Geplaatst

Gewoon wegpleuren

Als stadsbestuurder hoef je niet overal verstand van te hebben. Maar een beetje gemiddelde tuinbezitter weet toch wel dat je geraniums gerust een paar jaar kan overhouden. Voor de eerste vorst binnen zetten en in het voorjaar weer lekker naar buiten.

In Tilburg gooien ze meer dan duizend planten gewoon weg. De 1200 verwijderde bloembakken uit de binnenstad van Tilburg zijn verzameld en opgeslagen. In het voorjaar laat de gemeente ze gevuld met nieuwe geraniums weer terughangen. De planten zelf zijn dus weggegooid. "Geraniums bloeien volgens mij maar één jaar. De meeste hadden hun beste tijd al gehad ", zegt wethouder M.M. (PVDA, natuur en landschap). Geraniums zijn echter lang levende vaste planten die verspreid zijn over de gematigde streken van de gehele wereld. Ze groeien in dichte pollen of breiden zich uit als tapijt uit met wortelstokken. Er zijn meer dan 600 soorten geraniums. Maar volgend jaar kopen we gewoon toch nieuwe? Heet dat ‘duurzaam inkopen’ in Tilburg?

Alle berichten van deze auteur

Reacties

45 reacties op “Gewoon wegpleuren”

 1. chris avatar
  chris

  Maar die actie met de bloembakken is op zich wel sympathiek. Niet dan?

 2. Alard Govers avatar
  Alard Govers

  Tsja, ik heb niks tegen MM.
  Integendeel, ze doet het best goed.
  Maar Arjen, heb jij er

 3. arjen avatar
  arjen

  @Alard Govers
  Enig voortschrijdend inzicht is jouw blijkbaar ook niet vreemd.
  En dat sommigen (zoals NS) weer achter de geraniums moeten gaan zitten, maakt wat mij betreft de kiezer uit.

 4. Alard Govers avatar
  Alard Govers

  Politiek gezien volstrekt correct antwoord!
  Alleen…
  …op beide vragen geen antwoord.
  Man, jij moet de politiek ingaan…!
  😉

 5. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Laten we INDERDAAD hopen dat de kiezer uitmaakt wat er na de verkiezingen gebeurd…. En dat we als stad verder kunnen met de inhoud…

 6. chris avatar
  chris

  @ betrokken tilburger……En dat we als stad verder kunnen met de inhoud…hahahahahaha wat een visie betrokkentilburger!!! Ga s lekker buiten spelen!

 7. try avatar
  try

  M.M. en haar geraniums hebben wel een overeenkomst; ze hebben allebei hun beste tijd gehad.
  Verder weer een schoolvoorbeeld van geldverkwisterij……

 8. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Beste try,

  wat een onzin.. geldverkwisting

  Ik stel voor om die H.S. term op dit medium eens een maand niet te gebruiken, wordt er misselijk van… Past in het rijtje, gemeenschapsgeld, geld van de burger en Portomonee van de Ander thuis.

  Laten we allemaal goed naar Arjen en Kameraden, met voorop de Leider der Tilburgers luisteren, dan weten we zeker dat we als stad wegstorten in allerlei egoistische praktijken…

  Beste try, ik kan zo lijst opnoemen wat jij allemaal geldverkwisterij vind, maar moet je eens kijken wat Willem II ons als burgers kost.

  Maar goed, laten we met zn allen lekker meegaan met H.S. en de eeuwige aanval op PvdA-GroenLinks en de PvdA wegstemmen met de volgende verkiezingen.

  Krijgen we een coalitie LST-CDA, hahah… word onze Maarten ondergesneeuwd door Hans… En krijgen we allemaal LST plannen….

  Wedden dat iedereen een echt bestuur dan terug zou willen…?

  Samenvattend, stop nou eens met die kruistocht tegen coalitie, en wees zeker kritisch maar wel constructief!!!

