Geplaatst

Weer geheimen op straat

Vanmorgen kreeg ik een berichtje van Hans Smolders dat ik de lezers van TilburgZ niet wil onthouden:

"Goede morgen, er zijn geheime stukken over het Adje-theater bij het Brabants Dagblad terecht gekomen. Door dit geldverslindende Adje theater is amper 2 weken geleden het College van Tilburg gevallen.

Amper 2 weken na de val is er zelfs al een nieuw College, waarbij SP en VVD zijn aangeschoven en wil men gezamelijk vrolijk verder gaan met deze onverantwoordelijke geldsmijterij, maar dan nu wel met de eerdere felle tegenstanders van dit plan, SP en VVD.

Beide waren 3weken geleden nog samen met de Lijst Smolders faliekant tegen dit Adje-theater en de de onderliggende stukken zijn nog steeds hetzelfde?? Aan de ene kant pompt de gemeente 7,5 miljoen euro (+ de tegenvallers zoals o.a. asbestsanering) in dat Miditheater en aan de andere kant zuigen de vijf startende ondernemers, vrienden van Adje, er een jaarsalaris uit van 60.000 euro de man. Daarbovenop weet geen mens wat Adje zelf pakt aan managementvergoeding/programmakosten/salaris??

Ook accountantskantoor ABBAB speelt een dubbelrol. Hoe is het mogelijk dat de gemeente Tilburg zoveel geld steekt in de side-kick van Paul de Leeuw en wil men hem gaan gebruiken als uithangbord voor Tilburg. Wij van de LST vinden dit alles zeer schadelijk voor onze stad
en spreken eerder over imagoschade!! Er moet haast wel een aap op zolder zitten!!"

Alle berichten van deze auteur

Reacties

119 reacties op “Weer geheimen op straat”

 1. chris avatar
  chris

  Wat een soap! Ik begrijp niet dat die nieuwe wethouders hier hun naam aan willen binden. Wat een start!

 2. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  Wie is de mol?

 3. chris avatar
  chris

  Zo kenden we Joost M

 4. julesluijten avatar
  julesluijten

  Als ik het nieuws van de afgelopen maand in de krant goed begrepen heb, zouden ook het CDA en de LST het Adje-theater geslikt hebben, als ze maar mee mochten "regeren". Het is heel makkelijk om dit achteraf te ontkennen, maar die geruchtenmachine draait nu eenmaal.

 5. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Volgens mij is de vraag wie de stukken gelekt heeft veel interessanter…

 6. jaques avatar
  jaques

  Een politieagent kost 75.000 per jaar, en we weten allemaal dat die geen vetpot overhoudt. Die 60.000 uit dit stukje hierboven zijn een beetje een suffe 'onthulling' dus…

 7. arjen avatar
  arjen

  Een werkplek van een agent zal je bedoelen, Jaques. Enig idee wat een gemiddelde startende ondernemer verdient? Daar moet je hier vanuit gaan!

 8. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Beste Arjen,

  Jullie moeten als jullie voor de zoveelste keer weer naar de pers lekken, wel goed lekken!!!!

  Het kantoor het ABAB, en volgens mij, en dat zou jij als ondernemer moeten weten, geeft een accountant een onafhankelijke verklaring af. Of laat jij je boekhouding en accountantscheck bij twee verschillende kantoren doen? Dan zie ik daarvan graag de stukken hier op het web.

  Vind het wel jammer dat jij samen met de rest van de LST een soort kruistocht tegen van Bavel en consorten zijn begonnen. Jammer dat jullie via die manier proberen te scoren. Echt te laag… Concept MIDI bevat veel meer dan voorstellingen van Adje, maar dat lijkt niet tot jullie door te dringen. Jammer, jammer, jammer…

 9. arjen avatar
  arjen

  @ Betrokken Tilburger
  Je laat natuurlijk normaal gesproken, niet door hetzelfde accountantskantoor dat het bedrijfsplan heeft geleverd, een verklaring afgeven.
  We zijn bovendien niet bezig met een kruistocht tegen Adje. Dat doet ie zelf wel. Weet je nog die film die niet doorgaat… omdat de regisseur en producent weinig vertrouwen hebben??????
  Verder wensen we Adje veel succes, maar niet op onze kosten.

 10. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Arjen,

  jij als ondernemer laat je jaarstukken dus ook opmaken bij kantoor A. en het dan checken door kantoor B. ? Wat jullie doen is dus de onafhankelijkheid van een registeraccountant ter discussie stellen? Vind het nogal wat…

  En die geruchten over de film, weet niet wat daar waar van is. Geloof dat Paul de Leeuw de filmmakers in zijn show boeven noemde. Ook Albert Verlinde gaf in Boulevard aan dat het wel raar was…er was niet eens een contract. Maar ja, dat past weer niet in jullie straatje, en dat zie je dan ook niet op de site van de LST. Geloof niet dat jullie als policiti iets met die film van doen hebben. We gaan toch het verleden van Hans S. ook niet onder de loep nemen????

  Waar is bijvoorbeeld het stuk in de Volkskrant over Adje? Was volgens mij een gewogen artikel, alleen kreeg daar "ons Hans" enige kritiek, met als gevolg dat er nergens wat te vinden is. Houd toch eens op met die makkelijke stemmingmakerij, en ga eens in op de inhoud.

  Mis dat echt bij jullie rond dit dossier!

 11. arjen avatar
  arjen

  Dat gezeur over 'inhoud' is 'zo langzamerhand zeer lachwekkend. Betrokken Tilburger zou eens op de inhoud moeten ingaan en hier concluderen dat al die zogenaamde partners (gevraagd naar hun eventuele samenwerking met het Midi-theater) uit het onderwijsveld niet verder komen dan schamele toezeggingen als:
  "Ach. ja"
  "Misschien"
  "Ooit wel"
  "Misschien bij een examenfeestje"
  "Daar moeten we eens over nadenken"

 12. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Arjen,

  Heb ondernemers vorige week nog gesproken en alle plannen gelezen… wat je hierboven zegt is volgens mij niet waar… In de verklaringen die ondernemers nu hebben staat heel duidelijk dat o.a. UvT, Fontys en ROC structureel ruimtes willen gaan huren.

  En zeg nou zelf Arjen, hoe konden ondernemers nu al contracten sluiten? Ze wisten niet eens of ze het pand zouden krijgen. Beetje raar om je dan al ergens aan te verbinden. Zou jij ook niet doen toch???

  Maar goed, de LST is gewoon tegen en zoekt er alles bij… We schieten van ABAB, naar de film en nu zijn de contracten met onderwijs weer bagger…

  Echt Arjen, volgens mij ben je echt geen kwaad persoon, maar zoek een andere partij… Waar inhoud voor het schreeuwen staat. Of lees en verdiep je in de stukken. (zonder ze gelijk dan weer op straat te gooien, want da's ook weer niet netjes!)

  Want de zinnen die hierboven staan heb ik nergens gelezen…

 13. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  En ik mis je reactie waarom een screenshot over een film van Adje wel op jullie site staat… Maar een artikel uit de volkskrant over Adje nergens te vinden is…. Zet het er dan even bij… Mocht je het niet kunnen vinden: http://www.volkskrant.nl/binnenland/article529410.

 14. arjen avatar
  arjen

  @ Betrokken Tilburger
  Die link werkt niet meer. Via de digitale Volkskrant kwam ik ondermeer de volgende 2 tegen.
  Speelfilm met Adje afgeblazen
  ANP
  gepubliceerd op 18 april 2008 19:32, bijgewerkt op 19:32
  AMSTERDAM – De speelfilm waarin Adje de hoofdrol zou spelen, is afgeblazen. Producent Dave Schram van Shooting Star Filmcompany wil niet langer samenwerken met Arijan van Bavel, die de sullige rechterhand speelt van Paul de Leeuw.

 15. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  begrijp je niet Arjen,

  waar staat:

  "Ach. ja"
  "Misschien"
  "Ooit wel"
  "Misschien bij een examenfeestje"
  "Daar moeten we eens over nadenken"

  En waarom staat het bewuste artikel niet op de LST site ???

 16. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  werkt hier niet op de site… volskrant, zoeken en dan artikel "Adje-theater is

 17. arjen avatar
  arjen

  @ Betrokken Tilburger
  Een deel van dat artikel 'Adje is 10x meer dan Adje' heb ik hier boven dus geplaatst. Het is om technische reden niet mogelijk hier op TilburgZ om het compleet te plaatsen. Daarom maar een deel waarnaar jij verwijst: waar Hans zgn kritiek zou krijgen.
  Natuurlijk is het mij bekend dat het niet alleen om Adje gaat. Ik noemde hier dus al die onderwijsinstellingen. Te denken valt ook aan Omroep Brabant enzo. So What? Daar zijn we er nog niet mee. In het hele verhaal zit sowieso een financieel gat, een dubieuze kwalteit qua management en ervaring, een Adje Revue die op dit moment bij lange na geen volle zalen trekt. Enzovoorts.
  Die zinnetjes komen uit officiele raadstukken. Van wanneer? Daar moet ik je op dit moment het antwoord schuldig blijven.

 18. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Arjen,

  Onderbouw voor mij met feiten:

  – financieel gat??? Welk gat? Er is toch accountantsverklaring?

  – dubieuze kwaliteit qua management? Ken jij de ondernemers? Waar basseer je dit op?

