Geplaatst

T, u bent nieT in Tilburg

Tilburg is de zesde stad van Nederland geworden door de gemeentelijke herindeling waarbij de dorpen Udenhout en Berkel-Enschot zijn toegevoegd. Deze gemeentes hebben zich destijds fel verzet tegen de aansluiting. En nog steeds wensen ze zich niet als wijk van Tilburg te zien.

De entreeborden, waarop nu sinds kort de vette T prijkt, zijn nog steeds onderwerp van verzet. Dorpbewoners herkennen zich niet onder het T-logo. En natuurlijk irriteert het als onder het bordje ‘Udenhout’ een tekstje hangt als ‘moderne industriestad’. Bij zo’n prachtig, groen en grotendeels agrarisch dorp! Dat soort bordjes willen nog weleens sneuvelen (zie foto). Maar ook bij zo’n dorp hoort werkgelegenheid en een bescheiden bedrijventerrein. De gemeente had Udenhout eigenlijk een beetje vergeten. Dus heeft de LST zich sterk gemaakt voor de bedrijven aldaar. Daarvan heeft u niets gelezen in de kranten, want die schrijven liever over hondenpoep en het Adje Theater.

Gemeentewerf mogelijk herontwikkeld

De gemeentewerf in Udenhout kan in beeld komen asl locatie voor bedrijvigheid mits er een alternatieve locatie voor de gemeentewerf is. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op schriftelijke vragen van raadslid Arjen Roos van de Lijst Smolders Tilburg (LST). Deze fractie had het gemeentebestuur gevraagd om de ruimtebehoefte van Udenhoutse ondernemers te inventariseren.

Bijvoorbeeld zowel Hoppenbrouwers als Van den Bersselaar willen flink uitbreiden en Garage What wil zich naar aanleiding daarvan graag verplaatsen. De LST vroeg zich dan ook af of de gemeentewerf (of delen daarvan) in beeld kan komen als locatie voor deze bedrijven. En: "Hebben de huidige functie van de werf (en welke zijn dat?) überhaupt wel zoveel ruimte nodig als ze nu hebben? " Het antwoord van het college was helder: "Nee, de huidige functies van de gemeentewerf hebben minder ruimte nodig dan ze nu hebben. De gemeentewerf is in gebruik voor het stallen van materieel en opslag van materiaal dat benodigd is bij het dagelijks onderhoud in Berkel-Enschot en Udenhout. Daarnaast biedt het huisvesting aan drie werkplekgebonden medewerkers en 5 uitvoerende medewerkers van Beheer en onderhoud. Een gedeelte van de werf wordt door de Diamant-groep gebruikt die eveneens in deze wijk het onderhoud uitvoert." Uit een recent onderzoek van wethouder Moorman aan Udenhout bleek nog eens extra de bereidwilligheid van de gemeente om over de herinrichting van de gemeentewerf te praten.

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

48 reacties op “T, u bent nieT in Tilburg”

 1. chris avatar
  chris

  Volgens mij is er ergens in Berkel-Enschot de T vervangen door BE.
  U bent er: BE. Of zoiets.

 2. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  'Daarvan heeft u niets gelezen in de kranten, want die schrijven liever over hondenpoep en het Adje Theater.' Kolder! Ik had er graag over geschreven, maar gezien mijn beperkte tijd en ruimte (in de Koerier) sneuvelt dit soort onderwerpen nog wel eens.
  Overigens, volgens mij was Tilburg v

 3. bas avatar
  bas

  "Daarvan heeft u niets gelezen in de kranten, want die schrijven liever over hondenpoep en het Adje Theater."

  Volgens mij schrijven de media vooral over het Adje theater omdat uw leider Hans Smolders onophoudelijk met dit onderwerp wil scoren. Het is ook nooit goed bij jullie geloof ik. Schrijven de kranten WEL over zaken die jullie aangeven is het niet goed, doen ze dat NIET is het ook niet goed.