 9. chris avatar
  chris

  Ik heb die zgn betrokkentilburger nog nooit een inhoudelijke reactie zien geven. Is alleen maar bezig tegen de LST. Slaat al op tilt als het hier gaat om geldverkwistig. t Is er duidelijk 1 uit de Adje-stal.

 10. try avatar
  try

  Hoewel ik geen LST lid of aanhanger ben, heb ik 100 keer meer vertrouwen in LST en H.S. dan in de PVDA en M.M. beste betrokkentilburger.

  Verder maak ik zelf wel uit wat ik als geldverkwisting zie, en heb ik voldoende voorbeelden wat voor sloten geld de PVDA er doorheen jaagt.

 11. UNAJ avatar
  UNAJ

  HEEEJ, WIE ZIJN AL DIE INTERNET-HELDEN
  HA

 12. avatar
  Anoniem

  Maarten ondergesneeuwd worden? Huh? Dacht ut niet!
  Dit zijn gewoon Auke Blaauwbroek-uitspraken.

  Laat maar Ruevert, ze zijn bang. Want als Jan Hamming wegvalt, die de lokale PVDA draagt, zijn ze nergens meer hier in Tilburg.

 13. piet snels avatar
  piet snels

  Beste Betrokken Tilburger

  Ik voel me ook erg betrokken bij onze stad maar kraam niet zoveel onzin uit als u hoop ik.
  Als dat wel zo is dan hoop ik dat anderen me snel de mond snoeren.

  Meedoen op een forum wil zeggen dat iedereen zijn mening kan en mag geven en u stoort zich daaraan.
  oplossing van de site afblijven en u koest houden.

  wie van de drie
  MM staat voor

  Marieke Moorman ?
  Mooie Madam ?
  Melige Mop

  Zegt u het maar.

 14. ruevert avatar
  ruevert

  Een klein rekensommetje
  1200 bakken a 7,50
  per bak 8 geraniums a 60 cent
  bevestigingsbeugel 3 stuks per bak a 0,50
  Ambtelijk besluitvorming 4 man a 10 uur
  Overleg wethouder 5 man a 0,5 uur
  Regelen van vergunning 1 man a 3 uur
  Overleg Twern/ bewonerswerkgroep 1 man a 4 uur
  Voorbereiding informatieavond 2 man a 5 uur
  Informatieavond bewoners 4 man a 3 uur
  Nazorg informatieavond 1 man a 5 uur
  Communicatie met de pers 1 man a 3 uur
  Uitbesteding en aankoop 1 man a 3 uur
  Informeel overleg over de voortgang 4 man a 3 uur
  Aanbrengen bakken 6 per uur 2 man en 1 opzichter
  Ambtelijke controle 2 man a 2 uur
  Crises overleg over vallende bakken 4 man a 1 uur
  Verwijderen bakken en bevestiging, zie aanbrengen.
  Interne evaluatie 4 man a 2 uur
  rapportage aan verantwoordelijk wethouder 1 uur
  Afvoer planten en verwijderingsbijdrage P.M.

  Ik zal zeker nog een groot aantal zaken vergeten zijn. Maar al met al kost dit grapje een vermogen.

 15. wies van wessem avatar
  wies van wessem

  @Renee. Je kon wel eens gelijk hebben met je opmerking over Hamming en de PvdA. Maar wat dacht je van jullie voorman? Idem dito, toch? Of ben je van mening dat Harrie Swart verantwoordelijk is voor de vijf zetels van de LST?

 16. wies van wessem avatar
  wies van wessem

  @Renee. Je kon wel eens gelijk hebben met je opmerking over Hamming en de PvdA. Maar wat dacht je van jullie voorman? Idem dito, toch? Of ben je van mening dat Harrie Swart verantwoordelijk is voor de vijf zetels van de LST?

 17. GroenLinks-lid avatar
  GroenLinks-lid

  @Wies:
  Don't fuck with Harrie de Swart!

