Geplaatst

Recht en strak

Als gemeenteraad moet je blijkbaar kaders stellen op hoofdlijnen. En niet te veel in details treden. Maar soms is een detail doorslaggevend. Ik weet het, recentelijk hebben we de Bomennota vastgesteld. Met alle bepalingen over het wel of niet monumentaal zijn, van stamomvang, van cultuurhistorische waarde. Enzovoorts. Dus de boom die morgen gekapt wordt, mag gekapt worden. Dat weet ik.

En toch….die buitengewoon fraaie en beeldbepalende populier daar in Koolhoven, de
enige boom in de directe omgeving, in de Voerendaalstraat t.o. huisnummer 10 wordt gekapt. Er is een kapvergunning verleend, gepubliceerd in de Tilburgse Koerier dd. 20/03/08. De reden: “”De boom wordt omgezaagd i.v.m. de veiligheid voor het spoor en voor de goede doorstroming van de sloot”.

Het past binnen het beleid, maar soms zou je van de uitvoerders ietsje meer inlevingsvermogen en fantasie mogen verwachten. Het spoor ligt op geruime afstand en die sloot……?????? Ja, met een bochtje om die boom had ook gekund. Het is immers ook beleid om oude, gekanaliseerde stromen in Brabant weer ouderwets te laten meanderen.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

44 reacties op “Recht en strak”

 1. chris avatar
  chris

  schandaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalig

 2. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Geachte heer Chris, kunt u misschien ook nog wat anders roepen dan 'schandaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalig'? Ik zal het wel weer niet mogen zeggen, maar ik begin me hier een beetje aan te ergeren en ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben. Dank!
  Met nog immer vriendelijke groet, Louis Kouwenhoven.

 3. varkenshand avatar
  varkenshand

  Ook leuk en geheel in lijn met het gemeentelijk beleid:
  "Het Reeshofbos wordt opgeknapt om het aantrekkelijker te maken voor gezinnen met kinderen. Afgelopen winter werd al een aantal Amerikaanse eiken gekapt en kwamen er nieuwe struiken en bomen voor in de plaats."
  (Bron: BD)

 4. arjen avatar
  arjen

  @ Varkenshand

  Er officiele verhaal luidt dat er Amerikaanse eiken gekapt zijn om het de oorspronkelijke, inheemse soorten weer mogelijk te maken zich in het bos te handhaven.

 5. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  Beste groene vrienden,

  Vanmorgen heb ik na een ochtend telefoneren een boom gered……….. De boom die Arjan hier heeft afgebeeld en waarover ik gisteravond een mailtje kreeg van een buurtbewoner.
  Dankzij het werkbezoek dat ik enkele weken geleden aan Koolhoven bracht met de cie fysiek heb ik er wat mensen van het consortium, projectleiders enz. leren kennen. Allen gebeld en iedereen is het erover eens dat het zonde vd boom is en dat er naar andere oplossingen zou moeten worden gezocht.

  Het probleem ligt bij het waterschap. Die willen wel in de Dongevalllei ecologisch tuinieren maar willen op andere plekken wat simpeler (sloot rechttrekken) zodat ze niet teveel padden in de grasmaaier vinden. Als ze met elke kikker rekening moeten houden, zo wordt er geredeneerd, kost dat meer tijd(geld). Gemeente Tilburg kan dan wel ecologisch denken en daarnaar willen handelen maar daar moeten andere partijen kennelijk nog van overtuigd worden en daar moeten ze ook de financiering voor over hebben.
  Of wij moeten als gemeente de meerkosten willen dragen.

  Maar eerst even blij met elkaar: boom gered en partijen gaan weer aan tafel om naar betere oplossing te zoeken.

 6. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Den deze plaatsen we maar even door zoals ie bij ons in de reacties stond
  Groetjes, vakantiewerkert TheoTeam

  beste Theo

  Ik heb vanmorgen ook bericht gehad van de LST over de geplande kap. Toen ik Rond begon te bellen Bleek dat Ook Tine v/d Weyer al de hele ochtend aan het rondbellen was. Na vele telefoontjes hebben de uitvoerders toegezegd de boom morgen niet te kappen. Er komt nog een overleg waar we eventuele alternatieven zullen bekijken.