  Ik weet echt niet wat ik hier van moet denken.

 4. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  Nee Arjen, nu maak je het wel erg bont. De Koerier lijkt steeds meer op een afdelingsblad van de LST tegenwoordig. Die van afgelopen donderdag nog maar eens even erop nakijken. Vreemd overigens dat er daar over initatieven of interpellaties wordt gesproken die (nog) niet officieel ingediend zijn? Wij hebben ze nog niet gezien.

 5. arjen avatar
  arjen

  Aldert, laat je toch niet zo op de kast jagen. In jouw laatste Koerier word ik nog geciteerd met een compliment richting de Koerier die ik in zijn verslaggeving zeer degelijk noem.
  Maar dit nieuws had je dus gemist, hetgeen jezelf toegeeft: "Maar gezien mijn beperkte tijd en ruimte (in de Koerier) sneuvelt dit soort onderwerpen nog wel eens."
  Verder ben ik het helemaal niet eens met Marjo. De Koerier is normaliter onafhankelijk en objectief. Vorige week zelfs een groot interview met Jan Hamming van de PvdA als enige politieke leider.
  En richting Bas: de LST wil helemaal niet scoren met Adje. Dat is niet ons idee! En je moest eens weten met hoeveel onderwerpen we ons bezig hielden en houden!

 6. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  Jammer dat de LST vandaag (wederom) straalde door afwezigheid bij het door de griffie voor heel de cie fysiek georganiseerde werkbezoek aan Koolhoven en bij de informatiebijeenkomst over de nieuwe wet ruimtelijke ordening die per 1 juli wordt ingevoerd en waar we allemaal mee te maken zullen krijgen.
  Je kunt wel als beste stuurlui aan de wal van alles roepen over wat wel en niet moet maar je zult je toch ook enigszins op de hoogte moeten stellen wat er allemaal fysiek gebeurd en zeker ook wat de nieuwe richtlijnen zijn die een rol spelen in het ruimtelijk beleid.

 7. arjen avatar
  arjen

  Tine vd Weyer kletst wel meer als een kip zonder kop. Ik kom praktisch dagelijks in Koolhoven Tini, ivm werk voor de Reeshof. Maar voor jouw is het natuurlijk allemaal nieuw. Dat je dat zonder griffie allemaal niet kunt bedenken!
  De ondernemer die daar uitgeplaatst wordt met zijn golfbaan ken ik goed. Die jaren dertig woningen ook etc.
  Je bent duidelijk weer eens naar een PvdA-workshop beschadigen geweest.
  Als ik hier bij zou moeten houden wat Tine vd Weyer allemaal mist, zou ik net als Aldert geen tijd meer over hebben voor deze publicaties.
  Zo heb ik ruim aandacht besteed aan de nieuwe starterswoningen in Witbrant en de nieuwe dokters- en apotheekpraktijken aldaar. Ik heb jou niet gezien Tine. Misschien dat je de griffier een strippenkaart voor je kan laten kopen.

 8. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  dank je Arjen voor de suggestie vd strippenkaart. Niet nodig echter want ik heb een prima fiets, die ik ook gebruik voor een bezoek aan de Reeshof.
  Het aardige van zo'n informatie over een nieuwe wet RO en van zo'n werkbezoek is dat je als cie fysiek in gezamenlijkheid kunt bekijken wat evt.knelpunten en wat kansen zijn.
  Het was in elk geval een leerzame en informatieve dag en het zijn juist dit soort bijeenkomsten die helder maken waar je als stad naar toe wil.
  Voor mij is Koolhoven en Witbrant absoluut niet nieuw maar de inhoudelijke informatie van de projectleiding en architect en andere marktpartijen, de problemen waar ze binnen het ambtelijk apparaat tegenaanlopen als ze de beoogde hoge kwaliteit willen bereiken: daar wil ik graag naar luisteren zodat we op een of andere manier die in de toekomst kunnen voorkomen.
  PvdA organiseert regelmatig cursussen maar
  'bashing the other one' staat volgens mij niet in de agenda.