 18. ruevert avatar
  ruevert

  @Wies,
  zullen we weer eens inhoudelijk reageren. Er staan nog wat vragen open bij de diverse items waar nog niet inhoudelijk geageerd is.
  Hoort zegt het voort aan al die andere politici die ook niet inhoudelijk wensen of durven te reageren.

 19. wies van wessem avatar
  wies van wessem

  @GroenLinks-lid
  Ben maar niet bang.

  @Ruevert
  Om Geert Wilders te parafraseren: je kunt de rambam krijgen. Ik reageer op vragen als ik dat wil en niet als iemand me daar op een forum toe meent te moeten verplichten. Dus helaas voor Bassie, weer geen inhoudelijke reactie.

 20. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  Alles wat uitgebloeid is moet je opruimen !!

 21. avatar
  Anoniem

  Beste Wies,

  Je opmerking raakt me en wel om het volgende:
  tijdens de laatste verkiezingscampagne heb ik met vele andere mensen kei en keihard gewerkt.
  Ik heb vele gesprekken met mensen op straat gehad, als 'groentje', heb geflyerd,…….ben naar bijeenkomsten geweest,……..en ondanks dat ik niet wist wat het ging opleveren.

  Onze start was anders dan bij de gevestigde partijen; we hadden immers nog geen zetels in de raad en dus moesten we mensen overtuigen van de goede dingen die wij als 'burgerverzet'/lokale nieuwe partij nastreven, wat we willen en waar we voor staan.
  De gevestige partijen zijn die fase al lang voorbij gestreefd, het was voor hen een ietsiepietsie makkelijker. Ow ja zeker, ook zij hebben hard gewerkt, ik zag ze staan,…in de stad,…..in de wijkwinkelcentra,….gesprekken met mensen…., debatten,……
  Maar een goed ge-oliede machine als zij hebben, …..ieder begin is moeilijk, moet jij ook weten. Zij hadden hun standpunten,(vaak ook gebaseerd op landelijke punten), hebben een landelijke organisatie achter zich staan, hebben als partij een gevestigde naam, enz,……

  Dat Hans Smolders, onze fractievoorzitter, landelijke bekendheid heeft,kan ik niet ontkennen. Dat hij een breed netwerk heeft, net als alle andere politici, ook in de stad Tilburg, kan ik ook niet ontkennen.
  Maar ik betwijfel of het hem is komen aanwaaien, want als hij in de ogen van de meerderheid inhoudsloos was geweest, was LST niet van niets naar 5 zetels gestegen.

  Kiezers hadden geen voorbeelden van LST. Zij moesten de boodschappen die je van LST in verkiezingstijd las of hoorde, zonder concrete aanwijzingen aannemen en dat alles waar LST voor staat,ok was voor Tilburg en Tilburg mede kon vertegenwoordigen.
  Velen hebben die keuze gemaakt,en ik moet zeggen dat nu, twee jaar later, ik de kiezers van LST die ik spreek, en dat zijn er velen, geen spijt hebben van hun keuze, integendeel, het aantal blijft groeien. Ook van andere mensen, die destijds niet op LST gestemd hebben maar op andere partijen, krijg ik te horen dat ze positief verrast zijn over LST, dat het helemaal niet zo'n inhoudsloze club blijkt te zijn als dat er door anderen voorgespiegeld werd. Of zij ook weleens kritiek hebben? Jazeker, maar zij kennen de weg om die kritiek te uiten en doen dat ook, gelukkig zijn LST-ers geen starre mensen en luisteren ze er ook naar.
  En dan wordt er niet 'gemauwd' over de manier van communiceren van onze fractievoorzitter, zij zijn nl. van mening dat een Tilburger als een Tilburger moet klinken.
  Prachtig toch!