  – Adje Revue die bij lange na geen volle zalen trek? Heeft LST ook al inzage in verkopen van de ondernemer? Denk het niet, anders had dat ook wel in Brabants Dagblad gestaan…

 19. arjen avatar
  arjen

  Arjen,

  Onderbouw voor mij met feiten:

  – financieel gat??? Welk gat? Er is toch accountantsverklaring?
  ABAB gaat zichzelf dus niet tegenspreken. Het college gaat uit van een co-fnanciering van 2.5 miljoen EN NOEMT VERVOLGENS GEEN NAMEN. 2.5 miljoen is nog steeds geen 7.5 miljoen. Die 0.3 van de Bonheur Groep betreft slechts de horeca.

  – dubieuze kwaliteit qua management? Ken jij de ondernemers? Waar basseer je dit op?
  Nee, Betrokken Ondernemer. Redeneer 180 graden anders. KEN JIJ DIE GASTEN ALS ONDERNEMER? Nee want ze hebben nog nooit iets bedrijfsmatigs ondernomen en al helemaal niet in deze grootte. Gewetensvraag aan jou: zouden deze jongelui met een dergelijk plan groen licht krijgen bij een commerciele bank?

  – Adje Revue die bij lange na geen volle zalen trek? Heeft LST ook al inzage in verkopen van de ondernemer? Denk het niet, anders had dat ook wel in Brabants Dagblad gestaan…
  UIT EIGEN ONDERZOEK IN DEN LANDE blijkt dat er weinig animo is voor de huidige revue. En dan is het ook nog een rondreizend gezelschap. Denk je n echt dat het beter gaat al Adje avond na avond o dezelfde plek in hetzelfde theater optreedt?

 20. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Arjen,

  Volgende vraag…

  – Eigen onderzoek in den lande? Waar dan?

  – Commercieele bank… Is de Rabobank van, nota bene, onze eigen Maarten van den Tillaart geen commercieele bank? Zij hebben toch bankgarantie afgegeven begreep ik uit de krant? Geven ze ook niet, als het geld er niet is, toch?

  – Ik ken de ondernemers ook niet, maar begrijp wel van van Bavel dat hij bedrijf runt dat op veel meer loopt dan op Adje. Maar ja, alleen Adje is natuurlijk wel veel makkelijker schieten voor jullie. Dat je de vraag omkeert is precies het verschil in opstelling tussen denken in mogelijkheden, net als helaas opgestapte wethouder Janssen, of erg behoudend, denken in gevaren, zoals de helaas zitten blijvende CDA fractie.

  Maar Arjen, als je de stukken leest… is het toch precies hetzelfde als bij Willem II. Een nieuw stadion, maar verzeker jij mij dat ze altijd blijven scoren? Maar ja, tegen Willem II zullen jullie je niet keren, omdat je dan impopulistisch bent…

 21. arjen avatar
  arjen

  Over die bankgarantie… We spreken nu niet over een normale situatie. Het is nu immers een lokale overheid die er miljoenen in pompt. Dan loop je weinig risico als bank.

  Ik vind het erg plezierig om te discussieren, maar het wordt wel heel moeilijk met een tegenstander die alle kanten op vliegt. Eerst schrijf je hier: " Heb ondernemers vorige week nog gesproken. " En later schrijf je: "Ik ken de ondernemers ook niet"
  Komt het door de zon, beste Betrokken Tilburger?

 22. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Arjen, ik geef aan dat ik initiatiefnemers over het plan heb gesproken. Kennen is heel wat anders… Het lijken mij drie heel capabele mensen, die enorm hun nek uitsteken voor dit project! (bijna net zoveel als Hans om het tegen te houden)

  Maar Arjen, geef dan aan wat wel een goede bankgarantie was geweest volgens jou. Want eerst hebben we geen bankgarantie van commercieele bank,dan wel, maar dan is het weer veel te makkelijk te verkrijgen. Jullie zijn nu toch vrienden met CDA?? Moet je Maarten van den Tillaart eens vragen wat een bankgarantie bij de Rabobank inhoud? En of je die echt zo makkelijk krijgt…

  En de zon schijnt heerlijk Arjen, zeker hier in mijn heerlijke tuintje!

 23. arjen avatar
  arjen

  Ik ga ook maar eens naar mijn tuin. Ik zal Maarten vd Tillaart er eens op aanspreken. Houdoe.

 24. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Arjen, rust lekker uit.

  Leg dan, als je terug bent uit de zon uit wat nu je probleem is: (maak maar keuze)

  a) Ondernemers hebben bankgarantie van de Rabobank.

  Quote Arjen Roos: "zouden deze jongelui met een dergelijk plan groen licht krijgen bij een commerciele bank?" Arjen Roos wekt suggestie dat Rabobank geen commerciele bank is? (en dan niet komen dat het corporatie is)

  b) De LST vind een bankgarantie uberhaupt een formaliteit en verder voegt het niets toe.

  c)De LST begrijpt idee van huur-verhuurder niet.

  Gemeente verhuurt het pand, met contract aan Adje en companen. Enigste wat gemeente dan toch zou willen is huurpenningen terug???

  De quote van Arjen Roos "Over die bankgarantie… We spreken nu niet over een normale situatie. Het is nu immers een lokale overheid die er miljoenen in pompt. Dan loop je weinig risico als bank." Slaat kant nog wal. Bankgarantie beslaat immers de relatie huurder/verhuurder.

  d) De LST ziet MIDI liever veranderen in appartementencomplex, want hoe dan ook, ze zullen altijd tegen blijven.

  En ik hoop echt Arjen dat je het verschil tussen Willem II en MIDI nog eens wilt uitleggen…

  En verder hoop ik Arjen dat je in je tuintje hebt genoten van de zon!!!

 25. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  Het artikel waar Betrokken Tilburger en Arjan naar op zoek zijn heeft Theo Ilburg op zijn website staan:
  http://www.theoilburg.nl/index.php?optio ik ben erg benieuwd naar hoe Arjan de 13 miljoen die de gemeente Tilburg enkele jaren geleden betaalde aan een armlastig WillemII wel akkoord vindt (en er nu zelfs nog een schep bovenop met de vraag voor een nieuw stadion voor een club die op het nippertje niet gedegradeerd is) en als het om cultuur (ook al is het hier een vorm van laagdrempelig theater,cultuur kent vele soorten, voetbal is er ook een van, maar dan anders) gaat een dergelijke investering (aankoop en verbouwing pand) kennelijk niet door de gemeente mag worden gemaakt.

 26. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Tine, je slaat spijker op zijn kop!

 27. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  En Arjen ligt maar in zijn tuin… haha… ben erg benieuwd naar zijn reactie…

 28. arjen avatar
  arjen

  @ Betrokken tilburger
  Je moet nu echt even onder de zon uit BT. Zoek een plaatsje in de schaduw.

  a) Ondernemers hebben bankgarantie van de Rabobank.

  Quote Arjen Roos: "zouden deze jongelui met een dergelijk plan groen licht krijgen bij een commerciele bank?" BT: Arjen Roos wekt suggestie dat Rabobank geen commerciele bank is? (en dan niet komen dat het corporatie is)

  Die suggestie heb ik nergens gewekt

  Quote Betrokken Tilburger: " b) De LST vind een bankgarantie uberhaupt een formaliteit en verder voegt het niets toe.

  Zoals BT misschien zou kunnen weten krijgen de Adjes een forse korting op de huur. Ergo: het wordt steeds makkelijker om ergens garant voor te staan. Het college lapt overigens toch wel bij als het mis gaat.

  Quote Betrokken Tilburger:::c)De LST begrijpt idee van huur-verhuurder niet.

  Het niet-markt-conform verhuren van zogenaamde ateliers en broeinesten van cultuur is inderdaad moeilijk uit te leggen aan de stad.

  Gemeente verhuurt het pand, met contract aan Adje en companen. Enigste wat gemeente dan toch zou willen is huurpenningen terug???
  Ja en??? Dat is nu juist het probleem met legezalen-huurders

  Quote Betrokken Tilburger: " De quote van Arjen Roos "Over die bankgarantie… We spreken nu niet over een normale situatie. Het is nu immers een lokale overheid die er miljoenen in pompt. Dan loop je weinig risico als bank." Slaat kant nog wal. Bankgarantie beslaat immers de relatie huurder/verhuurder."
  Zie boven:Z" Zoals BT misschien zou kunnen weten krijgen de Adjes een forse korting op de huur. Ergo: het wordt steeds makkelijker om ergens garant voor te staan. Het college lapt overigens toch wel bij als het mis gaat."

  d) De LST ziet MIDI liever veranderen in appartementencomplex, want hoe dan ook, ze zullen altijd tegen blijven.
  Er is door vorige colleges al zoveel gesloopt en aan spuuglelijke gebouwen neergeplempt (zoals recent nog de MustSee), het pand van het uitzendbureau etc en een appartementencomplex dat behoud van het lelijke Midi-pand niet perse had gehoeven (is wel sympathiek, maar dan graag met serieuze bestemmingen en huurders)

  Quote Betrokken Tilburger en partijgenoot vd Weyer: En ik hoop echt Arjen dat je het verschil tussen Willem II en MIDI nog eens wilt uitleggen…
  Moet ik hier echt het verschil uitleggen…..tussen Willem II (alleen al de naam al) , honderden jaren naam en traditie….. tienduizenden bezoekers versus ' cultuur' bagger voor lege zalen (zie Concertzaal)??????????? Ga ik niet meer doen. Jullie twee moeten echt uit de zon. En blijven drinken tegen uitdroging! Prettige avond.

