Geplaatst

Persbericht LST boycot

Bijgaand persbericht heeft fractieleider Hans Smolders van de LST vrijdag 18 januari verspreid:

 

 

Effectieve LST boycot eindigt 

De boycot was mede bedoeld als een signaal om de burgers ook tussentijds na te laten denken over de onverantwoorde geldverspilling en het wanbeleid in de Tilburgse politiek. Wij hopen dan ook dat veel Tilburgers voor de zoveelste keer niet op basis van loze beloftes en leugens net voor de verkiezingen van 2010, weer verkeerde keuzes gaan maken.

De boycot was uiteraard ook een signaal aan de Tilburgse politiek om daadwerkelijk aan de vele excessen van geldverspilling en wanbeleid een halt toe te roepen! Op basis van argumenten en inhoud zijn met name de PvdA en Groen Links niet te overtuigen, zelfs als je aantoont dat 1+1 gewoon 2 is. Door deze boycot belooft het CDA gelukkig nu eindelijk beterschap en is het Ja Knikken beu!! Dus het signaal van de LST in de vorm van een boycot heeft zeker gewerkt, net zoals al het andere monnikenwerk dat de Lijst Smolders heeft verricht waarbij toch veel bereikt is en schoorvoetend de andere partijen volgen.

Sinds de Lijst Smolders de Tilburgers vertegenwoordigt in de Raad, is er veel boven water gekomen en zijn de belastingbetalers daarvan eindelijk eens eerlijk op de hoogte gebracht. Dit gebeurde voorheen zelden maar door de LST kunnen de belastingbetalers van Tilburg nu ook een betere en eerlijke afweging maken in 2010, bij hun keuze in het stemhokje.Ook is het van belang dat de helft van de Tilburgers niet meer hun stembiljet weggooien, wat overigens wel te begrijpen was, maar zij moeten nu toch echt daadwerkelijk mee gaan stemmen.

Het zegt veel over de Tilburgse politiek dat al vanaf de eerste dag dat de Lijst Smolders de Tilburgse bevolking vertegenwoordigt er in het stadhuis grote paniek heerst. Een aantal partijen die Smolders toen pas persoonlijk leerden kennen, hadden al snel door dat er heel goed is samen te werken met de Lijst Smolders en hebben dat ook gedaan. Het begon met het onterecht uitkeren van wachtgeld, machtsmisbruik in de commissie stiekem, kunst onder in een parkeergarage voor 6000.000 euro, etc. waarbij achteraf steeds bleek dat de LST redelijk was geweest en het bij het rechte eind had. Door de boycot is ook duidelijk geworden dat de PvdA  steeds verder verstrikt raakt in haar eigen leugens en onkunde en uit machteloosheid en wanhoop nu grijpt naar een in het verleden effectief gebleken methode door zelfs de werkwijze van Smolders te vergelijken met de film die Wilders nu aan het maken is. Deze demoniserende leugen en nog veel meer vuilspuiterij werden onlangs in een openbare nieuwjaarstoespraak uitgesproken, waar Smolders tot tweemaal toe voor was uitgenodigd.

Nu 2 jaar later werken de meeste partijen goed samen met de Lijst Smolders en proberen wij uit alle macht de excessen van het wanbeleid en de geldverspilling een halt toe te roepen!!

Het ware gezicht van de PvdA is ontmaskerd en al hun leugens, loze beloftes en zwartmakerij, daar zullen vele Tilburgers in 2010 hopelijk niet weer in gaan trappen. Tilburg moet weer fatsoenlijk, eerlijk en vakkundig bestuurd gaan worden en dat blijkt onmogelijk te zijn met de PvdA die ook nog eens meer dan twee keer zo groot zijn dan gemiddeld alle andere partijen. Het is te hopen dat het CDA haar woord houdt bij het Adje-theater en de huisvesting van verslaafde hoertjes pal naast de basisschool. Ze waren immers het Ja knikken naar de PvdA beu, wat toch weer een beetje hoop geeft voor de toekomst van onze stad en haar twee dorpen.

Dan even de inhoud van de PvdA. Hun fractieleider verdedigt het Adje-theater door op tv te zeggen dat Adje zich zorgen maakt om Tilburg en Tilburg op de kaart wil gaan zetten en besluit vervolgens op basis van een simpel idee binnen 1 week 7,5 miljoen aan hem te willen gaan besteden zonder bankgarantie’s, zonder een ondernemingsplan; een idee waarbij Adje zichzelf alvast een salaris van 100.000euro heeft toebedacht, daarbovenop geven ze Adje elk jaar ook nog eens 50.000euro om hem nog verder op het paard te helpen. Verder zetten ze een draaiend huis neer, ze huisvesten drugsverslaafde hoeren pal naast een basisschool en kinderopvang, schaffen belachelijke sfeerverlichting aan voor 220.000euro, verkopen een prachtige golfbaan voor 1 euro aan vrienden, hebben jarenlang toegestaan dat er onterecht wachtgeld werd uitgekeerd, de stempel vertrouwelijkheid hebben ze vaak misbruikt in de commissie stiekem, het Presidium. Dit alles en nog veel meer wordt door met name de PvdA over ons uitgestrooid en uiteraard betaald door de burgers betaald. Maar vervolgens gaat de PvdA lopen roepen dat anderen geen inhoud hebben!! Dat is de wereld op zijn kop en een ingestudeerde leugen als one liner die niet echt meer werkt omdat de mensen al vanaf 2002 meer aan het nadenken zijn. Daarnaast neemt de PvdA op stalinistische wijze het de VVD en de SP kwalijk dat zij wel goed samenwerken met de LST. Nu zullen ze ondertussen ook wel boos zijn op het CDA die onlangs hebben beloofd zich niet meer te laten misbruiken door de PvdA en sinds kort ook zijn gaan samenwerken met de LST zoals vele andere partijen in Tilburg al deden.

