Geplaatst

Weer een evenement minder in de wijken

Doek valt voor Stichting Reeshofevenementen

Voor het zomerreces ging er al het gerucht rond dat de organisatie van de evenementen in de Reeshof er de brui aan zou geven vanwege de gebrekkige steun van de lokale overheid en politie. Het doek zou vallen voor bijvoorbeeld het Reeshof Pluspodium waar jaarlijks duizenden mensen op af komen en voor de grote wijkbarbeque.  De LST heeft er nog schriftelijke vragen over gesteld en het gemeentebestuur gevraagd contact op te nemen met de grote drijfveer achter de sociale cohesie in de Reeshof: Ingrid van Stiphout.

Ingrid heeft vele evenementen op haar naam staan, zoals een indrukwekkend aantal Zeskampen die zij in de Reeshof organiseerde. Maar in Tilburg Evenementenstad tellen blijkbaar vooral, zo niet alleen, de feestjes in de binnenstad. Alhoewel ook daar spectaculair wordt geblunderd: denk maar eens aan het opengraven van de Schouwburgring voorafgaand aan het Festival van het Levenslied. Tientallen vrachtwagens vol zand moesten er op het allerlaatste moment de gaten dichten opdat er een podium gebouwd kon worden. Een ander minpunt is de frustratie van het straattheater Festipet in Udenhout dat dit jaar niet door ging omdat de gemeente niet thuis gaf en niet in overleg trad.

Wethouder Jan Hamming (PvdA) heeft de Reeshofbewoners voor de zomer opgeroepen massaal e-mailtjes te sturen naar het stadhuis om de feesten voor de Reeshof te behouden. Alsof dat enig verschil zou maken. De situatie was daar natuurlijk al bekend. Vanuit de bewoners werd er zelfs het intiatief genomen met een plekje op hyves om actie te voeren. Wethouder Joost Möller van de VVD, opvolger van H.J., heeft nog een gesprek gehad met Van Stiphout. Met lege handen en zonder toezeggingen had hij de Reeshof niets te bieden. Einde verhaal.

Hier volgen de vragen die de LST in 2007 al stelde. Bij die van 2008 werd het lijstje gefrusteerde organisaties uitgebreid met de Reeshof.

Tilburg maakt zich geregeld druk over haar imago en bekendheid. Uit onderzoek blijkt dat Tilburg bij buitenstaanders bekend is als ‘Evenementenstad’. Het zal duidelijk zijn dat de stad dankzij de grootste kermis van Europa op dat gebied enige bekendheid geniet. Maar los van dat grootschalige evenement verdienen zeker de kleinere activiteiten, vaak getrokken door betrokken vrijwilligers, aandacht en steun van de gemeente! Actueel in dat kader is de noodkreet van Festipet, het straattheater-festival in Udenhout, dat helaas al jaren op rij verregend is en daardoor financiele tegenvallers heeft gekregen.

Het verbaast (nou ja?) de LST-fractie overigens dat er zo weinig afstemming is op gemeentelijk niveau. Juist als groepen vrijwilligers evenementen plannen, is de gemeente afwezig qua regie. Hoe kan het anders voorkomen dat er in 1 hetzelfde weekeinde maar liefst 6 (of meer) elkaar beconcurrerende activiteiten plaatsvinden. Zoals in het weekeinde van 23-24 juni:

–         Het Zomerfestival in Tilburg-Noord

–         Het Reeshofpodium, koopzondag Heyhoef, braderie

–         Draaiorgelfestival en koopzondag in de binnenstad

–         Festipet in Udenhout

–         De op 1 na grootste rommelmarkt van Tilburg bij Hornbach in Tilburg-West

–         De Taptoe Tilburg bij sportclub SC t Zand

–         Enzovoorts?

 

De LST-fractie vraagt zich dan ook af:

1. Is het college bereid om de regie op zich te nemen om deze activiteiten beter te spreiden of op elkaar af te stemmen?

(over doelgroepen gratis vervoer gesproken: laat een gratis bussen rijden tussen verschillende evenementen.. ideetje?)

2. Is het college bereid zo snel mogelijk aan tafel te gaan zitten met de organisatie van Festipet om dit evenement voor de gemeente te behouden, extra subsidie in te zetten, financiële tegenvallers achteraf op te vangen en met de organisatie te bekijken welke alternatieve data geschikt zijn?

 

En dit waren onze vragen in 2008:

 

Krachttoer in Reeshof mist doel?

Wijkwethouder Jan Hamming wil in het kader van zijn krachttoer door de Reeshof (donderdag 19 juni) in contact komen met mensen die zich willen inzetten voor de wijk. Hij vraagt zich daarbij af: Waar zijn de wijkbewoners mee bezig en waarom? Waar lopen ze tegenaan? Welke kansen liggen er en hoe kan de gemeente ze daarbij ondersteunen?

De LST vindt het natuurlijk een goede zaak dat de wethouder poolshoogte gaat nemen, maar wil vraagt zich af of de wethouder niet het Reeshofpark wordt ingestuurd op het verkeerde moment. Immers niet op donderdag 19 juni is er iets te doen in het Reeshofpark, maar op wel op zaterdag 28 juni (grootse wijk-barbeque) en zondag 30 juni het ReeshofPlusPodium. En dat waarschijnlijk….. voor het laatst!