 9. arjen avatar
  arjen

  Natuurlijk zijn er zoveel interessante bijeenkomsten, maar je moet keuzes maken. Maar wat je hier plaatst, heeft niets met bovenstaand onderwerp te maken en is alleen maar bedoeld als sneer naar de LST.
  Om die reden al bijzonder ongepast en ook omdat ik hier juist zo nog zo objectief ben om jouw wethouder Moorman te noemen in het kader van het bezoek van jouw fractie aan Udenhout. Zo zie je maar hoe zorgvuldig ik met berichtgeving ben.

  Als jij jou bezoekje dan zo leerzaam vond, schrijf er dan over hier op je blog! Je krijgt hier toch alle ruimte!!! (Of heb je geen aantekeningen gemaakt). Ik zie je stukje graag verschijnen!

 10. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  Arjen is het nou werkeleijk de verdienste vd LST dat de bedrijven in Udenhout een interessant doorschuifsysteem hebben bedacht? Ook de PvdA heeft op haar wijkbezoek vorige week hierover met de bedrijven gesproken. Interesante opties legden ze voor. Maar niemand heeft gemeld dat dit een voorstel vd LST was. Ik kreeg de stellige indruk dat het hun eigen plannen waren en die ze – en dat is hun goed recht- uiteraard bij div. politieke partijen onder de aandacht willen brengen.

  Ik schrijf soms een weblog maar niet op commando en in elk geval over een onderwerp dat ikzelf bepaal.

 11. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Nou, ik voelde me niet echt op de kast gejaagd, hoor, Arjen. Voor de rest heb je in deze bijdrage behoorlijk verstandige dingen gezegd. In ieder geval verstandiger dan Marjo Frenk. Je vraagt je af of zij zich realiseert hoeveel wij van de LST in de prullenbak mieteren. Ik denk, procentueel gezien, meer dan van hetgeen we aan nieuws van GroenLinks krijgen aangeboden.
  We zullen trouwens eens drie keer in

 12. loes dielissen avatar
  loes dielissen

  Het lijkt er inderdaad op, dat Arjan Roos en de LST vaak benaderd worden door de burgers van Tilburg. Echter, Arjen Roos misbruikt zijn positie als uitgever van het Reeshofjournaal voor priv

 13. arjen avatar
  arjen

  Hweerlijk Loes zo'n reactie. Moet je meer doen, want dan klaag ik je aan wegens smaad. Dit onderwerp over Udenhout heeft NIETS te maken met mijn prive-zaken. Alle hierbij betrokken bedrijven zijn op geen enkele wijze betrokken bij mijn andere, particuliere bedrijven.
  En Tine, de reden waarom die bedrijven de LST niet noemden, is omdat ze donders goed weten dat ze te maken hebben met iemand die t alleen maar over groene daken heeft. Die bedrijven willen alleen maar zaken doen en zijn niet ge

 14. arjen avatar
  arjen

  Nog een keer Loes….. Mijn vaste columnist Jan van Beurden was lijstduwer van de TVP…

 15. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  groene daken? waar heb je het over?
  we waren er met de hele fractie en spraken in het algemeen over de mogelijkheden van uitbreiding en hoe zij dat zagen. Over de aanleg van een groen dak en de kansen om de aanleg ervan via een nieuwe regeling vd milieuminister van de winst af te kunnen trekken hadden ze nog nooit gehoord maar waren daar wel in geinteresseerd. Juist als bedrijven in het landelijk gebied.

  De LST heeft de verhuisplannen niet voor 100% bedacht stel je. Maar is er dan wel een ander percentage dat de LST op haar conto kan schrijven? Of pronkt de LST met andermans (bedrijfs)veren?