 29. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  brrrrrrrrrrrrrrrr.

  Arjen is boos geloof ik….

  a. ik had vandaag helaas geen ijd om in de zon te zitten (en morgen ook niet) dus dat komt wel goed in het weekend
  .
  b. ik weet helemaal niet of betrokken tilburger aan een of andere parij is gelieerd.

  c.
  Willem II gun ik het allerbeste. Het was de PvdA die in de discusiie destijds de extra kreditering over de streep wist te trekken anders was er geen meerderheid geweest.

  d. dat WII al tig jaren bestaat zegt mij niets over de kealiteit en daarmee legitimiteit van overheidssteun.

  e. cultuurbagger? waar heb je het over? wat zijn dat nu weer voor speculaties voor een stad waar het hele land op afkomt vanwege de cultuur. met topattracties als Festival Mundial, 013 waar de NS speciale treinreizen voor organiseert, Paradox enz. enz.met een fantastisch podium als de Nieuwe Vorst, een geweldige Concertzaal (die overigens minder leeg zou staan als je er zelf ook eens gebruik van zou maken, kun je gelijk zien hoe de publieke waardering ervoor is.)

  en ook voor jou een mooie culturele avond….

 30. arjen avatar
  arjen

  Ik moet vandaag veel uitleggen blijkbaar. Met cultuur "bagger" bedoel ik natuurlijk niet 013, Festival Mundial, Paradox etc. Vreemd Tine dat juist jij die link legt.
  En… ik kom vaak zat in de Schouwburg en Concertzaal.
  Ik heb t over bijv Adje of goudgeverfde bomen, paars gespoten straten etc.

 31. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @ Arjen,
  'Adje of goudgeverfde bomen, paars gespoten straten'

  ook ik schijn nog wat uitleg te moeten geven:

  de boom in Moerenburg is niet geverfd maar bekleed met zuiver bladgoud en heet niet voor niets het Juweel van Moerenburg.Het is een bijzonder werk van Marieke Hurkens die in Tilburg bekend werd met haar bijzondere Flexveld, een rondreizende sport- en speelplek dat in 2005 begon en dat zo in de smaak van de kids viel dat die er spontaan een handtekeningenactie over begon om deze te behouden.Dankzij de PvdA is dat gelukt. lees meer hierover op:
  http://www.kunstbuitenbinnentilburg.nl/scri Telexstraat was niet paars maar blauw geschilderd en was een tijdelijk kunstwerk waar heel de straat heel blij mee was zo heb ik me laten vertellen.Want kunstenares Jessica Diamond uit New York haakt voor Public Image in op de geschiedenis van Tilburg. Voor haar werk

 32. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @ Arjen :nog eea over het 'Juweel van Moerenburg', de boom die voor een laatste keer mag schitteren in het landschap en naar ik hoop ook tot jouw genoegen en plezier en dat van onze collega vd TVP. (advies:geniet een beetje van wat je ziet en meemaakt, het leven is maar kort en het wordt er z

 33. arjen avatar
  arjen

  Berken zijn niet zo uniek in Brabant dat ze na hun dood goud gespoten moeten worden. Maar als de PvdA daar geld voor over heeft, moet ik misschien een verzoeklijstje in Tine's sok plaatsen.

 34. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  goed lezen Arjan: er wordt niet gespoten, ik ben tegen alle vormen van spuiten: tegen gif, graffiti en drugs. en de boom wordt bekleed met een mantel van goud.

 35. arjen avatar
  arjen

  Goed lezen Tine, de naam is Arjen, NIET Arjan.

 36. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Beste, lieve Arjen,

  Niet zo opgefokt worden… Dat doet je fractievoorzitter wel, jij bent volgens mij iets normaler!

  "Moet ik hier echt het verschil uitleggen…..tussen Willem II (alleen al de naam al) , honderden jaren naam en traditie….. tienduizenden bezoekers versus ' cultuur' bagger voor lege zalen (zie Concertzaal)??????????? Ga ik niet meer doen. Jullie twee moeten echt uit de zon.

  Volgens mij is juist de boodschap van "de Adjes" dat de mensen die nu schouwburg en concertzaal laten liggen, maar er juist alleen zitten met Tilburgse Revue, ook een avond vermaak te bieden. Ondernemers krijgen geen structurele subsidie, dus denk je nu echt dat zij het zich kunnen veroorloven om lege zalen te hebben?

  Nu ook nog Guus van Hove zich aan het project verbind, moet het voor de LST toch helemaal duidelijk zijn dat "de Adjes" niet gaan voor het gesubsidieerde circuit, maar ook de koers 013 gaan varen. Een stel ervaren, commercieele mannen van de Bonheurgroep erbij, en de tent gaat denk ik draaien als een kiet.

  En Arjen, investeer dan vooral met de LST lekker miljoenen in Willem II! Hebben jullie in ieder geval niet de bevolking tegen je… Maar leg dan straks eens uit waarom jullie zoveel GEMEENSCHAPSGELD aan een club die mogelijk in de 1e divisie gaat spelen doneren. (trouwens honderden jaren? Opgericht in 1896…?? )

  Ik ben als afsluiter geen partijgenoot van Tine! Maar vind wel dat je als stad lef moet hebben! Dat heeft wethouder Janssen samen met "de Adjes" getoond. Dat je het er dan niet mee eens bent, kan ook nog, daarom zijn we gelukkig democratie! Maar het onder de gordel zwart maken, met eenzijdige, onvolledige, gekleurde communicatie vind ik echt enorm laag.
  En Arjen, heb dat al vaker gezegd, is volgens mij niet jouw stijl, maar ik zou toch de fractievoorzitter van de LST er op aanspreken!

  Succes en geniet wederom van het mooie weer!

 37. Wereldburger avatar
  Wereldburger

  "Impopulistisch" is wel het mooiste nieuwe woord dat ik in jaren gelezen heb. Waarvoor dank. Hier kunnen wij wel iets mee, met een SP die in Tilburg vuile handen mag gaan maken.

 38. julesluijten avatar
  julesluijten

  Hahaha, moeilijk h

 39. julesluijten avatar
  julesluijten

  Willem II is voor mij net als de Midi een commercieel bedrijf. Dat moet dus presteren en dat doet het niet. Willem II heeft al overheidssteun gehad, we kunnen niet aan de gang blijven! Eerst een shirtsponsor en betere prestaties en dat hangt niet af van een verbouwing van het stadion, kijk maar naar NAC.

 40. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Arjen,

  Misschien is het dan, bovenstaande in ogenschouw nemend toch goed dat je hier toch even het verschil tussen Willem II en MIDI uitlegt…

 41. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  @ Arjen

  En wat mij betreft blijf je in de politiek hoor! Je moet alleen die fractievoorzitter van jullie een beetje kalmeren!

 42. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Arjen,

  Wat blijft het stil, toch niet te lang in de zon gezeten?

 43. Wereldburger avatar
  Wereldburger

  Wat op straat ligt is per definitie niet geheim. Al gaat het te ver om hiervan het DNA te gaan openbaren.

 44. avatar
  Anoniem

  Heb gelzen dat het adje-theater er toch komt,………..

  Beste Arjian van Bavel, bij deze: Neem Jules aub aan, hij zou een uitstekende aanvulling zijn in dit volkse, platte vermaak.

 45. arjen avatar
  arjen

  We worden het hier blijkbaar niet eens. Betrokken Tilburger bedankt voor je bijdrage, Jules…..ga toch inderdaad eens solliciteren bij Adje. Het was overigens prachtig weer.

 46. julesluijten avatar
  julesluijten

  Arjen, ik zag gisteravond bij de ABN-AMRO op de Heuvel een man met een zwarte bivakmuts. Het zag er nogal verdacht uit! Wat levert deze melding mij op?

 47. arjen avatar
  arjen

  @ julesluijten geplaatst: 09-05-2008

  Arjen, ik zag gisteravond bij de ABN-AMRO op de Heuvel een man met een zwarte bivakmuts. Het zag er nogal verdacht uit! Wat levert deze melding mij op?

  Echt een bijdrage op TilburgZ om in te lijsten, Jules. Wat heerlijk dat ik je toch zo inspireer.

 48. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Beste Arjen,

  Ik daag je echt uit, om als LST-er op de inhoud in te gaan. Leg mij en de andere bloggers uit wat het verschil tussen MIDI/Adje en Willem II is. Zet nou 1x de LST gedachte van alleen maar schreeuwen opzij, en ga in op de inhoud…

  En vergeet vooral ook niet te genieten van het weer…

 49. arjen avatar
  arjen

  Het is eigenlijk te mooi weer om in herhalingen te vallen, maar ik lever nu eenmaal graag positieve constructieve bijdragen. En dat nog wel op verzoek:

  Enige verschillen zijn tussen Willem II en Adje:

  Willem II trekt in 1 wedstrijd meer publiek dan Adje in 1 jaar of langer

  Willem II heeft historie en een link naar Tilburgs roemrijke historie onder koning Willem II terwijl Adje geen historie heeft, niet roemrijk is en van zeer snel voorbijgaande aard zal zijn

  Willem II is ooit landskampioen geweest, Adje nooit

  Willem II speelt op een platform dat miljoenen kijkers op TV trekt, Adje speelt voor halfvolle (of erger) zalen

  Willem II is een spil voor het bedrijfsleven, Adje voor eendagsvliegen

  Dat was weer wat inhoud, he BT?