Voor het laatst omdat de organisatie (o.a. Stichting Reeshofevenementen) zich niet gesteund voelt door de gemeente. Onder meer omdat zij vindt dat de vereiste vergunningen vaak veel te lang op zich laten wachten. Maar belangrijker is onder meer het veiligheidsaspect. Reeds meerdere jaren op rij geeft de gemeente en politie aa te weinig man/vrouwkracht te hebben om de organisatie bij te staan. Gewezen wordt op de werkdruk in verband met andere evenementen in de stad etc.

De organisatie voelde zich dit jaar al genoodzaakt om de Hollandse Avond te schrappen waar normaliter zo’n 1800 man/vrouw publiek op af komt. Vorig jaar was er na afloop een incidentje waarbij de politie overigens niet optrad!

Gemeente en politie gaven dit jaar aan niet aanwezig te zijn bij de grote barbecue op zaterdag (behalve dan om mee te eten). En ook werd verteld dat men niet blij is met het programma-onderdeel Party Squad, Nederlandstalige rap, waarbij het mogelijk zou zijn dat een groep Antilliaanse jongeren acte de presence gaat geven. (En waarbij de organisatie verantwoordelijk wordt gesteld voor eventuele overlast!) Komende zaterdag wordt ruchtbaarheid gegeven aan de plannen van de Stichting, i.s.m. Twern en Henk Verhoeven van de Kunststichting, om een knallend Koninginnedagfeest te geven in 2009….. maar wellicht is er dan niet meer het kader om daar de schouders onder te zetten.

Samengevat: de mensen (en dat zijn bijna altijd dezelfde) die in de Reeshof de kar moeten trekken, haken wellicht af. En dan is het een hele krachttoer, a hell of a job, om in de Reeshof nog iets vergelijkbaars op poten te zetten.

Deze hele gang van zaken doet ons overigens sterk denken aan die rond Festipet in Udenhout waarbij de vrijwilligersorganisatie uit frustratie dit jaar niets meer organiseert. (omdat overleg met de gemeente uitblijft over o.a. ondersteuning, subsidie, spreiding en afstemming van evenementen in de stad etc!!!)

 

De LST vraagt zich dan ook af:

 

 1. Wat is de stand van zaken in het kader van het noodzakelijke overleg met de organisatie van het straatheater Festipet in Udenhout en het advies van "een externe commissie"?
 2. Gaat uw krachttoer in de wijken bewust voorbij aan bestaande initiatieven
 3. Gaat u alsnog in overleg treden met de organisatie van het Reeshofpluspodium om dit evenement zeker te stellen voor komende jaren.
 4. En wat is uw bijdrage voor deze organisatie op het gebied van

a. organisatorische aard

b financiele aard

c. vanuit de optiek van veiligheid

5. Heeft u inmiddels werk gemaakt van het afstemmen van evenementen in de gemeente op elkaar?

 

Met vriendelijke groeten

LST-fractie Arjen Roos, Hans Smolders, Harrie de Swart, Peter van den Hoven,  Patrick v/d Wijgert

Alle berichten van deze auteur

Reacties

81 reacties op “Weer een evenement minder in de wijken”

 1. chris avatar
  chris

  Niet te geloven. Het is nu al Adje-theater

 2. avatar
  Anoniem

  En bedankt weer geacht college.

 3. Piet Snels avatar
  Piet Snels

  Mooie wijkwethoudert die Hamming

  Partij van de Armoede belooft weer van alles en er komt weer geen klote van uit.
  Wat heb ik de balen van deze situatie.

  Ik was erbij toen Jan den volksverlaaier op het podium stond
  Hij zou er wel voor zorgen dat een dergelijk evenement door bleef gaan.
  Nopes dus,

  de organisatie voelt zich behoorlijk in zijn hemd gezet en die hebben er al jaren voor gezorgd dat we in de reeshof een dergelijk evenement hebben.

  in ieder geval bedankt daarvoor en hoop dat u op uw beslissing terugkomt.

 4. try avatar
  try

  Ach de PVDA steekt liever bakken geld in het gratis verstrekken van heroine aan crimineel tuig, dat ze gewoon schijt hebben aan de eerlijke hardwerkende belastingbetaler is al lang bekend. Beloftes van Hamming kun je met een korrel zout nemen; Pinokkio zou jaloers op zijn neus zijn.

  Ton Rijnen

 5. chris avatar
  chris

  Voor hun eigen feestjes zorgen ze wel: "De organisatie van de T-Parade krijgt de komende jaren structureel 75.000 euro per jaar van de gemeente Tilburg."
  En dat is niet alles. Binnen het stadhuis werken betaalde full time ambtenaren mee aan de T-parade. Kost wat het kost!