 16. arjen avatar
  arjen

  De antwoorden op onze schriftelijke vragen waren al binnen voordat jij met jouw fractie naar Udenhout ging.
  Er zijn inderdaad zeer veel prestaties die ik persoonlijk of de LST voor 100 procent op eigen rekening kunnen schrijven.

 17. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  "Daarvan heeft u niets gelezen in de kranten, want die schrijven liever over hondenpoep en het Adje Theater."

  @ Bas
  Oppassen wat je zegt, anders val de je de LST aan… Niet doen dus…

  Tja, Arjen voor de rest kan ik me aansluiten bij Bas… En ook beetje bij Marjolein m.b.t. Tilburgse Koerier als partijblad van de LST.

  Aldert, stuk ruggespraak zou jullie goed doen! (hoor en wederhoor toch???)

 18. arjen avatar
  arjen

  Kijk nou daar hebben we Betrokken Tilburger…. je denkt aan Marjolein… maar hier is ze niet hoor….

 19. arjen avatar
  arjen

  @ Tine: groene daken? waar heb je het over?
  we waren er met de hele fractie en spraken in het algemeen over de mogelijkheden van uitbreiding en hoe zij dat zagen. Over de aanleg van een groen dak

  ja, inderdaad over een groen dak.

 20. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  "Daarvan heeft u niets gelezen in de kranten, want die schrijven liever over hondenpoep en het Adje Theater."

  @ Alle lezers…

  Kijk http://www.persfoto.com en typ in "Adje"

  Dan zien we hoe realistisch bovenstaande quote is!

 21. arjen avatar
  arjen

  Volgens mij Betrokken Tilburger ben jij zeer betrokken bij vooral Adje…. het gaat hier niet om adje… het gaat hier om Udenhout

 22. bas avatar
  bas

  weet je wat het is met ideeen, die kosten niks. Als ik een half uurtje ga zitten heb ik zo 10 ideeen. Het zit 'm er in ideeen te realiseren. Ga dus hier niet zitten zeuren wat wiens idee is maar ga het in godsnaam DOEN….

 23. arjen avatar
  arjen

  Helemaal mee eens Bas.
  en Betrokken tilburger… opvallend hoe vaak jij naar die fotopagina's doorlinkt en bekijkt. Wat is toch je frustratie? Had je daar ook graag bij willen staan/ Wat is er? Vertel het ons!!!!

 24. arjen avatar
  arjen

  Nog even over Loes….. (effies dan)… TVP-fractiemedewerkster Corin Swegwers is redactielid van wijkblaadke Amhoefse Akkers…………Kan dah wel?

 25. arjen avatar
  arjen

  Hoe heette ook weer die aardige jongeman die op de lijst van de TVP stond??????? Die zoon van die uitgever van dat zogenaamde Reeshofinfo??????????????????????????????????????

 26. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  @ Arjen

  Ik ben me na gesprekken met initiatiefnemers in Meesters in dit onderwerp gaan verdiepen en heb gezien hoe met name LST stemming probeert te maken. Vind ik jammer, vandaar dat ik reageer…

  En Arjen, jij reageert nog steeds niet op mijn opmerking waar deze fotos voor zijn gemaakt… Toch voor het fotoalbum van jullie voorman?

  Slaap lekker allen!

 27. arjen avatar
  arjen

  loes dielissen geplaatst: 03-06-2008

  @ Loes Dielissen schrijft:
  Het lijkt er inderdaad op, dat Arjan Roos en de LST vaak benaderd worden door de burgers van Tilburg. Echter, Arjen Roos misbruikt zijn positie als uitgever van het Reeshofjournaal voor priv

 28. arjen avatar
  arjen

  Betrokken Tilbuger….. overduidelijk zijn die foto's gemaakt voor een medium-uiting van Hans Smolders……
  En wat dan nog???????????????????

 29. Peter van den Hoven avatar
  Peter van den Hoven

  Opvallend dat mijn fractiegenoot de meeste reacties krijgt op zijn colums.