Als wanhoopsdaad wil de PvdA nu Smolders beschadigen met vergelijkingen zoals dat in 2002 ook bij Fortuyn is gebeurd en dat nog wel tijdens een nieuwjaarsreceptie, dat is echt bizar.

Door dit gedrag en de leugens moet het onderhand iedereen toch wel duidelijk zijn wat voor soort club die PvdA werkelijk is? Dus lieve mensen denk a.u.b. in 2010 nog eens na wat er 4 jaar lang in de Tilburgse politiek is gebeurd en niet alleen een paar weken voor de verkiezingen, maar zeker ook vele jaren en decennia daarvoor!!

Als één schaap (LST) over de dam is volgt de rest;

* Vertrouwelijk overleg in Presidium; VVD, LST, SP, D66 allemaal weg

* Na frauduleus handelen met wachtgelden de verordening geldelijke voorzieningen na 2 jaar strijd van de LST pas aangepast

* Raadslid Verstraeten van de VVD, in het dagelijks leven registeraccountant, stapt op met dezelfde inhoudelijke argumenten al waarvoor de LST al 4 weken van tevoren een tijdelijke effectieve boycot had aangekondigd.

Hans Smolders

Alle berichten van deze auteur

Reacties

68 reacties op “Persbericht LST boycot”

 1. Chris avatar
  Chris

  Lijkt me ook het beste. Met wegblijven, bereik je ook niks.

 2. Betrokken Tilburger avatar
  Betrokken Tilburger

  Hans, je maakt jezelf echt volkomen belachelijk!

  Goed dat je na een week al toegeeft dat het echt volslagen idioot is om als raadslid de plek waar je hoort te zitten (de raadszaal) te boycotten.

  Ik zou verder ook graag eens willen weten of je al hebt uitgerekend wat al die vragen aan het College van jou kosten??? Vind ik pas echt interessante vraag…

  Het is makkelijk om op anderen af te geven, of kwaad weg te lopen bij nieuwjaarsborrels, maar kom eens met oplossingen, speel niet alleen in op onderbuikgevoelens die er leven in de stad.

  Door het nadenken aan anderen over te laten, maak je deze stad pas echt leefbaar!

 3. Paula Anguita - Geer avatar
  Paula Anguita – Geer

  En maar klagen en maar zeuren… Worden jullie bij de LST nou nooit moe van jezelf?

  Wanneer gaan jullie nou eens eindelijk ophouden met moddergooien, klagen en azijnpissen en komen jullie ook zelf eens met een geweldig en goed doordacht plan. Als jullie denken dat je het beter kan, laat dat dan zien!

  Dus, niet alleen de plannen, voorstellen en idee

 4. Linda avatar
  Linda

  Het was even rustig op TZ, want de jongens en meisjes Radsleden waren in London naar een Mall kijken, of toch naar het grootste reuzenraad?? Hebben ze nog even kunnen roddelen over de LST want die waren daar natuurlijk niet bij. London en Tilburg zijn ook zo lekker met elkaar te vergelijken?? Wat betreft die vele vragen van de LST is het zeer opmerkelijk op deze site dat de LST dat kwalijk genomen wordt, terwijl aan deze vragen

 5. Betrokken Tilburger avatar
  Betrokken Tilburger

  Dat het zoveel tijd (en dus geld) kost is natuurlijk geen sterk punt, aan de andere kant wel weer een teken dat oppositie en coalitie toch serieus worden genomen?

  Anders hadden ze de antwoorden van de art. 47 wel door stagiaires of chauffeurs laten invullen… Dus wees blij dat de vragen serieus behandeld worden, maar stel niet om elk wissewasje een vraag, zeker als je weet dat dat zoveel tijd en geld kost. Maar goed dan haal je de media weer niet, en als je verder geen boodschap of oplossingen hebt is dat wel vervelend!

 6. Arjen avatar
  Arjen

  @ Betrokken Tilburger
  "en als je verder geen boodschap of oplossingen hebt is dat wel vervelend!"
  Op welke bronnen baseer je je Betrokken Tilburger? Volg je de raads- en/of commissievergaderingen? Lees je de schriftelijke vragen aan het college? Ik daag je uit Betrokken Tilburger. Noem hier vandaag nog de laatste vijf schriftelijke vragen van de Tilburgse fracties aan het college en geef eens antwoord op bovenstaande vragen.

 7. Linda avatar
  Linda

  Volgens mij hebben de PvdA en Groen Links raadsleden, die weer terug zijn uit Londen, bovenstaande wel gelezen maar gaan daar zoals gewoonlijk niet op in!!
  De boycot was een signaal dat 5 weken heeft geduurd om de onverantwoordelijke geldverspilling en wanbeleid van de Tilburgse politiek een halt toe te roepen. Sta er ook maar eens bij stil dat er in 5 weken maar 1 keer vergaderd wordt??
  De boycot was ook mede bedoeld als signaal voor de burgers ook tussentijds na te laten denken over die enorme geldverkwisting en het wanbeleid en te voorkomen dat ze zich weer niet een paar weken voor de verkiezingen voor de gek laten houden door met name de beroepsleugenaars van de PvdA en CDA.
  Het financi

 8. Marjo Frenk avatar
  Marjo Frenk

  @linda,

  Ik daag iedereen die hier kritiek heeft uit om een weekje met mij mee te lopen (alleen met het raadswerk dan( en alles wat erbij hoort: 15-20 uur per week), in de fractie te komen praten of op een andere manier zich ook eens te verdiepen in de andere kant van het verhaal. U hoeft het niet met ons eens te zijn maar ongenuanceerde beschuldigingen leiden nergens toe. Overigens: de reis naar Londen is 24 en 25 januari.