  Bram van Beurden
  vz. Stichting Stadsbomen Tilburg

 7. arjen avatar
  arjen

  OK Tine en Bram, bedankt voor de actie!

 8. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  Zojuist belde het waterschap: we zijn er niet op uit om zomaar bomen om te hakken. als we gebied kunnen beheren met normaal mechanisch onderhoud: dan zijn we er op uit bomen zoveel mogelijk te handhaven. Ze hadden er gisteren hun eigen ecoloog al naar laten kijkenNav telefoontje verontrustte bewoner) want precies om reden van deze boom was sloot destijds omgelegd.Dus waarom ie nu weer recht zou moeten? Hadden we dat net zo goed in 1x kunnen doen….zei de woordvoerder.

  Waterschap wil dus de boom ook laten staan.

  Als ik vanochtend mezelf echter geen vrijaf had gegeven (en Bram van B. idem)en gaan rondbellen was het mogelijk toch wel fout gegaan en die gang van zaken zit me toch niet helemaal lekker.

 9. chris avatar
  chris

  Vandaag in het Brabants Dagblad:

  Bliksemactie redt populier Koolhoven voorlopig
  dinsdag 17 juni 2008 | 17:27

  TILBURG – Een bliksemactie van Erwin Nas heeft in elk geval voorlopig het leven gered van een grote populier aan de Voerendaalstraat in de Tilburgse nieuwbouwwijk Koolhoven.

  Maandag kregen straatbewoners van een stratenmakersbedrijf een brief in de bus dat de boom woensdag (vandaag) zou worden omgezaagd. "Dit in verband met de veiligheid voor het spoor en voor de goede doorstroming van de sloot", aldus de aankondiging.

  Nas, die tegenover de populier woont, belde zich maandag suf. "Dat leverde niks op en dus stuurde ik rond middernacht een mailtje naar raadsleden."

  Met name LST-voorman Hans Smolders, PvdA-raadslid Tine vande Weyer en de stichting Stadsbomen zorgden voor in elk geval uitstel van executie. Er komt overleg tussen alle betrokken. Tot zeker 15 juli, als het broedseizoen is afgelopen, is de populier gered.

 10. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  Goed gedaan Tine en Bram.

 11. chris avatar
  chris

  Groen Links ontbrak weer. Snurkt in alle toonaarden, slaap lekker.

 12. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Wel erg selectief dyslectisch Marjo. Een kort explosief proces door verschillende instanties/personen op gang gebracht en uitgevoerd. In 1 ochtend. Juiste dingen vallen op de juiste plaats. Voorafgaande regie is niet mogelijk. Ad hoc heet dat. Maar om dan zo selectief dyslectisch te zijn is ronduit jammer. Zelfs goed aflopende processen blijken helaas een politiek handvat om te negeren. Nogmaals, we mogen en willen geen partijke trekken maar het wordt wel steeds moeilijker. Negeren van personen is zo not done, en op termijn erg onproduktief
  lieve groetjes,
  Theo

 13. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @Theo

  Marjo treft geen enkele blaam. Het klopt dat ik het initiatief heb genomen de sloop van de boom ten goede te keren. Toen Bram van Beurden (op instignatie van dhr. Smolders) me in de loop van de ochtend belde was ik allang bezig eea een andere richting in te sturen. Zijn (Bram's) inhoudelijke bijdrage heeft me geweldig geholpen om het proces in goede banen te leiden. Hulde voral aan Bram in deze want zijn inbreng was niet alleen zeer gewenst maar absoluut noodzakelijk om het voor mekaar te krijgen. Wij kunnen en mogen als raadsleden alleen controleren en kaders stellen.(meedenken is wat lastiger, want vereist specifieke deskundigheid) Toch helpt het enorm als je in noodgevallen kunt terugvallen op diezelfde inhoudelijke deskundigheid.

  Als Marjo Bram en mij de credits hiervoor geeft: dat klopt volkomen: die hebben wij (dit keer in elk geval) volkomen verdiend…..waarvoor hartelijk dank.( ik hoop echter dat het niet al te vaak hoeft voor te komen dat we op een dergelijke manier cultureel-landschappelijk erfgoed van de ondergang hoeven te redden)
  Als Bram mij niet uit zichzelf had gebeld had ik dat zeer zeker zelf gedaan maar daar was ik op dat moment nog niet aan toe gekomen want het was pappen en nathouden met de div. partijen.