  Er zijn colums bij die of niet gelezen worden of niet interessant genoeg zijn ( zie bijv. colums van Marjo ) want er volgen weinig tot geen reacties

  Colums zijn meestal toch aanleiding tot discussie dus beste Marjo je slaat de plank mis.

  Wat de LST zegt en schrijft geeft dus voldoende stof tot discussie en daar heeft Aldert niets mee te maken.

  Is het gek dat de journalisten dus ook reageren door plaatsing van zaken die de LST aandraagt.
  Het zijn gewoon zaken die spelen in Tilburg en waar de meeste Tilburgers niets van snappen.

  Wij begrijpen best dat de campagne : beschadig de LST van start is gegaan.
  Wij kunnen daar tegen en hopen dat de Tilburgers daar doorheen prikken.
  in 2010 volgt de eindafrekening,

  Wij zijn daar niet bang voor maar vele andere fracties blijkbaar wel.

  Wij kijken naar onze eigen kracht en wat andere fracties doen of zeggen intereseert ons eigenlijk niet maar met name Loes, Marjo en Tine hebben daar blijkbaar moeite mee.

 30. loes dielissen avatar
  loes dielissen

  tav Arjen: je hoeft niet altijd de publiciteit op te zoeken:zie onderstaande emailwisseling van april 2006 over ondernemers in Udenhout.
  tav Peter van den Hoven: de enige manier om te reageren op de LST is via Arjen Roos. Noch de site van de LST, noch de positie van de LST op Tilburgz biedt daarvoor de mogelijkheid. Waar doet me dat toch aan denken deze eenzijdige informatie!!

  De emailwisseling:
  Hallo Loes,
  een deel van de grond van de werf is verkocht aan Hoppenbrouwers. Voor de rest blijft de werf in gebruik als gemeentewerf.
  Voor de wat langere termijn zal dat best nog ooit ter discussie komen maar dat is nu nog niet aan de orde.
  In algemene zin kunnen mensen die ge

 31. Peter van den Hoven avatar
  Peter van den Hoven

  Beste Loes,

  Dat jij se website van de LST bezoekt verbaasd me.
  Alles wat de LST zegt of doet werkt bij jouw blijkbaar als een rode lap op een stier dus mijn advies doe dat niet. ( ik bezoek in ieder geval de site van de TVP niet omdat ik me alleen richt op onze eigen partij )

  Als je wel de moeite neemt dan moet je ook goed kijken en lezen,Vele Tilburgers weten ons te vinden via onze site bij het blokje contact.

  Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om de LST fractie te bereiken via de standaard maillijsten van de site gemeenteraad van de gemeente Tilburg.

  En wij komen niet altijd op de voorgekookte bijeenkomsten maar gaan gewoon op bezoek bij mensen die daar om vragen.

 32. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Waar had ik vorige week dan hoor en wederhoor moeten toepassen, betrokkentilburger?
  Als iemand de Koerier een afdelingsblad van de LST noemt, ontkom ik toch niet aan de indruk dat het met ordinaire kift te maken heeft. En ik denk dat Peter van den Hoven gelijk heeft: de campagne 'beschadig de LST' is van start gegaan.

 33. varkenshand avatar
  varkenshand

  Maar nou dus even over die herindeling. Het is inmiddels 11 jaar geleden en nog zijn ze er niet overheen. Niemand heeft ooit beweerd dat Berkel, Enschot of Udenhout wijken van Tilburg zijn. Net zo min als Goirle 🙂
  Nostalgische dorpsliefhebbers zijn geneigd aan te nemen dat kleine kernen beter bestuurd worden. Dat is soms het geval maar je leest toch ook vaak over bestuurlijke rotzooi en ambtelijke incompetentie. Met Veghel als recent voorbeeld.

 34. arjen avatar
  arjen

  Goed lezen Varkenshand. In de reactie van het college wordt Udenhout wel degelijk een WIJK genoemd: "Een gedeelte van de werf wordt door de Diamant-groep gebruikt die eveneens in deze wijk het onderhoud uitvoert."