 50. julesluijten avatar
  julesluijten

  Arjen, even serieus, hoe kom ik aan mijn geld? Uit jullie partijkas? Oh nee, die hebben jullie niet natuurlijk als politieke beweging!

 51. arjen avatar
  arjen

  Jules, toch.. je weet toch dat wij onze raadsvergoeding is de partijkas storten ter financierig van goede doelen in de stad. Wat doe jij met je vergoeding?

 52. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  @ Arjen

  Willem II trekt in 1 wedstrijd meer publiek dan Adje in 1 jaar of langer.

  Arjen, 14.700 zal MIDI Theater echt wel weten te trekken. Zoals je eerder aangaf is MIDI breder dan Adje. Kijk alleen al naar het cabaret bezoek in Tilburg… 45.000 mensen zouden er makkelijk naar toe moeten komen.

  Willem II heeft historie en een link naar Tilburgs roemrijke historie onder koning Willem II terwijl Adje geen historie heeft, niet roemrijk is en van zeer snel voorbijgaande aard zal zijn

  Arjen, ik wil ook wel eens onderzoek doen naar deze stelling in het Willem II stadion… Denk dat niemand van de mensen in het stadion daarom naar Willem II komt, maar goed, denk dat jij dat ook zelf onderzocht hebt.

  De quote "en van zeer snel voorbijgaande aard zal zijn" is mijns inziens een mening.

  Wil ook graag je reactie op stuk uit BD van (05-04):

  "De kans op deelname aan de play-offs is flink vergroot. Voor Willem II namen de degradatiezorgen toe. De ploeg bleef in de onderste drie."

  Doet mij denken aan een quote van de heer A.R., raadslid van de LST uit Tilburg " "en van zeer snel voorbijgaande aard zal zijn" "

  Willem II is ooit landskampioen geweest, Adje nooit.

  De laatste keer landskampioen was in 1955… Arjen, misschien moet je Nell Schoemakers eens vragen, maar beweer nou niet dat het succes van Willem II alom bewezen is.

  Willem II speelt op een platform dat miljoenen kijkers op TV trekt, Adje speelt voor halfvolle (of erger) zalen

  Volgens mij heeft Adje ook een platform, namelijk MooiWeerdeLeeuw!, waar ook miljoenen naar kijken. In dit programma werd ook nog naar jullie politiek leider verwezen, maar helaas ontbreekt dat ook op jullie site…. Ook de aanwezigheid van omroepen geven dit platoform aan het MIDI Theater. Ik ben trouwens erg benieuwd wie jouw bron is dat Adje in lege zalen speelt, ik hoorde vanuit andere hoeken andere signalen!

  Willem II is een spil voor het bedrijfsleven, Adje voor eendagsvliegen.

  Adje kan een spil zijn voor het onderwijs, getuige insprekers in de commissievergadering??? En was ook niet Ericsson aanwezig, om het belang van MIDI toe te lichten? Ik zou eens gaan kijken naar wat MTV in Amsterdam heeft gedaan op het NDSM werf.

  Ik wacht je reactie graag af…. en vooral blijven genieten van het weer!

 53. arjen avatar
  arjen

  @ Betrokken Tilburger
  Kijk alleen al naar het cabaret bezoek in Tilburg… 45.000 mensen

  Adje is toch geen cabaret? volgens mij is dat ook een mening.

  Willem II heeft historie en een link naar Tilburgs roemrijke historie onder koning Willem II terwijl Adje geen historie heeft, niet roemrijk is en van zeer snel voorbijgaande aard zal zijn. Daar blijf ik bij.

  Volgens mij heeft Adje ook een platform, namelijk MooiWeerdeLeeuw!,

  Mooi weerdeLeeuw is meer dan Adje. Adje als dragende figuur voor een show??????:::
  van zeer snel voorbijgaande aard

  Ik ben trouwens erg benieuwd wie jouw bron is dat Adje in lege zalen speelt, ik hoorde vanuit andere hoeken andere signalen!

  Ik heb die signalen toch echt van meerdere mensen gehoord. Zelfs dat zijn voorstelling in de Schouwburg bij lange na niet vol was, maar dat er zelfs legio waren die hun geld terugvroegen.

  Adje kan een spil zijn voor het onderwijs, getuige insprekers

  KAN ZIJN een beetje ja. Wat stagiaires tegen een mulprijsje of gratis laten figureren als struik bijvoorbeeld. En vooralsnog is de animo vanuit het onderwijs bijzonder laag.

 54. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @ Arjen:En vooralsnog is de animo vanuit het onderwijs bijzonder laag.
  hier heb ik maar 1 woord voor nodig:

  kletspraat!

 55. arjen avatar
  arjen

  @Tine
  Daar hebben we nu veel aan Tine, .. aan die schreeuwerige ongenuanceerde, niet onderbouwde en inhoudsloze reacties van een PvdA-raadsid.
  Kom, beargumenteer en toon een beetje inhoud.

 56. julesluijten avatar
  julesluijten

  Mijn vergoeding…leuk dat je het zo noemt, want ik vind het een fooi gekeken naar de inspanningen die ik er voor lever!

 57. julesluijten avatar
  julesluijten

  Arjen:" aan die schreeuwerige ongenuanceerde, niet onderbouwde en inhoudsloze reacties van een PvdA-raadsid.
  Kom, beargumenteer en toon een beetje inhoud."

  Ja Tine, niet onderbouwde en inhoudsloze reacties zijn exclusief voor de LST. Beargumenteren en inhoud tonen, daar staat deze beweging voor! (Hij blijft grappig, die Arjen).

 58. arjen avatar
  arjen

  @ Jules
  Beargumenteren en inhoud tonen, daar staat deze beweging voor!

  Kijk nou, Jules heeft het licht gezien! Dank je.

 59. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @arjen,

  ik geloof dat ik zelden inhoudsloos reageer. Het is juist de inhoud die mij parten speelt in de politiek en waardoor ik soms moeite heb met het politieke bedrijf. Mijn eerlijkheid en zoeken naar verbinding van diverse partijen, zoeken naar draagvlak en verbinding, juist dat speelt me soms parten waardoor ik veel uitvoeriger reageer dan op een weblog kennelijk wordt gewaardeeerd en/of opportuun is..

  Ben ik een keer kort en bondig en zeg ik in 1 woord wat ik vind van de zoveelste aantijging die op onwaarheid berust heet het godbetert 'inhoudsloos.

  De inhoud staat hier niet op het spel Arjen maar de feiten nl. dat ROC, Fontys, de UvT, Omroep Brabant en tal van andere maatschappelijke groeperingen en een aantal vooraanstande bedrijven hebben aangegeven bijzonder veel vertrouwen te hebben in een dergelijke middenzaal en er hun medewerking aan hebben toegezegd.

  Interview gelezen met de scheidend directeur vd Efteling? Die de winst van dit megapretpark wist te verdubbelen door de Efteling niet allen zomers maar ook 's winters open te stellen? Die nieuwe kansen ziet voor de toekomst die welicht zullen worden overgenomen (ik weet het wel zeker, want het is goud) in TVprogramma's om het Eftelingconcept bij voortduring de huiskamer in te laten vliegen ?

  Vind je het niet geweldig dat dit vanuit het hart van Tilburg, de Tilburgse Midi, kan gaan plaatsvinden? En dat daar ook al contacten over zijn gelegd?

  Arjen, zakenman………..: wakker worden!

 60. arjen avatar
  arjen

  Tine, je reageert echt veel te snel en te zuur. Het was als geintje bedoeld met een knipoog naar al die anonieme lui die alleen maar een stukje negatieve beeldvorming rond de LST willen neerzetten. En als niet met argumenten is, dan is het maar met aanvallen op de persoon.

  Jij en ik reageren in ieder geval onder eigen naam en dan ben je kwetsbaar. (EN jij probeert het meestal met argumenten;; dat geef ik toe)
  Het feit dat een rijtje onderwijsinstellingen wat vage toezeggingen doet, is me bekend. En dat de Efteling weer op zoek gaat naar free-publicity-(De Efteling geeft relatief gezien bijzonder weinig uit aan betaalde reclame)mogelijkheden via de Midi is inderdaad een bekend Efteling-concept.

  Wat onbekend is bij veel nieuwe raadsleden is dat de gemeente Tilburg jaren geleden ook een commercieel belang had bij de Beekse Bergen wat tot enorme financiele debacles heeft geleid. Dat risico lopen we nu weer met Midi.

 61. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @ Arjen,
  Ofschoon ik vanavond nog veel te doen heb (o.a. op verzoek artikel schrijven over het fenomeen van het Draaiend Huis voor landelijk opinieblad) kan ik niet nalaten te reageren.