  Maar 1 ding weet ik zeker, als Hans Smolders om wat voor reden dan ook zou besluiten (en ik hoop uiteraard van niet) om te stoppen als fractievoorzitter van LST, dan zou de partij wel degelijk kunnen doorgaan, omdat ons draagvlak is gebaseerd op het geheel, op onze uitstekende raadsleden die we nu hebben, op de fractieleden en op de steunfractieleden, die samen vechten voor Tilburg, die het soms niet altijd met elkaar eens zijn maar er dan samen over discussieren en uiteindelijk toch als 1 geheel naar buiten komen met 1 sluitend standpunt, waar men achter staat en waar iedereen zin in vinden kan, als lid en als Tilburger!

  Bij Jan Hamming ligt dat anders:in mijn zienswijze (die ik krijg door met mensen in de stad communiceren) rust het draagvlak bij de lokale PVDA op Jan Hamming, kun je je voorstellen wat er zou gebeuren als Jan Hamming een eigen lokale politieke beweging zou oprichten in Tilburg?
  Weg lokale PVDA. Ik denk dat ze dan blij moeten zijn als er nog maar twee of drie, laten optimistisch zijn,…..5 zetels overblijven.

  Ben geen helderziende, dus ga ik me niet wagen aan prognoses, we zullen moeten afwachten en in de tussentijd hard moeten werken!

 22. Daan avatar
  Daan

  Renee,

  Ik ben een TVP stemmer geweest maar zie niets in Trots op Tilburg ( weer landelijk geneuzel in de Tilburgse politiek ) Daarom denk ik er ook over na om over te stappen naar Smolders maar maak me zorgen over de continuiteit van de LST omdat ik vrijwel alleen maar lees over Hans Smolders en af en toe iets over de andere

  Een denk ik er te kennen vanuit het schaatsen ( lijkt me een geschikte kerel ) maar wie zijn die andere dan.
  Waar kan ik iets over hun vinden
  Op de site maar daar staat eigenlijk niets over hun prestaties.

  Wie gaat de fractie bijvoorbeeld lijden als Hans en zijn partij werkelijk succesvol is bij de komende verkiezingen.
  Ik neem toch aan dat hij dan zelf een wethouderspost opeist en de fractie dan ?

 23. Daan avatar
  Daan

  Sorry, de columnist A. Roos ken ik natuurlijk van deze site.

  Best grappig om te lezen en zeker de reactie"s die e.e.a. oproept

  gr.

  Daan

 24. wies van wessem avatar
  wies van wessem

  Beste Renee,

  Ik vind het knap dat jullie in korte tijd een partij hebben weten op te bouwen. Ook zul je mij niet horen zeggen dat het een inhoudsloze of overbodige club is. En de manier waarop jullie de publiciteit zoeken en weten te vinden spreekt mij niet aan, maar is zeker bewonderenswaardig.

  Wat ik echter wel kwalijk vind, en dat heb ik in een eerdere reactie ook al geschreven, is dat de LST grotendeels gebaseerd is op de autoriteit van Hans Smolders. Natuurlijk mogen jullie ook af en toe een ei leggen, maar hij is de baas en hij neemt de beslissingen. En aangezien de LST vijf zetels heeft, telt zijn stem in de raad dus voor vijf.

  Het kwalijkst vind ik echter dat ik als inwoner van Tilburger niet eens lid kan worden van de LST! Ik mag natuurlijk wel geld doneren en mijn tijd en energie in activiteiten stoppen, maar lid worden en daarmee zeggenschap en stemrecht verwerven – zoals dat bij vrijwel elke partij in Tilburg en eigenlijk in alle democratieen ter wereld gebruikelijk is – is niet mogelijk! Dat noem ik autoritair, niet-democratisch en een belediging voor burgers en kiezers.

  Je kunt dus van Jan Hamming, maar ook van Marjo Frenk, Veerle Sleegers, Ruud van Esch, Maarten van den Tillaart en noem de rest maar op, vinden wat je wilt, maar zij leggen tenminste publiekelijk verantwoording af voor de keuzes die ze maken en de beslissingen die ze hebben genomen. Ouderwets misschien, maar, in tegenstelling tot de LST, wel transparant en democratisch.