 14. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Hallo Tine,
  onderstaand mijn reactie op onze site. Als enige toevoeging misschien dat het niet klopt (red. zover als ik kan analyseren)dat jij als enige het initiatief nam om de boom te redden. Dat initiatief komt op rekening van de burger die bijna geen omwasmiddel meer heeft en aan de politieke bellen trok. Twee partijen hebben vervolgens de klok horen luiden en wisten uiteindelijk waar de klepel hing. Pluimen voor alle actieve partijen en personen. Boom gered. Is nie niks. Niet meer maar ook niet minder. Vooral die twee broedende kraaien in de boom zijn blij met de acties van jouw en anderen. Pril geluk en zo…
  Groetjes,
  Theo

  Vaak regel je meer met

 15. snelheidsduivel avatar
  snelheidsduivel

  Beste Tine,

  Wat zielig allemaal
  De gehele ochtend aan het bellen.
  Gewoon in een keer de juiste mensen bellen helpt in slagkracht.

  Smolders was er zoals gewoonlijk weer als de kippen bij en doet in 5 min. meer als jij in een hele ochtend !!

  Als er brand is moet je de brandweer bellen en niet de bakker !!

  Jullie hebben de mond altijd vol m.b.t. populisme bij Smolders en kornuiten maar ik zie hier van zowel de columnist als van de fractievoorzitter van de LST helemaal niets terug om de eer op te stijken.

  Ik begrijp dat ze gewoon hun werk doen als er een verontrust mailtje binnen komt.
  Jij bent eerst een halve dag aan het bellen en dan dagen aan het zeuren dat je de credits niet krijgt.

  Echt zielig !!

  Ik ga me toch eens beraden of ik in 2010 niet op Smolders en kornuiten ga stemmen
  Hun stevige correcte en duidelijke taal maar vooral de daadkracht spreken me erg aan.

  Dat gezever van jouw ben ik eigenlijk kotsbeu.

  Je bent aangesteld als raadslid om je werk te doen en daar hoef je toch niet telkenmale complimenten voor te krijgen of wil je dat ?

 16. snelheidsduivel avatar
  snelheidsduivel

  Even vergeten ,M.Frenk krijgt het niet voor elkaar om ook Hans te bedanken.
  Lijkt een soort godslastering als ze dat zou doen.

  Dat is tekenend !!

  Ik weet overigens niet of die mannen van Smolders op dergelijke complimentjes/bedankjes zitten te wachten.

 17. arjen avatar
  arjen

  Sommige reacties zijn op zich al alleszeggend snelheidsduivel. Ze spreken voor zich(zelf)

 18. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @snelheidsduivel:
  Smolders was er zoals gewoonlijk weer als de kippen bij en doet in 5 min. meer als jij in een hele ochtend, zeg je.
  Het laatste wat ik erover wil zeggen is dit:
  Dhr. Smolders heeft zegge en schrijve

 19. Jaak avatar
  Jaak

  Mevr. van de Wijher,

  als frequent lezer reageer ik nu maar eens een keer op die onzin van u.

  Ik neem aan dat u de telefoonkosten toch wel mag declareren bij GL
  Anders begint u daar wellicht weer over te zeuren.

  Als ik de diverse reacties van u zie op dit forum dan begrijp ik niet dat de PvdA fractie Tilburg u nog steeds niet op non actief heeft gesteld.
  Ik ga er eens een brief over schrijven naar jullie fractievoorzitter

  Ik schaam me diep voor uw haantjesgedrag en dat stoort me al 2 jaar.
  PvdA onwaardig !!!

  Mijnheer Roos,

  Uw stukken vind ik goed te lezen en snijden vaak hout en er zit humor in.
  Reageer a.u.b. niet op onzin van o.a. mevr de weijer.
  Het doet mijns inziens afbreuk aan uw verhaal

  Verder volg ik de LST fractie al even omdat ik een van de kritische mensen was die dacht dat clubje valt snel uit elkaar en maken ruzie.