  Want het laatste wat ik ben en wil zijn is zuur. Dat past mij niet, dat weet jij ook heel goed. Als iemand de positieve dingen die langskomen onder ogen wil zien, de kansen ten volle wil benutten dan ben ik dat wel.En daar gaat mijn bijdrage ook niet over: ik zie fantastische kansen en bedreigingen moeten goed worden afgewogen en waar mogelijk getransformeerd worden naar nog meer kansen.Als er in het verleden fouten zijn gemaakt bij een andere ondernemer moeten we daarvan leren.

  D

 62. arjen avatar
  arjen

  Volgens mij hebben we het hier niet over onderwerp van het het verlinken van mogelijke….
  Je kunt overigens beter teleurgesteld zijn in je eigen PvdA-bugemeester die van vele overvallen niet eens op de hoogte schijnt te zijn.
  Wat betreft de mogelijke risico's van MIDI-theater lever jij ook geen enkele oplossing. Je springt gewoon in het diepe, met in het achterhoofd het idee dat de provicie wel weer zal inspringen. Net zoals na dat fiasco met de sponsoring van het Textielmuseum.
  De LST heeft overigens wel degelijk een voorstel. Als je, zoals jij zegt te proberen, verbindingen en draagvlak wil cre

 63. arjen avatar
  arjen

  Weet je nog Tine, dat ik je heb gewezen op het idee van maker K

 64. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  @ Arjen

  "naar al die anonieme lui die alleen maar een stukje negatieve beeldvorming rond de LST willen neerzetten. En als niet met argumenten is, dan is het maar met aanvallen op de persoon."

  Voel me hier niet door aangesproken…

  Ik wil graag je quote graag wijzigen in:

  "stukje negatieve beeldvorming rond het College van B&W via MIDI Theater en Adje willen neerzetten. En als niet met argumenten is, dan is het maar met aanvallen op de persoon (getuige bijdrage politiek "leider" LST in debat op 18 april j.l. of bijdrage H.S. in diverse roddelbladen) of via lekken in de lokale of landelijke media"

  "Ik heb die signalen toch echt van meerdere mensen gehoord."

  Ik hoor over LST ook diverse verhalen, maar is toch ook niet allemaal waar? Of wel??? Onderbouw het met feiten! Theaterdirecteuren en impressariaten!!!

  Dat er legio mensen hun geld terugwilden, vind ik raar. Was zelf die avond de gelukkige om in de zaal te zitten. Was een heerlijke avond, en heb geen mensen zien klagen!

  "KAN ZIJN een beetje ja. Wat stagiaires tegen een mulprijsje of gratis laten figureren als struik bijvoorbeeld. En vooralsnog is de animo vanuit het onderwijs bijzonder laag."

  Waar baseer je op dat animo bijzonder laag is? Heb jij contacten binnen deze wereld? Geef mij eens aan wie er geen animo voor hebben. Stagiaires als struik klinkt mij ook ongewoon in de oren… Ik vind het jammer Arjen, ik heb initiatiefnemers gesproken, en uit deze opmerking blijkt je gebrek aan dossierkennis. Uit gesprekeken met hen blijkt dat zij ook in exploitatie en samen met mediapartners die stagiares willen gaan inzetten. Maar goed past niet in het negatieve imago wat jullie naar buiten zetten, en dus wordt het niet overgenomen!

  Staat artikel Volkskrant, en uitzending van MooiWeer! al op jullie site? Wacht in spanning af!

  Salut en fijne avond

 65. arjen avatar
  arjen

  Onderbouw het met feiten! Theaterdirecteuren en impressariaten!!!

  Gaat zeker gebeuren!

 66. arjen avatar
  arjen

  @ Betrokken Tilburger????
  Klinkt als……………
  Gebrek aan dossierkennis??????????????
  Hahaha……..GAAN WE ZEKER AANTONEN
  Heerlijke inkopper…………

 67. julesluijten avatar
  julesluijten

  Arjen, ik weet niet hoe paranoia jij bent (je dacht al eerder dat ik Gabe van der Zee was, dat beschouwde ik nog als een groot compliment. Toen vergeleek je me met Arjan Pronk (EHHH. Maar mijn naam is Jules Luijten, duidelijker kan toch niet!

  Je neemt kennelijk de uitdaging aan om met inhoudelijke argumenten te komen, zoals Betrokken Tilburger al vele malen verzocht heeft. Ik wacht met spanning af. Ik geef je wel gelijk in je opmerking naar Tine dat er gepraat had moeten worden met La Vida (maar misschien heb jij daar wel weer een vinger in de pap of connecties).

 68. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  @ Arjen

  En weer reageer je nergens op de inhoud….

  En ook niet waarom bepaalde mediafragmenten nog niet op LST site staan.

  Daag je echt uit met feiten te komen rond dit dossier, want lees tot nu toe alleen maar meningen.

  Wat ik wel echt mis, is je reactie op deze quote:

  "stukje negatieve beeldvorming rond het College van B&W via MIDI Theater en Adje willen neerzetten. En als niet met argumenten is, dan is het maar met aanvallen op de persoon (getuige bijdrage politiek "leider" LST in debat op 18 april j.l. of bijdrage H.S. in diverse roddelbladen) of via lekken in de lokale of landelijke media"

  Want Arjen geef nou wel toe, dat bijdrage van de politiek leider van de LST, ook wel een erg directe persoonlijke aanval op Hans Janssen was. Vond dat zo laag, had gehoopt dat jij binnen je fractie dit soort dingen wel had kunnen bedwingen….

 69. arjen avatar
  arjen

  @ Betrokken Tilburger en Jules
  De animo vanuit het onderwijsveld voor Midi vond ik vrij mager blijken uit de officiele raadstukken. Die moet je dan zelf maar opvragen bij de griffier als je dat niet wil aannemen.

  Dat de uitvoeringen van de Revue zeker niet uitverkocht zijn, blijkt uit signalen uit de stad, maar ook op inkoop-sites op internet blijven kaartjes aangeboden.

  Dat rond het dossier Midi aanvallen op personen worden ondernomen, is blijkbaar niet exclusief iets voor Smolders. VVD-raadslid Marc Verstraeten stapte op en deed en passant nog wat mededelingen over de kwaliteiten van sommige raads- en collegeleden.

  Overigens zijn er zelfs hele volksstammen die zich verenigen onder de internetsite:
  GEEN ADJE IN MIJN STADJE, waarvan het volgende citaat:

  Jarenlang probeert Tilburg al af te komen van het wat zurig kijkende kruikenzeikertje. Wordt hij nu vervangen door een Napoleon Dynamite ripoff die op TV het pispaaltje speelt? Tilburg lijkt nog steeds iets te hebben met urine…

 70. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Arjen,

  reageer nou eens op de bijdrage van je politieke leider in het debat m.b.t. val coalitie! Dat was toch ranzig?

  Ik kan nog wel 1000 dingen erbij halen.

  Vind ook jammer dat je voortdurend nieuwe feiten erbij haalt… Eerst was onderbouwing niet goed, toen was Adje niet goed… Wat is nou je grootste punt tegen?

 71. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  En dat jij afstand neemt van SBS publiek moet jij weten! Maar ik denk wel dat het passend bij de stad is, hoeveel normale Tilburgers komen er in Schouwburg/Concertzaal? Waarom lopen juist de evenementen en festivals zo goed????

  Schandalig dat jij voor Tilburg beslist wat er acceptabele cultuur is! Begint bijna Marie Therese Blomme te lijken…. (maar ja, dat zijn nu jullie nieuwe vrienden, dus zo gek is dat niet)

 72. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  @ Arjen

  Laatste opmerking.. quote art. 47 vraag LST:

  "laagdrempelig volksvermaak wat zowel sociaal al
  commercieel belangrijk is voor onze stad?"

  Is dat geen SBS??? Voetbal heeft volgens mij nog nooit bij de VPRO gezeten!

 73. arjen avatar
  arjen

  @ Betrokken Tilburger
  Het gaat hier boven om een citaat, waar ik het overigens niet mee eens ben. In principe vind ik dat het aanbod moet aansluiten op zoveel mogelijk verschillende wensen in de regio. Mits betaalbaar/haabaar. Ik wil niet meteen uitsluiten.

  @ "stukje negatieve beeldvorming rond het College van B&W via MIDI Theater en Adje willen neerzetten. En als niet met argumenten is, dan is het maar met aanvallen op de persoon (getuige bijdrage politiek "leider" LST in debat op 18 april j.l. of bijdrage H.S. in diverse roddelbladen) of via lekken in de lokale of landelijke media"

  Lekken in lokale media? Dat ging niet over Midi maar over wachtgeld en een disco!
  Bijdragen in roddelbladen? Die hebben een bepaalde stijl ja. Daar hoef je het niet mee eens te zijn.

  Of ik de bijdrage van Smolders in het debat ook ranzig vond? Verwacht je daar nu echt een antwoord op? Geen commentaar. Je bent hier gewoon weer bezig om een karikatuur van Smolders te maken. We gaan meestal op inhoud, soms kritiek op een bestuurder. Ook daar mag je iets van vinden Betrokken Tilburger.

  Als jij en Jules hier jullie adressen geven, zal ik eens kijken of ik nog wat kopietjes kan stuen van raadssstukken over Midi (natuurlijk behalve die belachelijk kort vertrouwelijk ter inzage hebben gelegen).

 74. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Beste Arjen,

  LEg mij uit hoe ik Hans Smolders als karikatuur probeer weg te zeggen, als ik jouw mening vraag over een bijdrage van Smolders, is dat toch geen karikatuur???