 9. Tine VDW avatar
  Tine VDW

  In aansluiting op Marjo hierboven: ook ik wil graag dat Linda of een andere cticicaster mij een week gezelschap houdt en me desgewenst van advies dient bij het raadswerk.
  Morgen, maandag, begin ik om 9 u en dan gaat het met een kleine onderbreking door tot minstens 22.00u. dat is misschien om te beginnen wat veel maar wie dat wil: ik zie je graag als gast in het veldwerk.
  tine.weyer@planet.nl

 10. Betrokken Tilburger avatar
  Betrokken Tilburger

  @ Arjen

  Ben zeker betrokken bij de raad en de commissies. Volg dit regelmatig vanaf de zijlijn! Laatste vijf vragen zijn gesteld door mevr. Buijssen van de SP.

  Merk zeker op aantal specifiek dossiers dat LST kennis mist, feiten veranderd en daardoor aan een stukje sfeerzetting doet, die ik enorm betreur en die de stad geen goed doet! Ondanks dat je het niet altijd eens hoeft te zijn met beleid, moet je wel met oplossingen komen voor alle problemen die jullie aankaarten. Dat mis ik een beetje…

 11. Arjen Roos avatar
  Arjen Roos

  @ Betrokken Tilburger
  Fout, Betrokken Tilburger. Ik som hier een aantal van de laatste vragen op. Zoals je ziet, zijn ze van verschillende fracties. Het stellen van schriftelijke vragen, is een democratisch recht. Dat de LST daarvan gebruik maakt, geeft al aan dat die fractie wel degelijk inhoudelijk bezig is. Dat geldt niet alleen voor de LST. Dat geldt voor meerdere fracties (behalve de seniorenpartij dan). De vragen:
  LST: dierenwelzijn
  LST: besteding Essent gelden
  LST: verkoop stoelen Midi
  SP: illegale billboards
  TVP: graffiti
  TVP: kaalslag bij Blaak
  SP: nieuwe supermarkt St. Anna

  @ Betrokken Tilburger
  U mist bij de LST kennis bij een aantal dossiers? De LST pretendeert niet heilig en alwetend te zijn. Wat ik bij u mis, is objectiviteit. Dat gebrek aan kennis valt met het grootste gemak ook bij andere fracties te signaleren.
  Uit de reactie van Marjo Frenk (Groen Links) kunt u opmerken dat zij zich bij voorbaat al persoonlijk voelt aangesproken (terwijl u zich toch tot de LST richt!!!).
  Terecht stelt ze dat de raadsleden hun werk vaak naast hun drukke baan en gezinsleven moeten combineren met andere activiteiten. Niet iedereen heeft evenveel tijd om zich door meters-dikke stapels papier te laten gijzelen. En toch zijn er veel raadsleden (zelfs van de coalitiepartijen) die stinkend hun best doen (en ook weleens (tot vaak) gefrustreerd worden door hun eigen politici in de coalitie). Op dat punt heeft Linda gewoon een punt.
  @ Betrokken Tilburger
  Verandert de LST feiten? Verklaar u nader. De kritiek van de LST op sommige punten luidt dat er politiek wordt bedreven zonder harde cijfers of goede plannen. Op drijfzand dus. Vreeman noemt dat 'risico's nemen' of 'geloven in kansen'. Je moet er maar in geloven!
  @ Marjo Frenk en Tine DW
  Ongenuanceerde uitlatingen weerleg je niet door hier uiteen te zetten hoeveel uren je besteedt aan het raadswerk. Het gaat er toch niet om hoeveel uren je ergens bij zit? Ik heb zeer kritische betogen gehoord van raadsleden (ook van coalitiepartijen) waarvan ik weet dat daar soms dagen voorbereiding in zitten. Om vervolgens weer doodleuk de rijen te sluiten als het op stemmen aankomt. Dan gaat het niet om inhoud of om wel of niet aanwezig zijn. Dan gaat het doodleuk om botte machtspolitiek. En daarover wilde de LST eens een signaal geven. Dat was een middel. En nu doen we weer mee aan al die raads- en commissievergaderingen, werkbezoeken en excursies.
  Dus die hele anti-campagne van vooral de PvdA lijkt nergens op. Een campagne die, zeer kortzichtig, er op gericht is om de oppositie tegen elkaar op te zetten en een foutief beeld bij de burgers te cre

 12. Tine VDW avatar
  Tine VDW

  Arjen waarom toch die harde taal? Dat boosaardige geluid? Tot waar moet je gaan om de ander in een kwaad daglicht te zetten? Werkelijk, ik meen het uit het diepst van mijn hart als ik zeg dat een dergelijke manier van omgaan met elkaar absoluut niet constructief is. Als er fouten worden gemaakt moeten we die aan de kaak stellen, daar ben ik het mee eens.We doen dat allemaal als we ons zorgen maken over bepaalde dingen die passeren.Maar de vraag is of dit altijd via officie

 13. Arjen avatar
  Arjen

  Harde geluid Tine? Ik baseer me op artikelen in het blad van de lokale PvdA waarin zo over VVD, SP en LST wordt geschreven. En op de nieuwjaarstoespraak van Auke.
  Van jou persoonlijk of van Jan van Esch hoor ik dat harde veel minder.
  Als oppositie heb je een andere rol dan van een coalitiepartner. Een wethouder heeft een hele batterij aan ambtenaren achter zich. Als oppositiepartij wordt je VOORAL ACHTERVOLGD met opmerkingen over dossierkennis. Draai eens een jaartje met de LST mee.

 14. Marjolein avatar
  Marjolein

  Tine toch!
  Je weet toch hoe democratisch controleerbare politiek in z'n werk gaat? Als raad stellen wij kaders, vertegenwoordigen de burger (dat is in ieder geval de bedoeling) en controleren het werk van het college, en voor alledrie de taken zijn schriftelijke vragen een prima instrument. Even bellen met een ambtenaar is dat niet. Natuurlijk, als je gewoon wat technische informatie wilt krijgen over een procedure of de voortgang van een project dan kan je dat aan de ambtenaar vragen. Maar als ik het oordeel van het college wil weten, het nodig vind om hen aan te sporen of ze een nieuw voorstel voor te leggen, dan heb ik niets met die ambtenaar te maken. Ik ben raadslid om de wethouders te controleren en aan te spreken op hun verantwoordelijkheid. En als daar aanleiding toe is moeten die het vervolgens maar verder regelen met hun ambtenaren. Is ook wel zo openlijk en overzichtelijk. Schriftelijke vragen aan het college en natuurlijk ook de antwoorden daarop zijn openbaar, jouw telefoontjes met ambtenaren niet.