  Ik moet daar op terug komen
  Uw fractie stelt zeker niet teleur en ik zie een hechte club mensen die in ieder geval doen wat ze gezegd hebben.
  Daarvoor verdient uw fractie een compliment maar ik ben wel van mening dat u moet zorgen volgende keer in de coalitie te komen en dat vergt ook een bepaalde inspanning cq houding.

  Ik zie uw vervolg colums graag tegemoet.

  Gr.

  Jaak van Gorp

 20. Wies van Wessem avatar
  Wies van Wessem

  @ Van Gorp

  Over milieu staan maar liefst vijf regels in het programma van de LST. En dan komen ze niet eens verder dan iets over afvalbakken en voorlichtingscampagnes. Maar zodra er publieke verontwaardiging op de loer ligt – lees 'kansen op electoraal succes voor de LST' – dan zijn ze er als de kippen bij om zich er tegen aan te bemoeien. Lekker met de winden meewaaien zodra die de kop opsteken en anders de kop lekker in het zand steken en afwachten…

 21. avatar
  Anoniem

  Ik moet erg glimlachen om de reactie van onze allerbeste Wies. Zij schrijft iets over electoraal succes voor de LST.

  Ik heb afgelopen weekend op Tv het praatje gevolgd van mevr. Hamer op het congres van de PVDA. Het praatje kwam goed over, het electorale praatje droop ervan af. Kom op nou zeg,……tsssssssss.

  Je kan van LST van alles zeggen, maar niet dat ze met alle winden meewaaien, dat is nou net de hele opzet dat we dit niet doen. Denk dat de boodschap voor Wies niet zo goed is overgekomen.
  Toch weer ego????????

 22. arjen avatar
  arjen

  Wies is duidelijk niet op de hoogte. Naast talloze schriftelijke artikel 47 vragen over groen en duurzaamheid hebben we in samenwerking met andere fracties ook vele moties en amendementen ingedien op het gebied van groen-, bomenbeleid, duurzaamheid etc. Te veel om hier op te noemen.
  Maar het mag geen positief nieuws zijn h

 23. Wies van Wessem avatar
  Wies van Wessem

  @ Ren

 24. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  @Chris, Theo en anderen

  Misschien niet bekend maar het raadslidmaatschap is geen baan maar een hobby met een vergoeding. Toevallig hebben mijn fractiegenoten en ikzelf overdag een betaalde baan waardoor het accuut reageren op een mail meestal onmogelijk is…Andere beschuldigingen aan ons adres laat ik graag links liggen….Het werkelijke groene- en milieu gehalte van een partij meet je mijns inziens niet af aan ad-hoc reacties op kappen van bomen overigens…hoe adekwaat in dit gevalook.
  groetjes,
  Marjo Frenk

 25. avatar
  Anoniem

  Beste Wies, Je zegt: : Als een boodschap niet overkomt, kun je de oorzaak daarvan leggen bij de ontvanger.Volgens je eigen zeggen is dat het makkelijkst en camoufleer je zo je eigen gebreken.

  Kan je daarin alleen maar beamen. Maar weet wat nou zo krom aan deze beredenering is? (correctie: niet de beredenering zelf is krom maar het feit dat jij em gebruikt)

  A. LST wil geen gebreken camoufleren, wij zijn wie we zijn en we zijn duidelijk. Want de menselijkheid verliezen we nooit uit het oog.
  In mijn ogen is het ontzien van het menselijk oogpunt het enige juiste en als je dat niet doet, verkoop je je ziel aan de duivel. Denk niet dat LST daar voor staat. Maken wij fouten? Uiteraard,…….maar als we ze maken, gebeurt dat ook daar waar mensen het zien, bij andere partijen gebeurt dat in kleine kamertjes met gesloten deuren en dikke gordijnen. Het wordt verdoezeld en verdraaid.

  B. Wil je nou echt beweren dat jij de boodschap wel goed begrepen hebt en dat al die kiezers die op LST gestemd hebben niet? Dat d

 26. avatar
  Anoniem

  Beste Wies,
  Ik vind inderdaad dat als er iets schort aan de manier waarop een medewerker mij als klant benadert, als ik als klant dat kan aantonen en als een redelijk gesprek er niet toe bijdraagt dat voor beide partijen een goede oplossing geboden wordt, dat dan de directeur of bedrijfsleider ingeschakeld moet worden om tot een redelijke oplossing te komen voor beide partijen. Maar denk niet dat men dat gewend is in de politiek, want hier dreigt men met rechtzaken en wat al niet meer. Zo ook bij de gemeente. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat er ook 1 wethouder is die dat verstaat en burgers de gelegenheid geeft om in zijn kantoor de misstanden van dingen die in de gemeente gebeuren persoonlijk aan de kaak te stellen.
  Dat jij dat niet begrijpt, tja, dat is niet mijn gemis.