  Enige wat ik van je vraag is jouw mening als mens Arjen Roos over de bijdrage van jouw politiek leider. Of hebben jullie zo'n grote fractiediscipline???

  Volgens mij werd in de bijdrage Janssen als PvdA-wethouder weggezet…Dat is pas karikatuur… Kritiek op bestuurders is echt goed, daar zijn jullie als raadsleden voor, en daar levert ook de LST een positieve bijdrage, alleen in de bijdrage op 18 april, ontbrak mij enigzins het doel van de LST, behalve Janssen op laatste moment nog een keiharde hak zetten. Dat is politiek niet correct, maar ook als personen onderling laag bij de grond.

 75. arjen avatar
  arjen

  We hebben inderdaad behoorlijk wat fractiediscipline Betrokken Tilburger. Binnenskamers zijn we open tegen elkaar en discussieren we, naar buiten toe graag 1 gezicht. Maar natuurlijk heeft elk raadslid weer zijn eigen stijl en insteek.

 76. avatar
  Anoniem

  Beste betrokken Tilburger, Begin eigenlijk best een beetje te geloven dat je echt betrokken bent bij de stad, ondanks dat ik het ook vaak niet eens ben met je argumentatie. Maar dat staat me vrij, toch?
  Maar hoe kom je er nou bij om Arjen zijn mening te vragen over de bijdrage van onze fractievoorzitter? Het lijkt me veel handiger om onze fractievoorzitter zelf een mail te sturen en hem vragen te stellen over zijn eigen bijdrage, denk je niet? Hoe korter de weg van een antwoord nl is, hoe waardevoller het antwoord is. Of wil je misschien weten of leden van LST nog steeds achter hun voorzitter staan? Welnu, het antwoord is kort en bondig: JA. Wil niet zeggen dat we het overal met elkaar eens zijn, maar we kunnen wel met elkaar daarover in discussie onderling om tot een compromis te komen. Kortom: er is

 77. julesluijten avatar
  julesluijten

  Bedankt voor je aanbod, Arjen, dat je me de stukken wilt sturen, maar dat wat ter inzage van iedereen is, heb ik al gelezen.

 78. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Beste Arjen en Renee,

  Laatste wat ik zou willen is in jullie fractie stoken! Al wordt het wel eng als alles van 1 man afhangt… Maar was het juist DAT wat jullie grote leider waardeerde aan de CDA-fractie? Dat ze niet alles opzij zetten om maar aan hun leiders te voldoen??? Maar dat ze gewoon een streep durfden te zetten waar voor hun de grens lag?

  Wees dan ook mans genoeg, en zeg niet eerst dat je persoonlijke aanvallen niet vind kunnen, maar het dan via de fractievoorzitter toch doen. Maar goed dat is jullie besluit.

  Hoop in ieder geval dat jullie Hans niet teveel schouderklopjes hebben gegeven na afloop van het debat, want zijn bijdrage droeg niets bij aan het debat, maar was puur en alleen een beschadiging van Hans Janssen, al is die heer genoeg om dat zo niet op te vatten, en zelfs op geen enkele manier iets via de media terug te laten weten. Dat is pas stijl, en dat is pas een insteek!

  Fijne avond en geniet van het weer!

 79. avatar
  Anoniem

  Beste betrokken Tilburger, vraag het hem zelf, zou ik zo zeggen. Ben ervan overtuigd dat je best wel weet hoe je een mail moet sturen met al je brandende vragen.
  Wat jij suggereert met je woorden, dat wij als kippen zonder kop achter 1 iemand aanlopen, het is verre van de waarheid en het doet niet alleen Hans Smolders onrecht, maar ook al die weldenkende mensen die als raadslid namens LST werken. Dat is niet wat ik bedoelde met

 80. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @renee,
  'niet de manier waarop iemand iets zegt is belangrijk, maar w

 81. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  @ Renee

  Ik suggereer dat nergens. Enige wat ik van jullie vraag of je achter het betoog van jullie politiek leider kunnen staan. Ik zou, en dan puur als MENS niet met zo'n betoog kunnen leven.

  Als politicus hebben jullie denk ik een voorbeeldfunctie… En het de bijdrage van Hans Smolders is wat mij betreft geen schoolvoorbeeld van op fatsoenlijke manier politiek voeren.

  Jullie boodschap is echt niet altijd verkeerd, alleen door de verpakking maken jullie het jezelf onmogelijk. Sluit me daarbij bij Tine aan…

 82. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Hallo allemaal,
  Beetje laat en zo. Maar we onderzoeken momenteel het terugvragen van toegangsgelden van de Revu van Nu van Adje van 25 april jongsgeleden een tijdje terug. Naar aanleiding van de opmerking hier. Wij nemen elk raadslid serieus tot het tegendeel bewezen is. Dat hier en elders blijkbaar niet vreemd gevonden wordt dat aanvankelijk een meerderheid van 23 raadsleden en wat

 83. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Kwoot; Met rellerigheid en scheldkanonnades zoals die uit vrijwel mondelinge bijdragen en schriftelijke vragen vd LST spreekt wordt de wereld er niet aardiger van.Unkwoot
  Zonder partijke te trekken; misschien wel duidelijker en om een politiek modewoord te gebruiken,..transparanter,.maar dan in de ware zin van dat woord,..inzichtelijke onpolitieke waarheid. Met als logisch gevolg aardiger. Want minder ontwijkend en verdacht,…..
  Trusten,
  Theo.
  Als het loopt als een eend, kwaakt als een eend…

 84. avatar
  Anoniem

  Tine, je zegt: le ton qui fait la musique. Dat is waar maar weet je wie die toon zo geschapen heeft? In ieder geval niet LST. Wilde geen oude koeien uit de sloot halen, maar goed, die deur is nu door jou met deze opmerking geopend. Eerlijkheid schijnt geen hoog goed te zijn in de politiek.
  Natuurlijk zijn niet alle ideeen van jullie verkeerd, en natuurlijk doen andere partijen ook goede dingen voor de stad, maar als keer op keer je eigen goede ideeen (bv dat Arjen je wees op het idee van maker Kormeling ivm de oude herdgang Hasselt) zonder bronvermelding gebruikt worden door degenen die het hardst tegen ons aanschoppen, zolang dat gebeurt, moeten wij wel n

 85. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Goedemorgen Tine,
  en een genoeglijke moederdag toegewenst natuurlijk. Helaas is bij het Tabloike de link al verdwenen; Kwoot; Er is iets fout gegaan . . . De door u opgevraagde pagina of het door u gezochte artikel bestaat niet (meer). In de loop der tijd kunnen pagina's, artikelen en afbeeldingen verplaatst of verwijderd zijn. Als u het webadres met de hand heeft ingetikt , kijk hem dan voor de zekerheid nog eens na. Unkwoot.
  Als naslagwerk is het BD gewoon zwaar, excuse le mot, klote. Dus helaas pindakaas. Het is natuurlijk van de zotte dat zelfs recente artikelen gewoon niet meer bestaan of zou het aan mijn zeer beperkte toetsenbordskills liggen?
  zonnige groetjes,
  Theo
  P.S. Heintje al gehoord?

 86. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @ Renee,

  Het z.g 'goede idee' over de betekenis van het Draaiend huis is echt NIET afkomstig van Arjen maar gewoon de informatie die KORT communiceert over het concept van het kunstwerk zoals door John K. zelf is verwoord.

  Ik heb hier wel eens met Arjen over gesproken en vond het leuk dat hij de link legde met de geschiedenis precies zoals de kunstenaar het had bedoeld. Het gaf me de (ijdele?) hoop dat dit inzicht de acceptatie van zo'n vreemd object enigszins zou bevorderen.

  lees het achterliggende verhaal op: http://www.kunstbuitenbinnentilburg.nl/script het volgende:
  Het huis herstelt symbolisch de historische lintenstructuur van Tilburg. Een historisch lint, de Hasseltstraat, werd bruusk in twee

 87. avatar
  Anoniem

  arjen geplaatst: 10-05-2008

  Weet je nog Tine, dat ik je heb gewezen op het idee van maker K

 88. arjen avatar
  arjen

  Wederom: goed lezen Tine. Ik heb dus geschreven: "Weet je nog Tine, dat ik je heb gewezen op het idee van maker K

 89. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @renee:
  er is dus helemaal niks aan de hand: want kennelijk hebben jij, ik en Arjen prima de intenties van de kunstenaar begrepen zoals die in zijn concept bij KORT zijn verwoord en waarvan tout Tilburg kon lezen op de website van KORT.

  Als dit zo is en wat we zo te lezen en horen kennelijk allemaal uitdragen (o.m. het symbolysche herstel van een historoch lint in de stad) begrijp ik werkelijk niet waar je je druk om maakt.

  Er staat een geweldig kunstwerk dat internationaal gewaardeerd wordt en waarvan de intenties zoals door de kunstenaar via de KORT info zijn gecommuniceerd en die kennelijk ook door jouw doelgroep, of althans de vertegenwoordigers in de raad ervan, worden begrepen. Dus wat valt er dan te verwijten?