 6. repelsteeltje avatar
  repelsteeltje

  Och @Chris toch, we weten toch allemaal dat het de partij van pappen en nathouden is, de multiculturele knuffelpartij partij klinkt rottig en dat bedoel ik er ook niet mee.
  Het gaat zoals het meestal gaat, voor de verkiezingen horen we prachtige beloftes, en er is groot feest als de einduitslag bekend is! Je kent die foto toch nog wel: 'en dan de handjes, de lucht in….', en troost je maar, ik had op mijn leeftijd toen al beter moeten weten, maar ben er ook een paar verkiezingen terug met maat 39 middenin getrapt! En uitgegleden…
  Maar we zijn nooit te oud om (af)te leren, zorg dat je het bij de volgende verkiezingen nog allemaal weet en doe er dan je voordeel mee, niet alleen voor jezelf maar ook in het belang van de (ge)Til(de) burgers.

 7. chris avatar
  chris

  Meerdere evementen zelfs: de wijkbarbeque, recordpoging jumpen, reeshofpluspodium, winterpark reeshof, zeskamp etc

 8. avatar
  Anoniem

  Zo, en nu genoeg geklaagd broeders en zusters, nu gaan we met zijn allen een plan bedenken om deze evenementen weer terug op de kaart te brengen, zijn ze nou helemaal bedonderd?????

  Wie geeft de eerste krachtterm om de aanzet te geven?

 9. arjen avatar
  arjen

  komende maandag kom ik in de commissie maatschappij met een voorstel.

 10. avatar
  Anoniem

  Ben benieuwd Arjen en vol vertrouwen. Toch weer die LST h

 11. wies van wessem avatar
  wies van wessem

  De Dordtse evenknie van tilburgz.nl is ter ziele. De beheerder van het forum schrijft:

  "Het is mooi geweest. Het forum is voorbij, finito, exit, over. Er is een aantal redenen om er mee te stoppen. Ten eerste blijkt hoe langer hoe meer dat slechts een handvol mensen schrijft. Waarom er niet meer mensen meedoen? Misschien wel, zoals al eens is aangegeven, door de manier van reageren van de vaste schrijvers. Bovendien was de sfeer in een aantal berichten om het maar voorzichtig te zeggen niet optimaal.
  Het forum kostte veel werk. Alle reacties werden bekeken, van de ergste taalfouten ontdaan en vaak wat leesbaarder gemaakt (om te voorkomen dat mensen op hun kennis van het Nederlands werden beoordeeld in plaats van op hun ideeen). Rotte appels werden weggeooid. Leuk om te doen, maar het kostte wel veel (vrije!) tijd.
  De lol is er af en dan is er maar

 12. Aldert avatar
  Aldert

  TilburgZ gaat nooit verloren! Maar de sfeer is hier behoorlijk verzuurd; ik kan me voorstellen dat die je niet meer kan boeien, Wies. Raadsleden die – al dan niet – incognito elkaar vliegen proberen af te vangen… het gaat er hier soms zo zielig aan toe. 'Nee, het was ons idee!' 'Nee, het was

 13. wies van wessem avatar
  wies van wessem

  Beste Aldert.

  Ik ben het met je eens: TilburgZ blijft vast en zeker bestaan. Daarvoor komt en staat er hier te veel moois.

  Mijn zorgen betreffen vooral het meer interactieve gedeelte van deze site. De afzeik en afrekenmentaliteit die daar heerst. De voorspelbare reacties. Het gebrek aan humor en relativeringsvermogen.

  Het zijn overigens niet alleen raadsleden die zich daar schuldig aan maken. Lees bijvoorbeeld de reacties op het artikel 'Euroscoop' van Ko & Metverve. Daar krijg je toch jeuk van? Waarom blijven die berichten staan, terwijl ze geen enkele inhoudelijke link hebben met het hoofdartikel?

 14. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  @Aldert

  ik wil er alles aan doen om te proberen het nivo van de discussie op TilburgZ op peil te houden/krijgen. Ik denk dat ons aanstaand initiatief (sorry lezers, blijft nog even tussen Aldert en mij) een stap in de goede richting is.

  Daarnaast blijf ik voorstander van wel degelijk reacties beoordelen op kwaliteit. Het CWL bijvoorbeeld plaats alleen reacties die ze zelf waardevol achten. Helaas wordt op die blog niet zo uitgebreid gediscussieerd, maar het CWL heeft geen moeite kwalitatief slechte reacties te weigeren.

  Andere ideeen?

 15. ruevert avatar
  ruevert

  @ Wies,
  ffe vooraf de laatste reacties hebben niets met het onderwerp te maken.
  Maar dat is nu het leuke van een forum, je weet nooit waar het naar toe gaat. Het is de meest directe vorm van communicatie, waar een ieder zijn (on)terechte opmerkingen kan plaatsen. Een vrijplaats die in ere moet worden gehouden.
  Ik ben het wel mee eens dat de politici teveel vanuit hun partijdiscipline reageren. Maar ik breek daarnaast ook een lans voor de PVDA en LST want zij gaan het "debat" wel aan, de rest zwijgt in alle talen.

  En als het jeukt moet je reageren, dat is nu eenmaal de basis van een interactief proces.

 16. ruevert avatar
  ruevert

  @Tom,
  de vraag is en blijft natuurlijk of het filteren van CWL de discussie niet dood slaat. Chargeren, de draak steken en op het randje van het betamelijke zijn toch een goede bron om een discussie aan te zwengelen en tot nadenken te stemmen.
  "Ik ben Tijl en houdt u een spiegel voor" zou eigenlijk het motto moeten zijn. Niets reguleren, want dat leidt tot polderen en daarna dood in de pot.
  OK, de lappen tekst uit het partijprogamma van de PVDA zijn misschien not done, maar zelfs die vrijheid moet bestaan.