  Verder ben ik met je eens dat herindeling an sich niet verkeerd hoeft uit te pakken

 35. bas avatar
  bas

  incompetentie komt in grotere steden vaker voor dan in kleine kernen. In grotere steden zitten immers gewoon meer ambtenaren dus ook meer incompetente ;). Geen zorgen dus, ook volop incompetentie in Tilburg hoor.

 36. Wies van Wessem avatar
  Wies van Wessem

  @ Aldert en Peter

  "De campagne 'beschadig de LST' is van start gegaan."

  Waar baseren jullie dat op? Op de reacties van de 0,0000001 procent van de Tilburgse bevolking die op dit forum kritisch reageert op stukken van Arjen Roos? Op uitspraken van wethouders of raadsleden? Op onderbuikgevoel? En wie is die campagne gestart dan? BetrokkenTilburger? Jules Luijten? De SP? GroenLinks? De PvdA?

  De LST zoekt de publiciteit en vind die vaak ook. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. Voordeel daarvan is dat veel van hun standpunten voor het voetlicht komen bij een groot deel van de Tilburgse bevolking, nadeel voor de LST is dat ze ook relatief veel kritische reacties uitlokken van bezoekers van Tilburgz. Maar, beste Aldert en Peter, die kritiek is toch geen anti-campagne? Veerle wordt toch ook 'gewoon' bekritiseerd, net als Tine, Loes en Marjo?

  Daar komt bij dat de LST z

 37. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Wies, het maakt niet uit wie zo'n campagne start. Hoewel ik er weinig voor voel om het voor de LST op te nemen, valt het me altijd weer op hoe makkelijk Smolders en de zijnen worden weggezet als 'inhoudsloos'. Echt een opmerking voor mensen die door hun argumenten heen zijn en die misschien nu al heel erg bang voor 2010 zitten te wezen.

 38. avatar
  Anoniem

  Aldert, dank voor je woord. IK zie ook niet in waarom je het voor LST zou moeten opnemen, noch dat je het niet opneemt voor ander partijen. Want als onafhankelijk journalist is het een taak om burgers neutraal te informeren.

  @ Loes, ik heb het al eens eerder geschreven: je kan irl een aardig mens wezen, maar ga aub de politiek uit, je wordt bitter!

 39. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Het is zo lekker makkelijk, Ren

 40. avatar
  Anoniem

  Voordat er misverstanden ontstaan, even een rechtzetting.
  Ik vind het correct Aldert dat jij als journalist neutraal blijft en het voor geen enkele partij opneemt. Had het woordje 'niet' 1 keer teveel gebruikt. Je mag je mening verkondigen in je column maar zonder daarbij je eigen poltieke voorkeur te laten blijken. Prima, houden zo.
  Maatschappelijke dingen aan de orde stellen, zoals jij dat wel vaker doet, bv over de verslaafde prostituees in Fatima, moet je m.i altijd doen, ongeacht het feit welke politieke kleur nu gelijk heeft of niet.
  Wat recht is, is recht en wat krom is, is krom en degene die de pluim verdient, krijgt em ook, zo simpel is dat.
  Denk dat jij hier hetzelfde over denkt.
  Blijf maar lekker schrijven, ik lees het graag, al is het soms weleens met gekromde tenen 😀

 41. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  Wat een op de teentjes getrapte reactie van je Aldert. GroenLinks heeft geen enkele reden om op weg naar de verkiezingen van 2010''bang'' te zijn voor de LST. GL voert ook geen politiek met een voortdurende blik op verkiezingen en vanuit ''angst''. Overigens in de krant van vandaag wordt morgen de vis weer verpakt hoor!Ook in de Koerier, hoewel die een minder snelle omloopsnelheid heeft waarschijnlijk. Als Arjen gaat klagen over jullie aandacht voor LST lijkt mijn opmerking toch op zijn plaats, dat is geen gezeur over de Koerier dat is een opmerking naar Arjen. Veel mensen uit onze achterban lezen helaas ook de Koerier niet dus…
  Mijn opmerkingen over de ruimte die de LST krijgt zijn op basis van objectieve waarnemingen waar jij conclusies aan verbindt die de mijne niet zijn. Met toch een vriendelijke groet

 42. avatar
  Anoniem

  Misschien toch een idee om je achterban eens aan te sporen om de Koerier te lezen Marjo. Hij is GRATIS!