 25. avatar
  Anoniem

  Beste Daan,

  Hans Smolders is een uitstekende woordvoeder, en kan prima de standpunten verwoorden die LST bezighouden, dat is 1.

  Wat je zorgen aangaan over continuiteit, dat kun je eigenlijk het beste beoordelen door in gesprek te gaan met zowel de fractievoorzitter als met de raadsleden, want dan kun je je een beeld vormen van wat onze raadsleden doen en hoe zij er in staan. Ik zou zeggen: stuur ze een mail en nodig ze uit, dan kun je in gesprek.
  Buiten dat om, zou het ook heel handig zijn om eens een raadsvergadering bij te wonen, als je daar ondanks je ongetwijfeld drukke werkzaamheden een keer tijd voor hebt. Of je kan als je bv. niet mobiel bent, ze ook beluisteren via de site van de gemeente Tilburg.
  Overigens hoop ik niet dat je nu gaat denken dat ik suggereer dat Hans Smolders stopt, want dat is niet aan de orde, gelukkig. Ik wilde alleen aangeven waar ons draagvlak op gebaseerd is in tegenstelling tot het draagvlak van de lokale PVDA.
  Je andere vragen wbt. wethoudersposten ed. zul je toch echt aan Hans Smolders zelf moeten vragen. Maar laten we niet vooruitlopen op zaken, zoals gezegd, ik ben geen helderziende, er moet hard gewerkt worden.

 26. avatar
  Anoniem

  Beste Wies,

  Wat ik nu zo gek vind in deze discussie, dat iedereen zoveel moeite heeft met Hans Smolders, behalve de mensen die met hem werken. Dus zo autoritair is hij blijkbaar niet of dacht je dat ik als een mak schaap ja knik als ik het ergens niet mee eens ben?
  Dacht ut niet!

  De Tilburgers die LST om welke reden dan ook of op wat voor manier dan ook benaderen, hebben wel degelijk het gevoel dat zij kritiek mogen uiten, dat er naar die kritiek geluisterd wordt en als zij ideeen of wat dan ook hebben, dat zij die dan uiten.
  Ook als er bij hen iets speelt in de wijk, laten zij dat aan ons weten.
  Of dat meer bij on gebeurdt dan bij andere partijen, weet ik uiteraard niet, geef ik ook geen oordeel over.

  Echter, als je ergens lid van wordt, moet je contributie betalen. Zoals je weet, zijn er ook in Tilburg mensen die het niet breed hebben.
  Wat LST op deze manier dus eigenlijk laat zien, is dat je geen contributie hoeft te betalen en dat je toch LST kan en mag aanspreken op dingen die zij verkeerd doen. Dat LST zijn stinkende best doet voor Tilburg, en dat de burgers LST toch weten te vinden en de vrijheid voelen om ongezouten kritiek te geven op LST als zij als burger dat nodig vinden.

  Als ik lid wordt van een landelijke partij, komt dat ten goede aan de partijkas, niet aan mijn volksvertegenwoordiger.

 27. bramvanbeurden avatar
  bramvanbeurden

  Dag allemaal wat een fleurige discusie hier en jullie weten dat ik gek ben op rekenen en tuinieren

  de geraniums en de potgrond zijn het enige wat we weg gooien toch?

  als ik 1200 x 8 = 9600 geraniums nodig heb dan kan ik die wel voor 45 cent krijgen. Totaal 4320 Euro.

  per bak wordt ongeveer 20 cent aan potgrond gebruikt totaal 240 euro

  in totaal gooien we dus maar 4540 euro weg aan biomassa welke we over een jaar week kunnen gebruiken als potgrond of groene stroom.

  de kosten voor het afvoeren en vullen van de bakken zijn peunuts vergeleken met al het snoeiafval dat tilburg moest verwerken dit jaar toen er heel wat bomen en struiken werden gerooid of gesnoeid.

  en dan nu even botanisch.