 17. avatar
  Anoniem

  Psssst HEREN, mag deze dame ook ff tussendoor iets vragen?
  Met name aan Tom die schrijft dat op het blog van CWL niet uitgebreid gediscussierd word en geen moeite heeft om kwalitatief slechte reacties te weigeren.
  Wie gaat dan beoordelen of reacties kwalitatief slecht zijn? En waarop baseer je zo'n oordeel? Op spelfouten? Op een inhoudelijke mening waar je het niet mee eens bent?

  Ben het vaak niet eens met allerlei standpunten, maar ben het wel eens met Ruevert dat de PVDA en LST w

 18. arjen avatar
  arjen

  Ik beschouw het maar als een compliment dat de discussie over dit forum onder mijn bijdrage wordt gevoerd.

 19. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  Ik heb even reces gehad maar vind van mezelf dat ik toch ook trouw schrijf en reageer en dat geldt ook voor Veerle en voor Marjolein dus…

  Het is soms wel lastig en ik moet mezelf soms dwingen en dat heeft zeker te maken met de verzuurde reacties en de reacties die ''nergens'' over gaan.Gelukkig wordt er al een tijdje niet meer op man/vrouw geschreven, dat helpt al. Ik hoop van harte dat dit forum wel blijft bestaan, ik vind het mijn plicht om ook via deze wijze te communiceren met mensen in de stad. Tom verdient een compliment voor zijn vasthoudendheid en fantastisch als anderen (Aldert) meewerken deze site levendig en spannend te houden. Blijf reageren en vooral blijf positief!!!

 20. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  @marjo
  dankjewel Marjo, jij ook bedankt voor je permanente bijdragen

  @renee
  wie uitmaakt welke reacties worden geplaatst? Dat doet de columnist zelf. Dat kunnen ze nu al, maar de meeste denken van censuur te worden beticht als ze een reactie weigeren. Ik kan me dat van de politici indenken, ze zitten in een kwetsbare positie wat dat betreft. Toch wil ik het taboe op het niet plaatsen van reacties beslechten, het gaat niet om censuur maar om redactie. Redactie houdt in kwaliteit waarborgen, niet zomaar iedereen alles laten zeggen. Ik denk dat de mensen die hier bloggen best tegen kritiek kunnen, niet iedereen hoeft het feitelijk met ze eens te zijn, het gaat meer om de toon en de intentie van het debat. Blijf een beetje beleefd tegen elkaar, ga inhoudelijk in op het onderwerp van de betreffende blog en berijdt niet voortdurend je eigen stokpaardjes zoals het voordurend zwart maken van andere bloedgroepen.

 21. avatar
  Anoniem

  Ach Tom, dat zwart maken van andere bloedgroepen valt reuze mee als ik zie hoe men in de raadszaal met elkaar omgaat.
  Voor het oog van het kerkvolk he, :).

  Misschien kun je ook emocions toevoegen aan de site om de intentie aan te duiden, just an idea.

  In ieder geval veel succes en duim omhoog voor deze site!

 22. wies van wessem avatar
  wies van wessem

  @ Arjen

  Je hebt gelijk. Ook mijn reactie heeft geen enkele link met jouw artikel. Mijn excuses daarvoor, maar er was nergens anders plaats ๐Ÿ˜‰

  @ Ruevert

  Je hebt het in je reactie over polderen. Als je daarmee bedoelt dat je andermans argumenten, bezwaren en eisen aanhoort, serieus neemt en er inhoudelijk op probeert te reageren, dan ben ik daar juist een groot voorstander van. Liever polderen, dan altijd maar op het randje van het betamelijke balanceren. Als je dan eens een keer chargeert en een verbale muilpeer uitdeelt, dan komt 'ie tenminste ook aan.

  Daarnaast ben ik het met Tom Pijnenburg eens dat een vorm van redactie de kwaliteit van dit forum ten goede zou kunnen komen. Zodat de zaken die hier besproken worden uiteindelijk ook mee gaan tellen in de lokale politiek. Zoals nu de verslaggeving en opinie van de Tilburgse Koerier meetelt en … nou ja, eigenlijk alleen de opinie van de Koerier.

 23. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  @wies

  dank je voor de bijval Wies, ik hoop dat iedereen dit ziet, er begint dus draagvlak te ontstaan voor meer redactie. Oproep dus aan alle bloggers, verwijder de reacties die smakeloos, nutteloos of anderzinds vervelend zijn. Mogelijk dus in de toekomst niet meer direct plaatsen? Eerst wikken en wegen. Het gaat niet om het aantal reacties, maar om de kwaliteit van het debat!!

  Kost alleen wel meer tijd, en tijd is nu net schaars bij de meeste bloggers.
  Automatisch plaatsen is een stuk makkelijker.

  Hoe gaan we dit aanpakken??