  @ Betrokken burger
  U mag best Marjolein zeggen in plaats van mevrouw ;-). En inderdaad waren de laatste schriftelijke vragen van mij. Over schriftelijke vragen nog wel. Beetje flauw misschien. Maar dat gezeik over schriftelijke vragen moet maar eens afgelopen zijn. Het is een wettelijk vastgelegd recht van de raad. En ik zie het als mijn democratische plicht om als raadslid me goed te laten informeren, en als het moet stel ik daar dit jaar n

 15. Tine VDW avatar
  Tine VDW

  Jammer Marjolein dat je afgelopen zaterdag niet op het raadsledencongres was in Eindhoven. Want ook daar had je kunnen horen dat er best wel meer mogelijkheden zijn dat alleen het wapen van de wettelijke vragen om informatie te verkrijgen. Natuurlijk is het stellen van officie

 16. Arjen Roos avatar
  Arjen Roos

  Ik ga er geen vragen (art7) over stellen.
  Ik ga s samen met Tine een voorstel bedenken over hoe we kunnen bereiken dat mensen hun achtertuintjes groener maken of houden. (dus niet volplempen met tegels!!)
  En met Jan van Esch (PvdA) ga ik een milieu-educatiecentrum realiseren in/bij de Reeshof.
  En als die 2 pilots er binnen 2 jaar niet gerealiseerd zijn? Dan gaan we er ……. art 47 vragen over stellen?????????

 17. Tine VDW avatar
  Tine VDW

  Vandaag lezen we in BD dat de gehandicapten zeer terecht de problemen rond de deeltaxi aan de orde stellen. Terwijl de organisaties om spoedoverleg vragen is raadslid Smolders er als de kippen bij met offi

 18. Arjen avatar
  Arjen

  Wat is dit nu weer, Tine? Ikzelf ben als raadslid (samen met Bart vd Camp van de SP) aanwezig geweest bij het gesprek tussen wethouder Els Aarts, ambtenaren en de leiding en klanten van Welzorg. Pal voor de zomer. Dat was gewoon een opbouwend gesprek en de pers was daarbij niet eens aanwezig.
  Over Welzorg en de deeltaxi hebben we ook in de commissie en de raad geregeld gesproken. Nu ben je toch echt zelf met afbraak-politiek en populisme bezig.
  Hans Smolders had het inderdaad ergens op een agenda van een vergadering kunnen zetten. Of er schriftelijke vragen over kunnen stellen (zoals nu). Het lijkt wel of er nu een campagne wordt gevoerd tegen schriftelijke vragen. Slaat nergens op. Het is nu eenmaal een democratisch recht. Marjolein heeft gelijk; misschien moeten we er wel veel meer stellen!

 19. T uit Tilburg avatar
  T uit Tilburg

  PVDA in totale paniek zowel in de raad als in het College door hun eigen leugens en domheid. Het enigste waar ze goed in zijn gebleken is om zichzelf in stand te houden en als een plaag steeds groter te worden!! Eerst in Utrecht en nu weer in Eindhoven mag men kiezen uit een PVDA burgemeester of een PVDA burgemeester?? In Tilburg hebben we Blauwbroek, Hamming, de Weyer enz. Maar ook de zakkenvullers als Herfkens en Koenders zijn de nieuwste ICONEN van de PVDA plaag, na eerder van Dam, Kok, Pronk, Melkert enz. enz. Zowel links als rechts denk toch eens na bij de volgende verkiezingen in 2010

 20. Betrokken Tilburger avatar
  Betrokken Tilburger

  @ Arjen,

  Denk dat we toch nog eens over jouw examenreglement moeten hebben… Wat kun je je druk maken, is dan een kwestie van interpreteren… De SP stelde uit naam van Marjolein ๐Ÿ˜‰ vijf vragen m.b.t. St. Annaplein…

  Dat ik niet objectief ben lijkt me voorbarig, feit is wel dat uw party luid schreeuwend voortdurend zijn best doet om voortdurend in de media te verschijnen en op die manier in te spelen op onderbuikgevoelens in de stad. Daarbij worden feiten liefst verdraaid. Zo blijkt Adje geen

 21. Arjen Roos avatar
  Arjen Roos

  @ Betrokken Tilburger
  Je hebt inderdaad Marjo Frenk niet aangesproken. Gelet op reactie voelt ze zichzelf blijkbaar aangesproken.
  Je hebt gelijk: die 8 miljoen gaat natuurlijk niet rechtstreeks naar Adje. Dat het pand aangekocht wordt door de gemeente, is natuurlijk goed. Maar dat het daarna voor 5 miljoen verbouwd wordt tot theater met Adje als (zwaar gesubsieerd in zijn exploitatie!) hoofdhuurder, …….is een andere zaak. Als het mislukt met Adje blijft het pand eigendom van de gemeente.
  Logischer is natuurlijk om eerst eens goed na te denken wat je met dat pand wil, alvorens je voor miljoenen gaat verbouwen.
  Is de LST vooral op publiciteit uit? Je moet komende raadsvergadering ook eens goed kijken naar de nieuwe full color sportnota. Daar staan twee gigantische foto's in van de PvdA-ers Hamming en Wilthagen.
  Doet de LST aan verruwing? Ex-fractieleider PvdA Driek van Griensven noemde een betrokken burger onlangs nog 'zwaar gestoord'. PvdA-woordvoerder Nol van Trier vergeleek het CDA onlangs met al-Qaeda. PvdA-fractieleider Auke Blaauwbroek vergeleek Smolders met Geert Wilders. En zo kunnen we nog even doorgaan.
  Wie de schoen past, trekke hem aan.
  Of: wat ziet gij de splinter in andermans ook. De balk in uw eigen ziet u niet.
  En wees nu eerlijk Betrokken Tilburger, ben ik op deze site een moment ruw tegen iemand geweest?