  Als ik iets heb gezegd over bedoeling v.h. kunstwerk is dat alleen geweest om het draagvlak te vergroten. Niet meer of minder. Wees nou eens blij dat ook binnen LSThoek kennelijk de intentie ervan begrepen wordt. (waardering is iets anders)

  K

 90. julesluijten avatar
  julesluijten

  Das erg genoeg Arjen, dat je je van geen kwaad bewust bent! Maar daar was ik ondertussen al bang voor…

  Ik realiseerde me niet dat we te gast zijn bij jouw column. Ik ervaar het eerder dat wij allen te gast zijn bij TilburgZ, dus ook jij, Arjen! Terughoudendheid zou je niet misstaan!

 91. julesluijten avatar
  julesluijten

  @Arjen:
  "Allemaal ordinaire politieke trucjes. Het irriteert me mateloos hoe beginnende, zogenaamde jonge, creatieve (npu jaaaaaaaaaaaaaa; scheve bekken trekken doen ze in de Peuterspeelzaal veel beter) 'ondernemers' zo door dit rood-paarse stadsbestuur in de watten worden gelegd. Ga dat maar eens uitleggen aan de ondernemers in de stad!
  We worden het hier blijkbaar niet eens. Betrokken Tilburger bedankt voor je bijdrage, Jules…..ga toch inderdaad eens solliciteren bij Adje. Het was overigens prachtig weer

  Echt een bijdrage op TilburgZ om in te lijsten, Jules. Wat heerlijk dat ik je toch zo inspireer"

  Heb ik zo genoeg "rellerigheid" van jou aangetoond, Arjen? Het is dat ik de achtergrond van de politieke beweging ken waarvoor jij in de raad zit, maar anders zou ik me beslist beledigd voelen door een gemeenteraadslid!

 92. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @arjen,

  als ik woorden als 'rellerigheid' en 'scheldkannonades' gebruik zijn ze zeker niet op jou van toepassing maar op de manier waarop de LST als zodanig zich vaak meent te moeten profileren. De formulering van vragen aan het Collge, de harde,ruzieachtige, toon die de fractievoorzitter soms meent te moeten hanteren in de raadszaal: worden we daar nou echt gelukkiger van met zijn allen?

  Is die toon nou werkelijk hetgeen Theo Ilburg elders in dit weblog 'transparante' politiek noemt?

  Het spijt me werkelijk: Ik sta een ander soort mentaliteit voor. Een mentaliteit waarin we elkaar inhoudelijk weten te vinden, waarin we dat wat ons vebindt om Tilburg beter te maken samen delen en uitdragen.Ipv mopperen werkelijk haalbare idee

 93. arjen avatar
  arjen

  @ Jules
  Heb ik zo genoeg "rellerigheid" van jou aangetoond, Arjen? Het is dat ik de achtergrond van de politieke beweging ken waarvoor jij in de raad zit, maar anders zou ik me beslist beledigd voelen door een gemeenteraadslid!

  Valt toch wel mee Jules? jij bent toch ook niet soft in je reacties? Moet je eens lezen hoe onaardig je hiervoor was: "Hahaha, moeilijk h

 94. arjen avatar
  arjen

  @ Tine: "Ik sta een ander soort mentaliteit voor. Een mentaliteit waarin we elkaar inhoudelijk weten te vinden, waarin we dat wat ons vebindt om Tilburg beter te maken samen delen en uitdragen"

  Wat dat betreft Tine, hadden jullie ook eens gebruik kunnen maken van de LST. Sommigen hebben immers best een ervaring in de communicatie of hebben het nodige fingerspitzengef

 95. avatar
  Anoniem

  Wat me nu opvalt in deze hele discussie is het feit dat er over zoveel positieve bijdrages van LST leden heengekeken worden. Wat willen jullie nu met z'n allen? Tine, je zei zo duidelijk: c'est le ton qui fait la musique. Maar om die toon te handhaven, zijn er twee partijen voor nodig. Als men iets wil doorbreken, zal men de hand moeten reiken, maar dat gebeurt ook niet, integendeel, men probeert te breken.
  Ik proef ook een beetje uit je reactie naar mij toe dat je mijn bijdrage in een te snel tempo hebt gelezen zonder de intentie te achterhalen. Vind ik een beetje jammer.

  Ik krijg een beetje de indruk ook dat het helemaal niet om de inhoud gaat, maar om de persoon Hans Smolders, en dat vind ik nogal laf.
  Het is niet mijn gewoonte om om de hete brij heen te draaien, sorry voor mijn directheid. Kunnen jullie nu echt niet tegen een stootje of willen jullie ouwe jongens krentebrood? Is het nu zo erg om op een directe en in jullie ogen ongebruikelijke manier vragen gesteld te krijgen? Mijn God, in wat voor denkwereld leven jullie nu?

  Je schrijft Tine: "op een oprecht manier met elkaar zorgen delen, daarover met elkaar in discussie gaan en constructieve oplossingen bieden". Met die woorden zal ook Arjen het ongetwijfeld eens zijn.
  Maar ik zit nog steeds met een brok in de keel dat jullie wethoude mevr. Moorman zonder enig vooroverleg met bewoners verslaafde prostituees in een woonwijk wilde plaatsten. Zonder overleg met de bewoners van die wijk, waar het mede om draaide!! Heb daar een stuk over geschreven op het weblog van Marjo Frenk als reactie naar jou en Marjo Frenk. Nooit enige reactie op teruggekregen! Overleg? Zorgen delen? Waar dan?
  Dat Hans Smolders ervoor vecht om een prachtwijk te behoeden voor zo'n domme,domme fout, kan je hem niet kwalijk nemen. Dat er harde woorden van van zijn kant, kan je hem ook niet kwalijk nemen, iemand moest toch tot die arme ziel van een wethouder doordringen? Hoe moet je als burger danwel praten om een luisterend oor te vinden bij de lokale politiek? Soms zijn rellerigheid en schelkannonades bittere noodzaak helaas om door te dringen!
  Het is geen transparantie, het maakt alles een ietje transparanter want er komen dingen naar boven waar men anders overheen zou kijken/lezen. Zo gaat dat nu eenmaal.

  Politiek,………, er zou meer oprechte emotie moeten inzitten, alleen jammer dat sommigen daar niet zo goed mee kunnen omgaan. Nu draait het alleen om het grote geld!

 96. arjen avatar
  arjen

  @ Ren

 97. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Beste Tine, het vocabulair van de nieuwkomers was nog niet aangepast aan dat zoals dat in het politieke metier te doen gebruikelijk was. Nieuwe raadsleden van andere partijen worden vaak klaargestoomd in steunfracties en door het plakken van affiches. Landelijk verruwt de politiek een beetje. Vooral door het niet begrijpen van het dualisme. Op het moment dat een zittende partij dat dualisme wel begrijpt wordt er broedermoord, messteken in de rug en matennaaien geroepen. Ik mag zeggen dat we hier best zorgvuldig langs de zijlijn meekijken. Via de computer volgt er meestal wel iemand de raads of commissievergadering (als dat kan). Volgens Vreeman, en in zijn kielzog de fractievoorzitters (de meeste dan) moet er een onderzoek komen naar het functioneren van de raad. Na een paar dagen vinden de meeste raadsleden het eigenlijk best wel meevallen. En het valt dus echt mee. Raadsleden zijn volksvertegenwoordigers en dus mag de frustratie van oppositieleden best ook wel zo klinken. En het is transparantie als man en paard genoemd worden. Het is transparantie als politiek jargon wordt vervangen door burgertaal. (Jip & Janneke

 98. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  BAAAAANG
  Door de geluidsbarriere van 100 reacties. Gefeliciflapstaard en zo.
  Theo

 99. avatar
  Anoniem

  Aanpassen? Aan wat dan wel?

  Toen ik mijn eerste huis kocht in 1997, in een heuse volksbuurt in Tilburg, kreeg ik een kaart in de bus, ondertekend door alle mensen in de straat met de woorden: "welkom in de straat, we hopen dat jullie je snel thuis voelen in jullie nieuwe huiske." Dat zijn de normen en waarden van rasechte, gewone Tilburgers, en dat is niet wat uitgedragen wordt door de lokale politiek Theo. Godnondeju, moet ik als belg jullie hierop wijzen?

  Proost Arjen, op oprechte emoties, op LST en op Tilburg!

 100. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Hallo Renee,
  Wat heb je niet begrepen…?
  Groetjes,
  Theo

 101. julesluijten avatar
  julesluijten

  Ben je gek, Arjen, ik jou beschadigen? Nee joh, dat doet de LST zelf nog altijd! Het is helemaal niet mijn bedoeling om wie dan ook te beschadigen. Ik had gewoon genoeg van de manier waarop jullie met andere partijen omgaan. Oppositie voeren is in mijn ogen toch iets anders dan tegen andere partijen aanschoppen en ze overal de schuld van te geven. Als je op die manier oppositie voert, krijg je in mijn ogen helemaal niets voor elkaar.

  Maar gefeliciteerd met je meer dan honderd reacties! Het is je weer gelukt!! Ga zo door!
  Groet,
  Jules

 102. paul van est avatar
  paul van est

  et (onhandig die toetsenborden hier) Tine: ik heb die pul-dames nog niet gezien. Wel lekker, ff weg uit Chillburg om wat te relativeren, dat zouden meer mensen moeten doen.