  Wat je zegt over LST en zijn kiezers, daar kan ik heel kort over zijn. Wij hebben al v

 27. Louis Kouwenhoven avatar
  Louis Kouwenhoven

  Beste mensen, even een opmerking in het algemeen: altijd dat gezeik over de LST! Ik word er schijtziek van. Beoordeel die mensen, die ook alleen maar hun best doen, nu eens op de inhoud en niet op het politieke verleden van hun leider en dergelijke. Het is geen misdaad om het met elkaar oneens te zijn, maar hou alsjeblieft op met platitudes als 'De LST is inhoudsloos'.
  Met vriendelijke groet, Louis Kouwenhoven.

 28. avatar
  Anoniem

  Kijk Wies, dhr. Kouwenhoven heeft echt begrepen waar het om gaat. Dank daarvoor.

 29. Wies van Wessem avatar
  Wies van Wessem

  @ Louis Kouwenhoven

  Wat een tegenvaller, meneer Kouwenhoven, dat u bovenstaande berichten ziet als gezeik op de LST. U hoort mij niet zeggen dat die mensen hun best niet doen. Integendeel zelfs. Ze krijgen meer voor mekaar dan andere oppositie- en colaitiepartijen en daar verdienen ze alle krediet voor. Maar dat wil toch niet zeggen dat je niet kritisch mag zijn op het democratisch gehalte van die partij? Overigens zijn er h

 30. avatar
  Anoniem

  Beste Wies, Uiteraard moet je eerst bij een vertegenwoordiger aankloppen, maar dat is ook niet mijn punt. Als de volksvertegenwoordigers een serieus issue wensen te negeren, ga je steeds hoger om het probleem aan de kaak te stellen. Dat is mijn punt en ik denk dat dat iets is wat ook zo hoort. Zeker als het om dingen gaat,… beslissingen die genomen worden vanuit een soort 'onderbuikgevoel' en niet uit kundigheid, zoals dat bij vele beslissingen van maatschappelijke aard wenselijk is. Gevoel is goed, maar samenwerking met verstand is in vele gevallen gewenst.

  Weet je Wies, voor mij is het niet vrijblijvend om een partij, een club of wat dan ook te steunen. Iets wat mijn steun krijgt, verwoordt ook mijn idee over de maatschappij en daar sta ik dan ook voor. Ik heb niet voor niets ooit geschreven dat het jammer is dat er in de politiek geen ruimte is voor oprechte emotie. Ben ook zeer benieuwd of de

 31. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @renee.

  Je zegt:Het probleem mi. met de lokale politiek is dat men te groot denkt. Het moet groot, het moet snel, het moet vooral nu.

  Ik geloof niet dat dit helemaal klopt. De plannen die in Tilburg worden ontwikkeld strekken zich over vele , vel jaren uit. Over de ontwikkleingen in de Spoorzone bijv.of in de Piushaven gaan jaren en jaren overleg aan vooraf en duren jaren en jaren voor ze gerealiseerd zijn. Miniklein voorbeeld uit mijn eigen praktijk sinds ik in de raad zit: in 2006 heeft een meerderheid in de raad het PvdAvoorstel voor een transferium gesteund medio 208 is het er nog niet en het zal me benieuwen wanneer de eerste auto''s er zullen parkeren. En dit ondanks de constante druk die we heben uitgevoerd. Idem de openbare toiletten. Iedereen was er voor en toch sleept het onderwerp zich nog steeds voort en zijn er nog steeds geen concrete voorstellen.

  Alle grote ontwikkelingen als Kempenbaan, Stappegoor, T58: er gaan jaaaaaren van overleg aan vooraf, iedere partij en partner zoekt naar de juiste afweging, de juiste keuze: wat betekenen dergelijke ingrepen voor de stad ?