 22. Wies van Wessem avatar
  Wies van Wessem

  Kinderachtig. Dat woord schiet vaak door mijn hoofd als ik de bijdragen op dit forum lees. Wat kinderachtig dat politici van, in dit geval, PvdA en LST in reactie op elkaar betrokkenheid tonen, argumenten formuleren, besluiten om samen op te trekken, dingen voor elkaar proberen te krijgen, maar elkaar vervolgens 'voor de buhne' in de haren vliegen, zwartmaken, beledigen. Doet me denken aan kinderen die op het schoolplein ruzie maken, maar op woensdagmiddag wel samen gaan knikkeren.

  Ik weet ook wel dat politiek bestaat bij de gratie van conflict, maar met de huidige polarisatiestrategieen van diverse partijen schiet Tilburg weinig op. Misschien wordt het eens tijd dat Arjen Roos, Tine van de Weyer en Marjolein Buijsen een coup in hun partij plegen…

 23. Betrokken Tilburger avatar
  Betrokken Tilburger

  @ Arjen

  Arjen, hoe is het met het examen?

  Voor het eerst dat ik uit monde van de LST iets lees over de 8 miljoen rond Adje… De meeste krantenkoppen, of zelfs interviews in de Prive spreken anders…

  De fullcolor sportnota heb ik niet gezien, maar als daar twee foto's instaan van PvdA-ers dan is dat zo. Als men een LST-er had gevraagd, had deze ook zeker weten geposeerd, toch???

  Jammer dat het hier gelijk zo heftig er aan toe moet gaan, je beledigd me niet, maar vind het wel een behoorlijk felle discussie! Vind ik jammer…

  @ Wies

  Helemaal mee eens… Vooral je laatste zin vat ook de kern van mijn boodschap samen! Laten we elkaar niet bevechten, maar samen een bestuurbare stad vormen! Laten we het ruzie maken aan het schoolplein over!

 24. Paula avatar
  Paula

  Dus u wilt een coup zonder conflict? En dan ook nog drie coups zonder conflict? Dat is echt knap! ๐Ÿ˜‰

 25. Arjen avatar
  Arjen

  @ Arjen, hoe is het met het examen?

  Betrokken Tilburgers nemen wij bijzonder serieus. Dus we hebben het nog even voor u nagetrokken:
  – Raadsleden kregen de vragen van de SP op maandag 21 januari om 8.18 uur
  – De pers kreeg de SP-vragen zondag 20 januari om 13.15 uur.
  Het slagen is dus afhankelijk van welke pet uw bijdrage beoordeelt. Laten we het erop houden dat u bij nader inzien toch een voldoende verdient!

 26. Betrokken Tilburger avatar
  Betrokken Tilburger

  @ Arjen

  Wat een heerlijke constructieve bijdrage!!! Ga zo door!!!

 27. John Geerts avatar
  John Geerts

  Waarom zou je direct vragen stellen ? Is er niet een gemeenteraadsvergadering (en een aantal commissiebijeenkomsten) ? Is er geen leerproces waarbij de partijen nader tot elkaar komen ? Is het niet zo dat de besluitvorming door vragen juist enorm vertraagd wordt ?

  Is het doel niet te zorgen dat de burger met klachten het snelst wordt geholpen ? Zonder dat een partij-principe telt. Maar eerlijk geredeneerd vanuit de burger zelf. Zou dat als raad niet meer hand in hand moeten gaan.?

  Er is al veel verloren, maar er is nog meer te winnen. Het Park achter het Missiehuis, Bredaseweg als Offici

 28. herman van Halsteren avatar
  herman van Halsteren

  Begrijpen jullie na het lezen van deze reacties nu waarom iik niet meer ga stemmen.

  je wordt er toch moe van !!!

  Een teleurgestelde tilburger

 29. .... avatar
  ….

  Herman van Halsteren.. misschien heeft u wel ongekende kwaliteiten! Op welke lijst zou u graag willen staan? Als u t beter kunt dan de rest van de gemeenteraad houden we ons als LST aanbevolen om u een goede plaats te garanderen.

 30. Arjen avatar
  Arjen

  Eigenlijk word ik hier ook heel moe van.

 31. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Dan moet u meer gaan jumpen, meneer Roos, daar krijgt u energie van!

 32. Arjen avatar
  Arjen

  Fijn, Louis, dat u me probeert op te peppen. Wist u overigens dat ik en Joost M

 33. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Mijn complimenten, geachte heer Roos! Maar hebt u hem ook uitgelopen? De heer M

 34. Arjen avatar
  Arjen

  Eerlijk is eerlijk: VVD-er Joost M

 35. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte heer Roos, hoe weet u nou of ik erbij was of niet? U weet niet eens hoe ik eruitzie! Ik hoop dat u in de politiek beter nadenkt voordat u met zo'n opmerking komt. Overigens klopt uw opmerking wel, u hebt goed gegokt: de laatste keer dat ik aan een hardloopwedstrijd meedeed was bij de veteranen, in 1972 welteverstaan. Kunt u nagaan!
  Maar toch verdient u een compliment voor die 10 kilometer en voor de Dertig van Tilburg (mmm, bestaat die echt? Dat ga ik zo eens uitzoeken. U zou niet de eerste jokkende politicus zijn).
  Het verbaast me niet dat mevrouw Van de Weyer u een schaal geeft. Als er

 36. Tine VDW avatar
  Tine VDW

  Ik word er gewoon verlegen van,,,,, niettemin dank voor de warme woorden, Louis.

 37. Betrokken Tilburger avatar
  Betrokken Tilburger

  @ Arjen

  Arjen, ik ben nog eens verder gaan lezen in de artikel 47 vragen, en zie dan een aantal regels staan waarvan ik me afvraag waar de LST zich op basseerd…

  Art. 47 vragen inzake Kerstverlichting:

  "Die lampenkappen zullen wel uit China komen want na een week werkt een groot deel al niet meer."