  Plakspullen mee, nu al een gaatje in mijn slaapmatje…

 103. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  @ Renee

  Sorry, een paar dagen weg… (toch nog een reactie)

  Ik krijg een beetje de indruk ook dat het helemaal niet om de inhoud gaat, maar om de persoon Hans Smolders, en dat vind ik nogal laf. (want geef mij een inhoudelijk punt aan de LST bijdrage van 18 april j.l. ???)

  Beste Renee, dat krijg ik uit alle betogen van Hans Smolders ook…. Plotseling schoot mij een beeld binnen van (vergeef mij dat ik dit voorbeeld erbij haal) Pim Fortuyn… Tijdens een debat in Rotterdam liep hij ook tegen iedereen aan te schoppen. Toen Paul Rossenmoller hem daarna iets zei, gesteund door het publiek, werd hij kwaad, en legde zijn microfoon neer… Vond ik het slechtste optreden van Fortuyn wat hij ooit gedaan heeft. Voor de rest heeft hij altijd geschitterd…

  Voor mij geldt het principe dat "wie de bal kaatst…". Dat Hans Smolders hier in deze digitale arena veelvuldig bekritiseert wordt, heeft te maken met het feit dat Hans ook via allerlei media (roddelbladen, lekken van informatie) zelf ook de pers probeert te halen!

  Denk dat Hans er best tegen kan dat er wat kritiek gespuit wordt. En mocht dat niet zo zijn, denk dan terug aan dat bekende tegeltje aan de wand. "wat gij niet wilt dat u geschied, doe dat ook een ander niet"

  Succes!!!

 104. avatar
  Anoniem

  Beste betrokken Tilburger, ben ook heerlijk een paar dagen naar mijn geboortestreek geweest, mijn reactie is dus ook wat laat :).

  Wil je alleen even laten weten dat de ontvanger van boodschappen ook een taak heeft voor zichzelf om de boodschap te begrijpen. Er zijn er maar weinig die dat goed kunnen. Ben wel zo eerlijk om toe te geven dat ik sommige boodschappen ook niet zo goed begrijp, echter doe ik dan niet alsof ik ze w

 105. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Renee,

  het stuk tussen de haakjes was voor mij een commentaar. Hoop dat jij op die vraag antwoord kunt geven…. Wat was het inhoudelijke aan het commentaar van Hans Smolders op wethouder Janssen? Dat was er niet, het was een lage aanval onder de gordel!

 106. avatar
  Anoniem

  Het enige wat ik je kan zeggen beste betrokken Tilburger, is dat Hans Janssen ook best weleens broddelwerk kan afleveren, en als daar commentaar op komt, van wie dan ook, is dat zeer terecht. Heb weleens zo'n staaltje broddelwerk van hem gezien in een andere hoedanigheid in mijn buurt, en daar werd je echt niet vrolijk van. Als mens kan hij een uiterst aimabel persoon zijn, maar zelfs 'Hij' laat weleens steken vallen.

 107. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @Renee,

  Janssen ging niet solo in dit dossier, het risico voor de exploitatie was een unaniem collegestandpunt.Werd daarmee dus door het hele college gedragen.Als deze dames/heren stuk voor stuk in jouw ogen uiterst domme mensen zijn die als een kip zonder kop praten………… ja, dan hebben we in Tilburg inderdaad een probleem.
  Aangezien het deze stad echter voor de wind gaat en we niet alleen de laagste woonlasten kennen, maar ook de meest duurzame stad van Nederland zijn, booming opo gebied van div. soorten economie en bovendien de hoogste stijger op de cultureel-economische ladder zijn lijkt me dat dit stadsbestuur echt niet zo achterlijk is als soms door bepaalde mensen wordt voorgesteld.

 108. avatar
  Anoniem

  Tine, ik waardeer je inzet, echt waar, maar waar ik niet van gecharmeerd ben is de manier waarop je op mijn stuk reageert; wat je schrijft,…..dat ik iedereen als uiterst domme mensen beschouw. (Natuurlijk zijn dit geen domme mensen).Proef ook een beetje een badinerende toon. Ben ik wederom niet van gecharmeerd. Natuurlijk ben ik niet zo dom om te denken dat dhr. Jansen dit project alleen droeg. Maar hij was wel verantwoordelijk omdat hij nu eenmaal in de functie zat van wethouder. Daar heeft hij ook zijn verantwoording voor genomen en dat dwingt respect af. Eerlijk gezegd, maar dat proef je al uit mijn vorige reactie, was ik niet zo gecharmeerd van dhr Jansen, zal je niet teveel vermoeien met het waarom.
  Je zegt dat het in deze stad voor de wind gaat?
  Zolang er in deze stad een voedselbank bestaat…., zolang men op een totaal verkeerde manier tracht om een multiculturele stad te creeren……, zolang men probeert om uit economische redenen zonder daarbij naar historisch of uit menselijk oogpunt een stad te willen kneden naar randstedelijke modellen…., zal ik dit niet beamen. Integendeel!

 109. avatar
  Anoniem

  En weet je Tine, ik bedenk me nu, als ik mijn stukje nu even lees, dat het des te erger is dat deze mensen NIET dom zijn. Een dommerik kan je deze foutjes nog door de vingers zien.

 110. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @ Renee,

  Natuurlijk is het pijnlijk dat in Nederland het kennelijk nodig is dat er inmiddels meer dan 30 voedselbanken (zo niet meer ) nodig zijn. Het werk vd voedselbank is echter zeer waardevol. Ze leveren een bijdrage aan de (verborgen) armoede en tegelijkertijd aan de vespilling. De grandioze Meimarkt van vandaag is een ook in mijn ogen veel aardiger vorm om op een goedkope manier met elkaar economisch wijzer te worden. Een voedselbank heeft een belangrijk humanitair nut wat helaas noodzakelijk blijkt te zijn maar waaraan alleen door werkgelegenheid te scheppen en door mensen te motiveren de kansen op de arbeidsmarkt ook te willen verzilveren zijn noodzaak kan veliezen.

  We leven in een wereld, een land, een stad met vele culturen naast en door elkaar. Liever echter niet naast maar m

 111. avatar
  Anoniem

  Dat wat je zegt van de voedselbank, je omschrijft het zo ydillisch. Maar het is een schande dat het voor velen een bittere noodzaak is om er je eten vandaan te halen. Of die voedselbank waardevol is of niet, je gaat er mooi aan voorbij,….aan die schande dat het uberhaupt bestaat.

  Het complexe van de randstad, tja,…..daar zeg je wat. Waarom dan in Brabant die complexiteit hier naartoe halen door alles te willen samenvoegen? Hoe groter een gebied is om te besturen, hoe ingewikkelder het wordt.
  Bovendien,……wat ik steeds meer zie is dat het karakter verloren gaat van een mooie stad.
  Of de deur op slot moet? Hmmmm, soms kan het tijdelijk heel handig zijn om tot bezinning te komen en nieuwe dingen te ontwikkelen op sociologisch, economisch of op ander gebied.
  Je ziet het goed: ik zet het woord sociologisch v

 112. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Beste Renee,

  Nogmaals de vraag…

  Wat waren de feiten in het betoog van Hans Smolders op de 18e? Geloof dat ik er overheen geluisterd heb, kan ze me niet herinneren…

 113. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Renee,

  Ik dacht dat trouwens eerder te lezen, dat jij vooral op de inhoud ging? En het niet persoonlijk wilde spelen??? In ieder geval niet op Hans S.??

  Wat is deze quote dan???

  "Eerlijk gezegd, maar dat proef je al uit mijn vorige reactie, was ik niet zo gecharmeerd van dhr Jansen, zal je niet teveel vermoeien met het waarom,"

  Echt jammer dat je zo door de mand valt!

 114. chris avatar
  chris

  @ Betrokken Tilburger

  Je blijft hier maar over die Hans Janssen zagen Betrokken Tilburger. Waarom wil je zo graag negatieve puntjes over hem lezen? Als wethouder heeft ie toch ook zijn verdiensten gehad. Waarom natrappen?
  Iedereen weet toch ook dat Hans Janssen niet alleen de wethouder was van Adje, maar ook van die skipiramide op Stappegoor, van die kille, kapotte Chinese sfeerverlichting in de stad, van die megabioscoop in het centrum, op Stappegoor en bij de Mall? En van die Mall ja, waardoor alle ondernemers in de stad een deuk krijgen? Van de verrokken VHZ-groep? Die bedoel je toch Betrokken Tilburger?
  Waarom wil je dat zo graag weer oprakelen?

 115. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Ik wil niets negatiefs lezen over Hans Janssen!

  Ik wil alleen dat er fatsoenlijk met mensen om wordt gegaan, omdat ik vind dat de politici een voorbeeldfunctie hebben. Vind echt dat de LST haar boekje te buiten ging op 18 april j.l. in dat debat. Dat er op in deze digitale arena dan wordt neergezet dat iedereen voortdurend probeert Hans Smolders zwart te maken, vind ik jammer, omdat Hans zelf ook regelmatig zich keihard op de zijn kenmerkende stijl uitlaat over personen….

 116. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Ho Chris, Hans Janssen was NIET de wethouder achter de skiramide op Stappegoor, aangezien dit project uit de jaren '90 stamt en Janssen pas in 2002 wethouder werd.

 117. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Goed dat Aldert reageert… Hij heeft mooi gewogen column geschreven in de koerier! Zullen aantal lokale politici nog veel voor moeten doen,om zo'n column te verdienen!