 43. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  @ Arjen

  Leg mij dan het verband tussen:

  "Daarvan heeft u niets gelezen in de kranten, want die schrijven liever over hondenpoep en het Adje Theater."

  en

  "overduidelijk zijn die foto's gemaakt voor een medium-uiting van Hans Smolders……"

  Doe dan niet zo moeilijk!!! En zet je zelf niet voortdurend als een martelaar weg, want waar zijn de fotos van Smolders in Udenhout? Als je zelfs tijd hebt om met gevaar voor eigen leven (getuige de borden die je op de foto ziet) over de rug van een ondernemer je gram te halen, moet een ritje naar Udenhout toch niet te ver zijn? Maar ja, daar happen de landelijke media natuurlijk niet…….

  @ Aldert en Peter

  Ik hoop dat jullie niet zo kleinzerig doen, de LST is zelf ook geen lieverdje. Zijn zijn al vanaf dag 1 bezig met de campagne beschadig de PvdA. (inderdaad Aldert, een linkse partij, maar daar schijn jij, jouw tekst lezend geen fan van te zijn) Dat is nog tot daar aan toe, maar de LST speelt ook handig op personen(getuige de onfatsoenlijke aanval op wethouder Janssen), net zoals andere partijen dat doen.

  Het is jammer dat dat zo gaat, en dus wijs ik nogmaals naar de opmerking van Marjo Frenk tijdens het eerste debat met de het nieuwe college… "Wijs elkaar niet voortdurend op de verschillen, maar onderstreep de overeenkomsten!"

  Gegroet!

 44. arjen avatar
  arjen

  @ Betrokken Tilburger
  Wijs elkaar niet voortdurend op de verschillen, maar onderstreep de overeenkomsten!"

  Ik heb die les van Marjo Frenk helemaal niet nodig. Sterker nog ik denk dat Marjo die tekst citeert uit mijn eerste column op dit blog onder de naam 'Geesten wegjoelen op 11 december. Daarin staat letterlijk: "De moraal van het verhaal: zoek de overeenkomsten en breng mensen tot elkaar."
  BT: "waar zijn de fotos van Smolders in Udenhout?
  Hoezo BT-er? Er staat hier toch een foto van Udenhout?
  En hoezo moet ik het verband leggen tussen de publiciteit over het Adje-theater en de persfoto's van Smolders? De pers schrijft blijkbaar graag over MIDI en wil daar graag een passende foto bij. Wat is het probleem?
  En "

 45. arjen avatar
  arjen

  En nog iets … Betrokken Tilburger. De pers heeft niets geschreven over een onfatsoenlijke aanval van Smolders op Hans Janssen. Dat beeld zit gewoon tussen je oren.

 46. chris avatar
  chris

  Betrokken Tilburger heeft het vooral over Adje en zijn traumatische ervaringen met de 'aanval op Janssen'. Zelfs als het hier gaat om het bedrijfsleven in Udenhout.
  Tunnelvisie? Aderverkalking?

 47. sjuulskluiten avatar
  sjuulskluiten

  Kan je die Betrokken Tilburger niet verwijderen hier. Zo vervelend die herhaling van zetten.

 48. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Ik voel me helemaal niet op de tenen getrapt, Marjo, maar als er onzin wordt verkondigd, trek ik graag m'n mond open. Een afdelingsblad van de LST… Let wel, dit is een oordeel op basis van