 24. arjen avatar
  arjen

  Dit hoeven we niet aan te pakken Tom. Vaste bezoekers van TilburgZ prikken er echt wel door heen./

 25. Aldert avatar
  Aldert

  @ Ren

 26. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  @aldert

  een forum om dit soort zaken te bespreken is een goede suggestie. Chatten vind ik iets voor pubers. Als er nog een volgende versie van TilburgZ komt (lees: als ik de lotto win) dan is een forum zeker iets om te overwegen.

  Groeten,
  Tom

 27. Aldert avatar
  Aldert

  Chatten alleen voor pubers? Waarom?
  Ik heb trouwens nog een suggestie: organiseer een TilburgZ-dag! Een dag die in het teken staat van de dialoog, de discussie en de vrijheid van meningsuiting waarop bloggers, columnisten, lezers en reaguurders elkaar kunnen ontmoeten! Dat is goed voor de onderlinge verstandhouding en het onderlinge begrip. Zo zou ik persoonlijk op zo'n dag dolgraag mijn grote vriend Jules Luijten willen ontmoeten en met hem in discussie gaan over de vraag of ik inderdaad een volksverlakker/CDA-coryfee ben zoals hij beweert (uiteraard niet, maar daar komt hij nog wel achter).
  De datum bij uitstek hiervoor is natuurlijk 6 mei, maar da's natuurlijk niet zo relevant en ik wil me niet te veel verliezen in details.

 28. avatar
  Anoniem

  Chatten is ook een vorm om anoniem te blijven, waarom niet een keer een bijeenkomst? Iedereen die hier regelmatig reageert is welkom. In kaffee Lambiek, een ongedwongen sfeer,….. lijkt me leuk. 6 Mei volgend jaar is inderdaad een goede datum, maar 19 februari as. nog meer, zal me ook maar niet teveel verliezen in details.

 29. avatar
  Anoniem

  o en by the way Tom, wil je graag assisteren om het te organiseren hoor. En weet je wat hier een leuke bijkomstigheid van is? Dat ik er niet voor betaald hoef te worden, noch dat ik er subsidie voor vorder van de gemeente!

 30. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  Ik heb goede ervaringen en relaties met Paradox, daar hebben we enkele jaren geleden ook een TilburgZ avond gehouden en dat ging goed. dan kunnen er ook wat optredentjes plaatsvinden.

  Moet er alleen nog een feest commissie geinstalleerd worden.

  We rekenen natuurlijk ook op een paar politieke debatten tussen lijstbloggers alhier!!!

 31. arjen avatar
  arjen

  Ik gooi liever met modder Tom!

 32. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  @arjen

  nou dat wordt dan de hoofdattractie van de avond, een moddergevecht tussen arjen en laten we zeggen… euh.. wil de tweede politicus voor het moddergevecht zich opgeven?

 33. Aldert avatar
  Aldert

  Niet in een kroeg. Ik zit eerder te denken aan een bijeenkomst in bijvoorbeeld Paradox of Zaal 16 of iets dergelijks met een programma van pakweg maximaal anderhalf uur en daarna een borrel.
  Tom, ik bied me aan voor het voeren van de gesprekjes tijdens de sfeerimpressie die we later op deze site uitzenden. ๐Ÿ˜‰

 34. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  sponsoren kunnen zich ook melden by the way

 35. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte heer Tom, wat neemt u toch vaak leuke initiatieven! Als het mij gegeven is, zal ik op 19 februari, 6 mei of wanneer dan ook z

 36. avatar
  Anoniem

  Waarom weer zo groot?

  Meer down to earth is toch ook ok? begin nou es klein, dan haal je je organisatorisch ook niet zoveel op de hals, Uitreiden het jaar erop kan altijd nog, maar je kan hoog vallen als het nu tegenvalt! Keulen en Aken zijn ook niet in 1 dag gebouwd.
  Grrrr, waarom moeten jullie mannen nou meteen zo groots denken?

  PS heer van Kouwenhoven, u weet toch nog wel wat ik u beloofd had he? U krijgt een gratis lift.

 37. arjen avatar
  arjen

  Voor de zomer heb ik al geborreld in de kroeg geborreld met TilburgZ-etter Tom, Aldert en Paul van Est. De rest (waaronder Louis) ontbrak in alle toonaarden. Misschien is het een idee om in hetzelfde restaurantje af te spreken?
  Zie je nou wel, Renee….niet alle Tilburgse mannen verzuipen in het megalomane geweld van het stadhuis??!!!!

 38. avatar
  Anoniem

  haha Arjen, gelukkig maar. Er zijn uitzonderingen!

  Je schets van TilburgZ-etter, ……….heb een zwak voor ettertjes, altijd weer een mooie uitdaging,……….,om ze op andere gedachten te brengen, haha.
  Van etter tot engel……….

  Welk restaurantje was dat dan Arjen?

 39. arjen avatar
  arjen

  een eethuisje ergens in de armhoefse akkers..lekker dichtbij en dankzij de afwezigheid van louis hoefden we niet naar belgische bierproeverijen

 40. avatar
  Anoniem

  ok Arjen, zal er zijn. Lijkt me leuk!
  Louis ga ik wel ophalen, als die mijn charmes ervaart, zal hij niet anders kunnen dan meekomen, haha.

 41. Aldert avatar
  Aldert

  Hoi Ren

 42. avatar
  Anoniem

  Ff een vraag Aldert, waarom eigenlijk je voorstel van 6 mei? Of mag ik dat niet vragen?

