immers de schade beter beperken en dan gaan denken in mogelijkheden. Maar vooralsnog….

 5. Wies van Wessem avatar
  Wies van Wessem

  Kunstenaars worden inderdaad niet opgeleid om uit een ruif te eten, maar ik eet persoonlijk een ruif op als 'grote jongens' als Guido Geelen en Marc Mulders niet ooit enige vorm van subsidie hebben gekregen, voordat ze hun eigen broek op konden houden.

  En als je mij uitlegt wat jij onder cultuur verstaat, zal ik je vertellen of ik daar aan 'doe'.

 6. arjen avatar
  arjen

  Ik stelde je een gewone vraag wies. Geef daar s antwoord op. Of niet, maar vermoei mij niet met definities.

 7. Wies van Wessem avatar
  Wies van Wessem

  Je stelde een domme vraag Arjen. Die bestaan namelijk wel degelijk. Dus bij deze een dom antwoord: ik ben t

 8. arjen avatar
  arjen

  Met modder gooien Wies. Dat stinkt.
  Ik vroeg of je zelf ook iets cultureels deed, maar blijkaar vind je dat cultuur stinkt. Dat mag hoor Wies, maar dan hoor je niet bij de LST, want wij dragen cultuur een warm hart toe.

 9. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Arjen,

  "Inderdaad, als MIDI er dan toch komt, zou een brede samenwerking zeer wenselijk zijn.
  Je kunt immers de schade beter beperken en dan gaan denken in mogelijkheden. Maar vooralsnog…."

  Arjen, LEES JE STUKKEN!!!

  Het is al een breed initiatief!!!

 10. arjen avatar
  arjen

  Dat ik hier met een stel raadsleden aan t stoeien ben, is me al lang duidelijk, gelet op de truukjes. Ik hoef me de stukken niet meer te lezen, want ik ken ze. Het is GEEN BREED verhaal. Alles hangt van vage toezeggingen aan elkaar.
  En die samenwerking met amateurgroepen waarvan sommigen hier reppen, is flinterdun en komt in het boekwerkje ADJE TRAKTEERT … TOTAAL.. NIET!!!! voor.
  In de raadsnotitie MIDI staat onder het kopje 'losse verhuur' slechts 1 enkel zinnetje:
  "Diverse culturele organisaties en amateurverenigingen hebben wensen geuit dan wel toegezegd om ruimtes te huren". That's it!!
  DIVERSE…WENSEN…DAN WEL TOEGEZEGD..
  vaag, vager, vaagst

  Het is me onderhand wel duidelijk wat Betrokken Tilburger bedoelt met de uitspraak van Marjo Frenk vorige week… Let niet voortdurend op elkaars verschillen, maar onderstreep juist de overeenkomsten!
  Dat gemeenschappelijke van de MIDI-blindgangers moet iets zijn als dyslexie of cultuurblindheid.

 11. Wies van Wessem avatar
  Wies van Wessem

  Beste Arjen,

  Ik zal TIJDENS de eerstvolgende raadsvergadering een reactie op

 12. Marjofrenk avatar
  Marjofrenk

  @Arjen
  Misschien ophouden met over andere fracties te spreken en ze te beschuldigen van zaken die niet kloppen? Mijn fractie heeft jou (of jouw fractie) nog nooit een cultuurbarbaar genoemd en voor zover ik weet andere fracties ook niet. Beelden Arjen, die voor een groot deel in je eigen hoofd zitten.Heel leuk dat jij je inzet voor de amateurkunst!Met korting of betalen ze jou van de subsidies???Moet je mee oppassen anders kun je beticht worden van verstengeling van belangen….

 13. arjen avatar
  arjen

  @ Marjo Frenk
  @Arjen Misschien ophouden met over andere fracties te spreken en ze te beschuldigen van zaken die niet kloppen?

  Wie, wat, wanneer, welke, hoe, Marjo? Gewoon een kat die nergens op slaat.

  @Marjo: "Mijn fractie heeft jou (of jouw fractie) nog nooit een cultuurbarbaar genoemd en voor zover ik weet andere fracties ook niet."
  Nee, Marjo dat kan ik me van jou en GroenLinks ook niet herinneren. Maar van een andere fractie zeker wel.
  "Beelden Arjen, die voor een groot deel in je eigen hoofd zitten." Marjo, wederom vals en bovendien weet jij daar niets vanaf.

  @ Marjo, "Heel leuk dat jij je inzet voor de amateurkunst!Met korting of betalen ze jou van de subsidies???Moet je mee oppassen anders kun je beticht worden van verstengeling van belangen…."
  Je moet je stukken lezen Marjo. Hierboven staat dat ik het GRATIS doe. Dat zou je positief kunnen opvatten. Maar nee. Zelfs dat niet.

 14. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Arjen:

  Truukjes???

  Het pleit enorm voor je dat je dat gratis doet! ECHT WAAR!!!