  Straks barst de discussie over ja/nee Mall los. Op diverse fora hoor je burgers zegen : ja, laat maar komen. Evenzoveel tegengeluiden zijn er want o.m.middenstanders maken zich zorgen vwb economische gevolgen binnenstad,milieumensen over verkeer, ecologie enz.Een dergelijk project is simpelweg geen beslissing die adhoc genomen mag en kan worden, en dat zal ook niet gebeuren dan na een intensieve afweging van alle, diverse, belangen die spelen.

  Kern echter is en blijft dat een stad groeit, zich ontwikkelt en er niet aan ontkomt een visie op de lange termijn te formuleren. Mij hoor je niet zeggen dat het snel en nu moet. Vgl. het openbaar vervoer: hoe duurzam was en is de groei ervan in Tilburg:door geleidelijke invoering van goedkopere kaartjes heeft er ivm andere steden een zeer geleidelijke maar tegelijk duurzame groei plaatsgevonden. In 1993 (rondom die tijd) begonnen met zeer goedkoop ticket op koopavonden en weekenden, later gratis voor ouderen. In een aantal jaren een groei van buspassagiers van 7% naar 24%. Binnenkort in heel Brabant iedereen voor 0,60 en ouderen en kinderen voor 0,30. Juist die weg van geleidelijkheid (en daarmee beheersbaarheid) zorgt voor duurzame groei.

  Een visie waar je met je stad naar toe wil op de korte,de middelllange en op de lange termijn, wat wenselijk is (en daarbij de haalbaarheid van die wenselijkheid meegewogen)een visie waarin idealen en perspectieven geformuleerd worden, lijkt mij noodzakelijk om een stad in permanente en progressieve ontwikkeling te kunnen presenteren.

  Niet een hermetisch gesloten en dichtgemetseld plan maar een visie waarin steeds ook ruimte is voor spontane en wenselijke initiatieven mits die passen in het kader van ontwikkeling dat je je als stad hebt gesteld. (013, Festival Mundial, Miditheater, intensivering sportfaciliteiten enz.)

  Het is niet alleen hier en nu maar juist en vooral: hier, daar en straks.

 32. avatar
  Anoniem

  Dat grote projecten zoveel tijd kosten Tine, is het gemis aan daadkracht en een overvloed aan ego, juist omdat men bij dit soort projecten de menselijke maat (en dan bedoel ik de mensen die in hun woongebied direct of indirect te maken krijgen met dit soort projecten uit het oog verliest. Natuurlijk moet men de haalbaarheid onderzoeken, en natuurlijk moet men daarin ook overleg plegen, maar dat het zolang moet duren, is echt onzin. Time is money, weet je nog wel?M.i. (echter, ik ben "maar" een burger) schiet men ook te kort in visie. Overal worden grootse plannen voor ontwikkeld, als je ziet hoeveel grote projecten er gestart worden en hoeveel er ook binnen de gestelde termijn afgemaakt worden,……..,kijk nou es bv het nieuwe winkelcentrum in de reeshof bv? En zo zijn er nog tal van andere projecten.
  Weet je daar nou echt de dupe van zijn? Juist ja, de bewoners van de stad.
  Overigens, ik geef ruiterlijk toe dat ik geen inzicht heb in dit soort projecten, omdat mijn drive meer ligt in het maatschappelijke.
  Ik weet echter wel dat het problemen kan opleveren in vooruitgang als men teveel dingen in 1 keer aanpakt. Maak nou es 1 project krachtig en met overtuiging af binnen de gestelde termijn als bestuur, misschien dat mijn mening dan es verandert.

  Je schrijft ook dat je geen voorstander bent van een hermetisch gesloten en dichtgemetseld plan maar van een visie waarin ook ruimte is voor wenselijke en spontane visies. Vind ik ook maar het gebeurt niet.
  De maatschappij van nu,…….dat zijn de mensen die nu leven. Uiteraard moeten we rekening houden met de toekomst. Maar dat wil niet zeggen dat wij als huidige maatschappij een keuze of beslissing die nu als beste wordt ervaren, kunnen opdringen aan de volgende generatie. De visie van nu moet ook weleens herzien worden.
  En juist voor die verandering is geen ruimte, in de toekomst, als er andere visies zijn, kost dat weer een enorme berg met geld om de oude visie te herzien en aan te passen aan de dan geldende normen. En dat is wat M.i. echt beter zou kunnen.
  De bal is rond toch?
  Dus niks hermetisch afsluiten, maar zeker geen visies opdringen.