 43. Aldert avatar
  Aldert

  Ren

 44. avatar
  Cees van Raak

  Dan kunnen we dat beter op 19 februari doen, want het leven is belangrijker dan de dood.
  Wat deze datum hiermee te maken heeft, weet jij dan ongetwijfeld ook.
  Ook op die dag hangt bij bij de vlag, of het nou mag of niet!

 45. Aldert avatar
  Aldert

  Het is maar een detail, Ren

 46. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte heer Arjen, wat zegt u toch vaak lelijke dingen over mij! En dat terwijl ik helemaal niets tegen u(w partij) heb! Ik heb n

 47. avatar
  Anoniem

  Jaja heer van Kouwenhoven, die gevulde bierpullen ben ik nog niet vergeten ;).
  Via Arjen Roos kunt u tzt wel mijn mailadres verkrijgen, zodat u kan aangeven waar ik u moet ophalen.

 48. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte mevrouw Ren

 49. avatar
  Anoniem

  afgesproken heer van Kouwenhoven!

 50. chris avatar
  chris

  Het is wel heel gezellig hier.

 51. Aldert avatar
  Aldert

  Mag dat dan niet, Chris? Dit is altijd nog beter dan dat verzuurde gedoe, dat (de reacties onder de columns op) TilburgZ zo kenmerkt.

 52. ruevert avatar
  ruevert

  @tom, http://www.phpbb.nl Gratis forum, provider moet wel php en sql ondersteunen. Half de wereld werkt met dit forum, is dus niet obscuur.

  @Wies,
  waar zijn de tijden van polarisatie gebleven, zoals in de goede oude tijd van den Uyl en Wiegel, toen spatte de politiek alle kanten op. Het polderen van Kok heeft halfslachtige compromissen opgeleverd en een uiterst saaie maatschappij.

  @allen
  Een Belgisch biertje bij Theo lijkt mij een goed plan. Ik neem aan dat het bedoelde etablissement Zomerlust is.(Zit Theo daar eigenlijk nog een paar jaar geleden zou hij zijn passie aan de wilgen hangen)
  Ik stel 11-11-11 voor, tegen die tijd heb ik het polderen wellicht onder de knie en ben salonf

 53. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  @ruevert
  ik ken die scripjes wel, wij zijn bezig een geintegreerd systeem te maken, da's wat anders.

  anyway, bedankt voor het meedenken

 54. Aldert avatar
  Aldert

  Php en sql ondersteunen, scriptjes, ge

 55. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  was iedereen vrij vandaag?

 56. arjen avatar
  arjen

  Tine, wat is dat nu voor een zure reactie. Daar heeft iedereen het hier nu over? Ben je overigens in vorm voor de Tilburg Ten Milies. Je zou meedoen, weet je nog! Je gaat me toch niet vertellen dat ik het enige raadslid bent die meedoet?

 57. ruevert avatar
  ruevert

  @Tom,
  "ik ken die scripjes wel"
  Oeps,
  het meest gebruikte bulletinboard op internet, dat helemaal aan te passen is aan de wensen en eisen van de gebruiker en ook nog gratis is, noem jij een scripje zonder T (van Tilburg).

  Dus gaat je het wiel weer uitvinden, vandaar die zucht naar de winst in de lotto/staatsloterij. Het lijkt mij zinvoller bestaande zaken de integreren in jouw ge

 58. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  het meest gebruikte open source script is daarmee ook het meest kwetsbaar voor misbruik. phpbb is veel te log en lomp

 59. ruevert avatar
  ruevert

  @Tom,
  geen PHP aanhanger, C++, delphi of vb wellicht. Jammer, ik denk dat de toekomst toch bij php ligt, zelfs java zal het niet halen

 60. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  @ruevert
  zeker wel een php aanhanger hoor, ook opensource sympathisant, maar gewoon niet zo'n fan van phpbb (ik heb het wel eens geinstalleerd en besnuffelt).
  Wij werken ook met opensource componenten, maar met een eigen framework er omheen, dan loop je minder in de kijker voor hackers. Een site op een server met een OS cms is wel eens gehackt bij ons. Dat was een kostbaar grapje, sindsdien ben ik wat voorzichtiger.

 61. wies van wessem avatar
  wies van wessem

  @ ruevert

  Waar de tijden van polarisatie zijn gebleven vraag je? Volgens mij zitten we er (weer) midden in en om eerlijk te zijn: mij bevallen deze 'opwindende, polariserende tijden' amper. In elk geval vind ik ze weinig constructief.

  Daarnaast vind ik jouw opvatting over politiek uiterst mager: het moet 'alle kanten op spatten' en compromissen sluiten en het afwegen van belangen zijn – een beetje in de populistische traditie van Geenstijl en Verdonk – bij voorbaat verdacht.

  Terwijl uitgerekend Nederland welvarend is geworden doordat in ons nationale verleden allerlei ideologische en politieke bloedgroepen w

 62. Aldert avatar
  Aldert

  'Was iedereen vrij vandaag?' Wat is dat nou voor opmerking, Tine? Alsof discussies alleen de moeite waard zijn als daarin de zegeningen die we aan de PvdA te danken hebben, aan de orde komen…

 63. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  geintje ๐Ÿ™‚ …..: was iedereen vrij vandaag?

  het blijkt gewoon dat 26 augustus een heel creatieve en inspirerende dag is geweest op tilburgz….helemaal niets mis mee.