  Geraniums zijn inderdaad vaste planten en groeien zelfs in nederland in het wild. een ontdekkingsreiziger kwam ooit een plantje tegen dat hier veel op leek en noemde dit plante ook Geranium. Dit plantje gebruiken wij nu als perkplant in bakken. Maar de werkelijke naam van dit plantje is geen Geranium maar Pelargonium. integenstelling tot de Geranium is de Pelargonium geen vaste plant maar een halfheester (uit Afrika) die zich als eenjarige gedraagt. Net als eenjarige probeert hij zijn levenscyclus in een seizoen te voltooien. Dit betekend het eerste jaar zo veel mogelijk bloemen produceren. De Vaste Geranium bloeit elk jaar maar een of twee keer en komt volgend jaar weer terug. Net als alle eenjarigen kun je de pelargonium beter elk jaar vervangen. om ze over te houden kost ruimte en energie (er mag geen vorst bij. En als je een pelargonium overwinterd moet je ze wel regelmatig een grotere pot geven omdat ze als heesters groeien.

  In andere steden zie je dat de gemeente zelf bakken vult en verzorgt dit werkt beter en heeft meer effect op het straatbeeld. Dit kan Tilburg ook makkelijk en als er geen lantaarnpalen zijn dan hoeft de gemeente alleen maar toestemming te vragen aan bewoners of ze een plantenbak mogen ophangen waar de gemeente voor zal zorgen. uit onderzoek is gebleken dat dit kan bijdragen aan gelukkigere mensen, meer bezoekers naar de binnenstad en zelfs minder criminaliteit.

  het eerste jaar is altijd aftasten maar als Marieke Moorman de mogelijkheden blijft verkennen dan kan dit een positieve bijdrage leveren voor de binnenstad en het welzijn/gehagen van de bewoners. Dus Arjan geef het project nog een kans en kom eventueel met een voorstel. Want ik denk dat dit wordt gezien als een van Tilburgs weinige initiatieven met werkelijke betekenis voor de bewners.

 28. wies van wessem avatar
  wies van wessem

  Beste Ren

 29. try avatar
  try

  @ Bram
  Marieke Moorman ontneemt vele mensen hun welzijn en welbehagen door allerlei groepen mensen waar een crimineel of naar luchtje aan zit te plaatsen in woonwijken. Je kunt dan niet een paar derderangs bloembakjes schenken om deze mensen hun welbehagen terug te geven.
  Wat mij betreft gaat Marieke haar eigen geraniums achterna.

 30. avatar
  Anoniem

  Beste Wies, waarom denk je zo stellig dat niemand Smolders op democratische wijze kan dwingen om standpunten te veranderen of te heroverwegen?
  De kiezer kiest om de vier jaar en kijkt iedere keer weer na 4 jaar wat zijn vorige keuze heeft opgeleverd. Zo werkt dat nu eenmaal.
  PVDA heeft bij de vorige verkiezingen winst geboekt, dus zijn veel mensen het eens met de richting die de partij voor Tilburg de 4 vorige jaren heeft aangedragen. Zo gaat dat voor iedere andere partij, ook voor LST.
  Teveel regels kunnen ook verstikkend werken en dat heeft niets met transparantie te maken.
  Transparant (in lokale zin) ben je dan pas als je laat zien dat je Tilburger bent en er trots op bent, dat je laat zien waar je voor staat, dat je ook je zwakheden laat zien en ze niet verbloemt. En dat je probeert om die zwakheden (zowel in kennis als in communicatie en andere dingen) te verbeteren en dat ook laat zien. Hmm ja, dat is suggestief, want wat de een goed vind, vind de ander slecht. Maar de intenties zijn er wel en ik geloof dat ze bij iedereen aanwezig zijn. Alleen moeten ze wel aangenomen worden en ook dat schijnt ontzettend moeilijk te zijn voor sommigen omdat ze enorme oogkleppen op hebben.