  Waar baseren jullie deze generaliserende opmerkingen op? Ik kreeg uit de media juist het idee dat jullie tegen generaliseren van de PvdA waren, maar denk dat jullie hier zelf ook de plank misslaan?

 38. Arjen avatar
  Arjen

  @ Betrokken Tilburger
  Het zijn VRAGEN Betrokken Tilburger, geen conclusies. Generaliseren kan ook heel nuttig zijn. Wat vindt u van deze?: Alle Chinezen hebben zwart haar.

 39. Betrokken Tilburger avatar
  Betrokken Tilburger

  @ Arjen

  Arjen, dit is in ieder geval een enorm suggestieve vraag, dat kun je niet ontkennen. Je laatste opmerking vind ik niet meer dan kinderachtig!

 40. Arjem avatar
  Arjem

  @ Betrokken Tilburger
  Kinderachtig? Je wit toch niet beweren dat je op elke punt en komma wil gaan discussi

 41. Tine VDW avatar
  Tine VDW

  De kwaliteit van dit forum ivm bijvoorbeeld http://www.theoilburg.nl is dat er in elk geval een poging wordt gedaan inhoudelijk te reageren en niet alleen maar dooddoeners en oneliners te plaatsen. Daarom vind ik deze virtuele dorpspomp dan ook een aardige ontmoetingsplek. Ik zou de inhoud dan ook graag voorop willen stellen en dat alle meisjes met rood haar willen vrijen (zie de chinezen met zwart haar)is wel koddig maar niet relevant. Of het om te lachen is? Tja….. dijenkletsers horen meer bij het carnaval dat in aantocht is. In elk geval wil ik zonder iemand op dit forum iets tekort te willen doen de Betrokken Tilburger complimenteren met zijn rake en inhoudelijke opmerkingen.

 42. Arjen Roos, LST avatar
  Arjen Roos, LST

  Tine, ik hoef toch niet overal bloedserieus op te reageren?
  Als het om Chinezen gaat, bijvoorbeeld, kan ik ook een hele verhandeling houden over inferieure Chinese, rode kwaliteit. Over hoe communisten-voorman Mao Tse Tung decennia lang de Chinese plattelands-bevolking heeft uitgehongerd om de oogsten voor miljoenen dollars te verkopen aan de Sovjet-Unie en Amerika om zijn wapen- en vliegtuigindustrie te financieren ten kosten van tientallen miljoenen Chinese levens! Geen van die vliegtuigen is ooit van de grond gekomen en al die mega-projecten zijn mislukt of verandert in woestijn.
  Vandaar die beeldvorming over slechte Chinese kwaliteit. Serieus en inhoudelijk verhaal h

 43. Jan van Esch avatar
  Jan van Esch

  @Arjen
  In 2007 was ik geblesseerd maar in 2008 loop ik weer mee (8e keer). Zullen we zoveel mogelijk raadsleden mobiliseren en er een actie aan koppelen? Sport verbroedert en wellicht kunnen we een maatschappelijk gebaar maken.
  En dan in 2009 de Tilburg Marathon als opmaat naar de verkiezingen.

 44. Arjen avatar
  Arjen

  @ Jan van Esch geplaatst: 23-01-2008

  In 2007 was ik geblesseerd maar in 2008 loop ik weer mee (8e keer). Zullen we zoveel mogelijk raadsleden mobiliseren en er een actie aan koppelen? Sport verbroedert en wellicht kunnen we een maatschappelijk gebaar maken.
  En dan in 2009 de Tilburg Marathon als opmaat naar de verkiezingen.

  Goed idee Jan. Voor de ten miles als team raadsleden meedoen, bedoel je? Ik hoop dat er dan meer meedoen dan bij het zaalvoetbalteam. Die marathon 2009 is heftig, maar die uitdaging wil ik wel aan. Lijkt me echt geweldig voor Tilburg zo,n marathon!

 45. TineVDW avatar
  TineVDW

  Souwelen en leuteren Arjan? ik weet bij God (?) niet over welke politieke partij het nu gaat. In elk geval niet over de mijne.
  Als de heren gaan rennen zal ik intussen de trofees maken,dat beloof ik!

 46. - - - - - avatar
  – – – – –

  Tine, rent niet mee?

 47. Tine VDW avatar
  Tine VDW

  eventueel…..maaarre…..er moet ook nog iemand aan de lauwerenkransen werken, nie dan?

 48. avatar
  Anoniem

  Kom jij er weer vanfa met het makkelijkste werkje Tine? ๐Ÿ™‚

 49. Tine VDW avatar
  Tine VDW

  Ik zie je wel zitten als aassistent ………..kun je meteen een vinger aan de pols houden over de inspanning.

 50. Betrokken Tilburger avatar
  Betrokken Tilburger

  @ Arjen

  Hulde kraaien, mag ook best af en toe! Zou de LST ook eens moeten doen, wordt de sfeer echt beter van en kun je ook ECHT iets bijdragen aan de stad.

  M.b.t. "komma neuken" laat je telkens wat anders weten… Jij praat over 2 foto's van mensen van de PvdA in een sportnota…

  Jouw quote:

  "Ex-fractieleider PvdA Driek van Griensven noemde een betrokken burger onlangs nog 'zwaar gestoord'. PvdA-woordvoerder Nol van Trier vergeleek het CDA onlangs met al-Qaeda. PvdA-fractieleider Auke Blaauwbroek vergeleek Smolders met Geert Wilders. En zo kunnen we nog even doorgaan…"

  Verteld alleen de opmerkingen van ander, leg je hand op je hart en vertel ook eens wat jullie allemaal uiten? (en niet uitkraaien…weer zo verhardende opmerking) Geloof dat als ik jullie site lees Vreeman ook een soort boevenkoning is, en de stad wordt geregeerd door een PvdA maffia. (Sorry Tine… niet mijn woorden)

  Verder zeg je over China:

  " Over hoe communisten-voorman Mao Tse Tung decennia lang de Chinese plattelands-bevolking heeft uitgehongerd om de oogsten voor miljoenen dollars te verkopen aan de Sovjet-Unie en Amerika om zijn wapen- en vliegtuigindustrie te financieren ten kosten van tientallen miljoenen Chinese levens! Geen van die vliegtuigen is ooit van de grond gekomen en al die mega-projecten zijn mislukt of verandert in woestijn."