 64. ruevert avatar
  ruevert

  @wies
  Polderen is de dood in de pot. Het ontneemt de mensen de mogelijkheid de beste oplossing te vinden. Elke creativiteit wordt doodgeslagen met het vooruitzicht dat er toch een slap aftreksel uit de koker komt. Een paar voorbeelden.

  Je kiest voor de trein of voor de auto. Beide plausibel vanuit de politieke overtuiging die je aanhangt. Wat gebeurt er in het poldermodel; geen van beide komen tot hun optimum.
  We leggen een extra spitsstrook aan maar "vergeten" het te activeren.
  We hebben een hsl lijn maar de treinen kunnen niet de gewenste snelheid halen.

  We hebben de betuwelijn die door het polderen 5 maal zo veel kost, maar die werkt niet goed en is de komdende 100 jaar onrendabel. Terwijl we waterwegen hebben die het achterland zo kunnen bedienen. Maar de grote duwbakken die vereist zijn om dit rendabel te maken, worden niet toegestaan omdat wellicht de vegetatie aan de oevers schade zou kunnen opleveren. Heerlijk dat polderen, het kost een paar centen maar politiek is iedereen tevreden gesteld.

  Dichter bij huis. De Moerenburg, voor de een een onschatbaar natuurgebied, voor de ander een mogelijkgheid om het dorp uit te breiden. We kiezen dus voor de natuur, maar de stdenbouwkundigen in dit dorp pleiten volgens de stepping stone theorie voor bebouwing in het gebied. Heerlijk dat polderen.

  Het plan Blauwe Hoef, seniorenwoningen op een onmogelijke plaats. Midden in de groene mal waar duidelijk voor gekozen is. Maar het is het grondgebied van Hilvarenbeek en op basis van het poldermodel zal het er op een of andere manier wel komen. Of de ontwikkelaar krijgt compensatie, heerlijk het poldermodel.

  Kortom polarisatie is beter omdat het het beste uit de betrokkenen haalt. Je gaat compromisloos voor iets, want je bent er van overtuigd dat het de beste oplossing is

 65. wies van wessem avatar
  wies van wessem

  Beste Ruevert,

  Het probleem van polarisatie zit volgens mij in al je voorbeelden ingebakken.

  Een deel van Nederland kiest voor de trein en een deel voor de auto, zeg je (hoewel daar bijvoorbeeld in mijn geval geen enkele politieke overtuiging achter schuilt. Of ga jij met de auto omdat je politieke voorkeur dat impliceert?).

  Die verschillende groepen in Nederland zul je dus tegemoet moeten komen. Zo is ons representatieve politieke stelsel per slot van rekening ingericht. Dat betekent dat de politiek, rekening houdend met meerdere belangen en voorkeuren, er bijvoorbeeld voor kiest te investeren in treinverbindingen

 66. GroenLinks-lid avatar
  GroenLinks-lid

  Tine, waarom geloof ik jou nou niet als je ineens zegt dat het maar een grapje was…???

 67. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @ruevert.

  Vandaag sttat er vwb de auto als vervoermiddel een buitengewoon lezenswaardig stuk in Trouw onder de kop: 'de echte dikmaker staat voor de deur en heet auto'. (google die titel maar eens)

  als je het daar met mij mee eens over kunt zijn kunnen we subiet stoppen met het gepolder voor nog meer asfalt en stoppen we zonder verder gepalaver geen 4,5 miljard(zoals min. Eurlings voostelt)maar het dubbele daarvan in diverse vormen van OV en bevordering fietsverkeer en stoppen we met asfalteren van het kikkerland.

  Moerenburg blijft – hoofzakelijk -groen. Er is rondom Tilburg – terecht- een groene zone en bij grote uitzondering mag daarin gebouwd worden. Dat geeft tevens aan waardoor binnen de stad waar mogelijk woningen gebouwd moeten worden , de z.g. inbreiding. met alle gevolgen vandien. Hoger bouwen, maar wel met groen kwaliteiten. zie daarvoor het prachtige plan voor Groeseind-Hoefstraat zoals unaniem in de raadsvergadering afgelopen jaar is aangenomen. En het is onvermijdelijk dat je daarbij soms enigszins de hoogte in moet echter niet meer dan zoals we in de raad vooraf hebben afgesproken . (onder de 15 meter)
  Dat is geen polderen: dat is in goed overleg afspraken maken vooraf over wat toelaatbaar is en wat niet en daarnaar handelen.

  Zo voedt je toch ook je kinderen op? Je bespreekt met je partner wat wel of niet door de beugel kan en zo stel je je eisen aan je kids. en daar handel je vervolgens naar.

  Ik begrijp niet goed wat aan dit overleg tussen mensen en zien om tot een concensus te komen nou eigenlijk mis is.

  Compromisloosheid leidt tenslotte tot een heel akelig regime volgens mij. Dan verkeis ik draaien als het nodig is want brengt mensen dichter bij elkaar. Het is nooit zo dat er maar Rn gelijk heeft. We zullen het samen moeten doen.