  Helaas kunnen sommigen daar niet mee omgaan of ze zijn zo 'slim' om die zwakheden van anderen uit te buiten voor eigen gewin. Wat raar dat we soms vergeten dat we bovenal ook mens zijn. In ieder geval wil ik op die manier niet te werk gaan, want de wereld (en de stad) is overvol van dat soort types.

  Maar goed, terug naar het onderwerp:

  Zonde van die Geraniums!

 31. arjen avatar
  arjen

  @Wies
  Volgens mij ken je Hans Smolders niet goed Wies: hij kan bijzonder goed luisteren en is een echte teambuilder. Binnen de fractie wordt er in alle openheid (en soms stevig) gediscussieerd en de raadsleden krijgen heel veel vrijheid om hun werk te doen in de commissies. Op basis van dat vertrouwen wordt er door de fractie ook een mening gevormd.
  Misschien moet eens wat vergaderingen bijwonen.. dan kan je meemaken dat we niet gesouffleerd worden door Hans Smolders.
  En wat andere fracties betreft: het is nu eenmaal zo dat het gezicht van een fractie of partij in de praktijk gevormd wordt door een aantal dragende figuren. Dat zie je bij elke verkiezingen (wat dacht je van Amerika: louter op de persoon).
  @ Daan
  Ik denk dat dat je van andere fracties exact hetzelfde kan schrijven.
  @ Bram: Net als alle eenjarigen kun je de pelargonium beter elk jaar vervangen
  Dat ben ik niet met jeens Bram: Nederland heeft weinig strenge winters dus die plantjes kan je makkelijk in een halletje laten overwinteren. In het voorjaar naar buiten om die kale Hasseltrotonde helemaal vol zetten.

 32. wies van wessem avatar
  wies van wessem

  Beste Renee en Arjen,

  Wat de werkwijze van Hans Smolders betreft geloof ik jullie op je woord .

  Maar de vraag blijft: waarom is de LST de enige partij in Tilburg waar ik GEEN lid van kan worden?

 33. avatar
  Anoniem

  Beste Wies, aan de reactie van Arjen en mij kun je al merken hoe eenheidsgezind we zijn en dat we geen makke schapen zijn die zomaar achter de 'leider' aanlopen.

  Op je laatste vraag heb ik geprobeerd je een antwoord te geven, mijn excuses als ik niet duidelijk ben. Stel je vraag aan Hans zou ik zo zeggen.

  Ben overigens wel blij met je kritische kijk op dingen dus ik zie verdere opmerkingen van je graag tegemoet. Als ik er geen antwoord op heb, zal ik het je in alle openheid vertellen en je doorverwijzen naar mensen die er meer verstand van hebben.

  Groeten

 34. avatar
  Anoniem

  Dat zou nog es een leuk idee zijn Arjen, raadsleden van alle partijen die gezamelijk in 1 dag de Smariusrotonde volzetten met fleurige Geraniums.
  Tilburg zou de krant halen en staat op positieve wijze in het nieuws.

  Iets om over na te denken.

  Fijn weekend.

 35. bramvanbeurden avatar
  bramvanbeurden

  beste Try,

  Ik kan moeilijk met je in discussie gaan. Tenslotte heb ik het over geraniums en pelargoniums en jij hebt het over de huisvesting van criminelen. Je hebt natuurlijk helemaal gelijk, criminelen als buren krijgen lijkt me inderdaad niet bevoordelijk voor het welzijn.

  Maar dat neemt niet weg dat bloemen en planten in de straat nog steeds bevoordelijk zijn, Toch?

 36. try avatar
  try

  Beste Bram van Beurden,

  je trekt het verhaal zo wel heel erg uit het verband!
  Ja plantjes in je straat geeft een vrolijk beeld, niets mis mee.
  Maar als diezelfde plantjes geschonken zijn door de wethouder die ook jouw nieuwe buren 'uitgezocht' heeft, dan krijgen die plantjes toch wel een heel andere betekenis.
  Goed weekend.