  Mag ik dat verhaal als volgt veranderen?

  "Over hoe VOC-voorman Johan van Oldenbarnevelt decennia lang de Indische plattelands-bevolking heeft uitgehongerd om de oogsten voor miljoenen florijne te verkopen aan West-Europa om zijn grachtenpanden te financieren ten kosten van tientallen miljoenen levens!"

  Natuurlijk is de geschiedenis niet goed te praten, maar ik denk dat je met dit soort suggestieve vragen een sfeer neerzet, die misschien het onderbuikgevoel in de stad versterkt, maar de samenhorigheid en de sfeer die we juist nodig hebben, alleen maar doet afnemen!
  (zo serieus verhaal he?) Concentreer je nou op jullie taken als raadslid en wees constructief!!!

 51. Betrokken Tilburger avatar
  Betrokken Tilburger

  Oh ja, en Arjen voordat je mij als PvdA-fan o.i.d. afschilderd… Ik stem gewoon rechts, maar denk wel na over de stemming en sfeer in de gemeentepolitiek, en merk dat ik me erger aan de sfeer die vooral uit jullie hoek wordt neergezet!

 52. Arjen avatar
  Arjen

  Betrokken Tilburger
  U lijkt het toch wel heel gezellig te vinden op deze site. Voor positief nieuws verwijs ik bijvoorbeeld naar mijn bijdrage over het wereldrecord jumpen.
  Overigens vind ik het bijzonder positief van mezelf dat ik hier maar blijf reageren op iemand die niet eens onder zijn eigen naam publiceert. Om die reden hou ik er hier mee op.

 53. Betrokken Tilburger avatar
  Betrokken Tilburger

  @ Arjen

  Het is inderdaad een leuke medium dit!

  Wel benieuwd hoe lang je deze boycot t.o.v. mij. dan weer volhoudt. Neem de boycotten van de LST i.v.m. ervaringen uit het verleden niet heel serieus…

 54. Tine VDW avatar
  Tine VDW

  Inderdaad was het wereldrecord jumpen positief nieuws dat Arjen kon melden. Daarom is het ook wel sneu dat het kennelijk niet waar blijkt te zijn. Want zonder dat de Reeshofspringers (gaan ze het nog een keertje overdoen? ) het wisten ging sportpiazza Molenhoek met de eer aan de haal en mag zich wereldrecordhouder noemen valt in het BD te lezen. De column van Arjen verliest daardoor aan relevantie.

 55. Arjen Roos avatar
  Arjen Roos

  Het blijven kanjers, Tine. Ik zal m'n column bijwerken. Aan relevantie verliest t niks: het blijft toch maar een geweldig staaltje van samenwerking en enthousiasme.
  Ik heb nog weleens kritiek op Verrijk je Wijk (zo vind ik bijvoorbeeld dat je als lokale overheid wat meer kadertjes mag stellen… barbeques subsidieren vind ik echt over de top). Maar nu vind ik de mede-financiering vanuit Verrijk je Wijk een goede keuze.
  Zonder sponsoring van makelaar OMM, de personele bijdrage van Multifit, de Stichting Reeshofevenementen en de duizenden euro's aan publicitaire ondersteuning van de media (grotendeels van mij persoonlijk dus) had dit gewoon niet gelukt. Los van het uiteindelijke record lijkt me dat toch wel relevant! Immers in de raad wordt zo vaak gesproken over het leggen van verbindingen in de stad. Ik lever daar nogal eens kritiek op, maar nu was t perfect. En dat zonder dikke nota's, maar met een kleine subsidie!!

 56. Will Gunther avatar
  Will Gunther

  Tja, als stemmer op Hans Smolders, kan ik niet anders concluderen dat de heer Smolders tot op heden gedaan heeft wat hij had moeten doen, en belooft heeft te zullen doen, namelijk het gerotzooi binnen het gemeentelijk apparaat aan de kaak stellen EN openbaar maken. Binnen dit college is er voorlopig voor mij slechts

 57. Betrokken Tilburger avatar
  Betrokken Tilburger

  @ Will Gunther

  Beste Will, wat een verschrikkelijke gedacht!!!n.. Noord Nederland als het Walonie van NL.. Denk dat wij als Brabanders de peel ook niet mogen vergeten….

  Trouwens omdat Noord Nederland gas heeft, zitten wij er nu warmpjes bij… Wees blij dat Noord Nederland dit met ons wil delen… Vind die opdeling die je maakt eng en niet correct!!!

  M.b.t. je opmerkingen rond de LST… ik hoop echt dat ze bij de volgende verkiezingen in de coalitie komen, want dan hebben we binnen een jaar weer verkiezingen… LST is goed als oppostie, maar zie er geen bestuurders tussen zeggen. Dat ze signaleren is OK, maar ze hebben geen oplossingen, of in ieder geval geen oplossingen die structureel problemen oplossen!

 58. veeltassen avatar
  veeltassen

  @Betrokken Tilburger
  dan is er geen verschil met zoals het nu is.
  Ze zullen het hoe dan ook beter doen !!!!!!

 59. Tine VDW raadslid Pv avatar
  Tine VDW raadslid Pv

  Treurig wordt ik in elk geval beste Anonieme Veeltassen van de inzending van Will Gunther. Dat dhr. Gunther de wethouder van econ. zaken, dhr. Jansen de hand boven het hoofd houdt is mooi.Zijn warme pleidooi voor juist d

 60. Will Gunther avatar
  Will Gunther

  Betrokken Tilburger.