  Gisteren Verdonk en de Imam gezien bij die Knevel c.s.? Tot het laatst was ik niet zeker wie gelijk had. Wellicht beiden een beetje weinig? conclusie:Wel veel gepolariseer maar heel erg weinig wol om garen van te spinnen.

 68. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @groen linkslid:

  als je niet gelooft dat ik een (okay:toegegeven enigszins schmierend grapje maakte,moet kunnen volgens mij op tilburgz): het zij zo.

  als je maar gelooft dat mijn politieke intenties, integer zijn, dat is veel belangrijker…….

 69. ruevert avatar
  ruevert

  @Wies,
  in theorie heb je helemaal gelijk. Dat zou het nirwana zijn. De realiteit is weerbarstiger. Onder de goede idee

 70. ruevert avatar
  ruevert

  @tine,
  "Moerenburg blijft – hoofzakelijk -groen. Er is rondom Tilburg – terecht- een groene zone en bij grote uitzondering mag daarin gebouwd worden."

  Dat is nou precies wat ik bedoel. Wij nemen een besluit; Moerenburg blijft ongeroerd, maar onmiddellijk worden er dit soort aanvullingen toegevoegd. M.a.w. wat is nu de toezegging van de politiek waard. Of accepteren jullie echt alles wat voorgekauwd door de ambtenaren. Overigens de stepping stone theorie van de stedenbouwkundigen van T. heb ik al in 2001 gehoord. En je weet hoe het werkt met ambtenaren, als het in een notitie staat gaat het zijn eigen leven leiden en blijft het terug komen. Kijk maar naar de nutteloze brug over de Piushaven of de aantasting van de groene mal.
  Daarom dames en heren van de politiek, word eens wakker en haal het mandaat van het bestuur terug waar het hoort.

 71. Starr avatar
  Starr

  Jaa vind ik ook helemaal gelijk jaja..
  echt wel.. UNDUTRWO

 72. ruevert avatar
  ruevert

  @Wies,
  "Of ga jij met de auto omdat je politieke voorkeur dat impliceert?). "
  Ik heb geen auto en ben apolitiek. RaRa wie ben ik
  Leuke woordgrapje(duyvendak)

 73. ruevert avatar
  ruevert

  @ wies+tine,
  s.v.p. ik zit nog steeds op een visie/antwoord te wachten op mijn voorzetjes. En niet herhalen van voorgekauwde parijstandpunten maar een adequate respons. Bij voorbeeld over het onderwerp Moerenburg

 74. ruevert avatar
  ruevert

  Op herhaling dus.
  Het valt mij wel op dat jullie er als de kippen bij zijn om te reageren op een politiek collega. Is het kiezersvolk te min om daar tijd aan te besteden?

 75. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @ruevert

  nee, kiezers staan altijd voorop.
  echter:
  1. ik heb naast mijn raadswerk (en dat is heel druk op dit moment) gewoon net als ieder ander ook gewoon mijn werk te doen
  2.ik laat me door niemand dwingen om op stel en sprong te reageren,ik bepaal zelf wanneer, hoe, waarop en waar ik reageer.

 76. avatar
  Anoniem

  Tom, hoe staat het met de feestcommissie of dacht je er onderuit te kunnen komen, haha?

  @Tine, je had misschien ook kunnen zeggen: Wil je graag antwoord geven maar kom er later op terug, dan had die arme ruevert niet zo lang moeten wachten. Is toch een potentiele kiezer he ;):D

 77. ruevert avatar
  ruevert

  @renee,
  helaas weet ik mijn plaats nu als simpel voetvolk. Ik zal dus volgens een oude Tilburgse traditie, waarvan ik dacht dat die al niet meer bestond sinds de zeventiger jaren van de vorige eeuw, als een gedwee

 78. wies van wessem avatar
  wies van wessem

  Beste Ruevert,

  Ik heb mijn punt al gemaakt: net zoals problemen pas problemen zijn als mensen ze als zodanig ervaren, zijn de beste oplossingen slechts de beste oplossingen als ze in iemands politiek perspectief, wereldbeeld, ideologische overtuiging, of hoe je het ook wilt noemen, passen.

  Ik laat me dus a) jouw problemen niet aanpraten en heb dus ook b) geen interesse in jouw oplossingen.

 79. ruevert avatar
  ruevert

  zo zie ja maar weer, polderen mag maar wel volgens strikte regels en per definitie geen afwijkende idee

 80. arjen avatar
  arjen

  @ wies: zegt b) geen interesse in jouw oplossingen.
  Komt een beetje gesloten over. Moeten we geen interesse hebben in de problemen van de burgers?

 81. arjen avatar
  arjen

  Ik blijf maar reacties krijgen op dit thema. Waaronder onderstaande mail:

  Beste Mensen,

  Ik betreur het ten zeerste dat Ingrid met deze aktiviteiten stopt.
  Het zal een enorm gemis voor de wijk zijn.
  Met name Ingrid heeft onze wijk aanzien gegevens binnen de hele stad.

  Mede door haar konden we trots zijn op onze wijk.

  Erg treurig, en een zwaar gemis.

  Ren