 37. bramvanbeurden avatar
  bramvanbeurden

  beste Try,

  ik hoop dat je een fijn weekend hebt gehad
  Ik wilde vorige week alleen maar reageren op arjens stukje over de geraniums. Ik Las niets over de huisvesting van criminelen tot jij erover begon. En nu zeg je dat ik het verhaal uit zijn verband trek. welk verband? De enige bindende factor die ik lees is rancune tegenover Moorman.

 38. ruevert avatar
  ruevert

  @Wies,
  "Om Geert Wilders te parafraseren: je kunt de rambam krijgen."

  Wat een arrogantie, uit hetzelfde hout gesneden als diegene die je aanhaalt.

 39. ruevert avatar
  ruevert

  @Bram,
  die 60 waren incl. potgrond.
  Het gaat uiteraard over de belachelijke hoeveelheid indirecte uren voor een project dat ook nog na een paar maanden ter ziele gaat.
  De jongens van Diamant mogen er wat mij betreft 4 weken over doen.

 40. try avatar
  try

  Beste Bram,

  ik heb een goed en (vrijwillig) autovrij weekend gehad.
  Ik zou te ver van dit topic afwijken als ik hier precies moet uitleggen wat ik tegen M. Moorman heb. Lees mijn reactie in het stukje van Tine de Weyer maar. Kort door de bocht heb ik een probleem met een wethouder die niets oplost maar problemen groter maakt, verplaatst en in stand wil houden. Als deze mevr vervolgens haar daden tracht te camoufleren met een paar waardeloze plantenbakjes dan heb ik het idd helemaal gehad.
  Prettige avond verder!

 41. Bramvanbeurden avatar
  Bramvanbeurden

  @rouvert
  ik kan me voorstellen dat de organisatie misschien wat simpeler had gekunt.

  @try
  het was inderdaad wel heel gezellig in de stad afgelopen zondag. Ik denk niet dat ik me in de materie ga verdiepen, maar ik kan me inderdaad de ironie en frustratie indenken.

  fijne avond bijde

 42. VOEDOE.POP avatar
  VOEDOE.POP

  @, vind ik ook
  echt helemaal mee eens.

 43. ruevert avatar
  ruevert

  @Wies,
  is de mall naar je hoofd gestegen en kun je vanaf de roze wolken waarin je nu verkeert je niet meer bekommeren over de gewone aardse zaken waar gewone burgers zich bij tijd en wijle zorgen maken omdat zij ondanks de tegenwerking van de gevestigde politieke elite, die gespeend van elke verbinding met de harde realiteit zich alleen bewegen in hun zorgvuldig gecensureerde schijnwereld waar tegenspraak toch niet tot het dagelijkse patroon behoort en zij het daarom als totaal onbelangrijk achtten, zich duidelijk zorgen maken over het gevoerde politieke beleid, het bestuur van hun dorp, ondanks de apathie van de kiezers murw gemaakt door de loze beloftes van die politici tijdens de vierjaarlijkse dans om hun plaats op de apenrots te verzekeren hebben gedaan, toch nog de moeite nemen tegen beter weten in een uitspraak van de betrokken politica te ontlokken zodat zij een beter beeld kunnen vormen van de zaken die hen bezig houden.

  Helaas, de realiteit is harder. Niets van dit alles. Als stemvee moeten wij onze plaats weten.

  Alle dieren zijn gelijk maar sommigen…

 44. wies van wessem avatar
  wies van wessem

  @ Ruevert

  Verder alles goed?

  Kusje, Wies

 45. ruevert avatar
  ruevert

  @Wies,
  nee, ik wordt gekweld door een hoop vragen waarop ik en andere op dit forum van geen van degene die mij vertegenwoordigen in dit dorp geen antwoord krijg.
  Slapeloze nachten zijn mijn deel, kwelling is mijn dag door zulk gedrag.