  En ik denk echt dat MIDI plaats voor amateurkunst en het kunstonderwijs kan worden! Volgens mij is het ook zo dat het culturele leven van de UvT naar MIDI komt… Is dat geen amateurkunst??? Verder zouden er volgens mij allerlei verenigingen terecht kunnen…

 15. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Beste Arjen,

  Man van de inhoud, kun jij mij uitleggen wat deze link met inhoud te maken heeft trouwens?
  http://www.persfoto.com/search.php?sh

 16. arjen avatar
  arjen

  Ik krijg niet bijster veel te zien BT als ik daar naar link. Ik weet dus niet welke foto jij bedoelt. Niet elke foto hoeft inhoud te hebben BT.
  Ik ken ook een politiek leider in Tilburg die campagne voerde om zijn foto/poster te laten oppimpen. Dat levert misschien aardig wat leuke plaatjes op, maar heeft ook weinig met inhoud te maken.

 17. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  En hier valt vriend Arjen dan toch echt door de mand…

  Hij weet niet waar de link naar toegaat… maar kan wel vertellen dat niet elke foto inhoud hoeft te hebben… Dat klopt!!! Maar ik denk dat als je fotos gebruikt voor politiek gewin, je wel een zekere inhoud kan verwachten!!!

  Dat je gelijk weer naar een andere partij wijst, maait helemaal het gras voor je voeten weg!!! Want je weet niet welke foto ik bedoel, maar kunt wel vertellen dat een andere politiek leider zijn poster liet polsen…

  Nou Arjen, en iedereen die leest, ga naar persfoto.com en dan Adje intypen. Dan zie je op de inhoud politiek voeren, zoals LST die voorschrijft. De grote voorman in een shovel in de MIDI. Nou nou, wat een inhoud!

  En wederom geen inhoudelijke reactie van Arjen. Typerend… Gelijk wijzen naar een ander, maar NOOIT, NOOIT de hand in eigen boezem steken. En al helemaal niets afwijzen van de grote leider…

 18. arjen avatar
  arjen

  betrokkentilburger geplaatst: 30-05-2008

  En hier valt vriend Arjen dan toch echt door de mand…

  Hij weet niet waar de link naar toegaat… maar kan wel vertellen dat niet elke foto inhoud hoeft te hebben… Dat klopt!!! Maar ik denk dat als je fotos gebruikt voor politiek gewin, je wel een zekere inhoud kan verwachten!!!

  Dat je gelijk weer naar een andere partij wijst, maait helemaal het gras voor je voeten weg!!! Want je weet niet welke foto ik bedoel, maar kunt wel vertellen dat een andere politiek leider zijn poster liet polsen…

  Nou Arjen, en iedereen die leest, ga naar persfoto.com en dan Adje intypen. Dan zie je op de inhoud politiek voeren, zoals LST die voorschrijft. De grote voorman in een shovel in de MIDI. Nou nou, wat een inhoud!

  En wederom geen inhoudelijke reactie van Arjen. Typerend… Gelijk wijzen naar een ander, maar NOOIT, NOOIT de hand in eigen boezem steken. En al helemaal niets afwijzen van de grote leider…

  HA HA HA ADje wat val je hier door de mand. Waarom blijf je toch roepen om inhoudelijke reacties terwijl je hier alleen maar gefrustreerd om je heen blijft trappen.

 19. arjen avatar
  arjen

  Betrokken Tilburger is wel heel betrokken bij de MIDI>

 20. arjen avatar
  arjen

  @ Betrokken Tilburger: "En wederom geen inhoudelijke reactie van Arjen. Typerend… Gelijk wijzen naar een ander, maar NOOIT, NOOIT de hand in eigen boezem steken. En al helemaal niets afwijzen van de grote leider… "

  t begint echt voer voor psychologen te worden Betrokken Tilburger. Hou nou s op met die onzin. Deze discussie word al lang gevolgd… geef je identiteit eens prijs. Misschien lucht dat wel op!

 21. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Arjen,

  Nogmaals, ik ben betrokken bij de stad. En jullie manier van oppositie vind ik tenenkrommend en er niet toe doen…

 22. arjen avatar
  arjen

  @ betrokkentilburger geplaatst: 30-05-2008

  Arjen,

  Nogmaals, ik ben betrokken bij de stad. En jullie manier van oppositie vind ik tenenkrommend en er niet toe doen…

  En dat vind je zelf een inhoudelijke reactie Betrokken Tilburger?

 23. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Pfff.. Arjen.. ik word echt moe… Realiseer me dat ik nooit inhoudelijke reactie zal krijgen van je…

  Jammer…

 24. arjen avatar
  arjen

  Ik heb die fotopagina van perscom nu bekeken, Betrokken Tilburger, en ik zie niet in wat jouw probleem is. Veel foto's van Hans Smolders. So what?
  En wat de inhoud betreft, verwijs ik je naar ondermeer alle bijdragen over valse concurrentie in de horeca en de diverse betogen. Amen.

 25. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Arjen,

  Jij weet net zo goed als ik dat fotos van o.a. MIDI/Adje niet bedoeld zijn voor het in het familiealbum van de Smoldertjes!

  Salut en vooral een fijn weekend!