 33. Wies van Wessem avatar
  Wies van Wessem

  Beste Ren

 34. Wies van Wessem avatar
  Wies van Wessem

  Beste Ren

 35. arjen avatar
  arjen

  Wies, bedankt voor je bijdragen. Komen we zeker op terug!

 36. avatar
  Anoniem

  By the way Tine, denk dat we ook van mening verschillen over wat nu precies lange-termijn visie is. Dat is voor jou iets anders dan voor mij.

 37. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @ Renee

  In de ene bijdrage zeg je:
  "Het probleem mi. met de lokale politiek is dat men te groot denkt. Het moet groot, het moet snel, het moet vooral nu."
  en even later:
  "Dat grote projecten zoveel tijd kosten is het gemis aan daadkracht omdat men bij dit soort projecten de menselijke maat uit het oog verliest. Natuurlijk moet men de haalbaarheid onderzoeken, en natuurlijk moet men daarin ook overleg plegen, maar dat het zolang moet duren, is echt onzin. Time is money, weet je nog wel?"

  Ik moet zeggen dat als je enerzijds de politiek verwijt dat het te snel gaat en tegelijkertijd Time is money roept dat ik dan niet meer goed kan focussen op wat je bedoeld.

  Maar ik ga ervanuit dat hoe het ook bedoeld is het goed bedoeld is , maar wel een beetje tegensrijdig naar mijn idee.

 38. avatar
  Anoniem

  ik ben nu eenmmaal geen groot schrijver Tine, maar wat ik wil zeggen is het volgende: is 4 jaar nou echt niet lang genoeg om een beslissing te nemen? Dus zo tegenstrijdig is dat niet, wel?

 39. Piet avatar
  Piet

  He Tine,

  Waarom heb je niets ondernomen tegen de kap van 21 mooie eiken op de baroniebaan ?

  Wat ben ik ziek van dat soort lui zoals jij en maar niet te spreken over groen links

  Was geen fout van de gemeente maar van de aannemer !!!
  Goedkoper heb ik ze nog niet gehoord.

 40. chris avatar
  chris

  Ben helemaal ziek van die houding van het Nederlands elftal. Echt exemplarisch voor de lamlendigheid van gemiddeld Nederland!! Zo ook hier met die boom…. waar is de overtuiging, waar de visie, waar de creativiteit????

 41. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Beste Arjen,

  Ik zie net op TIlburgZ-Tv dat jullie voorman de Olympische Spelen niet wil i.v.m. milieu! Heel goed zou ik zo zegggen…

  Echter daarna komt het… De spelen zijn slecht voor het milieu, en er zijn partijen die daar al 40 jaar een oplossing voor proberen te vinden, maar dat lukt niet…

  Nu is mijn grote vraag: "WAT IS DAN DE OPLOSSING VAN DE LST VOOR HET MILIEUPROBLEEM?"

  Hebben wij in Tilburg echt het geluk, dat er nu eindelijk een fractie is, die de oplossing hebben voor de mundiale milieuproblematiek? Ik stem op jullie, als jullie de oplossing in huis hebben…

 42. arjen avatar
  arjen

  Als lokale partij oplossingen wereldwijd aandragen? denk het niet. Het verschil met veel andere partijen is dat wij die pretentie niet hebben.
  Maar een giga-mall, zo,n consumptieparadijs waar iedereen met de auto naar toe ronkt, kan je als lokale overheid wel tegen houden. Wij denken aan goed buurtwinkelcentra waar mensen met de fiets of lopend naar toe kunnen. Daar los je al een beetje milieu-probleem mee op.
  Maar weet je wat al heel lang opvalt Betrokken Tilburger: je stelt alleen maar vragen, komt zelf nooit met een mening of antword. Goedenmiddag maar weer! De zon schijnt.

 43. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Ik de meeste vragen?? Er is maar 1 partij die de meeste art. 47 vragen stelt… En wat kost het beantwoorden van een vraag?

  Immer vriendelijke groet,

 44. arjen avatar
  arjen

  Noem die partij dan ook Betrokken Tilburger: de Pvda!