  Hoezo zitten wij er warmpjes bij? We betalen ons blauw voor een m3 gas, dus geachte Tilburger er wordt niks gedeeld. Maar dat is dan ook alles wat wij uit het noorden te verwachten hebben, of het moeten die boeren zijn die een vrouw zoeken. Wat betreft uw opmerking over LST bestuurders in de coalitie vraag ik u mij aan te geven wat er dan nu voor een "kliek" zit. Het gesjoemel met gelden voor oud raadsleden, het gedoe met die "debielerige" Adje, Dat achterlijke draaiende huis op de Hasseltse Rotonde, allerlei prestige projecten die Tilburg op Parijs moeten laten lijken. Krijgen wij dan ook de Parijse hoogbouw? Fijn vooruitzicht. En over de Peel gesproken, u heeft inderdaad gelijk, maar vergeet er bij te vermelden dat uw Politieke vrienden in den Haag alle mooie bedrijven die wij in Brabant

 61. Moniek avatar
  Moniek

  De LST heeft ons bij de verkiezingen beloofd niet op politici te gaan lijken. Het is dus een groot compliment voor hen dat ze nog steeds niet op (politieke) bestuurders lijken.
  Er zitten overigens vele ondernemers bij en een professor. Zouden die 'bestuurlijk' niets in hun mars hebben? Wordt wakker betrokken Tilburgers.

 62. Liesje avatar
  Liesje

  Hoe lang gaan we hier nog door onder dat persbericht over die boycot? Laten we et weer eens ergens over hebben!

 63. William van Tilburg avatar
  William van Tilburg

  Die zogenaamde professor van de LST? Dat is toch die man,die Harrie de Swart, die op de TU in Eindhoven met dat proefschrift gefraudeerd heeft? Lekker professortje, voor het leven benoemd, een flink salaris opstrijken, veel reisjes, zogenaamde studiereisjes, op kosten van de belastingbetaler maken en in de gemeenteraad en commissies slechts sporadisch aanwezig zijn. Daarbuiten zie je hem zelfs helemaal niet. Onzichtbaar persoon op alle fronten.
  Doe de groeten maar aan deze zogenaamde professor! Als je hem vinden kunt natuurlijk.

 64. avatar
  Anoniem

  Goed zo Liesje…!
  Terug naar de roots van dit debat…!

  Laat ik ook maar eens wat meer opportunisme in de strijd gooien:
  Een raadsboycot dient geen enkel doel. Want politiek heeft niets met sport te maken.
  Zo, die zit…!

  Hmmmm… misschien toch wat al te cryptisch geformuleerd.
  Want dat Smolders met zijn boycot zo veel publiciteit heeft weten te genereren – en daarmee zijn punt niet alleen op de mat heeft weten te leggen, maar ook heeft kunnen scoren – is natuurlijk om je vingers bij af te likken.
  Het zou flauw zijn om hem daarvoor van het veld te willen sturen. Of om hem opportunisme, publiciteitsgeilheid en effectbejag te verwijten.
  Want die pot en die ketel, h

 65. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Volgens mij is D

 66. Will Gunther avatar
  Will Gunther

  Beste Tine vd W.

  Een laatste opmerking over mijn reacties. Inderdaad houd ik wethouder Janssen de hand boven het hoofd. NIET vanwege het feit dat hij het Midi Theater veilig heeft gesteld zoals u schrijft, maar omdat deze wethouder tenminste een man van fatsoen is en kennis van zaken heeft. Dat hij op onze kosten naar China is geweest is een ander verhaal. Dat wethouder Aarts eveneens op kosten van Stichting de Wever mee naar Japan mocht is

 67. Betrokken Tilburger avatar
  Betrokken Tilburger

  @ Will Gunther,

  Ten eerste kan ik een goede reden hebben om hier niet mezelf te zijn. Zou wel eens aan het klimaat kunnen liggen dat door aantal partijen hier gevoed wordt…

  M.b.t. Wim Kok… Was daar juist niet een rechtse minister van Financieen??? En ook in het kabinet Kok II… Daarna kregen we Balkenende… Toen kregen we echt het beste wat de vaderlandse politiek ons ooit gebracht heeft… de LPF! Dat waren pas bestuurders… Na een half jaar had iedereen ruzie, en stapte het kabinet op… En al die LPF-ers maar wachtgeld opstrijken… Hoezo zakkenvullers??? Hoop echt dat de LST-voorman daar in ieder geval van geleerd heeft, en die fouten niet zal begaan…

  Dat u Bin Laden erbij haalt, gaat mij wel een paar stappen te ver, en vind ik totaal overtroffen… U zou er goed aan doen, dingen constructief te benaderen en niet alleen uitgaan van het kwade, want daar schiet niemand iets mee op…

  Ook uw benadering van werkbezoeken van wethouders vind ik onpasselijk… Deze stad heeft denk ik zeker in de persoon van de heer Jansen een bekwaam wethouder… Als hij contacten kan leggen met china die alle ondernemers hier in deze stad ten goede zouden komen, mag hij daarvan echt alles vergoed krijgen wat mij betreft! Iemand uit de publieke sector krijgt toch ook zijn zakenreis vergoed?

  Doe toch eens rustig aan, en zoek niet alles in het extreme…want daar hebben we in de geschiedenis genoeg mensen van gezien, en kan niemand opnoemen bij wie ik dat positief vond…

 68. B.T. avatar
  B.T.

  @ Will Gunther… Iedereen leert op de middelbare school over het aardgas in Slochteren…

  "Voor de Nederlandse overheid is het aardgas een zeer belangrijke bron van inkomsten. De staat bezit een winstaandeel. Door de koppeling aan de olieprijs, die steeds verder stijgt, nemen de zogenaamde aardgasbaten voortdurend toe."

  Maar ja…als je die al niets hebt afgemaakt, zul je dit ook wel niet weten…